Keresés

Részletes keresés

confab Creative Commons License 2009.10.19 0 0 35
Ez, amiket róla írsz, eléggé egybevág, vagy még inkább kiegészíti az általam korábban írottakat. Nem akartam ezt megkockáztatni, de amit írtál, közelében van: "nekem elég ridegnek tűnik"-re gondolok. Kissé már olyan "gráciás", ami alatt azt értem, tisztában van az értékeivel, hogy tényleg jól mutat és néha kicsit talán már fölényes? Na, ez az amit nem tudok, mert még autogramkérőként sem voltam a közelében, ez inkább csak benyomás, viszont a játékét - amikor megy neki - én is szeretem. Az igazi elszántságon, fanatizmuson kívül még egy fontos tényezőt látok, ami miatt ő nem eredményesebb, ez a Kuznyecova elleni meccsén nagyon jól látszott is kijött. A meccs kiélezett pillanataiban, amikor eldőltek a nagyon fontos pontok, teljesen pariban volt Kuznyecovával, nagyon  nehéz labdákat is vissza tudott ütni és nehéz helyzetekben egész jó megoldásokat mutatni, egyvalamiben viszont teljesen aránytalan volt ez a küzdelem. Kuznyecova mindig jóval nagyobbakat, erősebbeket ütött és ez végül rendszerint az ő javára döntötte el ezeket a kulcsfontosságú labdameneteket. Vagyis, ha úgy veszem, az arányos, szép női külső tkp-en ütőerő szempontjából hátrány számára. Ezzel együtt én teljesn el tudom fogadni olyannak, amilyen, és különösen Katerynával együtt egész jó párt alkotnak, üde színfoltot jelentenek a női tenisz palettáján.
Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.19 0 0 34
Miről beszélgettetek? Túl kíváncsi vagyok,tudom... :D :)
Előzmény: LaPointe (32)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.19 0 0 33
Jól vetted ki,de nem itt kedveltem meg. Szerintem Ő elég jó képességű játékos,jó dolgokat tud csinálni,de nem egész meccsen/tornán.Nem küzd eléggé...
+ mintha hiányozna belőle valami,amiért nem ér el 'semmit'. Lehet,hogy pont az,amit Te említettél,nem tudom.
Egyébként nekem elég ridegnek tűnik.Ezért is szeretem jobban Kateryna-t,közvetlenebb,mosolygósabb... :))

(Én nem miatta/miattuk mentem ki,de jó volt látni Őket.)
Előzmény: confab (31)
LaPointe Creative Commons License 2009.10.18 0 0 32

Confab!

 

2009. 10.05-ei hozzászólásom: :))

 

"Alona Bondarenko mindig is tetszett minden szempontból. Gondolhatod mennyire feldobott amikor láttam, hogy pestre jön. Természetesen a rómain a közös fénykép megtörtént kis beszélgetéssel fűszerezve, úgyhogy komoly emlék marad." 

 

Megmondom őszintén, hogy a tavalyi pesti tornán nem voltak számomra olyan érdekes teniszezők, mint idén. Kimondottan Alona miatt mentünk ki - párom Cornet miatt - a rómaira. Patty Schnyder semmilyen szinten nem hozott lázba, pedig ugye papíron ő volt a legnagyobb sztár :)

confab Creative Commons License 2009.10.18 0 0 31
ANImation, La Pointe, ti a Budapest Grand Prix-n kedveltétek meg? (Már ha jól vettem ki, hogy megkedveltétek.) Ami engem illet, a korábbi hozzászólásaimból is kiderülhetett, hogy már az itteni szereplése előtt is számon tartottam és kedveltem. Van stílusa úgy egészében, amihez a sajátos lezsersége is hozzátartozik. Korábban valaki kifogásolta, hogy egy hozzászlásomban leírtam, a US Openen, miközben a húga - nem nővére, ahogy Sz. P. is mondta - karrierje egyik legfontosabb meccsét játszotta, ő eléggé el volt foglalva azzal a bizonyos kutyával, amit csak azért említettem, mert egy fanatikus játékostípust nem így képzelek el. Ez persze erősen szubjektív vélemény, tudom, de mintha más jelei is lennének, hogy nem egy fanatikus típus és szerintem ez a fő oka, hogy nem volt eddig sikeresebb. Mivel emberileg meg a játékéban így is van stíusa, nem olyan nagy baj, de azért jó lenne, ha most Chakvetdzét legyőzné. Ha nem hazai pályán lenne Chakvetadze, akkor azt mondanám, nála az előny, de így... hamarosan kiderül!
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.18 0 0 30
Not before 13:00
Women, Singles, Main Draw

Buchina Yana (RUS)
5 Petrova Nadia (RUS)

followed by
Women, Singles, Main Draw

Chakvetadze Anna (RUS)
Bondarenko Alona (UKR)
LaPointe Creative Commons License 2009.10.16 0 0 29

 

 

Védjegy 2.

