Hercendorf, kinyílt asperád? Tegyél fel Te is képet!
Mostanában a Pinteresten szoktam nézelődni, ámuldozni. Még nagyon sokféle hortenzia van, amit szeretnék, a dupla virágúak (You&Me Passion) tetszenek még nagyon.
A vashiányra Fitohorm 55 Fe-t használok, 3 bokorból kettőnél már látszik javulás, a harmadiknál alig-alig.
A Magical Fire is szép lesz majd, olyanom nincs, de még lehet :-)) Ne feledd majd a képeket!
hercendorf: ez az Aspera is gyönyörű... lesz majd :-) Utána olvastam kicsit, azt írják lassan nő, de 2-3 méteres bokor is lehet belőle. Annak már hely is kell, ez az aminek sajnos én szűkében vagyok.
Az utolsó képen Aspera van, azon belül is a Sargentiana változat. Nagyon régóta vágytam rá. Sok tapasztalatom nincs róla, de elvileg szárazságtűrőbb az átlagnál. A képek netről vannak SAJNOS.😄
Nagyon szépek az hortenziáid, kiváncsi leszek a phantomra, hogy milyen lesz majd. Szeretnék még bugásat és a phantom élen van🙂
Vettem Hydrangea paniculata Magical Fire-t. Szép bimbós. Meg még egy Annabelle-t. A régi már nagyon jól néz ki. Talán hétvégén sikerül képeket csinálnom és megmutathatom őket.
Nekem a Phantomok (3 db) félárnyékban vannak, mályva cserjék alatt, lehet ez az oka annak, hogy nem teljesen tömött buga virágzatuk van.
Tavaly vettem Little Lime-ot, az szépen virágzott cserépben, idén kiültettem és vettem hozzá még 3 tövet és most egy magas ágyásban vannak, délutáni napfürdőben :-) Már láthatók a bimbók az újakon.
A Vanille F. cserépben viszonylag sok napot kapva a teraszon van, de nem mutatkozik rajta virág.
Nekem Vanille Fraise sokáig nem virágzott, mert árnyékban volt. Ősszel költözött napra, így nem biztos a virágzása idén, egyenlőre nincs rajta semmi 😩. Az egyetlen bugásom, de csalódást okozott eddig. Helyem nincs már, pedig bugásból van egy pár ami tetszene. Nálad a bugások napon vannak?
Igazán szépek a hortenziáid, még így bimbósan is. A tölgylevelű nekem is nagyon tetszik, de már nincs helyem a kertben sajnos. A Vanille Fraise-d is bimbós? Az enyém nagyon meg van késve a többi bugáshoz képest.
Szerintem elvirágozva is sokáig szép, de ha már nagyon barna vagy zavar, akkor közvetlen a virág alatt levághatod. Lentebb ne, mert alatta nevelődnek a nyár folyamán a jövő évi virágok (ez persze a macrophylla-ra érvényes).
Igen, mindet kiültettem. Nincs teleltető helyem, úgyhogy aki bírja, az marad. Az egyik újoncnak azt hiszem meg is kapta a fagy a levelét, elég gatyául néz ki. De remélem, talán helyrejön.
Neked mind szabadföldben van? Nekem a Vanille F. dézsában van, a garázsban telelt és alig akar megindulni. Míg a Phantom kint telelt a földben és már teljesen belevelesedett.
Annabelle, Limelight, Vanilla F., Wim's Red, meg fűrészeslevelűből Bluebird és Blue Deckle. Az utóbbi négyet mostanában vettem, és csak reménykedem, hogy tényleg azok, mert nem volt semmi rájuk írva a faiskolában, de ezeket kértem. Majd ha virágoznak, talán rájövök, ki kicsoda. Annabelle meg Limelight már több évesek, raktam is fel ide képeket róluk.
Köszönöm! Nekem is van pár bugás hortenziám is Phantom, Little Lime és Vanille Fraise. Az utóbbi kettő tavalyi szerzemény és helyhiány miatt cserépben voltak. A V.F. nagyon nehezen akar megindulni. Neked milyenek vannak? Mekkorák?
Kár, hogy ennyire "alszik" ez a topik. Már nagyon vártam a jó időt és a kert feléledését. A hortenziáim egy része bent telelt, azok természetesen előrébb vannak. Ez a tő volt "eredetileg" kék, tavaly már csak lila, idén pedig meglátjuk:
Itt pedig a sötét levelű egy új szerzemény, Red Angel Blue néven, virágja még sajnos nem lesz idén, viszont a levelekben is lehet gyönyörködni:
Ezeket pedig nőnapra kaptam, így már virágos hortenziákban is gyönyörködhetem hetek óta:
Az Endless Summer nekem nagy vágyam, de sajnos én sem bukkantam még rá idehaza. Nálatok hogy vészelték át a hortenziák ezt az április telet? Itt szerencsére nem fagyott, de azért a cserepeseket bepakoltam a garázsba.
A kertiek pedig így néznek ki:
Jobb oldalon cserjés, középen egy új szerzemény (Serrata Bluebird), túl szélén egy rózsaszín macro, amelynek a végei sajnos elfagytak a kemény télen.
Egyes levelei pedig ilyen fodrosak:
Tud valaki segíteni mi lehet a baja?
A kékíteni én is szeretnék egy tövet, de az aluminium-szulfátos változattól elriadtam, mivel könnyen ki lehet égetni vele a növényt. A kénnel pedig úgy jártam, hogy 3 félét tettek elém a boltban és nem tudtam melyiket válasszam.