Keresés

Részletes keresés

Axióma Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2080

Adott esetben en hiaba jelentgettem fel oket, azt allitottak, hogy az elozo evi fogyasztasom alapjan becsultek, azaz szabalyosan. Azert nem mentem bele a csetepateba, mert elozo evben adott idoszakban volt ne'mi penzzavarunk, es konkretan "ugyesen" diktaltam... csusztattam egy reszet kesobbre, azaz pont kb. a vizsgalt idoszakba januarbol. Mindemellett tokeletesen meg vagyok rola gyozodve, hogy me'g ahhoz kepest is tulszamlaztak.

Azt mondta az En.Hiv. ugyfelszolgos, hogy ha megmondja a Tigaz, hogy melyik fogy. csoport vagyok (nagyon nehez lehet, futes+hmv+fozes szerintem az alap), akkor ok meg tudjak mondani, hogy hogyan kell becsulniuk az eves fogyasztasbol. De arra mar nem emlekszem (esetleg keress vissza mit irtam anno, 2 eve tortent), hogy az alapjan kell-e nekik, vagy tavalyi fogy. alapjan, mert megvolt hogy mikor melyik. Arrol me'g lehet szo, hogy az adott szolgaltatonal atlagos fogy. alapjan becsultek, marmint azzal kijohet es azt most kiderult, hogy jegyzik, de az nonszensz.

www.eh.gov.hu, ok voltak azt hiszem azok, akik erdemi intezkedest csak papiron ajanlva, adoszammal-miegymassal (lehet, hogy szem.ig.szam volt) ellatott papirlevelre inditottak meg, addig csak eldiskuraltunk...

Előzmény: baradlayrichard (2079)
baradlayrichard Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2079

Amúgy hol kell őket az ilyen és hasonló esetekben feljelenteni?

Előzmény: Axióma (2077)
Axióma Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2078

En pont ezert nem hagynam annyiban. A nyari fogyasztast nem birjak ennyire tulbecsulni, inditsd el juliusban, es akkor nem sok penzt kell nekik adni elore...

Előzmény: adalberto 47 (2076)
Axióma Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2077

Igen, sajnos, maradsz. Hiaba jogtalan a becsult koveteles. Egy olyan kitetel van a szolg.valtas rendeletben, hogy nem lehet _lejart_ tartozasod. Igen am, de ezt a Tigaz ugy ertelmezi, hogy nem lehet egyaltalan tartozasod, mindenkepp (biztos ami biztos) ok kell tartozzanak neked. Es igy becsul...

Nalunk annyi kacifant volt benne, hogy mi me'g a 2 honap alatt valtasosok voltunk, es igy a szamla kiallitasa elott par nappal jottek orat ellenorizni. Az En.Hiv. arra hivatkozva, hogy a leolvasott erteket a becslesnel figyelembe kellett volna venni, megitelt valami (talan 5e Ft) karteritest, amit a Tigaz ki is fizetett. Termeszetesen a tulfizetesunket is visszautaltak, azon felul. De nekunk se esett jokor es jol, szerencse hogy tudtunk kolcsonkerni.

Előzmény: boszi26 (2074)
adalberto 47 Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2076

Én is pont igy vagyok. De miután az árak azonosak én maradok (Tigáz). meguntam az egészet. Ha 15.éig nem fizetsz, ugrik a juni. 1-es átlépésed. Ki van ez találva!

Előzmény: boszi26 (2075)
boszi26 Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2075

31-én

Előzmény: boszi26 (2074)
boszi26 Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2074

ha most ezt nem fizetem be és május 31-én kiderül, hogy jogosan, mert nem fogyasztottam el, akkor mi van??? köteles vagyok nekik pénzt kölcsönözni 

Előzmény: Veszpremi (2072)
boszi26 Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2073

amikor EMFESZ-re váltottam(13 nap miatt...), a FŐGÁZ nem kekeckedett

Előzmény: Veszpremi (2072)
Veszpremi Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2072

Na, erről a mocsokságról van szó tigáz esetén minden alkalommal. Ha nem fizetsz, maradsz! Az energiahivatal támogatásával. Mi alapján becsül ez a tróger banda, nem lehet megtudni?

Előzmény: boszi26 (2071)
boszi26 Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2071

nálam meg egy 132 m3-es becslést nyomtak be. Merthogy törvény szabályozza a fogyasztóváltásnál, hogy becsülni kell. Kérdezem tőlük: de már május van, nincs fűtés, nincs fogyasztás, mi a halált becsülnek???Miért nem mondhatom be az óraállást, vagy jönnek ki és olvassák le? Majd visszakapom 2 héten belül, ha május végén túlfogyasztás van....de maradhatok náluk és akkor majd ismét beolvasás alapján számláznak...és ha ezt a 132 m3-t nem fizetem be 15-ig, akkor nem hagyhatom ott őket...most akkor kölcsönzök nekik 20 ezret egy hónapra, kamat nélkül, vagy mi???