LaPointe Creative Commons License 2009.10.16 0 0 28
Igen
Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.11 0 0 27
Már csak Moszkva?
confab Creative Commons License 2009.10.11 0 0 26
Kuznyecovát rég láttam ennyire magabiztosnak, a gyakori játszadozás a teniszlabdákkal, dekázgatás, félrerugdosásuk nyilván nem volt véletlen. Egy pillanatra sem lehetett érezni rajta, hogy komolyan veszélyeztetve látná a győzelmét, mint ahogy nem is volt veszélyben. Az összkép alapján megint azt mondom, Alona igenis tisztességgel helytállt ellene, a balul sikerült harmadik szett ellenére is.
Előzmény: LaPointe (25)
LaPointe Creative Commons License 2009.10.11 0 0 25
Aga ma nem nagyon volt a pályán, pedig bíztam benne, hogy Kuznyecovát elüti egy újabb döntőben.
confab Creative Commons License 2009.10.11 0 0 24
Bejött a tippem, a pekingi torna döntőjében:

Kuznyecova d. A. Radwanska 6:2 6:4

Gratuláció! Kuzi formáját jelzi, hogy csupán egy szettet veszítettet az egész torna alatt, mellesleg Alona ellen.
confab Creative Commons License 2009.10.10 0 0 23
Újabb kieg.: Kuzi Petrovát is szinte lesöpörte a színről: 6:1 6:3, pedig ő eddig nagyon jól szerepelt, még Serenát is kiejtette. Akár Bartoli, akár A. Radwanska lesz Kuzi ellenfele a döntőben, valami nagyon rendkívülinek kellene történnie, hogy ne ő nyerjen.
Előzmény: confab (22)
confab Creative Commons License 2009.10.09 0 0 22
Kieg.: Kuzihoz annyit, pikk-pakk két szettben egy óra húsz perc alatt elintézte a következő körben Pavljucsenkovát 6:3 6:3-ra. Az elődöntőben és a döntőben is csupa jól ismert orosz néz ki neki.
Előzmény: confab (21)
confab Creative Commons License 2009.10.08 0 0 21
Utólag, felvételről néztem meg a Kuznyecova elleni meccsét. Megérte, mert tanulságos volt, részben meglepő tapasztalatokkal. A lényeg, avagy ahogy én láttam: ez a mai teljesítménye nagyon sok más esetben és sok más játékos ellen elég lett volna a győzelemhez, de ma éppen egy nagyon jól játszó Kuznyecovával volt szerencséje találkozni. Két szetten át lényegében így is pariban volt vele, furcsa módon a harmadik szett volt meglepetés. Ekkor Kuznyecova jól észrevehetően nagyon beleerősített rögtön a szett elején, de Alonának az első adogatásában így is volt 40:15-je, majd két adogatóelőnye az 1:0-hoz, ezek közül egyik volt ziccer, amit kicsivel az oldalvonal mellé ütött. Ezután Kuzi adogatásakor megint volt két bréklehetősége, amelyek közül egyik volt ziccer. Egyébként sokat elmond az is, hogy Kuzi 15 bréklehetőségből 13-at hárított. A harmadik játék emlékzetetett leginkább arra, amire a 6:0 alapján gondoltam, ekkor ugyanis Kuzi tényleg hengerelt. De utána megint nem volt annyira sima az ő szempontjából, az 5. játékban 40:15-je volt Alonának, majd 3x-or adogatóelőnye, benne két nagy ziccerrel, amelyek közül egyik picivel hosszú lett, a másik a hálóba ment. (A lehetőségeire és a ziccereire azért térek ki, mert szinte egyiket sem látványos rontásokkal veszítette el, hanem egészen apró hibákkal.) Szántó Petra, aki a meccset közvetítette, találóan jegyezte meg, hogy mintha kicsit elpilledt volna a végére - egyébként a meccs során többször is előfordult, hogy észrevehetően csodálkozott, amikor Alonának látványos megoldásokkal sikerült megnyernie egy-egy kiélezett, mindkét részről jó megoldásokkal teli labdamenetet. A ma látottak, avagy a mutatott játék alapján én Kuznyecovára tippelek, mint jövendő tornagyőztesre.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.07 0 0 20
Nem játszott ma rosszul,de mi volt az a 6-0 a végén??? :o
--
Hosszú haja Chakvetadze-nak is van,hisztiben meg Zvonareva jobb... :]
confab Creative Commons License 2009.10.05 0 0 19
Egyik, és nem ez a legjobb. A hosszú copf is ilyen. A WTA Tour topikon a 8309-es hozzászólásomban raktam fel egy képét, ez az egyik legjobb szerintem, csak amit én találtam, elég kisméretű.
Előzmény: LaPointe (18)
LaPointe Creative Commons License 2009.10.05 0 0 18

 

 

Alona védjegye.

LaPointe Creative Commons License 2009.10.05 0 0 17

 

 

A tesók.

