Keresés

Részletes keresés

düdüklü tencere Creative Commons License 2010.11.23 0 0 12860

Bár, a fene tudja, mégis lehet valami a dolog mögött? :)

 

Halló, David Berger! Valóban azt állítja, hogy a katolikus papok nagy része homoszexuális?

 

Herman Kügler jezsuita szerzetes és pszichiáter egyébként tudományos alapossággal vizsgálta ezt a témát. Eszerint a papok jóval több mint 50 százaléka meleg. 

Előzmény: düdüklü tencere (12858)
düdüklü tencere Creative Commons License 2010.11.23 0 0 12858

Aztajókurva, tudnak a Népszabinál címet adni:

 

A pápa csak a férfi prostituáltakról beszélt 

 

Mondok mi van??? Olyan lett, mint Torgyán fénykorában, bármit kérdeztek tőle ő úgyis csak a saját kis monomániáját hajtogatta? :)))))

jablonka Creative Commons License 2010.11.13 0 0 12857

Jogos a fölháborodásod, de tudod,  vannak, akik szerint a  vallási érzékenység joga nem jár ki mindenkinek.

 

A topikcím maga is egy ökörség.

Az egyház ugyanis egy vallási közösség. A katolikus egyház is az, egy  jó nagy és szétszórt közösség, a pápától kezdve egészen Kovács II János felsőiszaposi rokkantnyugdíjasig vagy éppen Jablonkáig.

 

A magam részéről kész vagyok minden titkot megosztani a kiváncsiskodókkal.

 

(Ja, hogy a Vatikán vagy valami más katolikus szervezet titkait keressük? Akkor azt a címet kellett volna adni.)

Előzmény: Geyza (12853)
grillo .parlante Creative Commons License 2010.11.12 0 0 12854

Ne vitázzatok itt a semmin, menjetek el inkább Ámerikába egzorcistának. ;)

Geyza Creative Commons License 2010.11.12 0 0 12853

Aha!

Ez is mutatja, hogy milyen precíz, pontos volt a hozzászólásom.

(Önvállveregetés.)

 

Egy pillanatra se gondolkoztál el azon, hogy embereket, olyanokat, akik egy közösség számára lelki vezetők, akikre sok ember felnéz (nem mindenki persze, nem is kötelező, szerenncsére) egy bűnöző (vagy bérgyilkos vagy meggyőződéses terrorista) bulvárszintű, semmivel alá nem támasztott benyögése alapján gyilkosozol le?

Olyan embert gyilkosozol le, akinek az esetében fel sem merült eddig, hogy bármit elkövetett volna.

 

Tényleg az égvilágon semmit se túloztam a vérvád-hasonlattal.

Előzmény: evangeline (12832)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.12 0 0 12852

Ha nem keressük meg  hibáink okait, akkor megérdemeljük, hogy újra megbüntesenek!

A kizsákmányolásra a legegyszerűbb válasz az útálat! Nem mindig a zsidók voltak a kizsákmányolók, de gyakran voltak (bérlők) közvetítők és ők érintkeztek az emberekkel!

 

Ha én ráakadtam, akkor közismert lehet Arnold Toynbee mondása!

 

"A legjobb védekezés a fasizmus ellen a társadalmi igazságosság lehető legnagyobb mértékű kiszélesítése!"

 

 

Előzmény: evangeline (12848)
jablonka Creative Commons License 2010.11.12 0 0 12850

"Az egyház maga egy bűnszövetkezet, annak minden ismervével egyetemben. Így van."

 

Ez teljeséggel így van. Ezt magam is - mint ezen bűnszövetkezet titokban fölesküdött harcosa (gádistája? munkásőre?) is tanúsíthatom. Ennek megfelelően  egyrészt szigorúan ellenőrzött kötelességem, másrészt egyéni anyagi érdekem -  bizonyos súlyos esetekben -  fölvenni a kapcsolatot Ali Agca II-vel (korábbi becsületes nevén Ágcsay Alajossal), hogy  pl.  a fenti kijelentéseket tevők körmére nézzen. Ezt a feladatot nem lehet Casaroli kollégára bízni, mert

1) Túl puha volt a kelet-európai kérdésekben, és lám

2) nem is él már.

