Keresés

Részletes keresés

Resident60 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 292

Szuper, köszönöm!

Előzmény: Jackopower (291)
Jackopower Creative Commons License 2010.12.20 0 0 291

Magára  alakótömbre van egy általános bíztosítás. (Hát megrongálódik, csőtőrés, kapujavítás, tetőszerelés, stb...)

Amit  abankok kérnek az az ALBETÉTRE vonatkozó bíztosítás, azza pl felelőségbíztosítás ha a mosógépeddel beáztatod az alattad lévőt, vagy téged áztatnak be mert pl. télen a főtés bekapcsoláskor  anyomás miatt kispriccel a radiátor szelepnél, úrambocsá az akvárium reped és kifolyik a víz, betőrnek, rongálják az ajtódat, huzat becsapja az ablakodat, elveszíted a lakáskulcsodat, bankkártyádat, stb.. Erre másik bíztosítás kell. Természetesen ha jelzed, hogy az épületre van már bíztosítás akkor jóval olcsóbb, több mint felével a bíztosítási díj.

 

HA neked ezek nem fontosak, és a bankod beleegyezik (van ilyen is), hogy a lakóépületre elég neki a bíztosítás az más. Akkor annak  a kötvényét kelle a közös képviselettől elkérni.

Előzmény: Resident60 (290)
Resident60 Creative Commons License 2010.12.19 0 0 290

Kedves Jackopower, légy szíves segítsél nekem!  Úgy látom a topikból, hogy te már régóta itt élsz a Somfa utcában. Tudni szeretném, hogy a különböző ütemek lakóközösségeinek van e csoportos lakásbiztosítása, és ez alapján az egyes lakásokhoz köthető-e kiegészítő biztosítás? Vagy minden lakó egyénileg kötött lakásbiztosítást? Az info azért kellene, mert jövő héten az egyik tömbben tulajdonos leszek, és a banki kölcsönhöz feltétel a lakásra kötött biztosítás. Ha az egyes tömbházakra létezne csoportos lakásbiztosítás, akkor szívesen csatlakoznék ehhez, ha nem, akkor intézem külön. Előre is köszönöm a segítséged.

 

Jackopower Creative Commons License 2010.12.18 0 0 289

A terület a Gyárdülő elnevezést kapta, nem véletlenül. Már az 1900-as évek elején is ide futott be tömegével a különböző vonatok, mert ipari és gyárterület volt. A Somfa melletti Pöttyös Terasz pl. a Lővőde tér volt, illetve a Globusz konzerv gyártelepe. Kamionok még most is meg megállnak, fentebb az ipari résznél azaz jópár utcával odébb.

 

Az építési engedélyek kiadása előtt a szakhatóságok megfelelően jártak el. Nincs olaj stb szennyezés  a környéken.  Gondolom valami konkurens cég kívánt magaához csábítani.

Ettől függetlenűl a döntés a tied.

 

Az internetten is rá tudsz keresni, meg az Önkormányzat építésügyi hatóságánál is adnak infót.

 

Előzmény: Kriszi83 (288)
Kriszi83 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 288

Sziasztok!

 

Szeretnénk lakást venni a Somfa utca 8.-ban és most van olyan akció, hogy nem kötelező garázst venni. Egyenlőre nincs autónk, és nagy segítség is lenne, ha nem kéne rögtön kötelező jelleggel garázst vásárolni. Ettől függetlenül a későbbiekben szeretnénk autót is venni, de most a lakás fontosabb. A későbbiekre tekintettel arról érdeklődnék, hogy tudtok-e róla, van-e lehetőség a házban garázst bérelni, vagy megoldható-e ez így, gondolom, akinek kötelező volt garázst is venni, nem feltétlenül jelenti azt, hogy autója is van. És mit gondoltok, havi szinten ez mekkora összeg lehet? Nagyon segítségünkre lenne, perzse majd ha a lakást is sikerülne megvásárolni, ez a megoldás. Kérem aki infóval tud szolgálni, az jelezze nekem.

