Keresés

Részletes keresés

Suada Creative Commons License 2009.05.28 0 0 62

 Szió!

 Akkor az a tölgy viszonylag még gyerek, ha a korát 40 környékére saccolod. Nem olyan régen kutakodtam, a fák élettartama után és abban a cikkben találtam:

 "Nagyon viszonylagos az „öregkor”. Az akác, a jegenyenyár már 150 évesen matuzsálemnek számít. A szelídgesztenye, a dió, a hárs és a platán az 500-600 évet is betöltheti, a kocsányos tölgy pedig megérheti a bibliai Matuzsálem (Noé nagyapja) korát, a 969. esztendőt is. Saját fejlődéséhez mérten a 130 éves alcsúti akác öregebb, mint az „ezeresztendős”, éppen mostanában elpusztult zsennyei tölgy."

 A teljes cikket itt találhatod:

 http://www.sirbuday.hu/rakoczi/idos_fak.html

 Biztos érdekesnek fogod taláni. :)

Előzmény: Casamir25 (61)
Casamir25 Creative Commons License 2009.05.28 0 0 61
Utána kerestem az interneten, hogy a városom talaja egy kevés homok és szikes kivételével igen termékeny fekete földből áll! Tengerszint feletti magassága: 90-100 m. Kicsit meg is nyugodtam afelől, hogy város szerte nem olyan rossz a talaj :) A szomszédomban van például egy 20-25 méter magas nagyon idős, több mint 40 éves madarak hadától zsongó Kocsányos tölgy, mely gyönyörű, egészséges és tekintélyt parancsoló!
Előzmény: Casamir25 (60)
Casamir25 Creative Commons License 2009.05.28 0 0 60
Sziasztok!

Szerintem is nagyon kellemes-meghitt hangulatot kölcsönöz Zsur a barátnődnél a befuttatott fal a kertnek! Szerintem az effajta kertek kellemes hangulatot sugároznak, emellett meghittséget, nyugalmat amire a legtöbb ember vágyik, s valljuk be ránk is fér a hétköznapok során, hogy kiadjuk magunkból a fáradt gőzt. Egy ilyen kertben az ember szívesen ül ki pihenni, lazítani egy kemény nap után :) Szerintem az átlag ember nem csupán hobbyból hoz létre kertet, sokkal inkább azért, hogy egy kicsit elszakadjon a valóságtól úgymond, a munka- tanulás- s a hétköznapok monoton, szabályokkal teli világától és önfeledten örülni tudjon egy darabka természetnek, egy olyan kertnek, amit a kezdetektől fogva lát felcseperedni. Emellett véleményem szerint egy kerttel együtt megöregedni, nem semmi dolog, szinte már az életünk részévé válnak kertünk lakói, pl. egy 20-30 vagy akár mégidősebb fa! S ha az ember megpróbál lehetőségeihez mérten, igényei szerint mindent a lehető legjobban csinálni, bízik benne egykoron az évek őt fogják majd igazolni :)

Előzmény: ZsuR (51)
Dogfüggő Creative Commons License 2009.05.28 0 0 59
(Meló-diának igaza van, én sem úgy ismerlek, hogy rá lennél szorulva. :)  )
Előzmény: ZsuR (54)
Dogfüggő Creative Commons License 2009.05.28 0 0 58
Tényleg gusztusos!
Előzmény: ZsuR (51)
Suada Creative Commons License 2009.05.27 0 0 57
 Hát ez tényleg nagyon szép... :)
Előzmény: ZsuR (51)
ZsuR Creative Commons License 2009.05.27 0 0 56
Koszonom, kedves vagy - de az igazsag, hogy en is lattam amit Dogfuggo - egy rendkivul tapintatos, udvarias hozzaszolast... nem rossz az, ha tanul az ember, mindig lehet kicsit javitani a meglevon...!