..és ha már ennyire kitálaltam, megmondom a tutit is, hogy ezáltal eléjét vegyem minden további találgatásnak. Önbizalmunk záloga nem hitünkben rejlik. Hanem abban, hogy nekünk dolgozik a KGB és a CIA is. Sőt  a Moszad és az újjászervezett Mukhabarat is.  (A bolgárok azonban nem.)

 

Előzmény: szárnyashangyusz (12830)
jablonka Creative Commons License 2010.11.12 0 0 12849

"Azt tudom, hogy a bigottabb katolikus népesség körében most sem nagyon gyászolják a haláltáborokban elfüstölt milliókat, és azért ehhez biztosan nem a negyvenévnyi szocialista tervgazdálkodásnak van köze."

 

Talán a katolikus egyháznak? Jártál már Lengyelországban?

 

Egy országot vagy népet kapásból az antiszemitizmus mértéke alapján megítélni, elég belterjes gondolkodásra vall. Miért nem inkább azzal méred, hogy a lengyelek mennyire szeretik a magyarokat? Azzal nincs baj.

 

Az ENSZ, az EU... nyilatkozatai és állásfoglalásai dacára a zsidózás és antiszemitázás egyébként is egy világméretű (és igen veszélyes) társasjáték, amire a politika gyakran ráül. A veszélyekre inkább csak a civil szervezetek és az egyházak józanabb képviselői emelik föl a szavukat. A lengyelek e világméretű társasjátékban egyáltalán nincsenek az élvonalban, sajnos mi egész biztosan megelőzzük őket. Az ottani zsidóság viszonyulása is más a katolikus egyházhoz, hiszen a legtöbb magát zsidó származásúnak tartó ismert személyiség (művész, politikus, celeb...) is katolikus.

 

Az, hogy csak papírból van képed a lengyelekről, az is bizonyítja, hogy olyan sztereotípiákat használsz, mint "idióta ikerpár". Hogy ott ki az idióta, bízzuk a lengyelekre. Foglalkozzunk a magunk idiótáival!

 

 

 

 

Előzmény: evangeline (12848)
evangeline Creative Commons License 2010.11.12 0 0 12848

Ezt én nem vitatom. Azt sem, hogy volt szerepe a -(z) ismétlem: erősen és egyöntetűen - katolikus Lengyelországban végbement változásokban. Nagy szerepe.

De azért ami végbement ott, az végbement más közép-európai országokban is - ahol a vallás közel sem játszott olyan nagy szerepet - és a jelenlegi állapotok meg semmivel sem mutatnak jobb képet Lengyelország mentális állapotáról, mit a térség bármely államában.

Azt hiszem, ma már egy Karol Wojtyla sem érne el akkora hatást egy lengyel turnéval, mit akkoriban. (Az idióta ikerpár munkássága meg inkább kárt okozott, mint hasznot hozott arrafelé - pedig aztán a kereszthányásban és az egyház maximális támogatásában ők élen jártak....)

Sok minden együttállása kellett ahhoz a hangulathoz, ebben pedig szereplő - ha úgy tetszik, fontos szereplő - volt a pápa. De hozzá kötni minden változást ... szerintem nem jogos. (Mielőtt bárki ebbe köt bele: ettől még nyugodtan higgye, aki akarja, hogy kizárólag ő döntötte meg a komenyista Lengyelországot és ettől tartó félelmében a KGB merényelte meg.)

A nácikatolikus PR talán azért nem működött, mert ott nem volt alapja ...? Máshol meg igen? Volt nekik Prohászkájuk?

Azt tudom, hogy a bigottabb katolikus népesség körében most sem nagyon gyászolják a haláltáborokban elfüstölt milliókat, és azért ehhez biztosan nem a negyvenévnyi szocialista tervgazdálkodásnak van köze.

