Ez egy prófécia így a bibliát nemsokára a cigihez hasonló figyelmeztető feliratokkal lesz kötelező ellátni. Például; A VALLÁS SÚLYOSAN KÁROSÍTHATJA AZ ÖN ÉS A KÖRNYEZETÉBEN ÉLŐK TERMÉSZETES ÉRZELEMVILÁGÁT! Ja és a fogyasztási adóját és hasonlóvá teszik.
Isten-tudó-ként olyan honlapot üzemeltetsz és olyan fórumokat, olyan hozzászólásokat, amelyek cáfolják a hibás Isten érveket, megközelítéseket és próbálod ezzel rávenni az embereket a tudatos Isten keresésre, hogy vakhit helyett Isten-tudók legyenek.
De szerintem a kettő egy és ugyanaz és elválaszthatatlan.
Istent hinni és tudni. Így együtt. Hiszek Istenben, mert tudom, hogy létezik. Tudom Istent és hiszem, hogy létezik.
Akkor Te tudod, hogy létezik Isten? Akkor megerősítesz hitemben, de én is tudom, hogy létezik, de meggyőződéssel hiszem is, tudom is.
Akkor jó, hogy indítottad ezt a topikot és a valláskritika oldaladat, mert így legalább azok az emberek, akik vakon hisznek, elgondolkodnak és keresni kezdik az igazságot. Jobb így eljutni Isten tudására, mint vakon hinni.
De aki tudja, hogy létezik Isten, az tudja, hogy amikor hitről beszélünk, az tulajdonképpen a biztos tudást jelenti a hívők, tudók körében.
Ezt akkor kéne folytatni, ha a földi pájafutásod véget ért. Ebben a véges dimenzióban lehet bárki okostojás, a lényeg úgy is a végén derül ki.. ha kiderül. Ja! Milyen tudó az, aki nem ismeri fel tudása tárgyát, azaz engem. :-DDDDD
1. A lánchidat hasonlítottad össze valamelyik Istennel.
2. Ha minden jel szerint ateista vagy, akkor miért is olyan nagy dolog számorra, hogy valaki TUD és nem hisz?
Isten ennyi és ezt tudni lehet:
Isten egyes emberek és embercsoportok tudatában és tudattalanjában lévő speciális érzésforma, érzelemtípus. Istennel egyesek (az istenhívők) a világ és az élet keletkezését, felépítését, működését próbálják meg elképzelten és logikátlanul magyarázni, illetve élethelyzeteikre keresnek megoldást általa. Míg másokra (például az ateistákra, realistákra, naturalistákra, materialistákra, szkeptikusokra is ) Isten tudatalanul is olyan hatással lehet, hogy logikai és kritikai érzékük az istenhívőkéhez hasonlóan torzul bizonyos terülteken.
2:Én Istentudó vagyok. Tehát nem vagyunk azonos kategória az összehasonlítgatásban. Még az a szerencse. Mert, ha nekem ilyen nagy arcom lenne, nem férnék be az ajtón. :-DDDD
Én örültem a beszélgetésnek. Annyit még: Lehet, hogy azért tűnök tájékozatlannak, mert másról beszélek? :-))) Sok szerencsét Aldegel, Ribaran, Rigel11, Aconcagua, Páduai Ribaran, vagy ki vagy. :-)
Ha hiszel benne és ráveszel még rajtad kivül egy rakás balekot, hogy a Lánchid teremtette a hazánkat és a világot is és mindenki bűnös, de te megváltod a lelkét, ha neked adja a fél házát, akkor már az lenne.
Most az, hogy Lánchid amiben hiszel, vagy XY Isten totálisan mindegy.
Úgy döntöttem, hogy augusztusban nem fórumozok és mivel holnap augusztus elseje, így elköszönök minden kedves fórumozótól. Nem tudom, hogy valaha fogok-e még fórumozni, nem nagyon szoktam, ez a második ilyen kéthetes fórumos megőrülésem. De jól éreztem magam és tetszett minden topik, amit bejártam vallástémában.
