Egyre többen vágnak neki a "nagy homokozónak", sokan tapasztalattal, sokan annélkül. Legyen egy fórum, ahol lehet kérdezni, megosztani tapasztalatokat, meg ami még jön :)
Jó kérdés :) A civilek a városokban vastagon bekenik zsírral az egész elejét, ha vihar jön a szélvédőt is. Baromi rondán náz ki így mondjuk egy új merci.
Most van pár fizetett Toyota itt, mert a lopások meg borulások miatt kevés a kocsink, azok fémtiszta kasznival mászkálnak, amire fehér műanyag fólia van ragasztva. Érdekes dolog ez a homok, hogy pl. a motor miért nem fullad le. Egyszer lapáttal hajigáltam a légszűrő csonkjába, de alig jutott valami a a légszűrő homokgyűjtőjébe. Olyan turbinalapátszerű a bemenő rész, szerintem már ott sokat kicsap, aztán rengeteg hely van a körkeresztmetszetű légszűrőházban, ahova érintőlegesen lép be a levegő, szóval ott is csak lacsúszik a fal mellett, és még a légszűrő után is van egy hirtelen kanyar, csapdával felszerelve. Ki van ez találva :)
Asszem akkor mégsem jelentkezem hozzátok homok-söprögetésre... :-)) Mitől marad meg a festék az autókon? Ennyi homokszórástól már fémtisztának kellene lenniük...
Kb olyan, mintha gyorsvonat húzna el egyszerre jobbról, balról, fölötted, meg alattad, rázza a trélert mint a veszett fene, a flat monitorok előre hátra billegnek, ha lefekszel az ágy is ringat :) Most két napot álltunk emiatt. Végülis szemre olyan mint a hóvihar, csak ez homokból meg porból áll :)
Azt ígérgetik,hogy egyre több ilyen vihar lesz majd... fa@a. A sivatagban a kisebb népsűrűség miatt nincs annyi áldozat,gondolom. Bxtd kolléga mutatott képeket a "homokviharról",amit átéltek Afrikában,de az csak lenge szellő volt ahhoz képest,amiket mutattál itt. Nem mindennapi élmény lehet,ha elkap egy ilyen...
De, meg képeket is láttam, nem tréfa ami néha otthon történik, vegyük csak azt az aug. 20-as tüzi(nem)játékot. Itt szerencsére nem tud ágakat meg tetőcserepet hajigálni :)
Múlt évben viszont -talán írtam is korábban- Líbiában egyik este felkapott a szél egy három és fél tonnás konténert, és 72m-re görgette. Egy fickó meghalt.