Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2012.08.02 0 0 3699

Ha igy gondolkozol, hogy soha nem fogod elerni, akkor soha nem fogod elerni. :)

 

Mernokkent racionalisan gondolkodom, de nehany ilyen spiritualis dolgot el tudok hinni. Pl. azt, hogy a lehetosegek jonnek, ott vannak. Soxor csak "ki kell nyujtani a kezunket", hogy megragadjuk. Magyarul csak azt eldonteni, hogy erdekel v. nem. Persze tenni kell erte azert vmit. Vagy, hogy a fejben dol el sok dolog. Reszben az is, hogy havi szazat visz haza az ember vagy havi otszazat. Vagy tobbet.

Előzmény: Jana76 (3698)
Jana76 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 3698

Ááááá...én azt nem hiszem, hogy valaha el tudom érni, de ha ez a szint ami most van meglenne egész életemben, akkor anyagi téren nem lenne gondom.

 

A lehetőségek meg sokszor jönnek, sokszor nagyon sokat kell tenni érte/értük. Azt nem értettem sosem, hogy ha valaki elé csak úgy jön valami, akkor miért nem használja ki? Miért jobb panaszkodni, elégedetlenkedni? Összesen 7 hétről lett volna szó! Semmit nem kellett volna itthon feladniuk, de könnyebb volt a munkára nemet mondani és keseregni tovább. Dolgozni kellett volna...

Az a szomorú, hogy tele van az ország ilyennel. Ilyennel, aki inkább kesereg, mint tenne valamit. Az ilyenek kapnak itthon munkát, én meg aki imádok dolgozni nem. Én ezt nem értem.

Előzmény: nyman (3697)
nyman Creative Commons License 2012.08.01 0 0 3697

Pedig lehetne ennyit is osszekalapalni. :)

 

Rovid tavon, atmenetileg be lehet vallalni bizonyos alja munkakat. Mindenki sajat maga merlegeli, hogy mit, es mennyiert. Sok hasonlo sztori van. A dontes az egyene.

 

Tovabba is az a velemenyem, hogy egy testileg, szellemileg egeszseges ember nagyon sok remek lehetoseget ki tud hasznalni. Jellemzoen rajta mulik.

 

 

 

 

Előzmény: Jana76 (3694)
nyman Creative Commons License 2012.08.01 0 0 3696

"Nagyon szűk rétegnek megoldás amiről beszélsz"

Nagyon sokan elvannak azzal, hogy panaszkodnak. Lehetoseg ott van? Ott. Tenni kell erte vmit? Igen. Kotelezo? Nem. Az egyenen mulik a dontes.

 

"Eddig nem volt szükségüka  nyelvtudásra, "

 

Jo par evtizede teknovajasbol is jol meglehetett elni. Fel evszada, informatikusra sem nagyon volt szukseg. Masfel evszada repulogeppilotakra sem volt szukseg.

 

"Én 10 éve arra készültem hogy ha megnyitják a munkaerőpiacokat azonnal kint dolgozhassak, de ezzel nem mindenki volt így."

A mult evezredben azert is mentem kulfoldre tanulni, hogy megnyiljanak a lehetosegek. A 90-es evekben is lehetett Nyugat-Europaban dolgozni, bar az adminisztracios okok miatt nehezebb volt.

 

Előzmény: Törölt nick (3693)
nyman Creative Commons License 2012.08.01 0 0 3695

"ezt az egész ország nem tudja csinálni, csak kevesek, nem megoldás mindenkinek"

 

Miert kellene, hogy megoldas legyen mindenkinek? Olyan nincs, ami mindenkinek jo. 

 

"a megoldás az lenne, ha összefognak az aktív korú dolgozók, csinálnak egy pártot"

Megcsinalhatod. Ha meg tudsz nyerni tomegeket, akkor megoldhato. Ugyanakkor keszulj fel arra, hogy sokan nem gondolkoznak, osszekeverik az ok okozatokat, propagandaknak hisznek es nem annak, amit a sajat szemukkel latnak, illetve nem hajlandoak alomvilagbol felebredni.

