Mindenről,amit tudni érdemes,lehet a Magyar őshonos állatokról...és Mindenkinek,aki tapasztalatokat cserélne,vagy akik szeretnének tartani ilyen állatokat.
:-)) Bakker...most fodros vagy hattyú az öregapjuk ..izzééé ..a gúnárjuk elődje ?? (ki nagyítva a képet az elöbbi a "gyanú" ) .. xDD :-)) Le a kalappal, szépek. üdv.
Na a veteményes jelentős része meg van. Még a cukkini van hátra. Gyöngyösök meg a vadkacsák nagyon szeretnek bogarászni a borsó között. A kukorica már 3 , 4 , 5 leveles.
Sziasztok! Így 3 napos vetegettés után eljutottam az aranymazsola csemege és kecskeméti gyöngy pattogtatni való kukoricák vetéséhez...egy holdas a terület...mennyi izolációs távolság kéne minimum? Én az 500 meg a 250 métert tulzásnak tartom...
Más téma:
Képzeljétek,van egy erdélyi kopó kanunk...anyáméknál volt eddig...egyéves lesz...anyáméknál kiskutyákat csinált a goldenretriver x németjuhász ,keverék szukájuknak,a Rajnának... :P
A kukorica hideg talajba történő vetésre való alkalmasságát a cold-teszt érték...(hideg csírázási %) mutatja . A teszt során a szántóföldi körülmények közötti csírázást próbálják utánozni . A csírázóképesség vizsgálatától eltérően nem itatóspapírban , hanem kukoricaföldben csíráztatják a szemeket . Hét napig pl.10 °C-on , majd 4 napig 25 °C-on tartják őket . Értékeléskor megszámolják , hogy száz szemből, hány csírázott ki, és fejlődött egészséges csíranövénnyé . A csírázási % -hoz képest a gyakorlat számára megbízhatóbb információt jelent a vetőmag biológiai értékéről .
Minél közelebb van a cold-teszt értéke a laboratóriumi csírázási % - hoz , annál értékesebb lehet a vetőmag , és jobban bírja a hideg talajba vetést . A legalább 90% - os érték nagyon jónak számít . Amennyiben a cold-teszt eredménye 80% alatti , kockázatos a vetőmagot felhasználni , a legjobb körülmények között is gyenge kelésre számíthatunk . Az ilyen vetőmagot a szokásosnál sekélyebbre vessük , 3 - 4 cm - mélyre . stb "... ,-))) ,-)))
Ez jó hír ,kérem. Bár úgy gondolom ,hogy 25-én vagy azt követő napokon szoktuk kezdeni a vetést, de bízzunk benne, miszerint megnőnek majd. Szív. üdv. a szeretteid felé is. Patrol-papa.
Szerintem jövőre is lesz majd bőségesen utánpótlás. Nem feladni kérem. :-)) :-))
u.i. Tari Józsit kéne még megtalálni ez ügyben (komondor-igen vag nem topikos), pásztor ember ,ha jóltudom Sándorfalva-i. ,-)) Puli és Sinka szakí ! ,-))) Odavalósi, komoly tíudás bírtokosa. üdv.
Lehet, hogy Boleró 84 megkapta már és Booeráng még nem. A "tincsesben" kéne rákérdezni nála. Nálam 8-9-en vissza igazoltak, hogy kaptak kis csomagot a szines kukoricából már. Ő is nyitott csak nálam a mail nem simán müxik sajnos. Köszi a segítséged Pistikém. Szív. üdv.
Az új Topikban váltottunk szót, de az eltűnt.(:-((( Peti Mesternek szüksége lenne a telefonszámodra, mert hozott Neked valamit. Írj 1 "Emilt" nekem és +beszéljük.