Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.13 0 0 70

Akkor inkább azzal törődj, hogy tudsz így együtt élni vele, ha _valóban_ zavar.

 

Mondjuk  lustaság az, ami... hát nem mondok semmit.

Előzmény: KissMe (69)
KissMe Creative Commons License 2008.07.13 0 0 69
Hello Barbi!
Hát, nem tudom, ha ez jellemhiba, akkor azért az én páromnak csak ez az egy van. De azért nem nevezném őt csak ilyen simán "egyszerűnek".
Igaz lehet, amit írsz, és most már kezdek egy kicsit szomorú lenni. Biztosan nem tudom megváltoztatni, de mint alább írtam, nem is biztos, hogy akarom. Lusta, és kész. Ezek után már így kell együtt élnem vele.
Előzmény: Törölt nick (68)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.13 0 0 68

Szia KissMe,

Már többen is írták, de az általad leírtak nem alfahímre utalnak.

Az, hogy vki rühell besegíteni a háztartásban a társának, egyszerű álmacsó (és igen egyszerű) jellemre vall.

Mondjuk én szeretek takarítani, tök jól elvagyok vele, de nem volt még arra példa, hogy a társam lógatná a lábát közben, ő is megragad vmit, márcsak azért is, hogy gyorsabban készen legyünk. Ha mondom is neki, hogy csinálhat nyugodtan mást, nem csinál. És számomra ez a jellemét igazolja.

Ettől függettlenül nagyon messze van a papucstól, jobban mondva - van egy pár papucsunk és mivel  mindkettőnk lábára illik, felváltva hordjuk.

KissMe Creative Commons License 2008.07.12 0 0 67
Jó hétvégét! Az alfa hímeknek is.
nyűgös ribi Creative Commons License 2008.07.11 0 0 66
Bármi baj lehet, ha épp el akarunk marasztalni valakit.
Előzmény: Mikolt (65)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.11 0 0 65
az miert baj, ha akkor nincsenek ott a szulok, ha alszik a gyerek?
Előzmény: cantaloupe (64)
cantaloupe Creative Commons License 2008.07.10 0 0 64

Na ja, de 9 honap van a felkeszulesre, ami az anyagiakra is vonatkozik. Egy husos fizubol azert felre lehet tenni (na meg, a legtobb celeb parja nem teszkos arufeltoltokent melozik, hogy a GYES legyen a fo bevetel), es egy evig kenyelmesen meg lehet elni.

 

Tapasztalat nelkul mondom, hogy szerintem is kibir a baba massal par orat, de ha minden hetkoznap epp alvasidoben van tavol az anyja-apja (pl. Bardosek), az mar nem annyira idealis.

 

Abban egyetertek, hogy nem kell felaldozni magat senkinek, akinek ott a hangya a fenekeben es megorul otthon, az inkabb menjen vissza korabban es legyen kiegyensulyozott anyja a gyereknek. Viszont az elso egy-ket evben azert lehet szuneteltetni, vagy takarekra allitani az onos erdekeket a kisbaba erdekeben...foleg, hogy annyira vartak, terveztek.

Előzmény: Mikolt (63)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.10 0 0 63
ugyan:) azert, mert celeb, o is fizetesbol el, a gyes azert nem akkora osszeg, hogy fenntatsd a hazadat, a gyerek meg nem csak hogy tuleli, ha napi par orat nem az anyjaval van, de jobb neki, ha egy minden tekintetben elegedett anya van vele, mintha egy "felaldoztam erted az eletem" tipusu. 
Előzmény: cantaloupe (61)
KissMe Creative Commons License 2008.07.10 0 0 62
Szerintem a nagyszüleim sem tudnának már 57 éve együtt élni egymással, ha nem tolerálnák egymás hülyeségeit, és nem néznének el kisebb-nagyobb hibákat egymásnak. És ők aztán változtak egymás kedvéért biztosan, hiszen nagyon fiatalon kerültek össze. Én ezt a példát látom, ezért elfogadom a páromat, mindennel együtt. Bár azt valóban nem állítom, hogy egy kicsit nem kéne alkalmazkodnia.

