Passzív jövedelemnek/ bevételnek és akár nyugdíjkiegészítésre IS tökéletes a 3 havi Fix cash flow.
Azt mindenképpen kiemelném amit te is írál hogy : Értelemes tőkével!!-> tökéletes opció, viszont hogy a tőke ne inflálódjon, a kamat nagy részét érdemes visszaforgatni még értelemes papírba, amennyi kell meg kiutalgatni.
A jelenlegi 6,5% is teljesen vállalható még így adómentesen! Mondjuk azért kíváncsi leszek meddig lesz ennyi, és meddig vágják majd év végéig pl. 6% körül lehet lesz, lehet nem. Még az is el megy....5,75 körül már gáz lenne. Lényeg a Fix 7-et kellett zsákolni amíg lehetett..!!
Azért a 29N Bmáp-ot változó lábnak én tartottam kis aránnyal, JÓ lehet az jövőre 2,5% prémiummal fut, de prognózisom nem túl jó a DKJ átlaghozamokat illetően..:/ Lehet majd azt is cserélni kell!! Ez még elválik.
Igen, abban az esetben ugye, ha nem akarsz belőle semmit (pl. a kamatokat) kivenni.
Ha ki akarsz venni, akkor még az is számíthat, hogy elég-e az aktuális kamat (pl. negyedéves a fix esetében), vagy annál többet akarsz kivenni. Tudod-e időzíteni a nagyobb kivéteket a máp+ -nál az éves kamatfordulóhoz.
Szóval, van pár nüansz körülmény ami adhat további érvet ide vagy oda, az azért érzékelhető, hogy nem ég és föld egyik vagy másik választás. Nem nyersz vagy veszítesz nagyon sokat ha egyiket vagy másikat választod.
joc úgy számolta, hogy ha végig megtartod a máp+ papírt, annak valamivel nagyobb lesz a hozama, mint a fixnek, ha csak nem ugranak meg a hozamok. (bocs joc ha nem pontosan idéztelek volna)
végül úgy döntöttem, hogy kb a fele M2 és Q2, a másik fele 29/N. két év múlva kb az egyik felére szükségem lesz, majd akkor meglátom, hogy melyiktől érdemes szabadulni.
ezek szerint nem kötelességük betartani a kiírt időpontot.
A várható jelzővel ellátott időpontot nem.
Viszont, szólnak pár nappal előtte, ha eltérnek tőle.
És, mielőtt azzal folytatod, hogy nem fogod minden nap böngészni a közleményeket, mondom, hogy be lehet regisztrálni hogy az ilyenről szeretnél értesülni. Nekem például hétfőn 14 órakor jött az email róla.
Köszi, tehát a szabályzat határozza meg a 2 tizedesjegyet ami így tény h kedvezőbb a befektetőnek, ez alapján a tényleges hozam ha nem fekteti be újra akkor 6.52%.
Minden államkötvény minden kamatkifizetését két tizedes százalékra kerekítve számolják. Igen, pontosan így lesz a 6,5%/4=1,625% -ból 2 tizedesre kerekítve 1,63%. És nem, nem 1,625%-ot fogsz kapni, hanem pontosan 1,63%-ot. (Még gyengébbek kedvéért: 1millió névértékre nem 16250 Ft-ot, hanem 16300Ft-ot meg fogsz kapni.)
A konkrét kifizetési napokat és azok konkrét százalékait a fix kamatozásúaknál a nyilvános ajánlattételben felsorolják. A változóaknál meg mindig oda van írva a szabály, és mellé van írva az is, hogy az eredmény két tizedesre van kerekítve.
Többen vagyunk itt úgy, hogy excelben vezetjük a nyilvántartásainkat, akár napi árfolyamokat, be vannak képletezve a leírt szabályok, mi tényleg látjuk, hogy egészen pontosan azt követik, ami előre le van írva. Ahol le van írva hogy hogyan kerekítenek, azok is tényleg hajszál pontosan úgy kerekednek. Tökéletesen képletezhető.
1. Azt nem pontosan értem, hogy amikor a mobilos appot csak a webes belépés jóváhagyására használom, miért kell annyira szigorúnak lenni, hogy a jóváhagyó gombot is csak a pár órával előtte élesített app verzióval szabad megcsinálni? Ott miért ne működhetne egy kicsit több korábbi verzió is?
2. Ennek a mostani karbantartásnak az időzítése nem volt szerencsés
3. Mivel a webes felület állandóan kidobott (inaktivitásra hivatkozva, miközben folyamatosan kattitntgattunk), nyilván sokan megpróbálták menekülő útként a mobilos verziót (én is csak azzal boldogultam).
Más senki sem írta, de tegnap (legalábbis nekem) a kártyás fizetés sem működött a webesen. Amikor épp nem dobott ki az egész webkincstár inaktivitásra hivatkozva, a kártyás fizetési módra kattintva mindenféle szerver hibát dobott. Szintén a mobilossal azután sikerrel jártam.
Ezt elbaszták hiszen biztos h nincs kerekítés 1.625=1.63 ezek mindenáron 2 tizedesjegyre kerekítenek és a szövegben el sem magyarázzák h 1.625-t fox kapni ember??????
Milyen évtizedes szabályokat kéne ismerni, lényegtelen dolgokba kötsz bele.
Az a normális h gondolkozom, most már látom h megtehetik azt is h gründolnak egy papírt aminek a forgalmazását akár 2-3 héten belül lezárhatják, valójában semmi értelme odaírni előre h meddig forgalmazzák semmi jelentősége nincs mivel bármi felülírhatja bármikor hozhatnak hirtelen egy döntést a stratégiájuk az érdekük mentén.
Az új fixmáp negyedévente 6.5/5=1.625%-t fizet mégis 1.63%-t írnak a tájékoztatóban ezek szerint a kamatot így számolják tehát kerekítik v csak a kamat mértékét kerekítik és amikor kifizetik akkor 1.625-el kalkulálnak?
Jobban nem néztem meg, de az biztos hogy szerdán még tudtam használni a mobilommal a Mobilkincstárat, a frissítés után, csütörtökön meg már nem. Sajnos nem tudom a playstore-ban frissíteni mert azt írja nem kompatibilis az eszközzel. (Galaxy S8) Tudom, vegyek új telefont...
Gondolom nem csak engem ütöttek ki, sokak telefonja válhatott egy lényeges napon használhatatlanná a készüléke.
Ezt érdemes árnyalni, mert kétféle minimális szoftververzióról van szó:
1. Android verzió 2. Mobilkincstár verzió
A mostani appnak (8.9.0-29) Android 13 kell de ez így volt már a 8.8.1-1 verziónál is márciusban. Tehát most csak appot kellett frissíteni, ami kb. két percet sem vett igénybe használat előtt. BTW, a DÁP-integráció óta Android 13 kell, úgyhogy ez így májusban nem újdonság, mert januártól ez a helyzet.
És mivel az Android13 unsupported, én további változást várok.
Aki mínuszol, gondolkodjon el rajta hogy miért pont most éjszaka kellett frissíteni az appot olyanra ami rengeteg mobiltelefont kiütött, mert már nem lehet újabbra frissíteni benne az androidot.