Keresés

Részletes keresés

nagymóni Creative Commons License 2010.05.16 0 0 871
Eszegetik a darát, isznak is, remélem nem lesz bajuk. Olyan aranyos az a három kis nyavajás. Csak kecsketejem nincs annyi amennyire szükségük volna, holnap megpróbálok valami tejpótlónak utánajárni, vagy marad a tehéntej. Reménykedünk.
Előzmény: oncogito (870)
oncogito Creative Commons License 2010.05.16 0 0 870
Móni, nagyon sajnálom a kecskemamát... :-(
Most olvastam a másik topikban.
Mi van a kicsikkel?
Látom, a másik topikban nincs nagy segítő készség. :-/

Állatorvossal tudtál beszélni?
oncogito Creative Commons License 2010.05.14 0 0 869
Hahó, mi újság ebben az esős időben...?
Mi megvagyunk, Picúr utálja az esőt, Pajtinak teljesen mindegy.
Én kissé lehangolt vagyok ebben a borongós időben.
oncogito Creative Commons License 2010.05.13 0 0 868
A Kutya-segélyszolgálat Alapítvány, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány és a Lelenc Kutyamentő Egyesület szervezésében idén is megrendezik a tavaszi örökbefogadó napot az Illatos úton.
Az akcióval szeretnék enyhíteni a hónapok óta tartó telt házat, de nem minden áron. Önkénteseik mindent megtesznek, hogy a rendelkezésre álló információk alapján a kutyák a nekik megfelelő gazdához kerüljenek.
Az örökbefogadott ebek részt vehetnek a Lelenc kedvezményes ivartalanítási akciójában, nemre és korra való tekintet nélkül. Kutyakozmetikusok segítenek a gazdiknak tanácsadással, hogy az eb szőrét megfelelően tudják ápolni.



TALÁLD MEG ÉLETRE SZÓLÓ TÁRSAD!
Helyszín: Budapest IX. Illatos út 23/a
Telefon:280-6832 Web: www.illatosut.hu
Nyitva: 10-14 óráig
Információ: 0630-5000-209 vagy info@lelenc.hu

oncogito Creative Commons License 2010.05.12 0 0 867
Köszi, ez megkönnyebbülés, hogy ez csak kacsa.
De az nem, hogy valóban esznek kutyahúst... :-(
Előzmény: nextdoor (866)
nextdoor Creative Commons License 2010.05.12 0 0 866
16 éve sokkolnak a kutyahússal
2010. május 10., hétfő 15:15 InfoRádió


Minden bizonnyal átverés az a levél, amelyben egy kínai étterem a kutyák felvásárlására tesz ajánlatot az Orpheusz Állatvédő Egyesületnek. A később a tányérra kerülő kutyákért kilónként 20 eurót fizetne a levél feladója. A mostanira kísértetiesen hasonló történettel egy amerikai férfi 16 éve sokkolta a tengeren túli állatvédőket.

Nem először kerül elő a koreaiul Kutyahúsleves elnevezésű étterem. A pletykákkal foglalkozó snopes.com internetes oldal megírta, hogy az Egyesült Államokban 1994-ben körülbelül 1500-an kapták meg szinte ugyan azt a levelet, mint amit az Orpheus Állatvédő Egyesület.

Sokaknak egyből feltűnt, hogy átverésről van szó, de néhány címzett komolyan vette az üzenetet, és a média is hetekig foglalkozott a témával.

A Kea So Joo cég nem létezik, bár elérhető egy magyar nyelvű honlap, amelyen azt hirdetik, hogy júniusban nyitják az első magyarországi éttermüket. Az internetes oldalon egyébként kutyából készült ételek receptjeit megtaláltuk, az üzemeltetőre vonatkozó adatokat azonban nem.

Az eredeti ötlet az amerikai Joey Skaggstól származik. A magát performance művésznek tartó Skaggs 30 éve veri át a médiát. Azt mondja, amíg más művészek vásznat és festéket használnak, ő faxot és telefont.