Azert jol esik, hogy szoltal! :))
Előzmény: Meló-dia (55)
Meló-dia Creative Commons License 2009.05.27 0 0 55
Elnézést, kezdő fórumozó vagyok....
De, végigolvastam ezt a topikot, meg még néhányat.....
Hadd kozkáztassak meg ennek alapján egy szerény (magán)véleményt: nem hinném, ZsuR, hogy neked kéne leckét venned jómodorból :)!
Előzmény: ZsuR (54)
ZsuR Creative Commons License 2009.05.27 0 0 54
Leckeket kell vegyek tole... alig egy nap alatt ketto nagyon durva (nem tragar, csak durva) hangu beszolast kaptam. Lehet le kell ulnom egy sarokba es nem hozzaszolni... :(( igazan elkeserit!
Előzmény: Dogfüggő (49)
ZsuR Creative Commons License 2009.05.27 0 0 53
Van benne sokminden - szolotol kezdve zoldsegig, viragok, bokrok, fak - gyumolcsfak, diszfak... a gazda kedvencei. Csodalatos erzes ott lenni... a termeszetnek egy kicsike, szemelyre szabott sarka. Harmonikusan illeszkedik a honos es a nem eppen honos... annyit tanultam a baratnomtol! Leginkabb azt, hogy merjen az ember kepzelni!
Előzmény: hali1 (52)
hali1 Creative Commons License 2009.05.27 0 0 52
Na ez az ilyenek képzelem én is klasz.Nyár vége felé készülhetet a fotó,már megkezdte a pirulást abba az álapotában páratlan.
Előzmény: ZsuR (51)
ZsuR Creative Commons License 2009.05.27 0 0 51
... es micsoda hangulatot ad!

Egy baratome ez a kertreszlet - nagyon nekem valo!

Előzmény: hali1 (50)
hali1 Creative Commons License 2009.05.27 0 0 50
Az erdőhöz nem csak fa kell!Tavaly a kerités mellé végig borostyánt ültettem lassan kapaszkodik de meglesz a hatása,egy része meg a földőn kezdett el futni(talaj takaró)Van egy kis ház az udvarban arra meg vadszöllő lesz futtatva.Élöben és képeken is láttam,nagyon ódon hangulatot tud teremteni,és talán ez a titka az egésznek.Az időt,kort ,öregséget tükrőz mint a hegyek, kövek,s az erdő.
Dogfüggő Creative Commons License 2009.05.27 0 1 49

Sok sikert a vizsgádhoz!

 

( OFF: nagyon ritkán találkoztam olyan emberrel, aki az Erdeye által itt képviselt stílusú hsz-okra ilyen nyíltan, belátóan, barátságosan, kedélyesen tudott volna reagálni. Le a kalappal, ez még a kertnél is fontosabb dolog, és ebből máris kitüntetéssel vizsgáztál!)

Előzmény: Casamir25 (45)
ZsuR Creative Commons License 2009.05.26 0 0 48
Ohedesistenem... akkor ez sem az en topikom... ha az alaphangualtot azzal adod meg neki, hogy szamonkero hangon kijelented, nem olvastalak... es ra kell jonnom, neked van igazad, en meg butuska fejemmel meg nem ertem fel

Hat akkor megyek... :((
Előzmény: Erdeye (36)
Suada Creative Commons License 2009.05.26 0 0 47
 Kéz- és lábtörést a vizsgádhoz :)
Előzmény: Casamir25 (45)
Suada Creative Commons License 2009.05.26 0 0 46
 Mi Parádsasvárra járunk vissza... Az apartman ahol laktunk, az erdő mellett van. AZ út egyik oldalán a ház, a msik oldalán a rengeteg :) És az a fincsi, tiszta levegő. Mondjuk érezhetően hidegebb van fent, mint itthon nálunk pár fokkal, de a reggelek és az esték kárpótoltak (alapjáraton fagyos vagyok).
Előzmény: hali1 (44)
Casamir25 Creative Commons License 2009.05.26 0 0 45
Sziasztok!

