Keresés

Részletes keresés

Feyd-Rautha Creative Commons License 2008.09.19 0 0 1022

Hát ha ez szerinted érdem lehet, akkor lelked rajta. Nem tudom honnan olvastál ilyet tőlem, de biztos jobban tudod. Ha nem érted, mi volt a mondanivalóm lényege, akkor sajnálom. Nyilván gyenge a kifejezőkészségem.

 

Az MTK-s ügy tipikus magyar ügy, mint ahogy ez az egész Kovács-Janics-stb. ügy. Szánalmas. Én mondjuk nem is remélem, hogy fény kerül olyan dolgokra, hogy pl. például Sári mivel érdemelte ki a majdnem harminc millert.

Előzmény: Skorpió (1019)
Feyd-Rautha Creative Commons License 2008.09.19 0 0 1021
Ez így van. Érdekes módon kicsit jobban megbecsülik. És tényleg, ez nekünk milyen jó, hogy azok, akik mondjuk Kucsera és Benkő szintű tehetségeket nevelnek, azok már máshol teszik ezt. Köszönjük Sári és Angyal úr, a jövő generáció nevében is.
Előzmény: zsuzsa (1016)
pikdáma Creative Commons License 2008.09.19 0 0 1020

"Az elnök hozzátette, hogy a klasszis szerződésében két olyan pont van, amely az ügy szempontjából fontos: az egyik szerint szabadon válthat edzőt, a másik alapján viszont figyelemmel kell lennie a klub érdekeire."Amennyiben az utóbbival kapcsolatban nem egyeztetett a vezetőkkel, akkor szerződést szegett. Az MTK vezetői most példát akarnak statuálni, mert nem szeretnék, ha a jövőben a fiatal versenyzők hasonló lépéseket tennének" - fogalmazott Baráth.

"Magánemberként egyébként az a véleményem, hogy Kati és ügyvédje nyerni fog, hiszen minden jogi alapjuk megvan ehhez." -- Baráth Etele

 

Hol van meg a jogi alapjuk, maga mondja, hogy KK szerződést szegett?

Előzmény: Contempt (1017)
Skorpió Creative Commons License 2008.09.18 0 0 1019

Szerinted az érdem, hogy régebben utálod Fábiánnét mint más? :)

Én kb 15 éve nem értek vele egyet, ámbár én ezzel nem dicsekedszem és nem is szégyellem.

 

A szégyen az, amit az MTK művel. Remélem Kovács ügyvédje annyira feltúrbozza az ügyet, hogy országos botrány lesz belőle, ami átalakul majd annak a kérdésnek a megvitatására, hogy miért is kapott Fábiánné tízmillát?  

Előzmény: Feyd-Rautha (1015)
pikdáma Creative Commons License 2008.09.18 0 0 1018
Olyan szerződéseket kell kötni a versenyzőkkel (is), ameylek kezelik az iylen helyzeteket.
Előzmény: Contempt (1017)
Contempt Creative Commons License 2008.09.17 0 0 1017

Virágcsokor és fegyelmi Kovács Katalinnak
Index

Ághassi Attila

2008. szeptember 17., szerda 17:11

A magyar olimpiai küldöttség egyik legeredményesebb tagja lett Kovács Katalin, klubja azonban mégsem hálás neki. Az MTK-tól fegyelmit kapott, prémiummegvonásra is számíthat. "Katasztrofális és jogszerűtlen az eljárás" - mondta az olimpiai bajnok jogi képviselője. Az MTK elnöke szerint még nem dőlt el semmi, október nyolcadikán jön az újabb forduló.

Miután idén májusban elhagyta edzőjét [1] Kovács Katalin, fegyelmit kezdeményezett ellene klubja, az MTK. Az olimpia után meg is született az elmarasztaló határozat.

 

Az egyesület indoklása szerint azért, mert cserbenhagyta klubját, és nem olyan összetételű négyesben vett részt – Fábiánné Rozsnyói Katalin irányításával -, amelyikben MTK-s versenyzők vannak. Kovácson kívül még Paksy Tímea és Fazekas Krisztina áll a klub alkalmazásában, velük kellett volna a válogatón rajthoz állnia, ő viszont Janics Natasát, Kozák Danutát és Szabó Gabriellát választotta.

hirdetés

Kovács az olimpián már Sári Nándor irányításával három számban indult – ezt nem szerette volna Fábiánné -, egyesben negyedik lett, négyesben második, párosban pedig nyert Janics Natasával.