 

(Amúgy most olvasom a Parasztok-at Reymont-tól: azt a zsidóutálatot, amit leír benne, a korabeli lengyel falu életét bemutatva, nehéz lenne űberelni....)

 

Előzmény: Törölt nick (12846)
evangeline Creative Commons License 2010.11.12 0 0 12847

Azt hiszem, ha egyszer véletlenül, valami csoda folytán mégis ki találna derülni az egész machináció szőröstül-bőröstül, sokan hanyatt esnének ... ki azért, mert bejött, amit tippelt, ki meg azért, mert álmában sem gondolta volna ... namostan, a fene tudja, melyik csoport tagjai lennének többen! :-)

(Azt meg nem csodálom, hogy nem írta le egyértelműen, mindenki félti az életét általában. Úgy meg főleg, hogy ha meg találna halni, még a halálhíre sem nagyon jutna el a széles tömegekhez, nem az, hogy milyen érdekesen tudta magát hátbalőni kétszer...)

Előzmény: Törölt nick (12845)
evangeline Creative Commons License 2010.11.12 0 0 12843

Az emberek közelállónak érezték magukhoz, ez mindenképpen eltért talán a korábban megszokott-tól. A nyolcvanas években ebből már lehetett hasznot húzni, tömegekhez jutott el a média segítségével, szinte minden megmozdulása.

De tényleg nagyon konzervatív volt, és tán Küngöt is akkoriban tették ki a partvonalon kívülre szervezetileg, mint vitázó ellenfelet - ha jól emlékszem ...

Hát ja, az előtte levő pápa hirtelen halála is megérne egy misét - meg az is, hogy az a csoport, aki a megválasztását el tudta érni, vajon milyen okból tette, amit tett ...

 

Előzmény: Törölt nick (12838)
evangeline Creative Commons License 2010.11.12 0 0 12840

Szerintem a korábbiak sem igen voltak kommunistabarátok ... hát lengyel az nem volt előtte, de nem hiszem, hogy ez ütős érv lett volna a megmerényléséhez.

Lengyelországról a cucilizmus ideje alatt is lehetett tudni, hogy összességében véve vallásosak, hogy erős a katolikus egyház.

Az összeesküvés-elméletek gyártásába még az is belefér, hogy valakik felmérték, mekkora haszonnal bír(na) egy mártír pápa adott korban az egyház számára ... 

Előzmény: Törölt nick (12836)
szárnyashangyusz Creative Commons License 2010.11.12 0 0 12839

Én elmentem megnézni, mikor itt volt Budapesten.

(Az ember lásson már egy pápát életében ;) )

 

 

Előzmény: Törölt nick (12838)
evangeline Creative Commons License 2010.11.12 0 0 12835

 

Valószínűleg éppen azért akarták megmerényelni, mert más volt, mint amit addig megszoktak ...

(amikor a bűnszövetkezetről, meg annak a fejéről beszélek, en bloc értem az egészet, a történelemben elvégzett "munkájuk" kapcsán és a jelenlegi állapotukat szemlélve. Mint lejjebb is írtam: ez nem zárja ki azt, hogy voltak, vannak, lesznek köztük becsületes és jóakaratú emberek. Karol Wojtyla pont lehetett ilyen.)

 

Előzmény: szárnyashangyusz (12831)
evangeline Creative Commons License 2010.11.12 0 0 12833

Mert türelmem bizonyos esetekben végtelen:

annak, hogy Geyza minek szeretné magát beállítani,  semmi köze ahhoz, hogy én mit gondolok magamról. Eddig érted?

Magamról nem gondolom, hogy objektív lennék e témában (másban sem mindig), megmondóember meg aztán pláne.

Sikerült megérteni?

Örvendek.

 

Előzmény: Törölt nick (12829)
evangeline Creative Commons License 2010.11.12 0 0 12832

Geyzám, elég türelmes voltam eddig... ezzel viszont kiiratkoztál a normális beszélgetőpartnerek klubjából.