Erdeye elolvastam amit írtál, és ha újra kezdhetném úgy csinálnám ahogy mondod. Nem vegyítenék összevissza mindent, mert átgondoltam és tényleg lehet, hogy lesznek gondok ha felnőnek a különböző fatípusok :( Sőt... :( Mert már most is vannak gondok. A jövőben megígérem, hogy megfogadom a tanácsod, totál belátom, hogy te jót akarsz. Ahol most garázdálkodom-gyakorlok, a szüleim háza. Nekem még nincs, tavaly végeztem a fősulin. Ha egyszer lesz egy saját kertem, akkor megfogadom a tanácsodat! Hátha sikerülne egyszer egy erdőhöz közeli kertet vennem :) Ebben reménykedem. :) Egyébként tényleg hallgatok a tapasztaltabbak tanácsaira, csak idő kell hogy belássam ha nincs igazam, viszont ha nincs igazam előbb-utóbb mindig belátom. Most mentem ami menthető, pl. a bibircses nyír, Platán, meg még más is kilőve, mert tájidegen és helyettük inkább hárs-gyertyán és tölgy kerül a megmaradt helyekre, mert azok legalább őshonosak hazánkban, azonban tudom nem az Alföldön :( És amég itt élek szüleimnél, próbálom a fákat istápolni, s ami nem bírja az adottságokat, helyettük őshonos fákat ültetek majd.
Igazából csak szüleimnek szeretnék egyszer egy olyan kertet létrehozni, amiben majd nyugdíjas korukban örömüket lelik, s nekik nincsenek extra igényeik, ők örülnek neki, szeretik mert én csináltam szívből :) S én annak örülök, ha ők boldogok.
S ha én már nem leszek itt velük, önálló életem lesz, akkor majd jóérzéssel gondolok a kertre, hogy ezt végül is én hoztam létre nekik kitartással, a két kezem munkájával!
És ne haragudj rám, hogy makacs voltam az előző leveleimben, Holott átgondolva neked van igazad. Csak holnap megyek középfokú gazdasági szóbeli nyelvvizsgázni, és eszméletlen nehéz, és eléggé rossz passzban vagyok mostanság.
De bocsánatodért esedezem :)
Előzmény: hali1 (44)
hali1 Creative Commons License 2009.05.26 0 0 44
Nekem megadatott a Mátra pontosabban a tövében,mert a másik oldalt a Cserhátra látunk rá,az is csodálatos.A hely jó,ha a csak a természet közelségét nézem. A hely varázsát olyan apró dolgok is adják mint például tavaszi napsütésben a Mátra felé nézel és havas,hihetetlen.Mátrakeresztesen hó és több fokkal hidegebb.
Előzmény: Suada (41)
CBNora Creative Commons License 2009.05.26 0 0 43
17340
Előzmény: Erdeye (38)
Erdeye Creative Commons License 2009.05.26 0 0 42

Zircnek az a baja, hogy nincsen panorámája. Illetve magának a városnak van, de onnan hegyet aztán nem látni egyet se, mert nem hegyek, hanem kisebb fennsíkok határolják, néhol erőteljes mezőgazdasággal. Ebből a szempontból Bakonybél sokkal jobb, és aki erdei hangulatot akar látni, netán ágat-tuskót hazavinni, annak érdemes onnan a Pápa felé vezető úton Bakonykoppányig végigmenni, és a megfelelő helyeken megállni gyönyörködni. Na erről az útról a Kőris-hegy felé kirándulva lehet jó meredek hegyeket találni:-) A Bakony országszerte legismertebb (és valóban szép, sziklás szurdokvölgy) kirándulóhelye viszont a Cuha-völgy, amely Zirctől kiindulva, onnan észak felé található meg.

 

A Mátra is szép, csak elég forgalmas:-( Az én kedvenc részem Mátraszentistván-Mátraszentlászló környéke, onnan körbe bármerre jókat lehet kirándulni, erdőt látni.

Van tehát honnan ötletet meríteni, csak ugye az a baj, hogy az alföldi homokon aztán nem fogunk tudni mátrai hangulatot csinálni, az biztos:-(

 

Lakhelyünkön az alapkőzetre oda kell nagyon figyelni, vulkáni kőzet vagy üledékes (üledékes kőzeten, pl. mészkövön ne akarjunk vulkáni kőzetes - Mátrás - hangulatot csinálni), savas vagy lúgos kémhatású-e. A Bakonyban nem érdemes áfonyással-savanyú talajon élő növényekkel kísérletezni, mint ahogy a Zemplénben se a mészkő-karsztbokorerdőkével. A síkvidéki erdők, az meg megint egy más kategória. Meg a talaj fizikai tulajdonságaira, pl. a talajtextúrára (a szemcseméret szempontjából), a különböző frakciókra, inkább agyag vagy inkább homok-e? A különböző növényeknek más és más igényeik vannak...

Sok mindent figyelembe kell venni egy kert sikeres létrehozásához ám azonkívül, hogy mit szeretnénk mi bele!