A legfontosabb, amit megtanultam, nem csak itt, már máskor is, hogy alázattal kell közeledni minden dologhoz az életben, tiszteletben kell tartani mások hitét és vallásról nem szabad vitatkozni, bizonyítgatni, csak elmondani álláspontukat, ha a másik kíváncsi rá és tisztelettel meghallgatni az övét.
Higgyen bármit is az ember, csak ne ártson vele másoknak és lehetőleg önmagának sem. A legfontosabb, hogy a szeretet útján járjunk és akkor nagy baj nem lehet, bármi is lesz velünk.
Minden jót Mindenkinek! (Aldegel, Ribaran, Rigel11, Aconcagua, Páduai)
A Biblia fő üzenete ugyanis az, hogy Isten teremtette a világot meghatározott céllal, Jézus kereszthalált halt bűneinkért és harmadnapra feltámadt, aki ezt elfogadja, annak része az örök élet, valamint szeressük Istent, ezenkívül szeressük felebarátainkat, mint magunkat.
A Biblia írásai több száz évvel azelőtt megvoltak már, hogy az általad átveréssel próbálkozók kezébe került. Ez igazolja, hogy nem azért írták több ezer éven át, hogy egyszer majd manipulátorok kezébe kerüljön súlyos véráldozatok árán. Ezt nem lehet komolyan venni, semmi bizonyíték nincs rá.
A fő üzenete: Ismerd meg a nyomorult felebarátaidat, hogy jobban megismerd magad. (Erről lejjebb már volt szó) Ez eretnekség, tudom. A manipulátorok hatalmi törekvéseit szolgálja, de ez nagyon hosszú téma, magán mailben írok erről, de itt inkább hagyjuk. Az átverés a rajtunk kívül helyezett isten. Az elkülönülés, és a perselypénz által elaltatott rossz lelkiismeret.
A Biblia üzenete pár mondatban megfogalmazható (így még ha esetleg igaz is amit írsz,amit én nem hiszek egyébként, de legyünk engedékenyek), teljesen közömbös a végeredmény szempontjából, így ez megkérdőjelezi, hogy akkor minek manipulálták volna, ha a fő üzenet így is tudomásunkra jut? Akkor az egészet át kellett volna írni és egészen más csengene ki belőle.
Megpróbálom máshonnan: Ha valaha fordítottál valamit egy másik nyelvről, vagy megpróbáltál megfogalmazni valami fontosat, akkor tudod, hogy milyen veszélyes dolog ez. Ennek tükrében jó tudni, hogy Károly Gáspár a Bibliát angolból fordította, ami latinról lett áttéve angolra... Mint tudjuk (állítólag) a eredeti tekercseket héberül és ógörögül írták. Azt is megemlíteném, az eredetiből fordítók csak minden harmadik laphoz jutnak hozzá, így nem igazán látják át a teljes gondolatmenetet. Ehhez jön még hozzá, hogy az eredeti tanulmányozása eredményét, (már ha valaki be tudja szerezni a szükséges engedélyeket) kizárólag a Vatikánon keresztül publikálhatod. Mint tudjuk, a Pápa is ember. S mint olyan ő se minden gyarlóságtól mentes. Tehát ez az az ÍRÁS amiben hisznek az emberek. Ezt gondolják Isten szavának... Még egy adalék: Az a szó, amin az egész kereszténység nyugszik félreértés. Ez a szó a HIT. Ezt még annak idején jól fordították, (hív) de mára már teljesen elferdült. Az alapszó az emunah, hűséget jelent. Semmi köze ahhoz a hiszékenységet, amit az egyházak követelnek. De másképp fogalmazok: Ha már valaki nem nagykorú, legalább naív ne legyen. Ez egy totális átverés, megtévesztés. Ehhez képest az MLM féle üzletpolitika egy Vöröskereszt akció. Én se tartom sokra az ismeretekkel való kérkedést, de legalább tájékozódjunk ebben a témában is.