Keresés

Részletes keresés

capacete Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1487

  De ne vicceljünk már, mi az hogy elaltatták a figyelmét!

 

  Olimpiaii bajnok, élete során már több mint száz doppingvizsgálaton részt vett, szerinted volt már olyan, hogy nem adott mintát, de utólag pótolhatta?

 

  Ilyen tényleg sehol sincs, görög olimpiai bajnokot és ezüstérmest tiltottak el azért mert nem jelentek meg doppingvizsgálaton - mondjuk náluk szinte ezer százalék, hogy doppingoltak -, nem lehet senki annyira ostoba, hogy azt higgye, hogy csak úgy el lehet sétálni és utólag pótolni...

Előzmény: incitatus (1486)
incitatus Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1486
Azért az igazi kérdés mégiscsak az volna, ezért van a WADA is, hogy doppingolt-e a versenyző. Ellenőrizni vagy ügyeket kreálni nem ugyanaz. Mellesleg a 8 nappal későbbi negatív minta erősen valószínűsíti, hogy Kovács Ági (most) tiszta volt, ha 100%-os bizonyítéknak sajnos valóban nem tekinthető. Én nem a jogi helyzetről beszélek, mikor hozzászólok (bár az utólagos negatív minta ill. az ellenőrök korábbi, együttműködést igazoló állítólagos bejegyzése szerintem ebből a szempontból sem közömbös), egyszerűen a nyilvánvaló rosszindulatra igyekszem felhívni a figyelmet. Ezért hoztam példának Annus esetét (amit többen hasonlónak tartanak ehhez), ahol kb egy hét késedelemmel még mindig üldözték a kalapácsvetőt, hogy adjon már mintát, házhoz mentek Athénből Szombathelyre, szemben a mostanival, ahol elaltatták Ági figyelmét, meg sem próbálták pótlólag behívni, kötelezni, hanem adminisztráltak boldogan, hogy megbuktattak egy olimpiai bajnokot. Legalábbis az ismert, valószínűsíthető, nem cáfolt összetevők alapján eléggé tisztán ez tűnik ki.
Előzmény: capacete (1485)
capacete Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1485

  Már hogyne lenne igaz?

  Mindegy, hogy milyen jelzőkkel látod el (mellesleg az inkriminált mondás: Inkább haljon meg ezer ártatlan, mint hogy egy pogány is éljen! az első keresztesháborúból származik, ilyen alapon lehetne akkor keresztény is), a lényeg az, hogy egy formai hibát, amit esetleg máshogy is meg lehet indokolni doppingvétségnek nyilvánít, különben szélesre tárja a kaput azok előtt, akik a doppingolást így akarják megúszni.

 

  Ebből az alapállásból fontosabb, hogy vétkesnek találjanak valakit, aki igazából nem az, mint hogy hagyjanak meglógni doppingolókat.

 

  A vita igazából pedig értelmetlen: Nem az a lényeg, hogy Kovács doppingolt-e vagy sem - ez sosem fog kiderülni -, hanem az, hogy elkövetett-e doppingvétséget.

  Ezt tagadhatatlanul megtette, és kizárólag saját magát hibáztathatja érte.

 

Előzmény: incitatus (1483)
capacete Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1484

  Pedig a történtekből nehéz másra következtetni.

  Neked esetleg vannak másmilyen információid?

Előzmény: hypertension (1482)
incitatus Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1483
"A WADA-szabályozás arra épül, hogy inkább bukjon meg egy ártatlan, mint hogy egy bűnös megússza."

Ez nyilvánvalóan nem igaz, ha az volna, biztonsággal állíthatnánk, hogy a WADA náci vagy méginkább kommunista szervezet.

Az pedig, hogy kinek mi a szánalmas, hát az emberileg változó. Számomra messzemenőleg elfogadható, hogy az UNICEF nagykövetének lenni igen magas szintű társadalmi elismerést jelent, ami igazán elhalaszthat egy MEGKÍSÉRELT, de kudarccal végződött vizsgálatot. Ha persze mindez igaz. De hát nem kéne találgatni, mindenféléket köpködni Ágira vagy az ellenőrökre, ha valóban szándék lett volna a korrekt vizsgálat, és nem a lebuktatás lett volna a cél. Nem tudunk arról, hogy elzárkózott volna további próbáktól (mint az idézett athéni esetekben ez megtörtént), érdemi kísérlet sem történt az adott szituáció után a tisztázásra. Nyilvánvaló a rosszhiszeműség.
Előzmény: capacete (1481)
capacete Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1481

  A WADA-szabályozás arra épül, hogy inkább bukjon meg egy ártatlan, mint hogy egy bűnös megússza.