Előzmény: Veszpremi (2069)
nixon70 Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2070

A csatorna az necces,sokfüggős,de majd látjuk.:-))

Előzmény: Veszpremi (2069)
Veszpremi Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2069

Ideje lenne, de normális áron! Mert a mostani víz és csatornadíj árakban a főnökök dőzsölés, terepjárók stb. költségei is benne vannak.

No, kicsit számoltam. Tigáz számlái alapján 3-4 ezer ft túlfizetés van csak, ez tán behajtható majd rajtuk. A dolog annak köszönhető, hogy ápr.13.-án diktáltam nekik, különben sokkal több lenne. Mert azért a "biztonság kedvéért" benyomtak ápr.13-jún.1. időszakra egy 56 m3-es számlát, ami ugye fűtés hiányában nyilván túlbecsült. Tigáznál semmi pénzért nem maradnék, ebből is látszik. Emfesz képes volt jól elszámolni, nem volt túlfizetésünk.

Előzmény: nixon70 (2068)
nixon70 Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2068

Van valami motoszkálás most a kurmány részéről,országosan egységesíteni akarják a víz-gáz-áram-távhő tarifákat.

Előzmény: Veszpremi (2067)
Veszpremi Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2067

Az tuti, de nem lesz könnyű dolguk velem.

A levelük arról beszél, hogy szabad piaci kilépés. De honnan? Én most menedékes vagyok, nem egyetemes! Mióta szabadpiaci a főgáz az egyetemes tarifáival. Ezek anniyra gusztustalan férgek, hogy nincs rá szó. Akik ezeket az ország nyakára hozták, azoknak a megvannak a "jókívánságaim", remélem fog rajtuk! (meg úgy általában is, akik kiárusítottak bennünket, rabszolgává téve a magyar népet)

Előzmény: baradlayrichard (2064)
nixon70 Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2066

A váltásnál(tigáz-emfesz)gördítettek olyan akadályokat-2-3-havidíjat kellett megfizetni mintegy biztosítékképpen,nem fogadták el az általam közölt mérőállást és kb 4 hónap múlva utalták vissza a túlfizetést,továbbá 3-szor voltak ellenőrízni a gázórát,sáját szerelőjük által papíron rögzített mérőállást sem fogadták el!

És ráadásképpen kerestek rajtam utána kb 7000Ft-ot,amit direkt nem csekken ,hanem Debrecenben az ügyfélszolgálaton fizettem be személyesen(áldom az eszem érte),a többi befizetendővel együtt.2tételt látott a gépen,ezt nem.Megtalálta és még elnézést sem kért.

Mindezt az energiahivatal és a fogyasztóvédelem asszisztálásával tették.

Röviden ennyi.:-)))

Előzmény: adalberto 47 (2062)
adalberto 47 Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2065

Köszi, majd visszaolvasok, de az az igazság hogy 13 napos Emfesz után már  erre az évre elegem van a gázzal való foglalkozással!!!! Ha az árak azonosak (Tigáz-Fögáz), akkor alapvetően mindegy, hogy melyik rablóbandának fizetek. 

Előzmény: Veszpremi (2063)
baradlayrichard Creative Commons License 2011.05.07 0 0 2064

Meg fogják akasztani!

Előzmény: Veszpremi (2059)
Veszpremi Creative Commons License 2011.05.07 0 0 2063

Ebben a topikban megtalálhatók a szemétségei, mindenki menekül tőlük, aki csak tud. Meg kell keresni.

Előzmény: adalberto 47 (2062)
adalberto 47 Creative Commons License 2011.05.07 0 0 2062

Szia! Egy kicsit bövebben ha kérhetlek, nem akarok csöbörből csapdába esni. Köszi.

Előzmény: nixon70 (2060)
boszi26 Creative Commons License 2011.05.07 0 0 2061

A FŐGÁZ egyszerűen intézi. Küldtem nekik egy tértis levelet az oldalukról letölthető papírokkal, erre válaszoltak írásban, hogy június 1, csak figyeljek, hogy időben leolvassam/kifizessem a TIGÁZ-t.

Ennyi. Ráadásul az ügyfélszolgálatuk a közelben van.

Baromira rá akartak beszélni a TIGÁZ-ra telefonban, már kicsit visszatetsző is volt. De nem értem, mit nem értenek, én őket sosem választottam, csak kaptam az EMFESZ helyett.