Érdekes egyébként ez a celeb-gyerek téma, de nem tudok hozzászólni, mert nem ismerem a hátterüket.
Előzmény: cantaloupe (61)
cantaloupe Creative Commons License 2008.07.09 0 0 61

Hehe, de a lustasag mar szemelyisegi jegy. ;)

 

De amugy igazad van, az csak nagy duma, hogy ahogy megismertelek, ugy szeretlek, ne is valtozz az elkovetkezendo 10-20-30 evben, amit egyutt fogunk tolteni...igenis kell kicsit csiszolodni.

Azzal egyutt mindig lesz olyan dolog, ami picit bosszant a masikban, es nem lehet megvaltoztatni, de ha nem olyan hordereju, hogy problema legyen napi szinten, akkor egesz jol egyutt lehet elni ezekkel a kis hibakkal. ;)

 

----

 

Celebekrol annyit, hogy ha nem is dolgoznak a mediaban napi 8 orat, azert nemelyikre elegge kiakadtam. Legnagyobbat Szulak Andiban csalodtam, aki 40 evesen vegre megtalalta a szerelmet, nagy nehezen teherbe esett, es utana egy evig sem tudott otthon babazni. Pedig neki mar volt ideje szakmailag is bizonyitani, kiteljesedni.

De nincs kandi kameram, igy nem tudhatom, milyen valojaban egy napja.

Meg aztan az is szamit, mennyire intenziven van valaki a gyerekeivel, a veluk toltott ido mennyire szol a kozos jatekrol, meserol, barmely interakciorol.

Előzmény: KissMe (58)
KissMe Creative Commons License 2008.07.09 0 0 60
Közben eszembe jutott a jó szó. Ez nem változás, hanem inkább alkalmazkodás lenne. Feladhatna egy kicsit a nagy férfi öntudatából. Tudom, nem könnyű, mert ő alapban ilyen.
Egyébként nem esik le az ujjamról az aranygyűrű, ha nekem kell elpakolni utána. És igazad van, sokat elárul, ha mégis megkérném, de mindig nyaggatni kell miatta. Sajnos, ő már csak ilyen.
Előzmény: Törölt nick (59)
KissMe Creative Commons License 2008.07.09 0 0 58
Nagyon jó a kérdés, és jogos is. Azért szerintem van különbség változás és változás között. Nem az alapvető személyiségi jegyeit szeretném befolyásolni, hiszen - véleményem szerint - a házimunka végzése nem ahhoz tartozik. Nagyon szeretem benne, hogy határozott, hogy jó a humora, hogy gondoskodó, hogy önfeláldozó, hogy lelkiismeretes, stb. Ugyanakkor ezek közül egyik sem akadálya annak, hogy néha elpakoljon maga után. :)
Előzmény: Törölt nick (57)
caixa Creative Commons License 2008.07.09 0 0 56

mondjuk az, hogy a celeb musorvezeto visszamegy dolgozni, az mas eset, mint hetkoznapi dolgozok eseteben:

 

- xy bemegy a hiradoba mondjuk egy oraval az esti 8-as adas elott,oltozik, sminkel es este 9:30-ra otthon van, nyilvan, ha olyan celeb, akkor a megjelenese a lenyeg es nem fog egesz nap a studio irodajaban pluszban hattermunkat vegezni, hanem a kezebe adjak a szoveget (pont, mint a fogyokuranal, amit sokkal konnyebb, ha van egy sefed otthon, aki a kezedbe adja a finoman elkeszitett, dietas salatat, valtozatosan stb es neked nem kulon erokifejtes a dietas fozes...)