 

Még egy kérdés, ami nagyon elgondolkoztatott, és sajnos nem vagyok ismerős a környéken, és nem tudom, igaz-e a "rémhír". Állítólag ez a terület korábban a Hungaro Kamion (na ez nem 100%) gyártelepe volt, ahol rengeteg gázolaj, ipari tisztítószer, stb került a talajba...vagy valami ilyesmi. Mindenestre az illető nagyon nem ajánlotta, hogy ezen a területen vegyek lakást. Én nem tudom, ez mennyire igaz, ti mit tudtok erről, vagy kell-e tényleg félni a szennyezéstől, ami a talajba került. Gondoljátok, hogy tényleg annyira tartani kell ettől. Akik ott laknak, azok éreznek ebből valamit,. mert önmagában csak emiatt nem adnám fel azt az álmom, h ott vegyek lakást...Valaki?

sensitive Creative Commons License 2010.12.03 0 0 287

Szia!

 

Ez csak úgy lehet szerintem, hogy van kocsibeállód v. garázsod, amire plusszban kell fizetni (bár ahhoz csekély az eltérés..) vagy mégiscsak nagyobb a lakásod :).

Mi a lakás és a terasz négyzetméterének fele után fizetünk (64 + 4/2)*150.-Ft = 9.900.-

Előzmény: zsako (284)
sensitive Creative Commons License 2010.12.03 0 0 286

:) Asszem nagyon megijednék. :)

Előzmény: Jackopower (285)
Jackopower Creative Commons License 2010.12.03 0 0 285

"Én ugyanbban a lakásban lakok, mint te"

 

És erről sensitive nem is tud?

Ha másnem a fürdőszobában csak összefutottatok már!  :-D))

Előzmény: zsako (284)
zsako Creative Commons License 2010.12.02 0 0 284

Szia sensitive!

 

Én ugyanbban a lakásban lakok, mint te, viszont nálam a közös költség 10.690 Ft. Ez hogy lehet szerinted?

Előzmény: sensitive (257)
Jackopower Creative Commons License 2010.11.29 0 0 283

Sajnos az tetőtéri lakáspknál simán át lehet lépni a teraszokat elválasztó alcsony falat. és még a folyósóról is ki lehet menni az ablakon, és onnan sem kunszt átmászni.

ez is oka volt annak, hogy bár nagyon jó, de mégsem itt vettem lakást, hanem a Pöttyös Teraszon.

Bár ott is volt már rongálás, lopás, de csak a tárolokban, amig kulcsos nem lett.

 

Előzmény: forummate (280)
banya82 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 282

Sziasztok!

 

Nem tudom, hogy tudjátok-e, de a somfa utcai virágüzletben (a zöldséges melletti beugróban levő virágüzlet) indult egy kezdeményezés a környék bekamerázásával kapcsolatban. Ennek kapcsán aláírásokat gyűjtenek. Én bevinnék a szépségszalonba hozzátok egy levelet, ha szeretnétek ehhez csatlakozni, írjátok alá ti is! A következő héten hétfőn hozom el, addig meg tudjátok tenni!

 

További szép napot!

 

Banya

 

Pöttyös Terasz

Kriszi83 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 281

Nagyon szépen köszönö Csuri gyerek a kimerítő tájékozatatást, segítettél, és örülök, h egy földszinti, majdnem ottlakó véleményét is megkaphattam. :-) Továbbra is várom a hozzászólásokat! Köszönöm

forummate Creative Commons License 2010.11.23 0 0 280

Én is hallottam az 5. emeletit, meg azt is, hogy igen sok pénzzel távozott a "szerencsés". Állítólag kívülről mászott át vhogy (elképzelésem sincs honnan-hová), de azért azt nem nehéz belátni, hogy aki az 5. emelten bűvészkedik betöréssel, az tudta, hogy miért megy oda, és ha a hír igaz mennyi pénzt vitt el, akkor a célzott megjelenés nem kérdőjelezhető meg.

Költségekről nekem sincs még infóm, mivel újak vagyunk.

 

Előzmény: Csuri gyerek (279)
Csuri gyerek Creative Commons License 2010.11.23 0 0 279

1.

 Milyen ingatlanközvetítő, aki egy alapvető kérdésre nem tud válaszolni? Azt csak tudja, hogy ki a megbízója az eladásra. Ha más megoldás nincs, akkor az eladónál kell rákérdezni arra. hogy mi kerül a szerződésbe.

 

2.

Mi is földszinti lakást vettünk, s a biztonság nálunk is felmerült, mint megfontolandó szempont. A korábbi kommentekből és a tulajdonostársaktól szerzett infók alapján elég vegyes a kép. Állítólag volt már egy betörés az 5. emeleten, de inkább a garázs szinten próbálkozott egy egy besurranó. Amúgy szerintem a biztonság manapság egyik szinten sem 100 %-os. Igaz, hogy igaz ez a város bármely részére vonatkozóan is. 