:-(

 

 

Előzmény: Geyza (12826)
szárnyashangyusz Creative Commons License 2010.11.12 0 0 12831

Bár II. János Pál pápát azért kivételnek tartom.

 

Én kedveltem.

Előzmény: szárnyashangyusz (12830)
szárnyashangyusz Creative Commons License 2010.11.12 0 0 12830

Az egyház maga egy bűnszövetkezet, annak minden ismervével egyetemben.

 

Így van.

Előzmény: evangeline (12818)
Holdkooros Creative Commons License 2010.11.11 0 0 12828

Ezt nem értem... Miért nevezed majomnak Casarolit? És miért egyes számban – hiszen nyilván több vatikáni csuhás is benne volt Ali „vallomása” szerint?

Előzmény: Törölt nick (12817)
Geyza Creative Commons License 2010.11.11 0 0 12827

Próbálkozom, mert a türelmem végtelen:

 

Szegény Ali Agcának elő kellett adni valami ütős sztorit, mert mégse akart öreg napjaira árufeltöltő lenni a Tesconál.

 

Mit adhatott elő?

Tegyük fel, hogy a KGB bérelte fel (tudom, elvtársaid ilyenre képtelenek lennének, de mint elméleti lehetőséget ne hagyjuk ki). Megmondja, hogy engem Viktor Ivanovics Vlaszov őrnagy bérelt fel. Eredmény: autóbaleset, plutóniummérgezés.

 

Tegyük fel, hogy egy  Osama bin Laden formátumú iszlamista terrorfőnök bérelte fel. Elmondja: Szülőfaluja a levegőbe repül, ő dettó.

 

Tegyük fel, hogy magányos fanatikusként ölt. Ez gyakorlatilag a régi sztori, értéke: zérus. Eredmény: árufeltöltés a Tesconál.

 

Ezzel a történettel viszont kaszál.

Előzmény: evangeline (12824)
Geyza Creative Commons License 2010.11.11 0 0 12826

Ja!

A saját verziód. Kb. annyira reális, mint az, amit lelki unokatestvéreid mondanak, hogy a zsidók ölték meg rituálisan Solymosi Esztert.

 

Egészségedre.

Előzmény: evangeline (12824)
jablonka Creative Commons License 2010.11.11 0 0 12825

"Te nyugodtan imádkozz hozzá,..." (a pápához?)

 

Messiás a Dohány utcában, többszörös bérmálkozó...

 

Fiatalember/asszony!  Ki volt az oktatója? Szeretettel kérem, nyugodjon meg, aztán picit tájékozódjon, mielőtt ilyen topikokba merészkedik.

Hogy mondta a költő? :" A jó szándék kevés,...."  És ha még az sincs meg?

 

Előzmény: evangeline (12818)
evangeline Creative Commons License 2010.11.11 0 0 12824

Tök mindegy, mit mond a józan ész, a logika: ami rossz elképzelhető, azt te rákened az egyházra.

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

A józan ész és a logika pedig csak azt mondhatja, hogy a Vatikán az nem lehetett ...mert olyan nem létezik.

 

A többit hagyjuk, néha elcsodálkozom azon, hogy miközben valakiből fröcsög a gyűlölet, mást ezért kárhoztat.

Az meg ne is zavarjon, hogy mindenki, aki ebbe a vitába beleszólt, előadta a saját verzióját, ahogyan ő látja. Például én is. Meg más is.

 

Majd jelezz, ha a többi feltételezés is ennyire zavar Geyzám, aztán elgondolkodom, hogy közelítesz-e már afelé az objektív megmondóember-imázs felé, amit láthatóan célodul tűztél ki...

Még messze vagy tőle. Gondoltam, szólok.

Csók!

 

Előzmény: Geyza (12822)
evangeline Creative Commons License 2010.11.11 0 0 12823

No, megnyugodtam. Mégis a bolgár titkosszolgálat volt, nálad vannak a bizopnyítékok. Gondolom én ...