Előzmény: Suada (41)
Suada Creative Commons License 2009.05.26 0 0 41
 Nagyon a Bakony lábánál... Szeretek itt élni, szép is, de valahogy a Mátrában éreztem azt, hogy nekem ott lenne igazából a helyem. Ne kérdezz, hogy mi ennek az oka, mert nem tudom. Zircen már voltam, de Bakonybél eddig kimaradt :) Pótolni fogom... :) Köris-hegy is meglesz... :) Aztán hogy menyire változik a véleményem, majd meglátjuk :) 
Előzmény: Erdeye (40)
Erdeye Creative Commons License 2009.05.26 0 0 40
Bakonyból elvágyódsz a Mátrába?:-o
Nem tudom, melyik részén laksz, de a Magas-Bakonyt, a Kőris-hegy környékét feltétlen nézd meg közelebbről... És persze menj el Bakonybélbe is! Meg fog változni a véleményed:-)
Előzmény: Suada (29)
Suada Creative Commons License 2009.05.26 0 0 39

 Na, én valamikor kislányként vittem haza számtalan gesztenyét, hogy milyen jó, majd alkotok valamit belőlük. A vége az lett, hogy a lakásból száműzték és én kint az udvaron kupacoltam fel. Mondanom sem kell, hogy kicsírázott és kicsi fácskák kezdtek sorakozni, aminek valahogy csak én örültem... Menniük kellett... Ma már a kertet nem használják veteményesnek, viszont én kerültem el onnan... 

 "Meghalt szegény nagymama... a komódon nagyon belelkesedtek..." bizony, itt a példa, hogy az ultramodern dolgok mellett nem fér meg a klasszikus. Ha valaki divatozni szeretne, annak a jól bevált darabokról lehet ez miatt kell lemondania. Pedig tényleg csodás darab lehet egy "nagymama féle komód"... :)

Előzmény: Erdeye (36)
Erdeye Creative Commons License 2009.05.26 0 0 38
Agyon-vissza keresgetem, de nem találom, bocs:-( Megírnád, hányadik hsz körül keressek?
Előzmény: CBNora (35)
Suada Creative Commons License 2009.05.26 0 0 37
 Szerintem nem kell próbálni, lehet tudni abból, hogy mindegyik más nyelvet beszél, mások az igények a kialakult szokások :) Azt hiszem Erdeye jól megfogalmazta a bizonyos növények nem férnek meg egymás mellett. Lehet egy darabig elvegetálnak, de szépen fejlődni képtelenek lesznek :)
Előzmény: ZsuR (32)
Erdeye Creative Commons License 2009.05.26 0 0 36

Nagyon szigoruan beszelsz...

Ezek szerint te se olvastál:-( Ha majd megteszed, rájössz, hogy ez nem igaz. Normális hangon szóltak hozzám (köszönöm), én is ezt tettem, nem pedig hülyézve, hőbörögve.


Szivesen megneznem! Mert lehet hangulatos, szep - de egy erdot nem lehet 3 fabol, 3 bokorbol, 1 sziklabol kialakitani... hangulatos, termeszetes hatast igen, de erdot... talan nem.

 

Ó jaj... tényleg nem olvastad ezt a topikot:-( Mert ezt mindenki tudja. A HANGULATÁT akarta itt mindenki megcsinálni piciben, és ez a szándék dicséretes is.

Erről amúgy inkább Casimir25-tel kell vitatkoznod... leginkább ő szeretne ebben a topikban arról beszélni, hogy - legalábbis valami olyasfélét - lehet.

Casamir25 tele van lelkesedessel, te meg mar az elejen azt sugallod, hogy amit tervez rossz!

Ne haragudj, de nincs igazad:-( Ha olvastál volna, tudnád, hogy nem azzal van bajom, AMIT tervez.

Hanem AHOGY.

 

Az tokeletes, hogy korulez, es a honos, mashol is szepen novo novenyek kozul valaszt. Magam is azt teszem, ovatos duhaj vagyok, honos fajtakkal ultetem be e kertemet.

 

Nagyon jól teszed, egyetértek:-)

Hat ez nagyon normalis allapot! Mire kialakitja a kertjet, lesz egy jo par tapasztalata, jo is, rossz is...

 

Így van:-) Remélem én is, hogy rájön menet közben, miért nincs semmi erdő-hangulata a liliomfának a feketefenyő mellett az alföldi homokon, tujasorral övezve. De ehhez úgy látszik ki kell próbálnia:-)


Batoritsd a tudasoddal, tapasztalatoddal, de engedj neki teret, hogy jol erezze magat a javaslataidrol.