Az utcafronti fekvés is egyfajta védelem, hiszen nagyon szem előtt van az, aki onnét akar bemenni. Amúgy meg manapság szinte kötelező a riasztórendszer telepítése (mindegyik lakásban be van kábelezve). Ajánlatos a költözés során a zárak cseréje, illetve a beépített redőny is indokolt lehet (ez a behatolás ellen, a zaj és hő ellen is véd). A lakótársak közül többen a Multialarm-al szerelették a rendszert. Állítólag rugalmas az árképzésük, hajlandók engedményekre a megbízás elnyerése érdekében. Az Általad megkívánt rendszer tudásától függően cca. 70-120 ezer közötti költség kalkulálható. A rendszerfelügyelet havi díja 5-7 ezer között mozog.  Hallottam arról is, hogy tervben van kamerás figyelőrendszer kiépítése is. Hogy jelenleg holtart, lessz e belőle valami, arról nem tudok.

3.

Mivel azt írod, hogy sürgős választ kérsz, s mivel nekünk még nincs konkrét tapasztalatunk az ottlakással kapcsolatban, ide másolom az egyik lakótárssal folytatott külön levelezésből a rezsiköltségekre vonatkozó részt. Talán nem veszi zokon, hogy a sorait a név mellőzésével közzé tettem:) 

 

"A közös ktg. jelenleg 155,-Ft/m2 a lakásra, 77,50 Ft/m2 a teraszra. Parkoló 1.640,-Ft/hely, a tároló 30,-Ft/m2. Az el nem adott lakások után is ennyit fizet az OTP, illetve már egy másik cég. Ezt ki kellett harcolnunk,mert mikor még az OTP volt a többségi tulajdonos, akkor saját magának megszavazta, hogy a közös költségnek csak a felét kell fizetnie. Ahogy azt is kikényszerítettük, hogy télen ne csak 5 C fokot tartson a saját lakásaiban, hanem az előírt 16 C-ot. A fűtéssel voltak gondok tavaly, de azt mondják, hogy mivel nem lakják az összes lakást, ezért nehezebb a finombeállítás. A fűtés egyébként 955,-Ft, az alapdíj, ami már kevesebb, mint tavaly, de ezt mindig kell fizetni, a fűtés pedig, 21,90 Ft/KJ. Ez a mi lakásunkra vetítve (47m2) a nagyon hideg hónapokban volt 22000,-Ft, de pont akkor nem volt jól beállítva. Illetve, ez is lejjebb fog menni, ha több lakó van. Elvileg a Somfa 2-ben ott kb. 5Ft körül van 1 KJ.

A hidegviz 568,-Ft/m3, a melegviz 1.828,-Ft/m3, amiben benne van a hidegviz díja is. Ezek is már mentek lejjebb amióta itt lakunk.

Az áramdíj a szolgáltatóval kötött szerződésedtől függ."

 

Hát kb. ennyit tudtam az Általad felvetett kérdésekhez hozzászólni, mint olyan tulajdonos, aki még ott sem lakik. És még egy megjegyzés: Érdemes a garanciális feltételeket is időben körüljárni, tisztázni az eladóval, mert ugyan jelentős árkedvezménnyel árulják a lakásokat, de a lakásokra vonatkozó garanciális feltételeket eléggé szűken érzelmezik (egyik kézzel adnak, a másikkal esetleg vissza vesznek). Minden vevőnek mérlegenie kell, hogy futja e az ebből adódó rizikót. Mi spec. úgy döntöttünk, hogy futjuk, mert az OTP Ingatlan az egyik legjobb minőségben építő/építtető beruházó a piacon, így a kockázatot vállalhatónak tartjuk. Amúgy meg jelenleg is egy OTP Ingatlan által 6 éve építetett  lakásban lakunk, minden kivitelezéssel kapcsolatos hiba nélkül.

Előzmény: Kriszi83 (278)
Kriszi83 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 278

Sziasztok!