 

Előzmény: Törölt nick (12820)
Geyza Creative Commons License 2010.11.11 0 0 12822

Hihetetlen ez a mérhetetlen, szemellenzős, ostoba gyűlölet, ami benned van az egyház iránt.

 

Tök mindegy, mit mond a józan ész, a logika: ami rossz elképzelhető, azt te rákened az egyházra.

 

Az emberiesség, a logika nevében undorodom ettől a náci propagandával rokon uszítástól, amit itt nyomsz.

 

Ne nézz tükörbe, mert - ha maradt benned valami józanság - elhányod magad.

Előzmény: evangeline (12818)
jablonka Creative Commons License 2010.11.11 0 0 12821

A fantáziád még hagyján, de túlérzékenységed miatt nem való Neked a PoliDili :-)

Előzmény: evangeline (12818)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.11 0 0 12820

II. János Pálról egyik sem mondható el. Választása minden szempontból telitalálat volt. Természetes személyisege alól kevesen tudták kivonni magukat. A világpolitikai hatásai "indokolták" a bolgár titkosszolgálat beavatkozását!

Előzmény: evangeline (12809)
Geyza Creative Commons License 2010.11.11 0 0 12819

100 %-ig egyetértek.

Előzmény: jablonka (12815)
evangeline Creative Commons License 2010.11.11 0 0 12818

A katolikus egyházban kinek lehetett ez az érdekében. A katolikus egyháznak van mit veszítenie. Miért vágná maga alatt a fát, ami így is igyakran inog.

A katolikus egyház hívei a mai napig egészen jól vannak dresszírozva arra nézvést, hogy ha bármiféle szenny előkerül, akkor még véletlenül se a tényeket fogadják el, hanem azt a magyarázatot, amit bármely felsővezető ehhez hozzáfűz. (Tisztelet a kivételnek!)

Gyengébb felfogóképességűek kedvéért mindezt a magyarázatot hetekig, hónapokig lehet a misén felolvasni különféle üzenetekbe burkolva, a tényeket aljas rágalomnak minősítve, valamint egyházüldözést kiáltva ... de van, akinek ennyi sem kell, elég ha Casaroli bíboros kiáll és azt mondja (persze nem ilyen póriasan, hanem szépen kicirkalmazva): Nem én voltam, hazugság.

És kész, a probléma meg van oldva.

Az meg, hogy a rendszeren belül az innen-onnan irányított alkatrészek mit súgnak-búgnak erről, senkit nem érdekel, hiszen miért akarna bármelyikük is

1. korán elhalálozni

2.kikerülni a pikszisből ... stb.

 

Ellenben egy titkosszolgálat mit kockáztat? Jó hírnevet, renomét, hivőket? Ugyan. Az ott nem értelmezhető.  

 

A titkosszolgálat általában megrendelésre dolgozik, "sajátmaga" ritkán dönt úgy, hogy Gipsz Jakabot mostan akkor jól kinyírjuk ...

Hogy mit kockázatat? Onnan rúgnak ki embereket , sőt láb alól is elteszik, ha sokat ugrál, de bíborosról nem igen tudok, akit kirúgtak az egyházból, mert csúnyaságokat csinált...

 

A pápa mint "főgengszter"  pedig  - a közelmúlt fényében -  nagyon gyerekes csapkolódás részedről. 

Hát, van az úgy, hogy események fényében az ember annak nevez valakit, ami. Te nyugodtan imádkozz hozzá, tartsd jó embernek, hitelesnek és egyenes jellemnek. Nem foglak érte sem agymosott idiótának tekinteni, rajongásodat sem nevetem ki... egyelőre tán még szabad a vélemény is, meg az egyéni szimpátiák/antipátiák kifejezése is.(Ha rajtam múlik, ez így is marad....)

 

Vatikáni klikkesedés régóta csak a teológiai kérdések mentén történik.  

