Keresés

Részletes keresés

tumormarker Creative Commons License 2007.07.01 0 0 37

Nem mintha védelmembe szeretném venni a sarlatánokat, de az éremnek van még pár oldala. Pl. ott az Av*mar nevű készítmény, mely szintén nem olcsó. Ennek valamilyen csoda folytán adtak olyan engedélyt, hogy azt rákgyógyszerként hiredethessék -pontosabban, a rákterápiák kiegészítő kezeléseként, de ezt hivatalosan is megerősítve-. Az Av*mar fejlesztői valódi kutató orvosok. Ennek ellenére én még nem hallottam Av*martól meggyógyult rákbetegről -ettől persze még lehet, hogy létezik ilyen-, bár ennél a terméknél nem is ígérnek 100% gyógyulást. Most akkor ez is sarlatánság, vagy ez nem?

A másik érdekesség: sokszor hallom, hogy a természetes szerek alkalmazása sarlatánság, az akadémiai orvoslás szerei viszont istenek. Nem árt tudni, hogy az akadémiai orvoslás egy sor gyógyszerben fő hatóanyagként!, gyógynövények alkotórészeit használja!

Mást ne mondjak, az orvostudomány gyógyszerként étékesíti a Valeriána nevű nyugtatót. Miközben arról harsonáznak, hogy a macskagyökeret és hasonló füveket alkalmazó természetgyógyászok sarlatánok. Képmutatás a javából. A Valeriána nem más, mint a macskagyökér nevezetű gyógynövény hatóanyaga, gyógyszerként értékesítve kb. annyiban különbözik a hagyományos alkalmazástól, hogy csak a hatóanyagot vonják ki a növényből, majd vagy természetes formában, vagy még inkább mesterséges szintetizálással állítják elő, és dobják piacra. A hatóanyag viszont azonos. Mivel egy ezredéves gyógynövényt nem lehet szabadalmaztatni, és így nem lehet milliárdokat kaszálni a betegeken, ugymond vissza kell fejteni -mint a szoftverlopásoknál-, és újból előállítani egy laborban. Ezt így már le lehet védeni, és lehet zsebelni a zsét. Az emberek agyát meg ki lehet mosni, hogy az eredet növényt használók sarlatánok. Azért ha már választani kellene, én inkább a természetes formát veszem magamhoz, mint a szintetikusat.

Szal van az egészségügyben is agymosás rendesen.

Ettől függetlenül érthető ha valaki szkeptikus az ilyen "Gportal-os csodaszerekkel". Én is az vagyok. Ezek szinte mind átverés, mert ezek zöme valami sületlen MLM marhaság. De ez nem jelenti azt, hogy az akadémiai orvoslás, és főként a gyógyszergyárak nem akarják a gatyát is lehúzni rólunk, és a legkevésbé az érdekli őket, hogy a páciens meggyógyul-e vagy sem. 

Itt egy érdekes, tanulságos cikk arról, mik mennek a háttérben:

http://www.mgyk.hu/aktualis/sajto?auxid=5627

Előzmény: Wormie (29)
morte Creative Commons License 2007.07.01 0 0 36
milyen cikk?
Előzmény: canahari (35)
canahari Creative Commons License 2007.06.30 0 0 35
Ja bocs, csak most jelent meg az a cikk, tehát az infótok nem onnan volt.
Hát akkor olvassátok el, aztán menjetek tesztelni :>
canahari Creative Commons License 2007.06.30 0 0 34
Sziasztok!

Nagyon egyszerűen meg lehet vizsgálni a témát, hogy kamu-e vagy sem. A hozzászólók többsége egészséges ember. Jelentkezzetek a tesztelésre! Ha tényleg berakják a kanült, mérik az őssejteket, láttok növekedést, úgy érzitek, hogy hiteles az egész, akkor visszajöhettek örülni velünk, betegekkel, akiknek lehet, hogy lehetőséget ad.
Ha nem érzitek hitelesnek, akkor visszajöhettek meg mondani az igazságot, mert az a legfontosabb.