 

  Lehet szörnyűlködni azon, hogy milyen kegyetlen ez a rendszer, de egy olyan országban, ahol 2 olimpiai aranyérmet és egy ezüstöt vesztettünk el az előző olimpián nincs erkölcsi piedesztál, ahonnan lenézhetnénk erre a gaz szervezetre.

 

  Kovács ismerte a szabályozást, tudta, hogy a mintaadás megtagadása doppingvétségnek minősül, innentől kezdve pedig hiába hivatkozik Roger Moore-ra - ami mondjuk ki kereken, szánalmas -, megszegte az előírást.

  Más kérdés, hogy valószínűleg a butasága, nem pedig a bűnössége vezet az eltiltáshoz, de a végeredmény szempontjából ez mindegy.

Előzmény: frimi (1480)
frimi Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1480

Lehet, hogy a körülmények mások voltak...

 

Nem "lehet", hanem todt sicher - ahogy a muvelt franciak mondjak, akik tudnak angolul... :-) Es a korulmenyeket meg pontosan nem ismerjuk. S ezt nemcsak en mondtam. Pedig a korulmenyek donto befolyassal birnak.

 

Persze ez attol is fugg, hogy mennyire torekszik az a szervezet a korulmenyek feltarasara, amely dontest hoz? Es ha a korulmenyeket teljes melysegeben fel is tarja, akkor milyen iteletet hoz? Ha megelegszik pusztan a MACS jelentesevel, akkor ugy hoz iteletet, hogy nem torekedett a korulmenyek teljeskoru feltarasara. Azt hiszem, hogy ez vitathatatlan. teny. Igy a dontes jogossaga -  minimalisan erkolcsileg - megkerdojelezheto.

 

Ha meg pusztan csak azt veszi figyelembe, hogy a mintvetel megtagadasa  eleg a donteshez, akkor ebben az esetben - parhuzamos peldat emlitve - egyenlo mercevel meri a tenyleges gyilkost azzal, aki a tettet maga el nem kovette, bar a kest felemelte. Mondjuk jogos onvedelembol...

 

Kovacs Agi esete es a vele szemben hozott itelet egyuttal a WADA szabalyozast is ertekelni fogja. Erkolcsileg mindenkeppen...

Frimi

Előzmény: capacete (1479)
capacete Creative Commons License 2007.11.26 0 0 1479

  Lehet, hogy a körülmények mások voltak, de az eltiltás oka pontosan ugyanaz: nem produkáltak értékelhető mintát.

 

  Ha a WADA figyelembe veszi majd a körülményeket, akkor lehet, hogy csak 1 évre tiltja el Kovácsot.

 

Előzmény: frimi (1478)
frimi Creative Commons License 2007.11.26 0 0 1478

Kovacs Agi esetben egyetertek.

 

Annusek esetben nem, mert akkor a WADA-nak kezeben volt az allitolagos csalas eszkozenek leirasa es a konkret csalasra torteno figyelem felhivas es ennek ellenere semmit nem tett annak erdekeben, hogy azt leleplezze! Viszont ennek a (vilag)sajtoban kozzetetta bejelenteset kovetoen a WADA kenyszeruen "futott a penze utan": mindenaron kozvetett uton bizonyitani kellett a presztizs miatt! Ezert szaladgaltak meg a "vilag vegere" is az ellenorok, ami Kovacs Agi esetben fel sem merult. Ugyanis itt a MACS vagy barki mas nem jelentette be, hogy o csalt volna. Szerintem erdemes erre a kulonbsegre felfigyelni!  Annusek "rautalo magatartasa" ugyan eleg lett az eltiltashoz, de a ternyszeru, ketsegbevonhatatlan es letagadhatatlan bizonyitek az lett volna, ha a helyszinen leleplezik a csalas eszkozet.  Kovacs Agi esete eppen azt mutatja meg, hogy a "kozvetett bizonyitek" es a tenyszeru doppingolas leleplezese nem lehet mindig azonos erteku. Es ha nyolc nap el is telt, a "dolog", a valoszinuseg visszafele is mukodik, sot...!