A kutyás átverés része volt egy üzenetrögzítő, amelyen egy férfi koreai és angol nyelven jelentkezik be, a háttérben pedig kutyák ugattak. A számot a levél kiküldése után több ezer újságíró, állatbarát és állatvédő szervezet hívta fel. A felháborodott telefonálóknak azonban senki nem válaszolt, a hívásokat viszont rögzítette Joey Skaggs, amelyekben a feltételezett cég vezetőjét mocskos sárga ördögnek nevezték, és az ázsiaiak deportálását, olykor meggyilkolását javasolták.

Néhány héttel később Skaggs kiadott egy közleményt, amelyben elismerte az átverést, és elmondta, az egésszel az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet a kulturális különbségekkel kapcsolatos intoleranciára és a rasszizmusra, valamint a média hiszékenységére és felelőtlenségére.

Kiemelte, hogy az előítéletes amerikaiak gond nélkül megeszik a marhahúst, az viszont sokkolja őket, hogy egyes ázsiai országokban kutyahúsból is készülnek ételek. Hozzáteszi, hogy más országokban a szarvasmarhára szent állatként tekintenek, és őket ugyan úgy zavarja az amerikaiak marhahúsfogyasztása, mint az amerikaiakat az ázsiaiak kutyahús fogyasztása.

Magyarországon a mostani tréfába két hírportál szaladt bele, mielőtt felmerült a gyanúja, hogy átverésről van szó.
oncogito Creative Commons License 2010.05.12 0 0 865
Horrorra akadtam :-(


Érdekes e-mail felhívást kapott az Orpheus Állatvédő Egyesület, mely remélhetőleg csak egy későire sikeredett áprilisi tréfa. A levél szerint egy cég Európában élő távol-keleti emberek számára vásárolna fel itthon társállatként tartott kutyákat kutyahús evés céljából. Mivel kutyákból – macskákból még az elmúlt években is készültek európai gyártású bundakabátok, és hallani extrém kutyahús evéses eseteket is, nem kizárt, hogy egyes távoli, és egyes európai kultúrák kedvelői élelmezési célból ténylegesen dolgoznának fel ételnek való kutyahúst.

Az állatvédő egyesület elzárkózik minden olyan kezdeményezéstől, amely állatok tömeges örökbeadásával, kis kedvencek országok közötti csoportos utaztatásával, ismeretlen szervezetek közötti kutya – macskakereskedelemmel, háziállatok célzott szaporításával járhat.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület egyúttal felhívja a tisztelt távol-keleti kultúrák kedvelőinek figyelmét arra, hogy lehetőség szerint tartsák be az európai társadalmi / kulturális / gasztronómiai hagyományokat, és NE EGYENEK kutyát / macskát. A szocializált kutya fogyasztása komoly etikai kérdéseket vet fel, hiszen egyesek szerint a kis kedvencek evése hasonló kaliberű, mint a kannibalizmus.

A kapott levél tartalma:

From: keasojoo keasojoo
Sent: Sunday, May 09, 2010 6:35 PM
To: xyz
Subject: Kutyafelvásárlás â013 élő kutyahúst magas áron átveszünk

Kutyafelvásárlás – élő kutyahúst magas áron átveszünk

A kutyahús távol-keleti üzletfeleink, barátaink, honfitársaink kedvelt húsétel alapanyaga. A kutyahús finom alapanyagul szolgál változatos ételek elkészítéséhez.

Hogy a meglévő gasztronómiai igényeket ki tudjuk elégíteni, felhívással élünk kutyatenyésztők / állatmenhelyek / megunt kutyák tulajdonosai felé: felszaporodott állataikat utcára dobálás, altatás helyett magas kilónkénti áron ajánlják fel konyháink számára!

Az évek folyamán számos állatmenhellyel működtünk közre, sok állatvédő szervezettől, tenyésztőtől szállítottunk európai országokban működő konyháinkba a kutyatanyákról feldolgozható alapanyagot.

Magyaországon, és az Európai Unióban élő 100.000. távol-keleti barátunk számára üzemeltetett keleti konyhák / éttermek a legmagasabb napi áron várják kutyák felajánlóit!

20 EURO / kg felvásárlási ár (kizárólag élő kutya esetén)!
5 közepes termetű kutya felett házhoz megyünk, és készpénzben fizetünk.