 

- vagy ha nagyon ero pozicioban van, akkor meg be is rendeznek a studioban egy babaszobat, es valaki vigyaz a gyerekre a felvetel ideje alatt

 

- ha meg sorozatszereplo, akkor havi 5-6 forgatasi nap van, ezzel fenntartja a helyet, kimozdul egy kicsit es konnyeden megy vissza kesobb

 

szoval igy azert nagyon klassz "visszaterni"

KissMe Creative Commons License 2008.07.09 0 0 55
Aha, az utolsó bekezdéssel mélyen egyetértek.
És valóban treníroznom kell lassan, és folyamatosan. Néha azért bepróbálkozok a rendrakással.
Előzmény: cantaloupe (51)
cantaloupe Creative Commons License 2008.07.09 0 0 54

A celebek tobbje vezet blogot, azokba olvastam bele...azt azert ok irjak, legalabbis remelem.

 

Igazat adok, hogy az apa is vegye ki a reszet a csaladi eletbol, s ha mar hetkozben zsufolt a nap, legalabb hetvegen csinaljon reggelit, hagyja a feleseget tovabb aludni stb.

 

Nagyon keves helyen latom meg mindig, foleg magyar pasiknal, hogy 20%-nal tobbet vallalnak a csaladbol, haztartasbol. Ez is az elrontas egyik modja, a majomszeretet.

Az olyan pasiktol, akiket 30 evesen meg mindig a mama szolgal ki, meg agyba is viszi a reggelit, herotot kapok. :)

De ugyanakkor lehet, hogy valami tustenkedo menyecske pont ilyenre vadaszik. Meg mindig vannak, akik a ferjuk kiszolgalasat, makulatlan haztartas vezeteset tekintik eletceljuknak.

Előzmény: Mikolt (53)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.09 0 0 53

en mondjuk azt is durvanak tartom, ha az apa latja csak napi 1-2 orara a gyereket, szerintem mindegy melyik szulo van vele, fel lehet azt osztani, csak olyan ember legyen, aki szereti, gondoskodik rola, nem csak kotelessegtudatbol latja el. es nem szabad cserelgetni korulotte a szemelyeket.

 

a celebek meg... nem latunk bele az eletukbe (nem csak az ovekbe), nem tudjuk, mi van a hatterben, reszinfok alapjan meg nehezen lehet donteni...

Előzmény: cantaloupe (50)
caixa Creative Commons License 2008.07.09 0 0 52

Hat ez jo pelda: 

 

a. nem kellett volna megcsinalni...egyen kenyeret, ha jo neki vagy csinaljon o maganak

b. megcsinalod, de csak mert te is felember vagy krumplipure nelkul

c. megcsinalod, mert kozben o kiporszivoz/fuvet nyir/orakig massziroz

d. megcsinalod, miutan o meghamozta es feldarabolta a krumplit

e. megcsinalod, cserebe maskor o foz rad (es ha kivanos kismama leszel, tuti o is megfozi, kerleles nelkul)

 

Es az nem er, ha te amugy nem pusztultal volna meg pure nelkul, de vegulis miert ne alapon ettel vegul belole.

 

Na jo, nem lazitalak :) Tapasztalatom szerint az ember imadja szidnia  sajat ferjet, anyjat, pereputtyat, de amint mas is bologat vagy ilyesmi, rogton megvedi. Es ez termeszetes reakcio :)))))

Előzmény: KissMe (47)
cantaloupe Creative Commons License 2008.07.09 0 0 51

Na igen, a sarkadra kell allnod.

 

Kezd apro dolgokkal, pl. szemet levitele, szennyes mosogepbe toltese (ami nalunk nem mukodik, mert draga ferjem egy mosasba rakja a piros zoknit a hofer agynemuvel, en meg sikitofraszt kapok, igy a mosas az enyem).

Minel hamarabb trenirozod, annal jobb.

En kozosen takaritok a ferjemmel. Ha latja, sok a bevasarolni valo, rogton ajanlkozik fozesre. Porszivozni pedig jobban tud, mint en.