Előzmény: Veszpremi (2059)
nixon70 Creative Commons License 2011.05.07 0 0 2060

Szemét a tigáz.....

Előzmény: boszi26 (2058)
Veszpremi Creative Commons License 2011.05.07 0 0 2059

Igen, így van. Csakhogy egyik szolgáltatóról sem olvasott annyi panaszt az ember, mint a tigázról. Nálam ez döntött. Aztán az átlépést majd hogyan akarják megakasztani, az majd kiderül, épp küldtek egy levelet, jó bonyolultan fognak elszámolni, az már biztos, össze-vissza becslések..., halászás a zavarosban.

Előzmény: boszi26 (2058)
boszi26 Creative Commons License 2011.05.07 0 0 2058

Ugyanannyiba kerül, ők mondták a telefonban, mint érvet, hogy ne váltsak vissza a FŐGÁZra

Előzmény: adalberto 47 (2054)
Veszpremi Creative Commons License 2011.05.06 0 0 2057

Egyre több dolog nem világos, eszméletlenül bonyolult. Ha most a menedékes tigáz státuszból az ember átmegy a főgázhoz, akkor az a státusz miért szabadpiaci? Merthogy a tigáz levelében így fogalmaz. Szerintem az egyetemes. Nem?

Axióma Creative Commons License 2011.05.06 0 0 2056

Ezt nem is figyeltem, nekem is javult, nagyjabol hihetore (nekem nem lesz 1200 alatt).

Viszont rajottem, megsem ertem az I-II. elosztasat, marmint ertem hogy hogyan csinaljak, csak nem ertem, hogy miert olyan bonyolultan. Lehetne siman az, hogy mindenkinek minden honapban az _atlagos_ fogy. gorbere elosztva az 1200-at amennyi kijon, annyi kedvezmenyes. Vagyis januarra fixen 250 m3, juniusra fixen 10m3, stb. valami ilyesmi (persze ugyanez lehet MJ-ban is). Nem lenne vita, es nem lenne rossz becsles.

[Persze lehetne az is, hogy akinek nincs az adott szolgaltatonal egy teljes - naptari vagy "ugyfel" (szamlazasi) eve, azoknak van csak igy, a tobbieknek a mult alapjan, de a ketto kozott minimalis kulonbsegek vannak szerintem.]

Előzmény: Törölt nick (2055)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.06 0 0 2055

Megkaptam a FŐGÁZ-től az elszámoló számlát a menedékes időszakra, és csodák csodájára ebban már csak I-es kategóriát számoltak. Szóval nagyon elégedett vagyok. Így a 18m3-es túlfogyasztásom minusz 400 Ft-ra jött ki. Gondolom a következő számlámban ezt jóváírják majd.

adalberto 47 Creative Commons License 2011.05.06 0 0 2054

Nekem is telefonáltak! Még nem döntöttem a maradásról, vagy a váltásról. (15.-ég még lehet.)  Az a kérdésem, hogy ha maradok a Tigáznál, budapesti vagyok, tényleg a Főgáz áraival azonos árakat kell nekik alkalmazni??? Aki tutira tudja a választ irjon!!! Én már baromira unom a sok herce-hurcát és ebben az évben a négy db. elszámolószámlát, az összegeikről nem is beszélve! A pontos  infókat előre is köszi.

Előzmény: boszi26 (2049)
nixon70 Creative Commons License 2011.05.06 0 0 2053

Ezt én is furcsállottam,majd tolok nekik máj.13-án állást,vagy beveszik,vagy nem.:-))

Előzmény: Axióma (2052)
Axióma Creative Commons License 2011.05.06 0 0 2052

Nem rossz otlet. En inkabb ugyan csak 13-an, mivel 1-je elmult:) De tenyleg, meg mindig azt irja, nincs megallapodas. Ha nem 13-a korulre allapitjak meg, akkor ugyis lesz egy kilogo szamlank... raadasul azt is hallomasbol tudtuk, hogy apr.13-an diktalnunk kell (legalabbis nem a fogaztol), szoval ha azt igy elfogadtak hogy nem kertek, akkor ezt is elfogadhatjak.

Annak nem latom ertelmet, hogy me'g majusra is kitoljanak egy jan-feb. fogyasztassal szamolt szamlat...

Előzmény: Törölt nick (2051)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.06 0 0 2051

Mivel a diktálás darabszáma nem korlátozott, én úgy döntöttem diktálok minden hónap elsején és minden hónap 15-én is. Aztán majd csak eldöntik melyik a jó és beáll a rendszer...

Előzmény: nixon70 (2050)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!