Frimi

Előzmény: incitatus (1477)
incitatus Creative Commons License 2007.11.25 0 0 1477
Azért ég és föld. Az atléták megakadályozták a bizonyítást, Annus gyakorlatilag menekült az ellenőrök elől, így elég valószínű, hogy sárosak voltak. Még egy hét után sem adott mintát, pedig házhoz jöttek érte. Áginál semmiféle szándék nem látszott a bizonyításra. Ennek ellenére 8 nap után (mikor kiderült, hogy "ügy lett") azonnal adott mintát, ami negatív. Nem 100 %-os bizonyíték a tisztaságára, de elég nehéz egy hét alatt kiürülni. Nem összehasonlítható a két eset sem a sportolók sem az ellenőrök hozzáállása mentén.
Előzmény: capacete (1476)
capacete Creative Commons License 2007.11.25 0 0 1476
Azért Kovács Ágnes esete annyira nem unikális.

2004-ben a magyar sport elveszített 2 olimpiai aranyérmet, mert a versenyzők nem produkáltak érvényes vizeletmintát. Fazekas még adott valamennyit - talán éppen 25 mililitert -, Annus már annyit sem.
Mindkettőjüket eltiltották, pedig egyiküknél sem bizonyosodott be, hogy doppingoltak.

Találós kérdés: A fentiek fényében milyen ítéletre számíthat Kovács?
Előzmény: frimi (1472)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.24 0 0 1475
Kovács Ági tiszta
2007. november 23. 07:21
HunHír.Hu

Megérkezett a Magyar Úszó-szövetségbe a Magyar Antidopping Csoport
értesítése
Kovács Ágnes november 8-án levett vizeletmintájának laboreredményérol.

A seibelsdorfi WADA-akkreditált laboratórium értesítése szerint az olimpiai
bajnok
úszóno doppingtesztje negatív eredményt hozott. Kovács Ágnes jelenleg a
magyar
válogatott keret tagjaként a december 13. és 16. között esedékes rövidpályás
Európa-bajnokságra készül az esemény helyszínén, Debrecenben.
Előzmény: capacete (1468)
frimi Creative Commons License 2007.11.24 0 0 1474

Csak egy kozkeletu peldaval szeretnem meg kiegesziteni - s most nem a politikan van a hangsuly!

 

A Benes dekretum szerint minden szlovakiai magyar haborus bunos, ezert jogosak voltak a magyarokkal szembeni megorlasok. Te lenyegeben ugyanugy a kollektiv bunosseg elve alapjan itelkezel, mely szerint mindenki doppingol... Meg akkor is, ha magad a doppingolast nem is iteled el esetleg...

Frimi

Előzmény: frimi (1472)
frimi Creative Commons License 2007.11.24 0 0 1473

A gyogyszer fogalmaidban egy kis zavar van.

 

A gyogyszer az szerint gyogy szer (kulon irva!), hogy valamilyen gyogyhatasa van. Es itt a hatason van a hangsuly! Vagyis, hogy valaminek a gyogyitasara hasznaljak.

 

A doppingszerkent hasznalt inzulin nem gyogyszer, mert az adott esetben nem gyogyit semmit! Noha az adott vegyulet besorolasa gyogyszer, ez esetben megsem tekintheto annak. Egeszsegkarosito hatasa lehet, ha olyan emberek hasznaljak, akiknek a vercukra, a hasnyalmirigymukodese egyebkent rendben van. (Meg az aszpirin is karosithatja az egeszseget, ha mertektelenul szedik...) Egyebekben pedig az ephedrin is gyogyszer, megis doppingszerkent - ha jol tudom - is hasznaljak. Ekkor vajon mit gyogyit...?

 

A doppingszerek egeszsegkarosito hatasa kozismert. Talan ezt Andreas Krueger, meg Klobukowski tudjak leginkabb megmondani, akik egykor noi versenyzok voltak...

 

En a doppingszereket a drogokkal egyenertekunek fogom fel - az egyen szempontjabol. Igaz, hogy az ossztarsadalmi erdek szempontjabol kisebb veszelyt jelent (erte nemigen bunoznek), de az egyen szempontjabol igen. Hibanak tartom a kave, a cigaretta, az alkohol es a drogok koze egyenlosegjelet tenni, eppen az ossztarsadalmi veszelyesseg miatt. Az egyen szempontjabol valamennyi karos - de a karos hatas mertekenek es ervenyesulesenek idotartama kozott oriasi kulonbseg van! A doppingszerek ennel karosabbak s szerintem ezert nem lehet egyenlosegjelet tenni a 3 elterjedt karos szenvedely es a doppingszerek koze.