 

Úgy érted, bátorítsam, hogy csináljon japánkertet, és képzelje azt, hogy ez magyar erdő?:-)

Hát tegye! Drukkolok neki, mert az ember úgyis csak a saját kárán tanul... Szívbőljövő soksikert, és majd feltétlen szóljon, ha ez sikerül:-)

Pl. A hazzal - lakassal kapcsolatban... nekem meggyozodesem, hogy minden modern lakasban kell legalabb egy oreg darab! Valahogy nekem az a folytonossagot jelkepezi...

Igen, nekem is van egy építészházaspár-ismerősöm Budán. Fiatalok, lelkesek, tényleg jól megcsinált neomodern vagy milyen lakásban laknak, itt-ott van csak egy kis bútor, de az mind króm meg üveg. Meghalt szegény nagymama... a komódon nagyon belelkesedtek, hogy az nekik mennyire kell, a gyerekkor szaga, meg az ősök, meg minden... hát be is vitték a lakásba, mindenkinek eldicsekedvén a szerzeménnyel. Nézik-nézegetik napról napra fogyó lelkesedéssel azt a régimódi faizét, merthát nagyon hülyén mutatott a sok króm meg csempe között, valljuk be.

Eccercsak egyik nap nem látom. Mondom aszt most mi van? Hát kitettük, ismerték be szemlesütve. Szóval... nem mindenhova illik minden...


A kertben is. Kell egy olyan pont, ami magara hivja a figyelmet - meg ha azzal is, hogy "kilog a sorbol"...

Jó. Csak arra ügyeljünk, nehogy MINDEN kilógjon a sorból... Mert akkor már nincs is miből kilógnia:-( Ha minden kivétel, akkor azok már nem kivételek.


Nem hiszem, hogy lehet a semmi kozepen, egy szemelynek erdot krealni egy 200-300 negyszogoles kertben - de lehet egy nagyon hangulatos, termeszetes kertet - es ez a topik cime is, termeszet, erdei hangulat...

Na, a végére csak felfedezted te is magadnak a spanyolviaszt, amit mi többiek idáig is mondtunk:-) Hogy nem lehet IGAZI erdőt csinálni, mert bizonyos elemei mindig hiányozni fognak. De lehet ERDEI HANGULATOT varázsolni, kis odafigyeléssel, és picike - akár könyvekből összeolvasott - tudással.

Örülök, hogy a végén azért csak egyetértünk:-)

Sok sikert kívánok hozzá, és megintcsak módszerként javasolom, hogy menjünk ki a környékbeli - lehetőleg nem faültetvénybe, hanem rendesebb erdőbe, és lessük el, mi mi mellett van, milyen fa alatt milyen cserje, esetleg télen vigyünk is be egy-két (!!!) ezt-azt, még akár erdei földet is, amiben a lágyszárú-magok vannak (ne kövezzenek meg a természetvédők az ötletért- az erdészet már a terepjáróval végzett bejárásakor is több kárt okoz). Némi száraz ággal, kövekkel, tuskókkal, nagyobb darab kérgekkel, erdei avarral nagyon jól fel lehet dobni a hangulatot, és legalább a lebontó szerepű élőlények (gombák, hangyák) is meg tudnak telepedni. Semmiképp ne akarjunk golfgyöpöt, éppen ellenkezőleg! Csináljunk bele egyenetlenségeket! Ássunk lankás falú, sekély gödröt, ahol mindig nedvesebb lesz a mikroklíma, és emeljünk kis dombot, amit pedig a szárazságtűrő növények kedvelnek majd.

És ami még fontos: az ilyen részeket nem szabad "takarítani"! Ne gereblyézzük-nyessük-tisztítsuk állandóan, és akkor változatosabb lesz az élővilága, jönnek a madarak rovart-pókot keresni, megmaradnak vadon élő lágyszárúink, amelyek a bolygatást - a golfgyöppel ellentétben - nem szeretik, és nagyon jó, ha nyáron valami ízléses, nem műanyag madáritatót is elhelyezünk... Nem beszélve a madárodúról, amelyet megfelelő magasba felakasztva nem is fogjuk őket zavarni.

És ha megvan, esetleg tegyünk bele kis padot, amin "ünnepnapjainkon" ücsörögve az egészet élvezni tudjuk, netán egy délutáni szundítással egybekötve. (Nekem egy két méter széles, saját készítésű hintám van benne, és elmondhatom, soha olyan jókat nem alszom, madarakkal körülvéve, mint ott...)

Szóval lehet jó dolgokat csinálni kicsiben is.