 

A női sportolók nagyon kiszámíthatatlanok. Nincs magyarázat arra, miért tudnak olyan látványosan összeomlani. Az első szettben ott van. Azt nyeri simán..majd kicsit kienged, de a másik meg küzd..erre képes úgy összezavarnia saját magát, hogy képtelen újra a ritmust elkapni. :) Hidd el..tapasztalat :)

confab Creative Commons License 2009.10.05 0 0 16
No de valahol meg ez a különleges benne, meg azt is szeretem látni, amikor dühében elkezdi püfölni a pályát az ütőjével, mintha egy sodrófával ütne valakit. Persze, az igazi mégiscsak az lenne, ha néha nagyokat is nyerne, de ennek elég kicsi a valószínűsége. Valóban könnyen dühbe gurul, mégis, hogy tudott legutóbb 6:1 5:0-ról veszíteni, az tényleg kunszt.
Előzmény: LaPointe (14)
LaPointe Creative Commons License 2009.10.05 0 0 15
LaPointe Creative Commons License 2009.10.05 0 0 14
Úgy gondolom elég végignézni Alona egy meccsét. Az abszolút hullámvasút. Amikor csak a játékra koncentrál, akkor bárkit verhet, de képes egy egyszerű rontáson úgy felkapni a vizet és onnantól minden kis apró hülyeségen "hisztizik". Így valóban nem éri el a top10-et. A szemével ölni tud...
Előzmény: confab (12)
confab Creative Commons License 2009.10.05 0 0 13
Nem igazán voltak közvetlen személyes élményeim, egyszerűen valahogy így alakult. Talán túlságosan is tisztelem őket, vagy még inkább arra törekszem, hogy tisztelni tudjam őket és minél kevesebb illúziót veszítsek. (Más műfajokban inkább volt már ilyesmiben részem, innen is vannak ilyen reflexeim.)
Előzmény: LaPointe (11)
confab Creative Commons License 2009.10.05 0 0 12
Az én tapasztalataim szerint a többségük, mármint a női teniszezők többsége ilyen. Alonát én régebben is láttam jól teniszezni, csak ritkán, itt Pesten az Olaru és Peer elleni meccsein nagyon jól játszott. Úgy tűnik, tartósan nem tud a saját legjobb szintjén, vagy annak a közelében játszani, vagy lehet, csupán hiányzik belőle a fanatizmus, amire még a legjobbaknak is szükségük van. Végülis nem érdekes, így is el tudom fogadni mint egy kedves egyéniséget és jó teniszezőt.
Előzmény: LaPointe (9)
LaPointe Creative Commons License 2009.10.05 0 0 11

Tudod ha több időm volna az átlagnál, akkor sokkal több adatot és friss infót tehetnék fel ide,hogy színesebb legyen Alona topicja, de aki akarja az úgyis naprakész tud lenni vele kapcsolatban. :)

Alona óriást bukott Varsóban a döntőben Dulgheru? ellen aki gyakorlatilag a semmiből érkezett és lett tornagyőztes. Bevallom azóta sem láttam őt sehol.

A rómain azért gonodolom neked is meg voltak a személyes élmények az igazán megközelíthető lányokkal!?

Előzmény: confab (10)
confab Creative Commons License 2009.10.05 0 0 10
LaPointe! Csak most vettem észre, hogy van neki egy külön topikja, bár ami azt illeti, nem nagy a nyüzsés itt. Különben a WTA Tour topikon említettem, hogy Errani ellen sikeresen továbbjutott a 2. fordulóban, de a 3.-ban Kuznyecova lesz az ellenfele és ő valószínűleg megállítja. Neki a nagyon erősek ellen ritkán megy jól, persze jó lenne, ha tévednék.
LaPointe Creative Commons License 2009.10.05 0 0 9

Nos. Alona Bondarenko mindig is tetszett minden szempontból. Gondolhatod mennyire feldobott amikor láttam, hogy pestre jön. Természetesen a rómain a közös fénykép megtörtént kis beszélgetéssel fűszerezve, úgyhogy komoly emlék marad. Sajnos a Shapival való találkozás már sokunk számára csak ábránd :) Katerina Bondi először mufurcnak tűnt, de egyik nap sokat ültem mellette a lelátón és amikor megdícsértem a kutyáját, fülig ért a szája. Tetszett benne, hogy folyamatosan bíztatta a nővérét. Mellesleg Alize Cornet is nagyon kedves volt így nem csoda, hogy őt is figyelem amikor játszik.

Mondjuk a csúcs Bacsinszky Timi volt. :)

LaPointe Creative Commons License 2009.09.28 0 0 8
LaPointe Creative Commons License 2009.09.28 0 0 7

Dushevina v. Alona Bondarenko 1-6, 7-5, 6-1

 

Kár érte..

 

 

DuDoR Creative Commons License 2009.07.22 0 0 6
Ez Katerina kutyája.

Alonáét otthon hagyták most.

Előzmény: LaPointe (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!