 

"elkergetik az újraelosztást csúcsrajárató különféle szinezetű, de baloldali gazdaságpolitikát folytató kormányokat, és csinálnak egy alacsony újraelosztású országot

 

ott lehet olyan helyzetet teremteni hogy munka nélkül éhhalál van, tehát aki teheti dolgozik, aki nem, az kuncsorog a rokonainál, a munkából viszont végre meg is lehet élni, meg gyarapodni is lehet belőle"

 

A szuk penzugyi lobbi ebben a pillanatban eleg eros, es a cel az, hogy elnyomasban legyenek tomegek es megtevesztve demokracianak csufoljak a jelenlegi diktatorikus elnyomo rendszert, aminek az Eu nak is hivunk. A cel ugye a profit. Ezeknek. Mindenaron.

 

Amikor kinyilvanitom azt a velemenyem, hogy a kozpenzbol kifizetett segelyekhez rendeljunk kotelezettsegeket, akkor lerasszistaznak. :)

 

Előzmény: padisah (3691)
Jana76 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 3694

Mennyire egyetértek veled!!!!

Tudod, én sosem kerestem 25 fontot óránként. A közelében sem vagyok, de dolgozom dupla annyit, mint a normális. A szabadidőmben is dolgozom és sokkal többet tudok félretenni havi 100 ezernél.

 

Sírás-rívás, elégedetlenkedés időszakom nekem is volt. Hála égnek nem tartott sokáig. Hogy miért nem? Mert nem kaptam itthon segítséget. Meg kellett emberelnem magam és muszáj volt lépni. Ha ott lett volna a zsebemben a havi 90 ezer, akkor lehet még most is elégedetlenkednék, mert abból tényleg csak éhenhalni lehet.

 

 

A következő történet egy ismerősömé. Itthon megy a sírás, hogy nincs pénz erre, nincs pénz arra, de semmire nincs pénz. Felajánlottak nekik egy 7 hetes munkát külföldön. Állták volna a kiutazást, hazautazást, kintlakást és az élelmet is. A fizetés pedig 1 millió lett volna fejenként. Tehát azt haza tudták volna hozni.

El tudták volna intézni itthon, hogy fizetés nélküli szabadságra menjenek. Legalábbis egyikük igen, a másikukat nem érdekelte, hogy fel kell mondania esetleg. Ha bejött volna a munka nekik, akkor tudtak volna hosszabbítani, ha nem, akkor hazajöttek volna és élték volna a jól megszokott elégedetlen életüket, de lett volna 2 millió megtakarításuk.

 

A fiú lelkes volt, a lány azt mondta, hogy ő úgy szeret Magyarországon. Minden szar itt, de szereti....Tehát nem vállalták. Ennyi. Marad a sírás-rívás, hogy nincs semmire pénz. 7 hétről lett volna szó és sosem biztos, hogy nem szerették volna meg. Bár aljamunka lett volna.

Előzmény: nyman (3690)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.01 0 0 3693

Nagyon szűk rétegnek megoldás amiről beszélsz.

Nem csak a nővérek keresnek rosszul, hanem a gépi fonók, a fröccsöntő gépkezelők, a szendvics csomagolók, a betanított dolgozók, stb... Nekik annyi pénzük is csak szűken van hogy a megélhetésüket fedezni tudják. Miből képezzék magukat? Márpedig pénzt csak pénzből lehet csinálni. A külföldi munka egy pályakezdőnek alternatíva lehet, de mondjuk egy 47éves bolti eladónak nyelvtudás nélkül esélye sincs.

 

 

Szamomra az elmult cirka evtized "Allaskereso tapasztalok" c. topikban toltott ido utan sem ertem, hogy sokan a siras-rivas helyett, miert nem toljak az energiat egy kis nyelvtanulas, onkepzes iranyaba sokan. De hat nem vagyunk egyformak.

 

Eddig nem volt szükségüka  nyelvtudásra, most meg nem tudnak nyelvtudást hirtelen két hét alatt összeszedni, munka meg azonnal kellene mert tartalékok nincsennek. Ezért sírnak-rínak.

 

Én 10 éve arra készültem hogy ha megnyitják a munkaerőpiacokat azonnal kint dolgozhassak, de ezzel nem mindenki volt így.

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.01 0 0 3692

3milló nyugdíjas szavazó van, az ő ellenükben ezt nem tudod megtenni.