 

SOS segítséget szeretnék kérni. A Somfa utca 8. szám alatt (nem tudom, hanyadik ütem, úgy rémlik a 4.) szeretnék lakást venni. Az egyik fontos kérdésem, h újépítésűnek minősül-e az ingatlan, tekintettel arra, hogy itt többen írtátok, h az OTP Ingatlan Zrt.-től átvette a lakásokat az OTP Faktoring, és nem biztos, h első tulajdonosnak minősülök. Azért is foglakoztat a kérdés, mert az ingatlanközvetítő nem mondott egyértelmű választ, csak annyit, h valóban vannak lakások, amelyek használtnak minősülnek, de állítólag az általam megnézett lakások újépítésünek minősülnek...és a 15 M ft-ig való illetékmentesség nem lenne mindegy. A második kérdésem, hogy szerintetek szabad-, lehet-e földszinti lakást venni. Ami nagy problémám, h az egyik szobában, amely az utcára néz, vamnegy földig érő (persze meddig is érne?) üvegajtó, és attól félek, azon bárki bejöhet. Mennyire vannak betörések a környéken, van-e köztetek olyan, akinek földszinti lakása van, és adódott-e ebből kifolyólag b.milyen hátránya? Alapból vidéki vagyok, hozzá vagyok szokva a földszinthez, de a X. kerület mégsem vidék, szeretném, ha meggyugtatnátok! Ehhez kapcsolódik, h biztonságosabb-e az első emelet, mert megmondom őszintén, h az a lakás, amit az elsőn kinéztünk, sarki lakás, az erkély is  a"sarkon" van, az utcáról senki nem látja, egyszerűen bárki bakot trathat, és már bent is van a lakásban. Persze lehet, h eggyel bonyulultabb betörni, mint a fölszintre. Ehhez kapcsolódóan még: milyen riasztóberendezést tudtok ajánlani?

A további kérdésem a már lakókhoz, hogy hogyan alakulnak a Somfa 8.-ban a költségek? Kb mennyire jöhet ki a fűtés egy 66-68 nm-es lakásban? Érdekelne a víz, villany költség is, tudom, ezek használattól is függnek, de  a hitel miatt nem mindegy, hogy havi szinten mennyi lenne a lakás rezsije, örülnék, ha hozzávetőlegesen tudnátok tájékoztatni...

Mennyire lehet áthallania  szomszédokat, és mit gondoltok, emnnyire lesz majd zajos, ha elkezdik a lakások előtti és mögötti telkeken az építkezést. Átélt valaki ilyet, olyan pl. aki az első, vagy a msáodik ütemben vett lakást?

Előre is anygon szépen köszönök mindent, b.milyen információ segítségemre lehet! :-)

Jackopower Creative Commons License 2010.11.16 0 0 277

Egyetértek. Szépen csak növekedjen az értéke....

 

Előzmény: Csuri gyerek (276)
Csuri gyerek Creative Commons License 2010.11.16 0 0 276

 

Természetesen azokra gondoltam, akiknek van lehetőségük vásárolni. A GKI 1010. novemberi adatai alapján az idén 10 pontot javult a budapesti ingatlanpiaci index az új lakások szegmensében, ez éves szinten cca. 3,5 %-os áremelkedéssel egyenértékű.

Piaci elemzők szeint egy normál bankbetétben elhelyezett megtakaritással 5-8%-os hozam érhető el, míg egy ingatlanbefektetéssel cca. 12-18 % rövid távon!!! Azért az utóbbi már tisztességes mértékű eredmény. Tudsz jobbat?

Előzmény: forummate (275)
forummate Creative Commons License 2010.10.26 0 0 275
A hármas ponttal nagy igazságot mondtál a válság közepén... :))))
Előzmény: Csuri gyerek (273)
forummate Creative Commons License 2010.10.26 0 0 274
Mi is most fogunk költözni, és a mi szerződésünkben is pontosan ez van, tehát 15 milláig illeték mentes. Az ügyvédet az OTP adta, nem kellett fizetni érte, bár nem is erőltette meg magát, nade nem kevés pénzt spóroltunk ezzel, úgyhogy inkább mi rohangáltunk picivel többet.
2 héten belül költözünk, remélem nem ér csalódás a lakást illetően.
Előzmény: Csuri gyerek (273)
Csuri gyerek Creative Commons License 2010.10.13 0 0 273

Mi néhány hete vettünk egy lakást a Somfa utca 8-ban, így mondhatni képben vagyok az illetékkel kapcsolatos itteni helyzettel. Ide másolom az Adás-Vételi Szerződésnek az ezt taglaló részét.

