Keresés

Részletes keresés

somii Creative Commons License 2017.07.06 0 0 6174

Most remélem sikerül beilleszteni a képét...

somii Creative Commons License 2017.07.06 0 0 6173

Ha van képed, töltsd fel, kíváncsi vagyok!

Hercendorf, kinyílt asperád? Tegyél fel Te is képet!

Mostanában a Pinteresten szoktam nézelődni, ámuldozni. Még nagyon sokféle hortenzia van, amit szeretnék, a dupla virágúak (You&Me Passion) tetszenek még nagyon.

Előzmény: Fildorado (6170)
somii Creative Commons License 2017.06.15 0 0 6172

A vashiányra Fitohorm 55 Fe-t használok, 3 bokorból kettőnél már látszik javulás, a harmadiknál alig-alig.

A Magical Fire is szép lesz majd, olyanom nincs, de még lehet :-)) Ne feledd majd a képeket!

hercendorf: ez az Aspera is gyönyörű... lesz majd :-) Utána olvastam kicsit, azt írják lassan nő, de 2-3 méteres bokor is lehet belőle. Annak már hely is kell, ez az aminek sajnos én szűkében vagyok.

Előzmény: Fildorado (6170)
hercendorf Creative Commons License 2017.06.15 0 0 6171

Az utolsó képen Aspera van, azon belül is a Sargentiana változat. Nagyon régóta vágytam rá. Sok tapasztalatom nincs róla, de elvileg szárazságtűrőbb az átlagnál. A képek netről vannak SAJNOS.😄 

Nagyon szépek az hortenziáid, kiváncsi leszek a phantomra, hogy milyen lesz majd. Szeretnék még bugásat és a phantom élen van🙂

Előzmény: somii (6168)
Fildorado Creative Commons License 2017.06.14 0 0 6170

Nagyon szépek!

Mivel kezeled a vashiányt?

Vettem Hydrangea paniculata Magical Fire-t. Szép bimbós. Meg még egy Annabelle-t. A régi már nagyon jól néz ki. Talán hétvégén sikerül képeket csinálnom és megmutathatom őket.

Előzmény: somii (6169)
somii Creative Commons License 2017.06.13 0 0 6169

2. képen a Phantom (már kezelem vashiányát), 3. kép: Little Lime a petúniákkal

somii Creative Commons License 2017.06.13 0 0 6168

Az utolsó képen milyen fajta hortenzia van? Az nekem nem ismerős.

Olyan jó látni, mikor napról napra egyre szebbek és szinesebbek, fantasztikus virágok :-)))

Előzmény: hercendorf (6166)
somii Creative Commons License 2017.06.13 0 0 6167

Nekem a Phantomok (3 db) félárnyékban vannak, mályva cserjék alatt, lehet ez az oka annak, hogy nem teljesen tömött buga virágzatuk van.

Tavaly vettem Little Lime-ot, az szépen virágzott cserépben, idén kiültettem és vettem hozzá még 3 tövet és most egy magas ágyásban vannak, délutáni napfürdőben :-) Már láthatók a bimbók az újakon.

A Vanille F. cserépben viszonylag sok napot kapva a teraszon van, de nem mutatkozik rajta virág.

Előzmény: hercendorf (6165)
hercendorf Creative Commons License 2017.06.11 0 0 6166

hercendorf Creative Commons License 2017.06.11 0 0 6165

Nekem  Vanille Fraise sokáig nem virágzott, mert árnyékban volt. Ősszel költözött napra, így nem biztos a virágzása idén, egyenlőre nincs rajta semmi 😩. Az egyetlen bugásom, de csalódást okozott eddig. Helyem nincs már, pedig bugásból van egy pár ami tetszene. Nálad a bugások napon vannak?

Napról napra jobban szíbeszédnek már..

Előzmény: somii (6164)
somii Creative Commons License 2017.06.08 0 0 6164

Igazán szépek a hortenziáid, még így bimbósan is. A tölgylevelű nekem is nagyon tetszik, de már nincs helyem a kertben sajnos. A Vanille Fraise-d is bimbós? Az enyém nagyon meg van késve a többi bugáshoz képest.

Előzmény: hercendorf (6163)
hercendorf Creative Commons License 2017.06.06 0 0 6163

Serrata blue bird, Preziosa, cserjés elvileg anabelle

tölgylevelűek, bugás Vanille Fraise, macrok és a mostani szerzeményem egy kis Aspera.

Kint telelnek mindannyian, elég mostoha körülményeket is ki kell bírniuk ugyanis lakótelepi hortik. Nálam a serraták virágoznak a legtovább 😊.

Előzmény: somii (6162)
somii Creative Commons License 2017.06.06 0 0 6162

Neked milyen fajták vannak?

A cserjés hortenzia már virágzik, mellette egy idei ültetési bluebird serrata, ami rózsaszín lett :-)

Bal szélen egy három éve ültetett macro, ami a kemény tél ellenére tiszta bimbó.

Előzmény: hercendorf (6160)
somii Creative Commons License 2017.06.06 0 0 6161

Amelyek kint teleltek azok nekem is csak bimbósak. Az első és az utolsó idei szerzemény, a középső a garázsban volt télen. 

Előzmény: hercendorf (6159)
hercendorf Creative Commons License 2017.06.06 0 0 6160

😊

hercendorf Creative Commons License 2017.06.06 0 0 6159

Nálam is csak készülődnek😊

Fildorado Creative Commons License 2017.06.05 0 0 6158

Nagyon szépek. Az enyémek még csak bimbósak.