Előzmény: padisah (3691)
padisah Creative Commons License 2012.08.01 0 0 3691

ezt az egész ország nem tudja csinálni, csak kevesek, nem megoldás mindenkinek

 

a megoldás az lenne, ha összefognak az aktív korú dolgozók, csinálnak egy pártot, elkergetik az újraelosztást csúcsrajárató különféle szinezetű, de baloldali gazdaságpolitikát folytató kormányokat, és csinálnak egy alacsony újraelosztású országot

 

ott lehet olyan helyzetet teremteni hogy munka nélkül éhhalál van, tehát aki teheti dolgozik, aki nem, az kuncsorog a rokonainál, a munkából viszont végre meg is lehet élni, meg gyarapodni is lehet belőle

 

amíg ez nincs, addig egyéni menekülési utak vannak, a feketébe, meg külföldre, amíg az emberek torkán rajta tartja az állam a markát, csak fuldokolni lehet, előrelépni nem, mert elveszik az előrelépésre keresett pénzt és szétosztják az inaktív szavazók között

Előzmény: nyman (3690)
nyman Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3690

Valoban nem tud felrerakni es en azen csodalkozom, hogy miert eri meg neki reggel ennyiert felkelni.

 

Amit irtam teljesen komolyan gondolom. Az, hogy nem kap, az nem jelenti azt, hogy nem kaphatna.

 

Mantrazom egy ideje, hogy el lehet menni akar kulfoldre is dolgozni. Itthon a novereket nem becsulik meg, sem anyagilag, sem egyeb modon. Norvegiaban par ev tapasztalattal cirka evi 300 ezer norveg koronat keresnek minimum. Ma, igy, hogy eros a forint 37,60 a norveg korona. Egy gyors szamolas... Jo persze a megelhetesi koltsegek is masok.

 

Vagy ilyen allasokat pl Angliaban naponta tucatszamra hirdetik. http://www.jobsite.co.uk/job/mechanical-building-services-engineer-943541926?src=search Az, meg, hogy oda van irva zarojelben, hogy "(Ltd / Umbrella)", ez a magyar, beszamlazos, bevetelkritukkozos jatekot jelenti, tehat ebbol a 30-40 fontbol neket kb. a 90%-a zsebedben marad. Csak hogy visszakanyarodjak, egy nehany hozzaszolassal korrabi dologra, miszerint Mo-n mekkora "adocsalok" elnek. Egyebkent igy hirdetesben ritkan lattam meg, de a telefonon mar el szoktak mondani. Meg azert evi 30-35 ezer font felett, mar nem eri meg PAYE adozni. A PAYE, "Pay as you earn", az a magyar SZJA analogia. Ma a font 357 forint. Azert ne mond, hogy egy-egy ilyen allasbol nem tudsz felrerakni 100 ezret. Ez meg alsohangon is kevesebb, mint ket napi kereseted. Egyebkent ez a 40 fontos oraber, jelen pillanatban szamomra mar az a hatar, amiert mar elgondolkozom, megint a kulfoldi munkavallalason, de meg egy 3-6 honapos meloert nem lepek. De kerulhetek olyan helyzetbe, hogy igen, igy oda kell figyelni. De meg eljohet az is, hogy 25-ert gondolkodas nelkul.

 

Ja, hogy aki ma 90-et visz haza 3 muszakban, a linken beszurt munkara nem alkalmas. En meg azt mondom, hogy ha celiranyosan kepzi magat, bevallal nehany dolgot, par ev alatt elerheti azt a szintet, hogy ha akar, nem okoz gondot felretenni havi szazat. Szamomra az elmult cirka evtized "Allaskereso tapasztalok" c. topikban toltott ido utan sem ertem, hogy sokan a siras-rivas helyett, miert nem toljak az energiat egy kis nyelvtanulas, onkepzes iranyaba sokan. De hat nem vagyunk egyformak.

 

Előzmény: Törölt nick (3689)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3689

evi 1,5 millio, egy jobb hasznaltauto ara vagy havi cirka 100 ezer forint.  Ezt azert felre lehet rakni szerintem atlagban.

 

Viccelsz???