A kutyaevésről:
- térségünkben a kutyahús éppoly tiszteletet élvez, és fogyasztása természetes, mint európában a szárnyasok, sertések, lovak, marhák,
- a kutyahús energiában gazdag, számtalan formában elkészíthető,
- egyes népi hagyomány szerint fogyasztása potencianövelő, egészségre hasznos,

Mielőtt a kutyahúsért fizetünk:
- saját karanténban élve megfigyeljük, hogy nem e beteg,

a felhasználás: ha egészséges a kutya, a vágás a fogyasztás előtt, a fogyasztás helyszínén történik!

Felvásárlással kapcsolatban további információk itt kérhetőek:
oncogito Creative Commons License 2010.05.12 0 0 864
Ezen meg bőgtem egy sort:

cica újraéleszteni akarja társát
oncogito Creative Commons License 2010.05.08 0 0 863
Ha meg tudjátok nézni a videót -- én percekig röhögtem, a hasam is megfájdult:
klikk ide
oncogito Creative Commons License 2010.05.04 0 0 862
Szia!

Várjuk az élménybeszámolót! :-)
Előzmény: epresjoghurt (861)
epresjoghurt Creative Commons License 2010.05.04 0 0 861
Sziasztok!

Most csak beköszönök, nem tűntem el csak alig vagyok netközelben. Este lesz több időm, akkor jövök "élménybeszámolóval" Pamacsról. Ő azóta is egy tündér, nem értem miért nem szerették. Na, most ebben nincs hiánya. :o)
oncogito Creative Commons License 2010.05.03 0 0 860
Még valamit, móni.
Ez az orvos is azt írja, hogy külső fertőtlenítésre remek.
De megenni - az egy más dolog.
Előzmény: nagymóni (858)
oncogito Creative Commons License 2010.05.03 0 0 859
Móni, én nem vitatom, hogy a vírusokat és baktériumokat irtja.
Csak azt nem hiszem, hogy különbséget tud tenni káros és hasznos baktérium között.
Tény, hogy nem természetes ételkiegészítés az ezüst.

És anyagi érdeke annak is van, aki árulja az ezüstöt, nem?

Lehet sokáig szedni, a káros mellékhatás évek múlva jöhet.
Főként, hogy nem tudni, mennyi az ezüst tartalom, mert lehet túladagolni.

Mindenért fizetni kell, nincs gyógyszer mellékhatás nélkül!
Előzmény: nagymóni (858)
nagymóni Creative Commons License 2010.05.03 0 0 858

Ez tök természetes. Mármint az, hogy egy orvos így nyilatkozik arról, amit nem a gyógyszergyárak gyártanak. Abból ugyanis nincs tulajdonosi haszon. Én csak arra alapozok, amit tapasztalok.  Van ismerősöm, nem egy, aki szedi. Azóta nem kellett antibiotikum. Nálunk, ha baj van ez az első. Nem járunk gyógyszertárba. A gyógyszernek ugyanis mindig(!) van nem csekély mellékhatása. Ennek nincs. Azt nem hiszem, hogy kiirtja a bélflórát. Akkor már nekünk sem lenne. Viszont az antibiotikumok tutira kiirtják. Szerinted miért ajánlják az antibiotikumok mellé a normaflor-t? Egyébként nekem mindegy. Mindenki abban hisz, amiben akar. Egyébként Dorci is az ezüsttől gyógyult meg, amikor a télen beteg volt. A szuritól csak szarabbul lett. Nem akarok az ezüst mellett kampányolni. Vannak orvoshoz járó és vannak a természetes vagy szelíd gyógymódok felé forduló emberek. Mindenkinek szíve joga, azt hiszem. (A gyógyszeres kúránál még egy fél deci kisüstit is többre becsülök.) Ennyi.

 

Egyébként minden rendben nálatok? Pajti lába milyen ütemben gyógyul? Remélem, hamar rendbejön. Fiad tud már beszélni rendesen? Bízom benne, hogy mindenkinek eljön a teljes gyógyulás. Béke veletek.