 

Sári úgy nyilatkozott, Kovácsot megviselte, hogy pár nappal a pekingi repülőút előtt kapta kézhez a tizenvalahány oldalas fegyelmi jegyzőkönyvet, és az edzések előtt kérdezte tőle, valóban olyan lenne, amiket írnak róla? Sári szerint egyáltalán nem segítette versenyzője felkészülését, koncentrációját ez az incidens. Sári több mint egymilliós büntetésről tud, mások is.

 

Olimpiai bajnok a Kovács, Janics párosAz MTK ügyvezető elnöke, Farkas Ferenc az összeget nem kommentálta, azt azonban elmondta, hogy a versenyző a fegyelmi határozat ellen fellebbezett. „Egyetértettünk abban, hogy az olimpia előtt ne bolygassuk ezt az ügyet, ezért nem is tárgyaltuk. Még nem dőlt el semmi” – mondta Farkas.

 

Az elnök továbbra is úgy gondolja, hogy a klub belügyéről van szó, a részletekbe nem avatna be, de annyit elárult, hogy az elnökség október nyolcadikán hoz támadhatatlan határozatot az ügyben.

 

Az olimpia utáni egyik fogadáson Kovács mosolyogva jegyezte meg, lehet, hogy nyert az MTK-nak, de mégis megbírságolják.

 

Kovács ügyvédje, Fábry György úgy emlékszik vissza, hiába kérte a tárgyalás elhalasztását az olimpiai felkészülésre hivatkozva, azt nem tették lehetővé. Mi több, Kovács ahogy hazaérkezett az olimpiáról, a fegyelmi bizottság határozata várta. „Jelképesen: virágcsokor mellé ezt kapta meg keddi érkezése előtt egy nappal” – mondta Fábry.

 

„Katasztrofális és jogszerűtlen az eljárás” – jelentette ki a kétszeres olimpiai bajnok jogi képviselője. „Eljárásjogi kifogásaink vannak, több sebből vérzik a határozat. Elég, ha csak abból indulunk ki, a klub alapszabálya nem ismeri a prémiummegvonást. Jelenleg ezzel sújtják ügyfelemet. Számításaink szerint több mint egymillió forintról van szó, de nem is ezen van a lényeg, hanem a sportemberekhez nem méltó, felháborító eljáráson.”

 

Fábry kiemelte, olyan szabályzat szerint ítélték meg Kovács edzőváltását, amelyik akkor nem is létezett, amikor különvált Fábiánnétól. „Sportfegyelmi eljárást pedig csak a hazai szövetség rendelhet el, az MTK nem” – állította Fábry.

Kovács az MTK egyetlen olimpiai bajnoka volt Pekingben - érmet még Mincza Ildikó szerzett a klubnak -, négy éve is nyert.

 

Az olimpiai bajnok hétvégi esküvőjére készül, a jövőjéről eddig nem nyilatkozott, azt kérte, hadd ülepedjenek le benne a dolgok. Nem tartotta kizártnak, hogy még egy olimpiai ciklusban versenyez, de ezek után nagy kérdés, marad-e a klub kötelékeiben. Szerződése az év végén jár le.

Előzmény: Contempt (1013)
zsuzsa Creative Commons License 2008.09.17 0 0 1016
Vackor a mexikóiakat edzi, annyira rossz dolga nincs..... illetve jobb mint itt volt.
Lehetne egy listát irni arról, hogy sportáganként ki melyik országban edzősködik a legjobbak közül.
Előzmény: Feyd-Rautha (1015)
Feyd-Rautha Creative Commons License 2008.09.17 0 0 1015
Ezért nevetséges egy cseppet az öregasszonyt - akit egyébként már akkor utáltam, mint a sz@rt, mikor az itt köpködők jelentős része még azt se tudta, hogy a világon van - kiemelni, mint gonosz főbűnöst, és szembeállítani vele a Sári meg Angyal féle hasonló morális sziklákat Grál-lovagként. Én csak az olyanokat sajnálom ebben az egész közegben, mint a Horváth Pétert vagy a Vackort (de még sorolhatnám az igazi letéteményeseit az olimpiai aranyainkank), akik tényleg rengeteget áldoztak és dolgoztak a sikerekért. De hát ez nem tündérmese, ugyanaz a világ van sporton belül is, mint az élet egyéb területein, az ügyes nyer.
Előzmény: pikdáma (1011)
Feyd-Rautha Creative Commons License 2008.09.17 0 0 1014
Ja, főleg, ha az a jobb páros lehetőség úgy kínálkozik, hogy a páros mindkét tagját lenyúljuk... Sőt gyakorlatilag egy egész (európa-bajnoki és világbajnoki eredményekkel rendelkező) csapatot lenyúlunk. Aztán meg persze vesszük fel a 10 millákat.
Előzmény: zsuzsa (1012)
Contempt Creative Commons License 2008.09.17 0 0 1013