 

Egy átlag dolgozó nő 90ezer Ft-ot visz haza három műszakban. Ők tuti nem raknak félre havi 100ezer Forintot idősebb napjaikra. Ahhoz legalább nettó 200ezer Forintot kell keresni. A legtöbb munkavállaló nem kap ennyit, még a szakmunkás férfiak sem. :-( 


Előzmény: nyman (3686)
nyman Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3688

Jo felvetes, de van benne nehany targyi tevedes. Meg csusztatas.

 

Pl."Tegyük fel, hogy az állam nem számítana fel rá kamatadót. Miért is kellene adóztatnia az adózott jövedelem megtakarítását?"

 

Nem szamit fel. Ha min. ot evre lekotod a penzen, nincs kamatado. Az mas kerdes, hogy le merjuk-e kotni ennyi idore.

 

Jo az osszehasonlitas. Meg kell nezni egy magyar nyugdijast, es meg kell nezni egy nemet v. egy holland atlagnyugdijast. Innen latszik, hogy milyen kart okozott az elozo rendszer, es az, hogy milyen karokat okoznak nekunk az un. "penzugyi befektetok", meg a lobbitevekenyseguk.

 

Azert minimalis penzugyi ismeretekkel szerintem siman lehetett hozni a nyugdijpenztarak zomenek a hozamait, meg viszonylag konzervativabb (kotvenyalapu) befektetesekkel is.

 

Egyebkent meg nyugdijaskent mi is koltozhetnenk mas orszagba, ahol olcsobb az elet, ugy ahogy hozzan jonnek Nyugat-Europabol. De vmi miatt nem divat.

 

Az eloregedo tarsadalom hatranyai csak egy dolog. Ezt is kihegyezi.  De kevesebb iskolai is kell, ha nincs annyi gyerek. Meg kevesebb pedagogus. Tehat van olyan tetel, amin sporol az allam. Nem is keveset.

 

 

Mas. Azert most mar ertem, hogy miert koltottek el a bankok szazmilliokat a 4 oran beluli utalasok fejleszteseire. Ahogy latom egy csomo mast is bele kellett tenniuk a rendszerbe, nem csak nehany valtozot atallitani. 

Előzmény: Törölt nick (3687)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3687
Előzmény: nyman (3686)
nyman Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3686

szerintem vannak a feketen foglalkoztatottak es vannak azok, akiknel a jovedelem egy resze fekete.

 

Mar legalabb egy evtizede mantrazom, hogy a most 40-45 evnel fiatalabb korosztaly ne nagyon szamitson semmire. 

 

Szerintem az, hogy most volt ez a magannyugdijpenztarakba elterelt lovek visszanyulasa, ez is ra kell, hogy ebressze a legtobb embert, hogy ilyesmivel ne foglalkozzon, hanem oldja meg maga. Kozeposztaly szinten kb. 50-60 millionyi vagyonnal kell rendelkezni, ahhoz, hogy maradjon a normalis eletszinvonal. Ha ezt elosszuk mondjuk 40 evre az havi szinten mar nem olyan veszes. Ha egyenlo aranyban, inflacio nelkul es banki kamatok nelkul szamolunk, akkor az evi 1,5 millio, egy jobb hasznaltauto ara vagy havi cirka 100 ezer forint.  Ezt azert felre lehet rakni szerintem atlagban. Vagy megnyomni nehany evet uveghangon olyan 15-25 millio/eves allasban oszt jonapot.

Előzmény: xtl (3685)
xtl Creative Commons License 2012.07.27 0 0 3685

A múltkor olvastam valami cikket, amiben azt írták, hogy a feketén foglalkoztatottak átlagosan minimálbért, vagy kevesebbet kapnak. Nem emlékszem már hol, nem érdekes. Ha az ötszörösét kapja zsebbe valaki, akkor azt felbruttósítva már egész szép nyugdíjjárulékokat ki lehet hozni, de kétlem, hogy mire mi nyugdíjasok leszünk, lesz-e még olyan, hogy nyugdíj, vagy egyáltalán szociális háló. Ezért kártékony lépés minden, ami az öngondoskodás, mint elv ellen hangol, a konkrét összegtől, vagy gazdasági céltól függetlenül.