Előzmény: oncogito (857)
oncogito Creative Commons License 2010.05.03 0 0 857
Móni, nemrég olvastam az ezüskolloidról egy orvosi véleményt.
Elgondolkodtató, mert nem csak a baktériumokat irtja, nem tesz különbséget hasznos bélfóra között és más szükséges baktérium között.
Van mellékhatása: az ún. argyrosis, amikor is az ezüstszemcsék a bőrben
és a lágyrészekben lerakódnak.

Olvasd csak:

"Nem ennivaló. Nincs a Földön egyetlen állat sem, ami ezüstöt enne vagy inna. Nincs ezüsthiányos betegség. Stb...
Nem étrendkiegészítő. Ez egy gyógyszer. Például totális hatása miatt tökéletesen kiírtja a belek baktérium flóráját is, amit a Danone óta mindenki tudja, mennyire fontos az egészséghez. Amennyiben ezt valaki folyamatosan eszi, garantáltan steril lesz belülről.
Nem veszélytelen. A piacon lévő termékek túlnyomó többsége kontrollálatlan feketepiaci termék, vagy otthon a garázsban készítették. Mivel nagy üzlet, és egyszerűen előállítható, megélhetési forrássá vált sokaknak és néha rémes körülmények közt készülnek a löttyök.
Nem mellékhatás nélküli. Éppen amiatt, hogy a kapható termékek a vizsgált esetekben 50-1000%-os (!) eltérést mutattak ezüsttartalomban a feltüntetett mennyiséghez képest, igen egyszerűen lehet túladagolni. Túladagolása komoly mellékhatásokkal jár.
Van, ahol értékesnek találom a szert. Ezüstszálakkal szőtt bélésű cipőm van. Tényleg nagyszerű. Nincs szaga, mert az összes baktérium elpusztul benne. Hallottam, hogy talán Hongkongban ezzel fertőtlenítettek egy egész metro vonalat, mert hatékonyabbnak bizonyult, mint az antibakteriális fertőtlenítők.

De ezt enni? Annak semmi értelme.
Ugye mindenkinek van egy teste, benne egy immunrendszere. Amennyiben ezt megfelelően táplálja, ad neki tiszta vizet, friss levegőt, napfényt és mozgatja naponta egy órát legalább, szinte nincs vírus és baktérium, ami felülkerekedhetne rajta. Ha mégis, akkor vannak gyógynövények, amikkel fel lehet piszkálni az immunrendszert és hatékonyabbá tenni ideig-óráig, amíg leküzdi a kórt.
Ha mégis kezelésként szeretné alkalmazni, akkor meg orvossal kellene beszélnie és keresni egy megbízhatónak tűnő terméket. Én nem ismerek itthon ilyet."
Előzmény: nagymóni (855)
oncogito Creative Commons License 2010.05.02 0 0 856
Ez tényleg fantasztikus!
Előzmény: nagymóni (855)
nagymóni Creative Commons License 2010.05.02 0 0 855
Előzmény: nagymóni (854)
nagymóni Creative Commons License 2010.05.02 0 0 854
Ez valami fantasztikus! [link1]
nagymóni Creative Commons License 2010.04.29 0 0 853
Nagyon örülök a jó híreknek. :D
Előzmény: oncogito (851)
oncogito Creative Commons License 2010.04.29 0 0 852
Sok igazságot írtál, mert minden kutyus szerethető valamiért.

Olvastam valahol egy mondást, amit nagyon igaznak tartok:

"A kutya a farkát a szívével csóválja"...
Előzmény: nagymóni (850)
oncogito Creative Commons License 2010.04.29 0 0 851
Sziasztok!


Jó hírem van! :-)))))))
Megjött Pajti szövettani lelete -- és jó, a daganat jóindulatú, nem kell semmit tenni!
Nagy kő esett le a szívünkről! :-)))
A seb igaz nagy, nehezen gyógyul, naponta kell többször kezelni, de csak ez a gond.
Ha beforr (azt mondta a doki, hetente kb. fél centit heged) akkor gyógyult.
Ez a fontos, a többi részletkérdés.