 

"Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény (a továbbiakban: Itv) 26.§ (1) f) pontjában foglalt feltételek tekintetében az Eladó nyilatkozik, hogy az Itv. 23/A.§ (1) és (4) bekezdésében meghatározott ingatlanforgalmazó, aki az 1./ pontban körülírt – vállalkozó által értékesítés céljára újonnan épített, építtetett – Ingatlant továbbértékesítés céljából vásárolta meg, és az Ingatlan eladása a felépítést követő második értékesítés. Az Eladó kijelenti továbbá, hogy az Ingatlan az Itv.102.§ (4) bekezdése és a jelen pontban foglaltak alapján új lakásnak minősül, így a jelen ügylet – az illetékmentességek és kedvezmények igénybevétele szempontjából – az ingatlan első értékesítésével egy tekintet alá esik."

 

 

Tehát a vételár 15,0 mHUF alatti részére fennáll az illetékmentesség!!!

 

Az adás-vételi ügyletben eladóként a Projekt 3. Ingatlanforgalmazó és Kereskedelmi Kft. szerepelt, de az őket képviselő OTP Faktoring Fedezetkezelő Kft. írt alá.

 

És még három megjegyzés:

1.

Általában az Adás-Vételi Szerződés elkészítéséért ill. ellenjegyzéséért az ügyvédek szép összeget számláznak a vevők felé. Esetünkben az eladó magára vállalta az ebbéli költségeket, pontosabban a saját ügyvédje készítette el azt,  így vevőként csupán a 2 x 6.600,-HUF-ot kell fieztnem a földhivatali ügyintézésért. 6.600,-HUF-ot a széljegyre vételért, és újabb 6.600,-HUF-ot az utólsó vételárrészlet megfizetését követően a tulajdonjog bejegyzéséért.

2.

A lakás belső kialakítása korrekt, a beépített konyhabútor illetve kerámialapos tűzhely, nyílászárók jó minőségűek, a felhasznált hidegburkolatok is vállalhatók.

3.

Napi szinten foglalkozom ingatlanokkal, így az alábbi véleményemet ide írnám. Úgy látom, hogy ugyan jelenleg erősen kínálati piac van, de mivel a beruházók az utóbbi egy, lassan két évben erősen visszafogták magukat és inkább csak a már megkezdett projektjeik befejezésére törekedtek, így lassan elfogynak a még eladósorban lévő új lakások. A piac ekkortól ismét , ha gyengén is, de keresketi lesz, ami elindítja az árakat felfelé. Tehát, ha valaki olcsón akar venni, az most tegye!!!

Jackopower Creative Commons License 2010.10.05 0 0 272
Köszi az infót.
Előzmény: sensitive (271)
sensitive Creative Commons License 2010.10.05 0 0 271


Az illeték egészen pontosan:

4 millió forintig 2%, a forgalmi érték ezt meghaladó összege után 4%

Ha első tulajdonostól történik a vásárlás, akkor "csak" a 15 M Ft feletti rész után kellett a 4%-ot fizetni - ami szintúgy nem kevés.. :(
Előzmény: sensitive (270)
sensitive Creative Commons License 2010.10.05 0 0 270
Szia!

Valószínűleg igaz! Az tuti, hogy adómentesnek illeték szempontjából csak akkor számít egy új építésű ingatlan - ha első tulajdonostól veszi az ember.

Így, már jelen esetben mivel tényleg eladták az OTP Faktoringnak ő már a 2. tulajdonos... Erre eddig nem is gondoltunk - csak ugye bosszankodtunk a nagy engedményeken. De anélkül már nem nagyon lenne esély sem eladni a lakásokat, hiszen az illeték tényleg baromi sok. Nem véletlenül döntöttünk annó új lakás vásárlása mellett.

De azt hittem, hogy csak a Somfa 8-at adták el egy-az-egyben. Ez egyik napról a másikra eltűnt az eladandó lakások közül, de a 4-6-ot a "sima" OTP árulja továbbra is.
Előzmény: Jackopower (269)
Jackopower Creative Commons License 2010.10.05 0 0 269

sensitive.

 

Ez igaz?

Pöttyös Terasz topikban ezt írták most. Számomra hihetetlen:

 

" .. tudni kell róla, hogy mivel már az eladó lakások zöme 3. tulajodnosnál van (az építtető otp eladta cégcsoporton belül az otp faktornak) ezért a lakás árakra amit a neten látni, még hozzá kell kalkulálni 4% illetéktet...."

