Nos nagyon remélem, hogy az info amit kaptam igaz és nem csak megnyugtatásnak szánták, egyelőre nincs okom kételkedni, bízom benne, hogy ez így is marad:).
Telefonon jelezték, de az időpontig megjött a levél is.
Még nem néztem meg a "repit".
A "repik"-ről egy történet ugyhogy ez off lesz:
OFF:
Anno amikor a Kondorosi Lakónegyed épült (első ütem), barátnőmék megkértek, hogy nézzek meg velük pár lakást, mert ott szeretnének venni. A ház szerkezetkész az ablakok, válaszfalak bent, más (burkolás stb.) nem. Hát mit mondjak jó ujjnyi vastag repedések az ablaksarkokból indulva a padló felé, magán a padlón, a betonaljzaton is, mindegyik lakásban amit megmutattak.(Nagyon ijesztően festettek). Kérdésünkre, hogy mégis ez mi, meg hogy stb., teljesen nyugisan közölték, hogy ez nem ilyen lesz mire elkészül, mert ők ezt még megcsinálják, egyáltalán nem fog látszani - nem mintha a látszat érdekelt volna.
Akkor még csak pár újépítésű projektet láttam belülről, repedést is, de ilyet még nem (megjegyzem azóta sem:), szó szerint féltem bent, hogy mindjárt összeomlik ez itt nekem:), és nézzétek meg, már több éve átadták, egy csomóan laknak benne, semmi baja, szerencsére:). Szóval a repedésekhez egyáltalán nem értek, nekem egyik sem tetszik:).
Phuuu jól rám ijesztettetek, pedig még nincs is Halloween:).
Azt az infot kaptam, hogy nincs csúszás a jövőbeni birtokbaadási határidőben, csak azok közül akik a múlt héten voltak műsz.át.-on sokan szóvátették, hogy nincs még kéznél a haszn.vét., hogy a terep nem elég rendezett (sár stb.), és ezért inkább a jövő hétre tolták a többiek átadását, hogy minden meglegyen.
No a jövő hétre mindenkinek sikeres átadást, kevés hibát, szép időt:)
Ezek szerint a műszaki bejáráson mindenkinek csak a lakásán belüli dolgokra tértek ki?
A külső dolgok, lépcsőház, kerítés, normális megközelíthetőség, garázslejáró burkolata stb. arra nem tért ki a műszaki átadás? Azt nem kell jegyzőkönyvbe vetetni?
Sajnos még fent a lakásban lemerült az elem a fényképezőgépben, pedig jó lett volna csinálni képeket. Persze a pót elem otthon maradt. Egyedül kísérő nélkül mentünk le a garázsba, mert így is csúszásban voltunk(ak), s a következő lakó pedig már várt a műszakisra. Így nem tudtuk megkérdezni a véleményüket.
Minden épület fajtán (új, régi, panel, családiház stb.) feltünnek repedések (és nem csak hajszálrepedés) a diletáció miatt, ezt be is kell tervezni az építés során (rést szoktak hagyni a folyosóburk.-nál, a teremgarázsaljzatnál stb. és ezt valamilyen rugalmas anyaggal kell kitölteni, hogy az ép. lehetőleg komolyabb repedés nélkül tudjon mozogni), de azért egyáltalán nem mindegy, hogy hol van és milyen ez a repedés.
Mindenképpen utána kell járni a dolognak ill. jó lenne tudni, megnézni azt is, hogy ez a fölötte elhelyezkedő helységeket, hogyan érinti. Esetleg aki műszakiellenőrt visz magával az vethetne rá egy pillantást, most nagyon jól jönne egy szakember véleménye.
Nálunk pont azért volt csúszás az átadás időpontjánál, mert az előttünk lévőkkel jóval több időt töltöttek, mint egy óra és így végül is mindenki csúszott. Ennek ellenére minket egyáltalán nem sürgettek, hagyták, hogy mindent végignézzünk tüzetesen (már amit lehetet).
Upsz! Hát ez a repedés nem túl jó hír. Neked mit mondtak rá a bejáráson? Van róla fotód (ha van légyszi küldd el a fórumra)? Mi jövő hét végén megyünk majd rákérdezünk mi is. Amúgy mennyi idő van egy műszaki bejárásra? Van idő megnézni mindent nyugodtan? A külső és a folyosón lévőkkel is foglalkoztatok a bejáráson?
Mi is voltunk a héten, és tényleg haladnak. Néhány dolog még hiányzik, de remélem lassan már megtörténik a birtokbaadás. Viszont szeretném, ha Ti is megnéznétek, hogy a garázsban kb. az A-B épület lépcsőházától nem messze egy óriási repedés fut végig, mind a földön a betonon, a plafonon és a tartó oszlopokon is. Keleti irányból nyugat felé. Nem értek hozzá, de arra gondolok, hogy vagy süllyedés miatt vagy nem tudom, de mindenesetre nem egy hajszálrepedés látható ott. Ez szerintetek nem nagy gond, nem lehet ebből probléma?
Az A-B ép.-ben tegnap óta folynak a műsz.-át.-sok.
A J.-ék nagyon rendesek, a konyhások is mindenben segítőkészek.
A hiba inkább néhány trehány munkás miatt van, mert alabból nagyon szépen burkoltak stb., de sajnos van úgy látszik 1-2 ember aki nem igazán vigyáz-figyel a már elkészült munkákra:(.
A lényeg, hogy mindent felírnak-javítanak, kedvesek, bár egy kissé túl lettek vállalva, így 1 órás csúszás is előfordult a megbeszélt időponthoz képest, de addig legalább alaposan körülnézhettünk a lakásban:). Szóval több idővel számoljatok, ne tervezetek mást:).
A kertet nagy erőkkel csinálják - sokan!, a zöldtetőket (amik a lakásokhoz tartoznak) is elkezdték feltölteni (kivűlről daruval:). (Elég jópofa módszerrel:).
A liftek köré is betették a mészkövet (Töröko.-ból lett hozatva) nagyon szép:))).
A redőnyök kivételével már minden bent van a lakásokban (A-B ép.-ben biztos:)
Szerintem - csak ismételni tudom magam - nagyon szépen dolgoznak és jó minőségű anyagokkal!