 

Gyerek meg nincs, de latom, hogyan banik az ismerosok csemeteivel, legozik veluk, unokaocsemet cumisuvegbol itatta, szoval nem hinnem, hogy rossz lora tettem. :)

 

Sok hazassag megrontoja az, hogy a szerelemtol elvakult feleseg 5-6 evig kiszolgalja a kiscsaladot, aztan a gyerekek mennek oviba-bolcsibe, anya vissza dolgozni, es mikor hazaer meg szalad a haz. Es 5-6 ev kiszolgalas utan mar nehez odaallni, hogy Jozsi, segits mar.

Elrettento peldanak irtam. :P

Előzmény: KissMe (41)
cantaloupe Creative Commons License 2008.07.09 0 0 50

Nem, valoban nem baj, ha az ember okosodik egy ev alatt. :D

 

Csak azert egy even belul eleg radikalis szemleletvaltozasnak tartom, hogy "az anya maradjon otthon egy-ket evig"-bol lesz "visszamegyek melozni ket pici mellol, mig az apa vigyaz rajuk".

Mondom, nekem egyikkel sincs bajom, sot, remelem, az utobbi is elterjed, mert miert is lenne fontosabb a ferfi karrierje a nokenel? Es miert is ne lehetne osszeegyeztetni a karriert az anyasaggal, ha szereto, gondoskodo rokoni-csaladi hatter van mogotte?

En soha nem allitottam es nem is fogom, hogy lelkibeteg lesz az a gyerek, aki 3 eves kora elott bolcsibe kerul, vagy nemcsak az anyja vigyaz ra.

 

Azt viszont caixaval egyutt en is durvanak tartom, hogy a luxus fenntartasa miatt megy vissza dolgozni az anya, es a kicsijet csak reggel meg este latja egy-egy orara. Ez nem lehet egeszseges, nincs ido a kotodes kialakulasahoz, nem lesz meg az alap, ami az elso 3 evben nagyon fontos.

 

Amit szinten durvanak talalok, mikor a celebek bejelentik, hogy vegre teherbe estek, most aztan a gyereke lesz a foszerep, nem a munkae. Aztan hiphopp, 3 honap mulva ujra kepernyo elott lathatjuk oket. Inkabb ne igergessenek semmit...

Előzmény: Mikolt (44)
cantaloupe Creative Commons License 2008.07.09 0 0 49

Kar, hogy rosszindulatot feltetelezel, nem ismersz elegge. Te is igen kemenyen szoktad leirni a velemenyed, most en is azt tettem. Ha valami bantast ereztel az iranyodba, bocs, nem volt szandekos.

Igaz, azt bevallom, hogy a ket ellentetes velemenyed kihozta belolem a skorpiokra jellemzo szurkapiszkat, de semmi rosszat nem kivanok neked.

Epp ellenkezoleg, en azt szeretnem latni, ha a tarsadalom nem iteli meg sem a dolgozo, sem a 3 vagy tobb evig otthon marado anyakat, mert mindenki el tudja donteni felnott ember modjara, mennyit vallal.

 

Igen, kikarikiroztad a gazdagokat, akik nem mondanak le a luxusrol es evente cserelik a kocsit, csak kozben egesz nap dadus vigyaz a csemeteikre.

 

De mellette ott allt az is, hogy a nagyszulok, es az apa sem tudjak helyettesiteni az anyat, mert o a biztonsag tartooszlopa, es a kisgyereknek nincs idoerzeke, nem tudja, visszajon-e az anyja, vagy sem. Valahogy igy irtad...es ha jol tudom, a kisebbik lanyod meg csak par honapos.

Erre szaladt fel a szemoldokom.

(Nem forumozok mostansag sokat, ennek hatranya, hogy eleg jo a memoriam azt illetoen, ki mit irt...oreg hiba.)