Fábiánné is keresett 10 milliót az olimpián
Index
Ághassi Attila 2008. szeptember 17., szerda 08:07

Fábiánné Rozsnyói Katalint tanítványai elhagyták az olimpiai felkészülés hajrájában, a Magyar Kajak-kenu Szövetség ennek ellenére hálás az edzőnőnek, tízmillió forintot utal neki.

Az önkormányzati miniszter rendeletének megfelelően az olimpiai eredményességi jutalmakat a többség már szeptember 17-én, szerdán kézhez veheti. Olimpikonoknak, edzőknek, kapitányoknak, orvosoknak, gyúróknak sürgősséggel utalnak.

 

A legeredményesebb sportág - az elmúlt három olimpiához hasonlóan - ezúttal is a kajak-kenu volt, ennek megfelelően a legtöbb jutalmat köztük osztották szét.

 

A legérdekesebb kérdés is a sportágban alakult ki, hiszen az elmúlt hat évben az ország legjobb edzőjének választott Fábiánné Rozsnyói Katalintelhagyták tanítványai [1], a női szakágot képviselő négy versenyző - Kovács Katalin, Janics Natasa, Kozák Danuta, Szabó Gabriella - közül még valamennyi nála készült május végéig, de azután már nem.

 

Fábiánné nem utazott ki az olimpiára. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Schmitt Pál külön is meghívta, de ezt nem fogadta el. A jutalomról ugyanakkor előzetesen úgy nyilatkozott, elfogadja, mert jár neki.

 

A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöksége szeptember elején úgy határozott, tízmillió forint illeti az edzőnőt, ezt az állami sportirányítás jóváhagyta.

 

Nem tudni, milyen logika alapján döntöttek így, mert az edzőknek a tanítványaik jutalmának hatvan százaléka jár. A négy versenyző közel 90 milliót keresett, ennek a hatvan százaléka jóval több. A nevelőedzőknek tíz százalék jár, de akkor kilencmilliót tenne ki Fábiánné pénze.

 

Az aranyérmes Janics, Kovács párosnak Fábiánné volt az egyik ellensége, nem örült neki [2], amikor újra összeültek, esélytelennek tartotta őket a címvédésre.

Angyal Zoltán szövetségi kapitány húszmilliót, az elhunyt Kolonics Györgyöt és a harmadik helyen befutó Kiss, Kozmann kenupárost felkészítő Ludasi Róbert tizenhat milliót kapott.

 

A Kammerer, Kucsera páros mellett a Fábiánnét elhagyó nőket is felkészítő Sári Nándor munkáját 29 millióval honorálták.

 

Schmidt Gábor főtitkár 3,5 millió forinttal gazdagodott, de a szövetség elnöke, Baráth Etele hálás volt a személyzetnek is, az Index úgy tudja, a titkárnő áldozatos munkája 900 ezer forintot ért.


A jutalmazási lista

Kovács Katalin - 39,2 millió, plusz 2 millió miniszteri pótlás
Janics Natasa - 27,2 millió, plusz 2 millió miniszteri pótlás
Vajda Attila - 20 millió
Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor - 16 millió
Kiss Tamás és Kozmann György - 11,2-11,2 millió, plusz 4,8-4,8 millió miniszteri pótlás
Vereckei Ákos (egyesben és négyesben) - 11,6 millió
Kozák Danuta és Szabó Gabriella - 11,2 millió
Sík Márton, Beé István, Bozsik Gábor 5,6 millió, valamennyi a négyes tagja

 

Edzők:

Angyal Zoltán - 20 millió, plusz 1,4 millió nevelőedzői jutalom
Sári Nándor - 29 millió
Vécsi Viktor - 18 millió + 2 millió nevelőedzői jutalom
Ludasi Róbert - 16 millió
Fábiánné Rozsnyói Katalin - 10 millió
Bakó Zoltán (Vereckei edzője) - 4 millió

zsuzsa Creative Commons License 2008.09.13 0 0 1012
Bocsi, de a kajak-kenuban nem mondható tipikusnak hogy egy versenyző ugyanannál az edzőnél készül 8 éves korától visszavonulásáig.
Előfordul, főleg ha töretlen a fejlődése, de akár amiatt is átmennek más egyesületbe, edzőhöz, mert ott jobb pároshajó kinálkozik. Igaz én csak serdülő-ifi szinten hallok , látok ezt-azt, de itt elég nagy a mozgás.
Előzmény: Feyd-Rautha (1010)
pikdáma Creative Commons License 2008.09.13 0 0 1011

Valljuk be, itt nem gráll-lovagok, vagy a sportszerűség bajnokai  küzdenek egymással, a jó versenyző -- jó üzlet.

Márpedig az üzletben nincs kecmec, és legfeljebb az üzleti etikát lehet számon kérni, semmi mást.

Előzmény: Feyd-Rautha (1010)
Feyd-Rautha Creative Commons License 2008.09.11 0 0 1010

Sári az egyik legnagyobb versenyzőtolvaj az országban. Kovácsék már csak a hab voltak a tortán. Hős, áldozatkész lovagként beállítani pedig kifejezetten vicces.

Fábiánné se a jellem megtestesülése, de semmivel nem rosszabb, mint a gerinctelen Angyal vagy Sári.

Előzmény: zsuzsa (1007)
zsuzsa Creative Commons License 2008.09.10 0 0 1009
Kiváncsi vagyok, ki lesz az utódja.... kiket is mondott, Ábrahám, Gyulay, Bakó ?
Előzmény: Contempt (1008)
Contempt Creative Commons License 2008.09.10 0 0 1008
zsuzsa Creative Commons License 2008.09.08 0 0 1007
Ehem ehem....ez már kissé lerágott csont , mivel a röghözkötöttséget párszáz éve megszüntették, a férjemtől is elválhatok, a munkahelyemen meg 30 nap a felmondási idő mindkét fél részére, kétlem, hogy az edző-versenyző munkakapcsolatra középkori szabályok vonatkoznának.
A versenyző se hülye, ha a jól megy a közös munka, akkor marad, ha nem, akkor megy.
Lehet, hogy rossz döntést hoz, lehet, hogy jót, ez velejár. Felnőtt emberek.

Ne Sárit pellengérezzük ki azért, mert elvállalta Kovács edzését... először is voltak versenyzői, nem munkanélküli segélyen tengődött. Másrészt Fábiánnénál nagyobb huncut ( nem akarok görényt irni ) nincs versenyzők elszedésében, ha jól emlékszem Simontól úgy ügyeskedte el Benedek Dalmát, amikor az épp világbajnok lett. Tehát szó sincs arról, hogy ő nevelgette és fedezte fel.

Fábiánné pontosan azt kapta vissza , amit ő másokkal müvelt. Kollegalitást vár ? Ő se volt kollegiális. Mások dicsőség és pénzéhesek ? Miért, ő is magának akart minden hatalmat és forrást, nem ? Másoknak "csak" ezüst meg pontszerző hely sikerült,. Miért, neki mindig összejött az arany minden számban ? Dehogy.... más országok versneyzői is nagyon jók, egy olimpiai döntőben pedig bármi megtörténhet.

Egyébként Fábiánné is többmillás jutalmat kapott a versenyzők eredményeiért. Ja hogy ő még többet meg az egészet akarta volna ? C'est la vie...

Tisztelem Fábiánnét, nagyon sikeres edző , kivánok neki jó egészséget és további sikereket, de engedni kéne, hogy mások is sikeres edzők akarnak lenni, mert az semmilyen sportágban sem jó, ha egy emberen múlik minden. Azzal a veszéllyel jár, hogy a tehetséges fiatal edzők elmennek külföldre ( Simonon kivül még hármat tudok , pedig nem vagyok szakember )
Előzmény: pikdáma (1003)
pikdáma Creative Commons License 2008.09.07 0 0 1006

"...mindenki szemét, jellemtelen ebben a szakágban..."

 

Én ezt nem mondanám, inkább azt hogy mindenki ember...

Előzmény: örült (1004)
hatvan watt Creative Commons License 2008.09.07 0 0 1005

http://www.hirado.hu/cikk.php?id=84509

 

Ez pl. 2006. jan. 1 MTV 1 Makrancos hölgy címmel, de nekem nem játssza le.