Na?
Vagy ehhez már nyulak a hozzászóló leprázós urak/hölgyek?
Maria1956 Creative Commons License 2007.06.26 0 0 33
Küldtm e-mailt, de nem jött válasz. Pedig itt azt írod, szívesen segítesz.
Maria
Előzmény: kutvez (25)
Degeczi Creative Commons License 2007.06.20 0 0 32
ők meg is kapják, amiért fizettek

ebben az esetben viszont semmi garancia nincs rá, minden jel egy szokásos TV-shopos szélhámosságra utal
ami pedig kimondottan veszélyes is lehet, ha vki az orvosi kezelést kezdi hanyagolni az új reményben bízva
Előzmény: kaporka (31)
kaporka Creative Commons License 2007.06.20 0 0 31
Szerintem, és ne haragudj meg, de Te annyit értesz ehez mint a darázs a főzéshez!!!! Tudod te mi az hogy szonda, szondán táplálnak vkit!! Elmondom Jó! A hasból, gyomorból ki van vezetve egy csövecske, és azon keresztül kapja a nyamit! Hm. Szerintem inkább amihez nem értesz ne szólj hozzá! Egyébként meg az egészséged a fontosabb, vagy a pénztárcád.....Vannak akik milliókat fizetnek hogy műtét útján külföldön kapjanak őssejteket!
Wormie Creative Commons License 2007.06.19 0 0 30

Idézet a csodálatos gyógyulásokból:

"Egyik általam sponzorált baesetes fiút le akarták szedni a gépekről, mert nem volt agyműködése.
3 napja szedte az Olimpiq-ot, amikor az orvosi konzílium agyműködést tapasztalt, így nem vették le a gépről. Ma már éber-komában van, és már nem szondán keresztül eszik!"

Agyműködés nélküli betegnek hogy adták be???? Letuszkolták a torkán a gyomráig?????????????????? Ugyan már...!!!!

Előzmény: Wormie (29)
Wormie Creative Commons License 2007.06.19 0 0 29

Nosza, próbáld ki! Ki tart vissza? Csak havi 20 rongy? Á, szinte ingyen van! :-DDD

De azért olvasgathatod a csodálatos gyógyulásokat... Nem baj, így is működik a természetes szelekció... :-)

Előzmény: kaporka (28)
kaporka Creative Commons License 2007.06.18 0 0 28
Sziasztok! Én nem értem miért kell így reagálni valami új dologra! Miért olyan hihetetlen hogy vannak olyan természetes anyagok amelyek jó hatással vannak az emberi szervezetre! nem ez ez első olyan dolog ami furcsán hangzik és mégis jó! Nekem teljessen megdöbbentőek a reakciók! Sztem ki kell próbálni és utána véleményt alkotni, vagy meghalgatni olyat aki már használta! Az én ismerősöm használja és teljesen jó neki!
Wormie Creative Commons License 2007.06.18 0 0 27
Lehetne valami "rendes" hivatkozást is olvasni valahol erről? Normális weboldal (nem gportalos free webhely...), esetleg orvosok, biológusok véleményét...
Előzmény: kutvez (24)
morte Creative Commons License 2007.06.17 0 0 26
Szia!

A topic indítója vagyok.
Nos, a problémám az, hogy hiteles e a termék, azaz nyújtja-e azt a "csodát", amit ígérnek, sugallnak (még ha a honlapra azt is írják ki, hogy nem csodaszer)?

Erre, mivel te vagy a fejlesztő, megbocsáss, de nem tudsz nekem megnyugtató választ adni, hisz érdeked fűződik a a forgalmazáshoz.

HepaC esetén milyen eredmény várható a szer alkalmazása esetén?

köszi
Előzmény: kutvez (24)
kutvez Creative Commons License 2007.06.16 0 0 25
te is ettől vagy ilyen okoska
Előzmény: stewes (5)
kutvez Creative Commons License 2007.06.16 0 0 24
szabó lászló vagyok, az őssejt szaporító fejlesztésével foglalkozom, aki valóban segítséget kér annak szívesen adok! Írjátok!!!
Wormie Creative Commons License 2007.05.31 0 0 23

A legtöbb humbugos terméket propagáló cég is így szokta egymás mellé csúsztatni az egyetemi, kutatóintézeti hivatkozásokat.

Pl. a csodálatos mosógolyónál is valami hasonló volt.

(bővebben: http://www.szkeptikus.bme.hu/ --> letöltések --> Intermezzo)

Vagy pl. odaírják, hogy "az x, y, z egyetemen vizsgálták...." - de azt már nem írják hozzá, hgoy az egyetem visszadobta, hogy parasztvakítás. :-D

Előzmény: noway (20)
morte Creative Commons License 2007.05.31 0 0 22

Köszi.

jó lenne valahogy megtudni, hogy a prof és a docens miről is beszélt.

Az lényegében válasz lenne a kérdésemre.