 

A zoldkartyarol meg annyit, hogy szerintem nagyobb hordereju a munkanal. Az ujabb munka csak egy sor az eletrajzban, ha nem tetszik keresel masik munkahelyet stb., a zoldkartyatol viszont az egesz familia jovoje fugghet. Ertsd alatta az apa, az anya es a gyerekek jovobeli megelheteset. Szoval tobb forog kockan.

 

Na jo, befejezem ezt a temat, remelem, eleg targyilagos voltam.

 

Azt meg nagyon becsulom, hogy a ferjed igy babazik, szemben az arral...magyar pasik kozt ritka, mint a hollo, en egyet sem ismerek, aki bevallalja a nap oroszlanreszet ket picivel. Le a kalappal...gondolom sokan irigyelnek. :)

Előzmény: caixa (42)
KissMe Creative Commons License 2008.07.09 0 0 48
Szerintem teljesen egyén- és helyzetfüggő. Én sem mondom most, hogy otthon hagynám majd a férjemre a gyereket, de mivel nekem biztos munkám van, neki pedig nem annyira, nem lenne kérdés, hogy munkanélküiség helyett inkább gyesen legyen, akármilyen macho egyébként. Nekem is vannak elveim, de néha felülvizsgálatra szorulnak. És én sem adnám pár hónaposan bölcsibe a gyerekemet, mert abból semmi jó nem sülne ki.
Előzmény: caixa (42)
KissMe Creative Commons License 2008.07.09 0 0 47
:) Jó lenne! Bár megmondom őszintén, mióta kertes házba költöztünk, fele annyit sem takarítok, mint a panelban. Szinte egyáltalán nem porosodik semmi, a vadiúj, szines járólapot nem kell fölmosni (egyébként nehezen szárad, addig életveszélyesen csúszik). Ami sok, az a rendrakás, mert a ház nagyobb, mint a lakás, és sok a mosnivaló ruha, meg a mosogatás, miután a férjem eszik vagy főz, és minden használt cuccot szerteszét hagy a lakásban és a verandán (ott eszünk mostanában).
Ha nem tennék rendet, és nem mosogatnék el, egy idő után én sem férnék el a házban, és tiszta ruhám sem lenne. :)

Vasárnap délelőtt kérdeztem, mi legyen az ebéd? Szombatról maradt sült hús, ez mondjuk nem volt kérdés, de hozzá valami köret. A párom azt mondta, ő megeszi kenyérrel is, bár legszívesebben krumplipűrét kérne, de nem akar engem vasárnap dolgoztatni. Végül is krumplipűrét főztem.
Előzmény: caixa (43)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.09 0 0 46

ezt a felet felfogtam, csak azt nem ertem, hogy miert baj, ha xy mashogy gondol valamit x ido utan, miutan tapasztalata lett benne.

Előzmény: caixa (45)
caixa Creative Commons License 2008.07.09 0 0 45

OFF

a véleményem nem változott, én, az anya lennék a legjobb a gyerekeimnek az első 1-2 évben. semmiképpen sem vágnám be egy bölcsődébe a 3 hónapos kölkömet, mint az az USA-ban szokásos...úgy gondolom, hogy meg is lesz a böjtje ennek a gyereknevelési "divatnak" a most felnövekvő generációban. és hiába tud neki zöldkártyát adni meg luxusnyaralást, a gyereknek nem ez számít és nem ez tezsi boldoggá 

 

de ha az apa ilyen babusgató alkat és nem mellesleg nem árt az ő egojának, a potenciájának stb. a gyesen lét valamint fennáll egy szükséghelyzet (apa nem tud dolgozni, akkor anyának muszáj) akkor lehet cserélni..nyilván nem az itt tárgyalt alfa  machok rohannak majd a gyesre bejelentkezni, hanem a "lágyabb" pasik

 

különben is, ma már nem is annyira élesek a határok a nemek között, ez sokkal likvidebb, mint bármikor a történelem során...szerintem már lehet temetni a klasszikus férfi-női szerepeket