A fiam is jól van már, dolgozik.
Remélhetőleg nemsokára már minden visszazökken a jó kerékvágásba.

nagymóni Creative Commons License 2010.04.29 0 0 850
Tündéri kutyus. Nevelési tanácsokkal nem szolgálhatok, mert a jó kutyám magától jó, a másikat meg nem tudom igazán nevelni, de így szeretem mindet. Helyesek bohókásak és okosak. Mindenk kutyusban megvan az a báj, amiért nem lehet nem szeretni. Sok örömet kívánok az összes résztvevőnek.
Előzmény: epresjoghurt (843)
oncogito Creative Commons License 2010.04.28 0 0 849
Szerintem elsőnek fontos lenne megtanulni a "hozzám", "ül", "áll" vezényszavakat, mert ezzel a virágágyás körüli futkározás is szabályozható.
De szerinte néhány hétig még hadd szokja a dolgokat, van tanulni valója bőven.
A legfontosabb, ha valamit jól csinál, még ha véletlenül is, azonnal legyen dícséret és jutifalat.
Tehát ha a betonon sétál és nem a virágágyásban, akkor is kapjon dicséretet.
Ha éppen nem ugrál rátok, akkor több simit kapjon.
Szóval első perctől lehet jutalmazni azt, amit jól csinál, még ha nem is tudatos.

Előzmény: epresjoghurt (847)
oncogito Creative Commons License 2010.04.28 0 0 848
A jutalomfalat nagyon segít minden tanuláskor.
Tudod, a kutyus nem úgy működik, hogy egyvalamit megtanul, aztán kész.
Vagy megtanul engedelmeskedni, vagy nem. Vagy szót fogad, vagy nem.
Ezért fontos, hogy látszólag jelentéktelen vezényszavaknak engedelmeskedjen. Mert megtanul engedelmeskedni, elfogadja, hogy a falkavezér ti vagytok.
Különben, ha nem érez falkavezért, akkor kényszert érez arra, hogy ő legyen, mert falka nem maradhat vezér nélkül.
És ebből mindig baj van, mert a kutya amilyen remek társ, ha beosztott, olyan zsarnok tud lenni, ha főnök.

A pórázhoz szoktatást szorgalmazzátok, talán eleinte még attól fél, hogy nem viszitek vissza. De jutifalat, sok dícséret, játék hamar elvonja a figyelmét és ha rájön, hogy utána mindig hazamehet, akkor öröm lesz számára a séta.
És nem akar majd szökni.
Ivartalanítással hogy vagytok? Szerintem fontos lenne, mert ha tüzelni kezd, akkor a környék összes kutyája oda fog seregleni és nem fogjátok tudni megakadályozni a nem kívánt szaporulatot.
Viszont ivartalanítás után nem lesz gond, a kutyus lehiggad és sok betegség megelőzhető vele.

Eleinte, ha vele vagytok, olyan ruhában legyetek, amit nem sajnáltok. Fokozatosan lehet leszoktatni az ugrálásról. Szerintem eleinte még nem tud betelni azzal, hogy nincs egyedül, ezért annyira fontos neki a testi kontaktus. Egyébként is minden falkakutyának fontos.
Aztán egy idő múlva meg lehet neki magyarázni, hogy a felugrálásnak nem örültök.
Következetesen mindig el kell lökni és utána jutifalat. De simi is legyen, hogy a testi kontaktust ne kelljen nélkülözni.

Előzmény: epresjoghurt (847)
epresjoghurt Creative Commons License 2010.04.28 0 0 847
Szia!

Valóban nagyon aranyos. :o))
Jól sejtettem, hogy imádja a pocaksimit, teljesen szétdobja az összes tappancsát. :o)

Nincs nagy elvárás vele szemben, mindössze annyi, hogy ne tegye tönkre a virágágyakat és lehetőleg tartsa távol az idegen macskákat. Tegnap ismerkedett a kertben lakó sünivel, szerencsére nem bántották egymást. Egyszerűen csak érezze jól magát, ez a legfontosabb. Már ismerkedik a kerttel, kezd úgy viselkedni, mint egy házőrző.

Sétálni még nem tudunk, egyelőre még mindig nagyon pánikol a póráztól, így csak fokozatosan próbálom szoktatni hozzá.