 

Helyesen allapitottad meg, hogy a hatason van a hangsuly, csak egeszen maskent, mint ahogy szerintem te errol velekedsz.

Frimi

Előzmény: Tarkin kormányzó (1459)
frimi Creative Commons License 2007.11.24 0 0 1472

Felveteseid egy resze altalanositas s erre szeretnek elsobb reagalni.

A sport felfogasom szerint eredetileg az egeszsegmegorzes, az "ep testben, ep lelek" elv ervenysitesenek (egyik) eszkoze volt. Mara ez az eszme csak az amator varosligeti joggolonal maradt meg... Az elsport egyertelmuen a (nemzeti es nemzetkozi) eredmenyhajhaszas (egyik) eszkozeve valt. Megertheto a NOB, a WADA stb., erofeszitesei, hogy a sport fogalmat, eredeti celkituzeseit az elsportban is biztositsa. Hiu erofeszitesek ezek, mert ez egyre inkabb a kasszafurok es a pancelszekrenygyartok versenyere hasonlit, ahol az elobbiek mindig egy lepessel elobbre jarnak. Ennek ellenere hibas az a felfogas, hogy mindenki doppingol! Mert ez oda vezet, hogy "valoszinu', "szinte", "feltetelezheto" stb., alapon artatlanokat marasztaljanak el. Masfelol az ellonorzo szervezetek kezebe olyan "adut" ad, hogy a konkret es tenyszeru leleplezesek helyett a kenyelmesebb es konnyebb utat valasszak a doppingellenes kuzdelemben: magyaran potcselekvesre kesztet. Es ez akar le is jarathatja az amugy helyes es kovetendo celkituzest: az egeszseges eletmod megalapozasat, annak propagalasat. Tenyszeru, konkret es vitathatatlan leleplezesekre van szukseg! Ezert nem helyes szerintem az a felfogas, amely azonos szintre emeli a tenyleges doppingolast a valoszinusithetovel, mert ez szubjektivitast visz be az itelkezesbe s ezzel tulajdonkeppen a WADA, NOB stb., azt a velekedesedet erositi, hogy az o felfogasuk szerint is mindenki doppingol. Csak eppen nem tudjak (meg) elcsipni a vetkeseket... Pedig ez nem igy van!

 

Kovacs Agi esete unikum a maga nemeben, hiszen a tenyleges ellenorzes szerint nem doppingolt, ugyanakkor a mintaadas zavaros korulmenyei kozott is olyan buntetes fenyegeti, mintha doppingolt volna... Vajh' nem szorul-e a szabalyozas - esetleg netan a felfogas - korrekciora, modositasra? Szerintem feltetlenul!!!

Frimi

Előzmény: Tarkin kormányzó (1459)
incitatus Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1470
Kovács Ági (most) nagy valószínűséggel nem doppingolt. Erre bizonyíték az együttműködési készsége (mégha az eredmény formálisan nem volt elegendő is) és a 8 nappal későbbi negítív minta. Ezek ismeretében szerintem a büntetés is, ha lesz, csak jelképes lehet. Persze én lehet, hogy naív vagyok, de ha nem így lesz, az ellentétes a szabályok szellemével.
capacete Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1468

  Emberek, Kovács Ágnes tényleg nagy sportoló volt, de bárhogyis próbáljuk magyarázni, nagyon nagyot hibázott.

  Sajnos szinte egyértelmű, hogy el fogják tiltani, talán ez intő jelként fog szolgálni a többieknek, hogy körültekintőbben járjanak el - pl. olvassák el azt, amit aláírnak.

 

  Ha nagyon cinikus akarnék lenni, akkor mondhatnám azt is, hogy ezzel a MOB megspórol egy csomó pénzt, amit egy valaha jó sportolónk üdültetésére költött volna, mert Kovács amióta Amerikában tanult, elképesztő módon esett vissza. Pekingben az időeredményei alapján csoda lett volna, ha a döntőbe kerül...

Mellcsi Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1466

> A doppingszerek mind orvosi készítmények, gyógyszerek. Na tegyük már ezt oda a bagó, a pia meg a drog mellé. Elég furcsán mutatnak együtt nem?