Mindenesetre sokatmondó a címe.

örült Creative Commons License 2008.09.07 0 0 1004
Kedves pikdáma. Igaza van, mindenki szemét, jellemtelen ebben a szakágban, De csak remélni merem, nem Fábiánné, Kati nénihez mennek emberséget,korektséget tanulni.
pikdáma Creative Commons License 2008.09.07 0 0 1003
Kevés edző favorizált volna egy olyan versenyzőt, aki őt elhagyta, bár tudom, hogy vannak nayg jellemek...itt van mindjárt ez a Sári, aki például naygon nem szeret más versenyzőivel ékeskedni (és pénzeket felvenni:-)
Előzmény: zsuzsa (1000)
hatvan watt Creative Commons License 2008.09.07 0 0 1002
Nem idén, már több éve is virított a képernyőn. Mikor először láttam egy ilyen alkalommal eszélni, rögtön nagyon ellenszenves volt, sugárzott belőle az önteltség és a tanítványai lekezelése.
Előzmény: zsuzsa (998)
örült Creative Commons License 2008.09.07 0 0 1001
zsuzsa, köszi, nagyon jó vagy.
zsuzsa Creative Commons License 2008.09.07 0 0 1000
ja, aztán amikor Janics már nem akart vele edzeni, onnét Fábiánné szerint Janics már leszálló ágban, nincsenek eredményei, tán még Patyi Melinda is jobb nála ,
csak pénzzel ért el mindent, mert büdös neki a kemény munka.

Pekingben meg biztos a langyos déli monszunszél fújta be a párost a célba :-)
Előzmény: pikdáma (997)
örült Creative Commons License 2008.09.07 0 0 999
Pontosan ezt irtam, kedves pikdáma. De, a tehetséek felismeréséről volt szó az őn hozzászolásában. Janics tehetséges volt, már igy kerólt Magyarországra. És a szakág teljes uralma már akkor is Kati néni keze alatt volt. Ő ontotta az eredményeket, egészen természetesen őt keresték meg Janics ügyben. De haggyuk, nem szeretnék önnel vitatkozni, se korteskedni senkiért. Önnel ellentétben, nem bünbakokat keresek, hanem a megoldásra buzditok mindenkit.
zsuzsa Creative Commons License 2008.09.07 0 0 998
Én csak az a kigyótbékát puffogós Gyárfásos interjúját hallottam, amiben szegény Fábián bácsit az atyaistennek nem hagyták szóhoz jutni.
Előzmény: hatvan watt (994)
pikdáma Creative Commons License 2008.09.07 0 0 997
Nem te írtad, hogy Janicsot ő hozta fel anno az oilmpiára?
Előzmény: örült (995)
zsuzsa Creative Commons License 2008.09.07 0 0 996
na ja... idén kb hatszáztizenháromszor hallottam Gyárfást " kedveskatinénizni" a reggeli sportmüsorában ....
Előzmény: pikdáma (992)
örült Creative Commons License 2008.09.07 0 0 995
Ha jól követem az eseményeket, eddig sem Kati néni ismerte fel a tehetségeket. Készen kapta, szivta el őket. Hála a jól végzett munkájának, igaza van, kevés edző van jelenleg, aki most ütőképes. Cálzok itt Simont dicstelen távozására például. Nehéz űgy lelkiismeretesen sikeresen késziteni fel az ifjuságot, hogy állandóan attól kell rettegni, mikor mennek el tőlle, hisz csak akkor van esélyük az élmezőnybe kerülni, maradni, ha Kati néni istálőjához tartoznak.
hatvan watt Creative Commons License 2008.09.07 0 0 994
Dehogynem szerepelt, minden alkalommal, mikor a lányok megnyerték neki az év edzője címet, láttam a tv-ben hosszű riportokban a savanyú ábrázatát.
Előzmény: zsuzsa (993)
zsuzsa Creative Commons License 2008.09.07 0 0 993
Gondolom nem izgatta különösebben, hogy mennyit szerepel a médiában, az újságok sem tolongtak azért, hogy őt rakják a cimlapra. Kovács Kati fényképével jobban vették a Nők Lapját :-)

Elég volt neki, hogy keret és egyesületi edzőként minden és mindenki felett ő diszponálhatott.


Előzmény: pikdáma (990)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!