Az ugrálásról csak praktikus okokból szeretném lenevelni, nem túl nyerő sáros ruhában menni dolgozni. :o) Egyelőre erre esély sincs, ha meglát se lát-se hall csak örömködik.
Előzmény: oncogito (845)
oncogito Creative Commons License 2010.04.28 0 0 846
Nagyon jó kiállású ebke és végtelenül értelmes a tekintete.
Szerintem nagyon lehet szeretni. :-))))))
Előzmény: epresjoghurt (843)
oncogito Creative Commons License 2010.04.28 0 0 845
Szia!

Tündéri aranyos kutyus! :-)))
Mivel nem első kutyus, nem értem, miért zavar, ha rád tappancsol és nyalogat?
Te simized, ő nyalogat. A kutyánál ez természetes kifejezése a szeretetnek.
Az emberre való ugrálásról le lehet szoktatni, ha túlzásba viszi. Most azonban még a barátkozás jele, nem kellene a bizalmát megtörni szerintem.

Amire tanítani kell az ebkét az az, hogy a kertben mit szabad neki és mit nem, mire vigyázzon. Az ugatás nélküliség eleinte természetes, még nem érzi otthon magát, csak vendégnek, addig nem akar "rendezkedni". Ha otthonának érzi már a környezetet, akkor fog védeni és jelezni.
De ehhez kell idő.
Ha te hirtelen egy új családba csöppennél, te sem kezdenél mindjárt a magad feje után rendezkedni. Kell idő, míg kitapasztalnád, mit szabad és mit nem, mi az elvárás, mi a szokás, mi a házirend.

Minden bizonnyal pörgős és nagy mozgásigényű ebke. Én nagyon javasolnék neki legalább eleinte napi két nagyobb sétát, ahol más kutyákkal is tudna ismerkedni, játszani. Hidd el, igazán egy másik kutya tudná lefárasztani.
Ha testileg, szellemileg kifáradt, akkor kezelhető és jó kutyus lesz, akit lehet tanítani.

Először nektek kell eldönteni, hogy mit vártok el tőle és utána lehet elkezdeni a szoktatást.
Konkrétan, mit akartok tőle...?
Előzmény: epresjoghurt (844)
epresjoghurt Creative Commons License 2010.04.28 0 0 844
Pami egy farokcsóválás. :o) Lassan kezdi felfedezni a kertet, nappal őrzi a bejárati ajtót, éjjel viszont nagyon dolgozik, kezdi kirámolni a garázst és csodával határos módon megtalálja az elődje által elrejtett labdákat (3-nál tartunk jelenleg), plusz a velőscsontját :o)

Párom tegnap ugatásórát próbált tartani+nyávogott is neki. Mindkettőre elmenekült. Azt sajnos eddig is tudtuk, hogy az előző "tulaj" nem szerette, hogy ugat (akkor minek is van kutyája?), de hogy laposkúszásban menekül az ugatás hangjától?

Viszont este arra lettem figyelmes, hogy valaki nagyon közel ugat, hát Pami volt az. Valószínűleg macskát látott, aztán ezt az élményt meosztotta a környékbeliekkel is plusz szvsz bemutatkozott nekik. Eddig is ugattak a környékbeliek, de ő nem reagált még.

Azt mondjátok, hogy neveljem és legyek következetes, de hogy tegyem? Egyelőre van egy boldog ugrabura kutyusom, aki csak akkor nyugszik meg, ha simizem. Hogy neveljem le arról, hogy rám tappancsoljon és nyalogasson?
Előzmény: epresjoghurt (843)
epresjoghurt Creative Commons License 2010.04.28 0 0 843
Sziasztok!

Bemutatom pamacsot :o)))



nagymóni Creative Commons License 2010.04.26 0 0 842

Köszi. Nem mindig lesznek hármasikrek, gyakrabban egy vagy két kicsi születik. De (ritkán) előfordul négyes ellés is. Idén ez a második hármasunk, az előzőből sajna csak kettő maradt. De ők szépek, nőnek, ügyesek és aranyosak. Elég az off-ból.:)

Sok örömet kívánok a kiskutyádhoz, a kezdés elég jónak tűnik. Szeressétek egymást!:D

Előzmény: epresjoghurt (838)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!