 

Csak egy kérdésem van:

Hallgattad egyszer úgy az életedben a Himnuszt, hogy a te nyakadba tették az érmet?

Megérzésem szerint a korodnál fogva már nem is fogod, de nem is annyira fontos momentum. Az igen, hogy a lepfffújolt  bagó, pia, drog hányadékában ott hemperegtek  a szutyok cuccotokkal, a doppingszerekkel. 

Napersze, ezek orvosi készítmények. Meg amelyek nem.

Ha már a doppingolókról szóló általánosításodat idelökted a topikba - ami lehet akár igaz is, sőt sajnos azt gondolom, többen doppingolnak, mint ahányan nem, ez most itt nem bír prioritással -  kérlek támaszd alá bizonyítékkal, hogy Kovács Ági  doppingolt!

Ha meg nincs rá bizonyítékod, akkor verd az összes fejed.

 

Előzmény: Tarkin kormányzó (1459)
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1465
Ismétlés:

"Közélet
Közéleti témák. Ide áthelyezéssel kerülnek a topikok, nyitni nem lehet.

Az itteni topikok nem a PoliDili folytatásai, belépés előtt kéretik fogat mosni és lábat törölni.

Akinek nincs érdemi, tárgyszerű, "on" mondanivalója, az ne írja be! Az offolásokra, érdemtelenségekre, a bozótharcra a PoliDili topikjait javasoljuk."
Tarkin kormányzó Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1464
ez így igaz. a magyarok többsége elhízott a legújabb statisztikák szerint. kövér senki nem szeretne lenni, de az oda vezető utat jelentő egészségtelen életmódról nem tudnak lemondani.
Előzmény: pz_new (1463)
pz_new Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1463

"Ez egy olyan életmód amit az átlag faszparaszt magyar képtelen lenne csinálni."

 

OK.

Előzmény: Tarkin kormányzó (1462)
Tarkin kormányzó Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1462

"Bár igaz hogy olimpiára sosem jutnak ki..."

 

Megállapíthatjuk, hogy a hozzászólásdnak sok értelme nem volt.

Előzmény: pz_new (1461)
pz_new Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1461

Ne legyél már akkora arc, és főleg ne ítélkezz!

 

Közvetlen közelemben vannak olyanok akik csinálják, és még tömegnövelőt sem szedtek soha!

Remek emberek. Kevesen vannak, de léteznek.

 

Bár igaz hogy olimpiára sosem jutnak ki...

Előzmény: Tarkin kormányzó (1458)
Tarkin kormányzó Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1459

Én is szeretem Ágit, szép dolgokat rakott le az asztalra és még kellemesen is néz ki. Nem tudom mi a faszt pörögnek ezen a dopping dolgon. Akkora álszentség! Persze, hogy doppingolt! Vegyük már észre, minden élsportoló anyagozik, elég csak ránézni Janics Natasára. Az olimpián nincs olyan sportoló aki ne anyagozta volna hülyére magát a felkészülés alatt. Nincs is ezzel semmi gond, de akkor ne is rinyáljanak miatta! Az állam támogatja pénzzel a felkészülést, úgyhogy mindenkinek csipu van.

Az, hogy Ági tiszta volt a teszten két dolgot jelenthet:

1. Jó előre tudta, hogy valamikor megkeresik és hagyta szépen kiürülni a cuccot

2. Olyan anyagokat használ amit nem lehet (még) kimutatni. Inkább ezt tartom valószínűnek. Ági ugyanúgy tele lehetett Norditropin Simplex-szel, mint a többi olimpikon. Ezt ugyanis nem lehet kimutatni, inzulinnal együtt pedig fantasztikus hatása van. Az inzulin meg ugyebár elég viccesen hangzana doppingként.

 

Ez egy örvény. Ha már egy valaki doppingol, mindenkinek kell különben nincs esélye. Egyszerűen nevetséges az is, amit a body-val művel ez a fasz wada. Kitalálták, hogy a Magyar Bajnokságon tesztelnek. Meg is lehet nézni, hogyan néznek ki az ott induló versenyzők :) A többi, igazi bodys (akik vállalják a sportukért az egészségügyi áldozatot) meg elindultak Ausztriában, Romániában vagy itthon a Superen.