 

 

Komoly?

 

 

sensitive Creative Commons License 2010.09.29 0 0 268
Nem Ti voltatok nálunk tegnap este? :)
Párom hasonló kérdésekről számolt be.

Párszor volt alkalmunk még csak hazabandukolni olyan későn.. Semmi gyanúsat nem tapasztaltunk. Legdurvább egy szombat éjjel egy részeg ember volt a metrónál, aki nem tudta eldönteni lefelé v. felfelé kell-e mennie. De ilyennel bárhol találkozhatsz Pesten.
Mi is gondolkoztunk a közbiztonság végett is a lakáson, de volt szerencsénk a XIV-kerületben is olyan utcákhoz (mert ott szerettünk volna leginkább lakást venni), ahová még fényes nappal is gáz volt bemenni. :( És ha a VII. VIII. kerületet nézzük még mindig jobb a X. kerület - 6 perc távolság a metró és végig kivilágított részen tudsz hazajutni.

A betörések pedig szerintem szintén bárhol előfordulhatnak, nem hiszem, hogy itt olyan kiemelkedő számú lenne. Azért riasztót tettünk. :) És a kamera rendszerben is benne lennénk..

Mik még az alternatívák? Gondolom nem csak a Somfán gondolkoztok..
Előzmény: rondi (267)
rondi Creative Commons License 2010.09.28 0 0 267
Köszi szépen a válaszokat.
Igazából most már tényleg csak a közbiztonság ami aggaszt. Nem tudom,hogy vajon este 23-kor mennyire biztonságos a metrótól a Somfa utcán hazamenni.
Betörésektől is kicsit tartok,mivel többen mondtátok itt a fórumon,hogy már több is volt,és nem tudom,hogy egy riasztó mennyire véd ezektől... :-(
sensitive Creative Commons License 2010.09.28 0 0 266
Pont első emeleti a lakásunk és egy része alatt a garázs van. :)
Egyáltalán nem zavaró... Egy ideig nyikorgott egy kissé a garázsajtó, de vagy megszoktam vagy már nem nyikorog. A locsoló hajnalban nagyobb zajt csap, mint a ki és behajtó autók.

Mivel a fűtés és melegvíz csövek is mind a lakás alatt mennek (ha jól emlékszem) - így abban reménykedem, hogy egyáltalán nem lesz hidegebb, mint egy emeleti lakás. De majd télen kiderül. Van egy lista kint, amin jelentkezni lehet a fűtés beindítására - ha jól láttam akkor földszinti és egy 5. emeleti jelentkező van rajta.

Nagyon kapósak a lakások - pont vannak nálunk érdeklődők informálódni.. :)
Előzmény: rondi (265)
rondi Creative Commons License 2010.09.27 0 0 265
Köszi szépen a választ.
Valakinek esetleg van tapasztalata,hogy az első emeleti lakásoknál mennyire zavaró,hogy egyből alatta van a teremgarázs? Mennyire hallatszik át az autók zaja?
Elképzelhető,hogy emiatt többet kell fűteni,mint mondjuk egy második emeleti lakásnál?
Az autók a teremgarázsba ki/behajtásnál mennyi zavaróak a keleti fekvésű,szélső lakásoknál?
sensitive Creative Commons License 2010.09.26 0 0 264
A lakóparkhoz kert tartozik - mini játszótérrel.
Igazán parkosított terület nincs a közelben, hacsak nem a lakótelepeknél lévő játszóterek - ezek viszonylag korrekül rendben vannak.

Nagybevásárláshoz legközelebb a Metro és az Europark van + épülőben a kispesti bevásárlóközpont.

A közelben 2 CBA + Lidl, Kaisers az Ecseri metrómegállónál.

Közbiztonságról rossz tapasztalatunk szerencsére nincs - és remélem, hogy nem is lesz.
Betörésekről hallottunk - a régi épületekben épp ezért kamerarendszer működik - nálunk sajnos a sok üres lakás miatt nem lett megszavazva.


Előzmény: rondi (263)
rondi Creative Commons License 2010.09.26 0 0 263
Sziasztok!

Tervezem hogy a Somfa liget lakóparkban veszek lakást. Tudnátok információt adni a környékről? Mennyire parkosított? Nagyobb bevásárló, szolgáltató központ, van-e? Milyen a közbiztonság? Lesznek-e fejlesztések a jövőben a környéken? Lakóközösség?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!