Előzmény: ZsuR (33)
CBNora Creative Commons License 2009.05.26 0 0 35
Erdeye!
Nézz már be a Milyen növénybe, fölraktam a tavaly bemutatott mogyoró-hárs-nyír aktuális képét.
Erdeye Creative Commons License 2009.05.26 0 0 34

Nem.

Én már ott elakadtam, mikor a rencerváltásig kiválóan működő, egy faluból jött fakitermelő "brigád"-ba erőszakkal belegyömöszöltek egy volt vállalati párttitkárt, egy útkereső értelmiségit, meg egy jóféle, ám messzirőljött alföldi agrárembert.

Az első dolgozni nem akart, a második igen, de mindig máshogy, a harmadik meg aki ellentmondott neki, annak egyszerűen lehúzott egyet.

Emiatt a hasítatlan fáanyagot mindig vitték (ketten kétfelé), a hasítottat meg gurították.

Na nem is működött ez sehogy...

A legnagyobb szervezettséget viszont egy vérbeli régivágású roma vágástér-takarító csapat mutatta. Ott a családfő, a "Don" reggel nagy pofonok (komolyan! akkora nyakasokat adott, csakúgy csattant) kíséretében mindig elosztotta az előző éjjeli zsákmányt (többnyire szeszeket) a többi 120 kilós kanyi közt, elzavarta a 40kilós asszonyokat dolgozni (fát szedni), ők meg kifeküdtek egy-egy sörrel a fóliasátrak elé. Ott láttam ilyesmiket is, amit el nem hiszek, ha más meséli, hogy a hidegben úgy melengették a csecsemőt, hogy odatartották kicsit a sátorban - pólyástul, ami becsavart rongyokat jelent - a téglából rakott "tűzhely" fölé, és még forgatták is közben:-))).

Na, belőlük igazi "füstösök" lettek:-)

Szóval azóta tudom, hogy sokféle emberből sose lesz "csapat", csak olyanokból, akikben van valami közös.

ZsuR Creative Commons License 2009.05.26 0 0 33
Nagyon szigoruan beszelsz...

"Én megpróbáltam a kertemben 3 fával, 3 bokorral, 1 sziklával meg egy pár feketerigóval erdő-hangulatot előidézni. Szerintem sikerült..." Szivesen megneznem! Mert lehet hangulatos, szep - de egy erdot nem lehet 3 fabol, 3 bokorbol, 1 sziklabol kialakitani... hangulatos, termeszetes hatast igen, de erdot... talan nem.

Casamir25 tele van lelkesedessel, te meg mar az elejen azt sugallod, hogy amit tervez rossz!

Az tokeletes, hogy korulez, es a honos, mashol is szepen novo novenyek kozul valaszt. Magam is azt teszem, ovatos duhaj vagyok, honos fajtakkal ultetem be e kertemet.

"Csupán azt értem, hogy TE még nem érted ÖNMAGADAT. Azt, hogy mit is akarsz..."
Hat ez nagyon normalis allapot! Mire kialakitja a kertjet, lesz egy jo par tapasztalata, jo is, rossz is... nekem meg nem volt "hitvallasom" amikor elkezdtem... menet kozben lattam, mi az amit szeretnek - mi az ami bevalik - mi az ami jol nez ki az en kertemben... nem konnyu... mert vannak dolgok amiket szeretunk, megtetszenek, de le kell mondanunk rola, mert valami miatt nem illik a kepbe.

Orome annak a kertesznek lesz a kertjeben, aki vegigjarja ezt az utat... rugalmasan alakitja, es tanul kozben sokat. Batoritsd a tudasoddal, tapasztalatoddal, de engedj neki teret, hogy jol erezze magat a javaslataidrol.

Pl. A hazzal - lakassal kapcsolatban... nekem meggyozodesem, hogy minden modern lakasban kell legalabb egy oreg darab! Valahogy nekem az a folytonossagot jelkepezi...

A kertben is. Kell egy olyan pont, ami magara hivja a figyelmet - meg ha azzal is, hogy "kilog a sorbol"...

Kis kertekben nem konnyu - mert ha hibazik az ember, az ranyomja az egeszre a belyeget. Nem hiszem, hogy lehet a semmi kozepen, egy szemelynek erdot krealni egy 200-300 negyszogoles kertben - de lehet egy nagyon hangulatos, termeszetes kertet - es ez a topik cime is, termeszet, erdei hangulat...







Előzmény: Erdeye (31)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!