 

Különben se morogja meg senki KV-val, cigivel meg sörrel a kezében azt, aki az életét felteszi a sportra, úgy él, úgy eszik és úgy edz ahogy kell. Ez egy olyan életmód amit az átlag faszparaszt magyar képtelen lenne csinálni. Nincs buli, nincs pia, nincs mocsok kaja, nincs éjszakázás! Minden nap szigorú kötöttségekkel jár. Kit érdekel, hogy emellé még doppingol is? A doppingszerek mind orvosi készítmények, gyógyszerek. Na tegyük már ezt oda a bagó, a pia meg a drog mellé. Elég furcsán mutatnak együtt nem?

Tarkin kormányzó Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1458

Én is szeretem Ágit, szép dolgokat rakott le az asztalra és még kellemesen is néz ki. Nem tudom mi a faszt pörögnek ezen a dopping dolgon. Akkora álszentség! Persze, hogy doppingolt! Vegyük már észre, minden élsportoló anyagozik, elég csak ránézni Janics Natasára. Az olimpián nincs olyan sportoló aki ne anyagozta volna hülyére magát a felkészülés alatt. Nincs is ezzel semmi gond, de akkor ne is rinyáljanak miatta! Az állam támogatja pénzzel a felkészülést, úgyhogy mindenkinek csipu van.

Az, hogy Ági tiszta volt a teszten két dolgot jelenthet:

1. Jó előre tudta, hogy valamikor megkeresik és hagyta szépen kiürülni a cuccot

2. Olyan anyagokat használ amit nem lehet (még) kimutatni. Inkább ezt tartom valószínűnek. Ági ugyanúgy tele lehetett Norditropin Simplex-szel, mint a többi olimpikon. Ezt ugyanis nem lehet kimutatni, inzulinnal együtt pedig fantasztikus hatása van. Az inzulin meg ugyebár elég viccesen hangzana doppingként.

 

Ez egy örvény. Ha már egy valaki doppingol, mindenkinek kell különben nincs esélye. Egyszerűen nevetséges az is, amit a body-val művel ez a fasz wada. Kitalálták, hogy a Magyar Bajnokságon tesztelnek. Meg is lehet nézni, hogyan néznek ki az ott induló versenyzők :) A többi, igazi bodys (akik vállalják a sportukért az egészségügyi áldozatot) meg elindultak Ausztriában, Romániában vagy itthon a Superen.

 

Különben se morogja meg senki KV-val, cigivel meg sörrel a kezében azt, aki az életét felteszi a sportra, úgy él, úgy eszik és úgy edz ahogy kell. Ez egy olyan életmód amit az átlag faszparaszt magyar képtelen lenne csinálni. Nincs buli, nincs pia, nincs mocsok kaja, nincs éjszakázás! Minden nap szigorú kötöttségekkel jár. Kit érdekel, hogy emellé még doppingol is? A doppingszerek mind orvosi készítmények, gyógyszerek. Na tegyük már ezt oda a bagó, a pia meg a drog mellé. Elég furcsán mutatnak együtt nem?

papaAndy Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1457
Nem hiszem, hogy elmeszelik. Tul nagy lenne a felhaborodas. Kiegyenesitenenk a kaszakat, mi a por nep. Kell nekik most egy paraszthaboru?
Előzmény: hypertension (1454)
pz_new Creative Commons License 2007.11.22 0 0 1456

HAJRÁ ÁGI!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Szeretünk.

incitatus Creative Commons License 2007.11.22 0 0 1455
Értem én, hogy van esély, de van-e az eddig elmeszeltek közt olyan, aki nyolc napon belül negatív mintát igazolt? Azért ez valamennyire kilóg a tendenciából (plusz az "együttműködő" bejegyzés, ha van ilyen).
Előzmény: hypertension (1454)
incitatus Creative Commons License 2007.11.22 0 0 1453
Most olvastam én is, hogy ez a nov. 8-i minta volt. Azért ez belátható időn belüli kontrol, ha pótlólagos is. Ennek ismeretében elmeszelni már nem olyan egyszerű még tán jogilag sem.
incitatus Creative Commons License 2007.11.22 0 0 1452
Nem igaz az, hogy az Ági által aláírt dokumentumra az ellenőrök ott a helyszínen ráírták, hogy együttműködő volt? Mert ilyesmik terjednek. Ha ez igaz volna, akkor az aláírással igazolni látszódó "együttműködés megtagadása" közömbösítve volna az ellenőrök által, vagy legalábbis erősen tompulna az éle (dokumentáltan). Ha igaz...
Előzmény: MERLINN (1448)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!