Lófüttyöt ér ez, nem 690 ft-t! A doboz és az orsó ér valamit, de találkoztam olyan SONY ULH szalaggal, ami annyira össze volt ragadva, hogy szikével kellett a szalagot levágni az orsóról -(( Nem érte meg az orsó a kínlódást, pedig ingyen kaptam őket.
Itt nem hiszem, hogy bárki is adna 690 Ft-ot egy ilyen szalagért (mert itt a fórumon közismert a szalag eredeti célra való használhatatlansága), de a vaterán beeshet valaki, akinek ennyit megér.
Szükségem lenne 550 méternyi 35 mikronos Maxell UD szalagra, (bevonat nélkülire), ragasztás mentesre, befutó sem fontos, bármilyen orsón lehet, doboz sem kell, csak a szalag. Postát mindent állok természetesen előre utalva. Szánjatok meg és írjatok rám. philipsmaniac kukuc freemail pont hu
Bár nem tudom milyen magnód van, a legjobb választás a japán szalagok, illetve a BASF legtöbb típusa. A többi minősége és/vagy állapota bizonytalan, vagy nem lehet belőle a kellő mennyiséget beszerezni.
Kb. Egy éve milyota van magnón több olyan fajta szalagot szívtam magamhoz mint AkaiLn, Wr, Maxcel amik igen jól produkálnak a magnómon és természetesen a ti tanácsaitokra epítkezve amit köszönök. Ezeket a szalagokat kölcsönbe kaptam próba gyanánt és azért kérdeztem mert nincs tapasztalatom ezekről. De úgy olvasom nem a két legjobb fajta a magnómra. :)
Ez komoly? Kaptál már tanácsot, nem is egyszer, hogy milyen szalagokat érdemes venni. Agfa PER525 kommersz magnóra alkalmatlan, több okból is. Nem fekszik fel a negyedsávos fejre, mivel vastag, hamar elkoptatja a fejeket, más előmágnesezési áram szükséglete van, mint egy kommersz szalagnak, valamint 18 centis orsón, 19cm/s sebességnél is kevés a műsoridő. Kizárólag stúdiómagnóra való, oda is csak akkor érdemes, ha sok van belőle. A másik szalag meg szerintem ragadásra hajlamos. Úgy látom, magadat szívatod a sok kétes állapotú szalaggal.
Az AGFA PER525 egy 50 mikronos stúdiószalag, én csak"smirgli"-nek becézem, nem való házimagnóra (egyébként jó szalag, attól függetlenül hogy öreg mint az országút :) ) A második jó lehet ha nem ragad...
Természetesen az összes Sony magnó kezeli az FeCr-t. De más gyártók se negligálták teljesen, például a Technics iso-loop széria is kezeli ezeket. (EE-t persze nem)