Előzmény: somii (6155)
somii Creative Commons License 2017.06.05 0 0 6157

Szerintem elvirágozva is sokáig szép, de ha már nagyon barna vagy zavar, akkor közvetlen a virág alatt levághatod. Lentebb ne, mert alatta nevelődnek a nyár folyamán a jövő évi virágok (ez persze a macrophylla-ra érvényes).

Előzmény: Borzosland (6156)
Borzosland Creative Commons License 2017.06.04 0 0 6156

Egy picike hortenziám van, egy virággal. Elvirágzott, levágjam a virágot?

somii Creative Commons License 2017.06.04 0 0 6155

Hoztam pár friss képet, hátha lesz még valaki, aki megosztja a saját szépségeit:

Fildorado Creative Commons License 2017.04.27 0 0 6154

Igen, mindet kiültettem. Nincs teleltető helyem, úgyhogy aki bírja, az marad. Az egyik újoncnak azt hiszem meg is kapta a fagy a levelét, elég gatyául néz ki. De remélem, talán helyrejön.

Előzmény: somii (6153)
somii Creative Commons License 2017.04.26 0 0 6153

Neked mind szabadföldben van? Nekem a Vanille F. dézsában van, a garázsban telelt és alig akar megindulni. Míg a Phantom kint telelt a földben és már teljesen belevelesedett.

Előzmény: Fildorado (6152)
Fildorado Creative Commons License 2017.04.25 0 0 6152

Annabelle, Limelight, Vanilla F., Wim's Red, meg fűrészeslevelűből Bluebird és Blue Deckle. Az utóbbi négyet mostanában vettem, és csak reménykedem, hogy tényleg azok, mert nem volt semmi rájuk írva a faiskolában, de ezeket kértem. Majd ha virágoznak, talán rájövök, ki kicsoda. Annabelle meg Limelight már több évesek, raktam is fel ide képeket róluk. 

Előzmény: somii (6151)
somii Creative Commons License 2017.04.24 0 0 6151

Köszönöm! Nekem is van pár bugás hortenziám is Phantom, Little Lime és Vanille Fraise. Az utóbbi kettő tavalyi szerzemény és helyhiány miatt cserépben voltak. A V.F. nagyon nehezen akar megindulni. Neked milyenek vannak? Mekkorák?

Előzmény: Fildorado (6150)
Fildorado Creative Commons License 2017.04.23 0 0 6150

Szépek a nőnapi hortenziáid, biztos a többi is gyönyörű lesz. 

Kékítési ügyben nem tudok tanácsot adni sajnos, nekem csak bugás és cserjés van, azok nem olyan kényesek. 

Előzmény: somii (6149)
somii Creative Commons License 2017.04.23 0 0 6149

Sehol senki? :-(((

Kár, hogy ennyire "alszik" ez a topik. Már nagyon vártam a jó időt és a kert feléledését. A hortenziáim egy része bent telelt, azok természetesen előrébb vannak. Ez a tő volt "eredetileg" kék, tavaly már csak lila, idén pedig meglátjuk:

Itt pedig a sötét levelű egy új szerzemény, Red Angel Blue néven, virágja még sajnos nem lesz idén, viszont a levelekben is lehet gyönyörködni:

Ezeket pedig nőnapra kaptam, így már virágos hortenziákban is gyönyörködhetem hetek óta:

somii Creative Commons License 2017.04.21 0 0 6148

Sziasztok!

Az Endless Summer nekem nagy vágyam, de sajnos én sem bukkantam még rá idehaza. Nálatok hogy vészelték át a hortenziák ezt az április telet? Itt szerencsére nem fagyott, de azért a cserepeseket bepakoltam a garázsba.

A kertiek pedig így néznek ki:

Jobb oldalon cserjés, középen egy új szerzemény (Serrata Bluebird), túl szélén egy rózsaszín macro, amelynek a végei sajnos elfagytak a kemény télen.

Egyes levelei pedig ilyen fodrosak:

Tud valaki segíteni mi lehet a baja?

A kékíteni én is szeretnék egy tövet, de az aluminium-szulfátos változattól elriadtam, mivel könnyen ki lehet égetni vele a növényt. A kénnel pedig úgy jártam, hogy 3 félét tettek elém a boltban és nem tudtam melyiket válasszam.

ZsuR Creative Commons License 2017.04.10 0 1 6147

Előzmény: ZsuR (6146)
ZsuR Creative Commons License 2017.04.10 0 0 6146

Sok hortenziam elfagyott iden  marciusi hoviharban... de e futo ugy nez ki atveszelte karosodas nelkul. Kivancsi vagyok, hogy lesz-e virag rajta!

Előzmény: ZsuR (6145)
ZsuR Creative Commons License 2017.04.08 0 0 6145

Mar eleg regota csak azokat  novenyeket tartom a kertben, amik szeretnek nalam, es minimalis munkaval szepen nonek.  A hortenzia az egyik.

Szaporitja magat (ha leer az aga a foldre, legyokeresedik), es csak no... kb ennyi telik tolem.

Ami most uj, az egy futo hortenzia, viraggal vettem, tavaly elsotavaszos volt nalam, nem viragzott, most kivancsi vagyok ra, mi lesz vele.

Sokan a metszest javasoljak - de latok akkora peldanyokat, amiket lehetetlen metszeni es tele vannak viraggal.  Remelem az enyem is ilyen lesz.

Előzmény: gbbetty (6144)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!