Előzmény: Fradista Utazó (3684)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.07.27 0 0 3684

Hát, egyből az eleje érdekes, mert én ismerek pár embert akit feketén dolgozik, és mindenütt minimum a minimálbér másfélszerese, de van, ahol háromszorosa a feketén kapott bér. És ezek tényleg olyanok, akik egyáltalán nincsenek bejelentve. A minimálbér, vagy annak környékére bejelentett, és borítékba két-három-négyszázezer forintot megkapó dolgozó már egy másik történet. 

 

Az én korosztályom (én most 38 éves vagyok) nem lesz nyugdíjas soha, ezzel lehet számolni, de a mostani 60 év körüliek helyzete azért még valamivel jobb - legalábbis, aki bejelentve kapja a fizetését. 

Előzmény: xtl (3683)
xtl Creative Commons License 2012.07.27 0 0 3683

Azt is érdemes megnézni, hogy a teljesen fekete munkákhoz kapcsolódó nettó fizetési átlag (minimálbér, vagy az alatti) rendesen bejelentve mekkora nyugdíjat eredményezne. Ennél magasabb fizetésekről tudok csak konkrét számokat, de ott is csak 60-70%-os rátával számolhatunk. Mit lehet annyiból, ha nem éhen halni, főleg egyedülállóknak, ha mondjuk saját lakásuk sincs? A nyugdíj szerintem mára egy nagy kamuvá vált. Már a most nyugdíjba menők is hatalmas életszínvonal esést könyvelhetnek el, ha nincs jelentős megtakarításuk. Az én generációmnak (30+) meg kb. a vécépapírra lesz elég. Az MNYP-k sikeres lenyúlása után meg a késztetést is sikerült kiverni az emberekből az öngondoskodásra. 1. Nem érdemes takarékoskodni, mert az állam majd helyt áll. 2. Nem érdemes takarékoskodni, mert az állam lenyúlja. Patt helyzet.

Előzmény: Fradista Utazó (3681)
nyman Creative Commons License 2012.07.27 0 0 3682

Maga utan is barki fizethet jarulekot. Szive joga. Ugyanigy annyi penzert nem eljonni dolgozni szinten. Szerintem sokan meg is teszik.

Előzmény: Fradista Utazó (3681)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.07.27 0 0 3681

>Nekem megeri feketen odadnom a 10 ezer forint/napot mondjunk annak aki jon es levagja a sovenyt, mint, hogy ha ennyit meg akar tartani maganak tisztan es kifizetek harmincezret.

Igen, csak mondjuk látok olyat, aki közeledik a 60-hoz, jópár éve mindig feketén dolgozott, és most kezd rájönni, hogy amíg mozogni tud, dolgoznia kell, aztán meg vagy eltartják a gyerekei, vagy éhenhal. Ez a dolog másik oldala. 

Előzmény: nyman (3679)
Jana76 Creative Commons License 2012.07.27 0 0 3680

:) Azért legalább te gondolsz ilyenekre és betérsz egy kávéra, ha másra nem. Akiknek én számoltam el a kilométereit, azok általában wellneszre mentek a családdal Debrecenbe, de nekem meg kellett terveznem ebből egy Szeged - Pécs céglátogatást kétszer. Ha még mindig nem egyezett a kilométer, akkor ugye valami mást kellett "behazudni". :)

Előzmény: nyman (3676)
nyman Creative Commons License 2012.07.27 0 0 3679

Irorszagban sem.

 

De ott mondjuk a brutto 1500 eurodbol minimum 1427-et hazaviszel es a munkaadot mas nem terheli. (http://taxcalc.eu/) Egyszeruen nem eri meg a fekete munka.

 

Nalunk meg a 2-3x-osa a munkaado osszes koltsege a netto berhez kepest. Nekem megeri feketen odadnom a 10 ezer forint/napot mondjunk annak aki jon es levagja a sovenyt, mint, hogy ha ennyit meg akar tartani maganak tisztan es kifizetek harmincezret.

 

Vallalkoztal te egyaltalan Mo-n? Meg mondjuk Ausztriaban. Alkalmazottkent konnyu felvenni a szemellenzot.

 

Vagy csereltel mondjuk ablakot Mo-n meg Ausztriaban? Mo-n ha szamlat kersz, 40-50%-os felalra siman szamithatsz a legtobb helyen. Gyanitom Ausztriaban ez sem igy van. 

