Ilyen "hosszú" kondikat lehet az Interneten is rendelni, nekem az a fő gondom, hogy amikor kiderül, hogy kell valami, azt szeretném azonnal boltban megvenni. (Mint említettem, én korábban ezt szoktam meg)
Ráadásul kis tételnél aránylag jelentős lehet a szállítási költség is.
Szerintem az általam keresett kondinál nem a nagyfesz, hanem a "retro" kivitel viszi fel az árat.
2 db "mezei" 47 mikro 400 V-os kondit simán megkapni 500 Ft alatt.
Igazából már én is találtam a lomjaim között egy 47+47 mikrósat és egy 100+100 mikrósat, így már csak egy kellene.
Egyébként sokkal nagyobb gondom a csöves erősítők rendbetételénél, hogy már gyakorlatilag nem kapni axiális fólia kondenzátorokat, és a kockakondik többsége is max 10 mm lábhosszal van. A régi erősítőkben gyakran 3-4 cm-t kell áthidalni. A HQ-ból én hoztam el az utolsó 6 db 2 cm lábhosszúságú 47mikró/400 V-os kondit.
Egyébként érdekességként megjegyzem, hogy az oroszoknál nem gond ilyen "hosszúlábú" kondik beszerzése, legyen az régi szovjet vagy új kinai.
Azt már említeni sem merem, hogy ráadásul ott ezeket hétvégén is be lehet szerezni az un, "rádió piacokon".
Megpróbálhatod szétszedni a rosszat, és ha szerencséd van, az értékben megfelelő kisebb méretű modernet sikerül belehenkölni. Így megmarad a kinézet, és meglesz a kapacitás is. Persze nem fog évtizedekig kitartani, mint a régi...
Sajnos a nagyfeszültségű elkók elég drágák lettek...
Az utóbbi években sokat drágultak a minőségi elkók... a márkás vintage használtak is. Amatőrbörzén egyszer talán szerencséd lesz, ha elég kitartó és rámenős vagy :)
Neked elhiszem, de az oldalon eléggé hülyén jelölik.
Viszont a közel 5000 Ft-os darabár egy kissé elgondolkodtat. A legtöbb régi erősítő, pl AE 782/a nem ér annyit, hogy ilyet tegyen bele az ember. (3 db!)
Jövő héten lesz Puskás börze, előbb ott körülnézek.
Pont ilyen, testkivezetés nélküli MM elkók voltak párhuzamosítva az első, ARC-klónnak indult csöves phonóm tápjában, de nem duplák, hanem 1x 47uF/385V. 25 évvel ezelőtt kellett volna kérned..))
Köszi, de nem hiszem, hogy az általam keresett kondenzátort újonnan lehetne kapni. (nem is találtam a cég honlapján)
Sajnos nem fogalmaztam pontosan, nekem az a fajta, régi kondenzátor kell, ahol a kivezetések és a fémház között van a 18 mm átmérőjű műanyag menetes nyak.
Eladó egy PIONEER CT-506 magnódeck. Korához képest szép megkímélt állapotban van, vigyázva volt rá. Az összes ékszíj még a gyári, tehát cserélni kell. Ha érdekel tegyél rá ajánlatot.