Hát persze ...:-)

 

XXIII.János, II.János Pál meg a mostani XVI.Benedek életutjában, filozófiájában, megnyilatkozásaiban, tetteiben hol látod a bűnszövetkezeti szálakat.  Hozdd a bizonyítékokat és ne a Borgiák világáról álmodozz.

Az egyház maga egy bűnszövetkezet, annak minden ismervével egyetemben. Elég a banki ügyleteire gondolni - és azért nem hozok ide más, erkölcsi visszásságokat, mert semmi értelme: téged nem zavar a dolog, hiszen ha zavarna, nem azzal a mondattal nyitsz, amivel.

Bizonyítékokat? Ez jó! Éppen arról eszmecserélünk, hogy kétezer év alatt hogyan fejlesztették tökélyre a rendszert, meg írod, hogy I. János Pál halála is igen gyanús, oszt én hozzak bizonyítékot? :-DDDDD

 


Írtam lejjebb: még ha napvilágra kerülne is bármi, ki ezért, ki azért nem tartaná bizonyítéknak, és nem fogadná el. Pontosan alá is támasztod ....

Ez a világ legjobban kitalált biznisze, mire az átvágott vevőnek reklamálni támadna kedve, elhalálozott ...

 

Néha Téged is túllök a lendület a hülyeség határán :-)

Ezennel köszöntem a társalgást, keress valami nemhülyét magadhoz illően, és múljátok felül egymást a ki tud szebbetjobbat mondani a katolikus egyházról c. vetélkedésben ...az annyira, de annyira keresztényi dolog....Ajánlom hozzá Maaria topicját, onnan pl. azért vált le ez, mert a topic nyitója kizárólag rózsaszín habcsókban utazott az egyházat illetően. Tárt karokkal foknak fogadni - itt viszont sajnos a kételkedés és a negatív felhangok (sőt, bizonyos esetekben a kimondott irtózás!) vannak túlsúlyban.

Engemhülyét meg nyugodtan ignorálj innentől.

 

 

Előzmény: jablonka (12815)
jablonka Creative Commons License 2010.11.11 0 0 12815

A dolog  nem ilyen egyszerű. Vagy csak rosszindulatokkal és előítéletekkel együtt az.

 

Jómagam, hívő katolikusként (pedig mennyire nem divat ilyet a PoliDili-n bevallani) sem zárok ki semmilyen lehetőséget.

Elvileg akár a Vatikánból is lehettek valakik. Ott is lehet gyarló vagy hataloméhes ember bőven. Vagy az odakötődő körökben.  Talán féltek, hogy Wojtyla túlságosan kitálal valamit. Nem tudom. Az elődje I.János Pál pápa halálában is volt valami gyanús.

 

A logika (már ha lehet ilyen esetekben a logikára bazírozni) azonban nem erősít meg egy ilyen feltételezést. Az, hogy egy gyilkosság célja kiderül, nem egészen nullaesélyes. És ha kiderül, jön a botrány. A katolikus egyházban kinek lehetett ez az érdekében. A katolikus egyháznak van mit veszítenie. Miért vágná maga alatt a fát, ami így is igyakran inog.

 

Ellenben egy titkosszolgálat mit kockáztat? Jó hírnevet, renomét, hivőket? Ugyan. Az ott nem értelmezhető.  Végzik a dolgukat, amibe egy főpap likvidálása is szakszerűen belefér.

 

A pápa mint "főgengszter"  pedig  - a közelmúlt fényében -  nagyon gyerekes csapkolódás részedről.  Vatikáni klikkesedés régóta csak a teológiai kérdések mentén történik.   XXIII.János, II.János Pál meg a mostani XVI.Benedek életutjában, filozófiájában, megnyilatkozásaiban, tetteiben hol látod a bűnszövetkezeti szálakat.  Hozdd a bizonyítékokat és ne a Borgiák világáról álmodozz.

Néha Téged is túllök a lendület a hülyeség határán :-)

Előzmény: evangeline (12809)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!