 

Lehet szidni az embereket is, de a rendszerben is boven van hiba.

Előzmény: Törölt nick (3677)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3678

Magyarország sajnos erről szól, ez miatt tart ott, ahol...

Előzmény: Jana76 (3675)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3677

Ez Ausztriában nem így működik. Nagyon visszaszorították a fekete munkát, és rengeteg az ellenőrzés.

Előzmény: nyman (3673)
nyman Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3676

Mostanaban nekem a km elszamolasomban szereplo helyszinek valosak. Az elmult ket hetben tobb, mint 2000 km-t mentem. Viszont ugy keszulok, hogy egyszer, lehet, az apeh (nav) elkezdi ezeket elemezgetni, eppen ezert minden nap itt ott, amerre megfordulok fizetek bankkartyaval. Adott esetben egy 300 forintos kv-t is egy benzinkuton. Sot van amikor csak ezert allok meg. Nehanyan szuros szemmel neznek, de leszarom. Ott kell lenni a szamlakivonaton, hogy "Zalaegerszeg", "Mohacs", "Nyiregyhaza".

 

Egyebkent ez is egy oriasi hulyeseg, ugye az apeh csak a vallalkozas szekhelye es a munkavegzes helye kozti tavolsagot engedi elszamolni, a lakhelytol nem lehet papiron indulni. Na most nekem szignifikans kulonbseg van a ketto kozott, de ezzel a szaballyal a javamra. De hat bekaphatjak.

Előzmény: Jana76 (3675)
Jana76 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3675

Fiktív kilométer elszámolás? Amikor én még Magyarországon dolgoztam, akkor ugye mindenki a főnököm volt egy ideig. Még az is, aki nem. Na ezeknek én csináltam a km elszámolásukat (is, de kábé a seggüket is én töröltem ki.) Egy, de egy kilométer nem volt valós ezekből...

Előzmény: nyman (3673)
padisah Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3674

és az adó el nem kerülés miatt a munkavállalóról leakasztott pénz aránya is számít

Előzmény: freesleep (3669)
nyman Creative Commons License 2012.07.25 0 0 3673

Nezopont kerdese. Hivhatjuk kreativ konyvelesnek is. Ugye az sem torvenytelen, hogy vki minimalberre van bejelentve a cegenel es pl. mas formaban veszi ki a lovet.

 

Jelenleg Mo-n vagyok, de dolgoztam jo par evet kulfoldon. Irtam fiktiv km elszamolast Irorszagban, voltam interjun Londonban, ahol ha en lettem volna a "kivalasztott" a penz nagyresze, kb. 70%-a offshore szamlara jott volna, meg hasonlo.

 

Előzmény: Törölt nick (3668)
freesleep Creative Commons License 2012.07.25 0 0 3672

ez csak egy példa volt egy pr-os tankönyvből, hogyan kell átvezetni a problémát máshoz, és hogyan kell külső felelőst keresni...

Előzmény: Fradista Utazó (3671)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.07.25 0 0 3671

És korábban még elég jól begyűjtötték, de a mostani kormány megváltoztatta az erre voantkozó törvényt úgy, hogy mmost aztán már végképp nem éri meg begyűjteni. 

Előzmény: freesleep (3670)
freesleep Creative Commons License 2012.07.25 0 0 3670

tényleg, ez a nemzet baszogatása tisztán praktikus pr, szerintem a kormányok külön pr-tagozatot is tartanak erre fenn, aki elmondja, hogy adott esetben nép a hibás, ilyen a lelke, vagy modernebbül így szocializálódott, meg gyurcsányorbán a hibás (most nem rád gondolok ezzel természetesen). 

 

olyan ez mint ha mondjuk a colagyártót vádolják, hogy környezetterhelő, mert nincs visszaváltható palackos hücsi a boltban. erre a gyártó megvédeti magát az ásványvíztanács elnökével, hogy a sajna a magyar ember nem fizet a visszaváltható palackért.

ennek a forgalma legyen mondjuk tényleg gyenge, mert például nincs megoldva a begyűjtése, úgyhogy másodszor az ember nem vesz ilyet, de direkt nem oldják meg, mert drága visszagyűjteni, és nincs belüle hasznon. ennyi. 

Előzmény: freesleep (3669)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!