Előzmény: Mikolt (44)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.09 0 0 44
miert ne valtoztathatna meg valaki a velemenyet egy ev alatt? a gyakorlatban egeszen mas dolgok sulhetnek ki, mint amik anno az elvek voltak.
Előzmény: cantaloupe (40)
caixa Creative Commons License 2008.07.09 0 0 43
es ha megmakacsolnad magad es nem csinalnal tovabb egyes haztartasi munkakat?
Előzmény: KissMe (41)
caixa Creative Commons License 2008.07.09 0 0 42

Nincs igazad, szokásod szerint rosszindulatúan csúsztatsz. Nálunk az új felállás az, hogy a nagyon szeretetetteljes és gondoskodó apa váltott fel. Otthon, non-stop törődik a gyerekeivel.

 

Ez nem egyenlő azzal, hogy beb.ssza valaki 3 hónaposan a gyerekét bölcsödébe, nem kenyér és alapvető megélhetés, hanem zöldkártya és terepjáró illetve ilyen vásárlások miatt.

 

Egyik szülőnek igenis otthon kell lennie a pici gyerekkel, lehetőség szerint az anyának, de bizonyos apák is alkalmasok vészhelyzetben (munkanélküliség és egyebek) cserélni.

 

A topichoz visszatérve ezek a fenti típusú pasikat nem szokás alfa hímnek titulálni. Ált. elmosogat maga után és hajlandó kisütni egy szelet rántott húst :) Focizni és barkácsolni nem tud! :D

 

Viszont az alfa hím meg olyan, hogy ha a sziklához vágják, visszapattan és mosolyog :) Az se rossz!

Előzmény: cantaloupe (38)
KissMe Creative Commons License 2008.07.09 0 0 41
Mivel nem ismerem az előzményeket, mármint hogy miket írt caixa az elmúlt évben, így nem tudok nyilatkozni erről a részéről.
Egyébként a te hozzáállásod teljesen egészséges. De ahhoz, hogy elérd, kell a másik fél, a férjed hasonló hozzáállása is.

Szeretetből nálunk sincs hiány, és én is dolgozom, nem tartatom el magam a párommal, viszont otthon sokkal könnyebb dolgom lenne, ha számíthatnék rá egy kicsit a ház körüli munkákban.
Előzmény: cantaloupe (40)
cantaloupe Creative Commons License 2008.07.08 0 0 40

Nekem nem kell. ;)

En soha nem kategorizaltam, magam is igyekszem megtalalni a fakanal es a karrier kozti egyensulyt.

Velemenyem szerint az illeto  parnak kell eldonteni, milyen szereposztasban elnek; nekem az sem visszas, ha ferfi kenyerkeresokent, asszonyka meg a hatebekent ad hozza a csaladhoz.

Egy alfa himet en sem viselnek el, marmint a klasszikus "csaladfo" kategoriaban. Mi ketten viseljuk a kalapot, beosztjuk a hazimunkat, mert en akarom, hogy csak arrol szoljon az eletem, hogy mikor kell porszivozni es mit fozzek.

De poztivi ertelemben alfa himnek tartom a ferjem, mert felnezek ra, nem bantam meg, hogy osszekotottuk az eletunket, szeretem.

 

Csak levontam a tanulsagot, hogy nem mind arany, ami fenylik...aki egy eve masoknak megmondta kerek perec, hogy visszaut az egy kisgyerek eleteben, ha az elso 1-2 evben visszamegy dolgozni az anyja, az lam-lam, sajat magaval nem annyira kovetkezetes.

 

Forumokon irogatni barmit lehet a papamamagyerekek-csupasziv szeretet targykorben, csak kerdes, mi igaz belole.

 

 

Előzmény: KissMe (39)
KissMe Creative Commons License 2008.07.08 0 0 39
Indítsak egy "alfa nőstény" topicot is?
Előzmény: cantaloupe (38)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!