Előzmény: noway (20)
noway Creative Commons License 2007.05.31 0 0 21
Igen, ez a try.hu is jellemző.... Hasonló, mint mikor a gyors meggazdagodást, milliomossá válást gportal/...... honlapról propagálják. :-DDDDDDDDD

Ez egyébként egy gportal-os lap, a try.hu egy átirányító oldal.
Előzmény: Wormie (3)
noway Creative Commons License 2007.05.31 0 0 20
Ember István egyébként a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Orvosi Népegészségtani Intézetének igazgatója, és Kiss István (két s-sel) is ott dolgozik, úgyhogy akár őket vagy az egyetemet is meg lehet kérni, hogy foglaljanak állást, ha már a média rájuk hivatkozik. ("Kutatócsoportunk az ország különbözõ egyetemein végzett és végez vizsgálatokat. Ember István professzor és Kis István docens, a pécsi egyetem kutatói szerint a vizsgálati anyag akár a jövõ terápiás lehetõsége is lehet." - írja sok más médiumhoz hasonlóan a Népszava. Hogy a két mondat összefügg, vagy csak valami jótékony véletlen folytán került egymás mellé, és a két szakember igazából az őssejtekről beszélt, konkrétumok ismerete nélkül, az persze ebből nem derül ki.)
noway Creative Commons License 2007.05.31 0 0 19
"A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) fogyasztók megtévesztése miatt – két különálló ügyben – tegnap egyaránt három-három millió forint bírságot szabott ki a Kombucha Gold teaitalcsaládot előállító Siesta Key Bt.-re és a „Nap kristály Flavin 7” terméket forgalmazó Crystal Institute Kft.-re. A GVH mindkét céget helyreigazításra kötelezte, mondván, hogy az általuk gyártott, kizárólag élelmiszerként történő forgalomba hozatalra szóló engedéllyel rendelkező termékek nem tekinthetők gyógyszernek, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítménynek, táplálék-kiegészítőnek, étrend-kiegészítő készítménynek vagy más hasonló terméknek." (link)

Azt nem sikerült egyértelműen kivennem, hogy a Crystal Institute-nak van-e valami köze az Olimpiq-hoz, vagy csak a Flavin termékcsaládot forgalmazzák (valószínűleg van, mert az egyik poszteren az Olimpiq-ot Cell Flavin néven is emlegetik).
stewes Creative Commons License 2007.05.30 0 0 18
Sose bánkódj miatta. Nagyobb baj lenne, ha ismernéd. (kivéve persze, ha orvos vagy!)
Előzmény: CLS (17)
CLS Creative Commons License 2007.05.30 0 0 17
Agyinfarktus=vérhiányos stroke!
Ok, elnézést kérek,
ezt a kifejezést az utóbbi 28 évben nem hallottam, így feltételeztem, hogy nem létezik.
Előzmény: stewes (15)
morte Creative Commons License 2007.05.30 0 0 16
Köszönöm az eddigieket.
Nem mondom, hogy örülök - sajna én is pont ilyesmitől tartottam - de a legfontosabb az igazság.

Ettől függetlenül várok bárkitől további véleményeket.
stewes Creative Commons License 2007.05.30 0 0 15
Agyinfarktus=vérhiányos stroke! Ne tessék olyan nagyon vihorászni!
Előzmény: CLS (13)
stewes Creative Commons License 2007.05.30 0 0 14
Volt a családomban nagybeteg, szerencsére remek orvosok kezelték, s jól van.
Át tudom érezni, hogy milyen érzés az, amikor valaki élet és halál között lebeg.
A gúny a sarlatánoknak szól. Azoknak a potenciális gyiloksoknak akik festett vizet adnak el csodaszerként, baromi drágán.
Előzmény: RealCorpus (7)
CLS Creative Commons License 2007.05.30 0 0 13
Tudom, hogy ez egy egészségügyi témájú fórum, de kérek engedélyt röhögni ... "Az én férjem négy évvel ezelőt kapott agyinfarktust".

Amúgy a honlapokon a parasztvakítás minden eszköze megtalálható:
- Csak itt - csak most - csak önöknek
- "%"-os javulások, jó nagy számértékekkel.
- PPS, Grafikon, Anim gif-ek
- Extraszar minőségű termékfotók
- Áltudományós kifejezések
- Aloe Vera ... bocs, tudom, hogy az egy jó dolog, de lassan már intravénásan fogjuk kapni az Aloe Verát és a búza helyére is azt fogunk ültetni, mert annyira k...jó
flugi Creative Commons License 2007.05.29 0 0 12
Brutális a weboldal vendégkönyv-chat ablaka. Elkezdtem olvasgatni, de rosszabb mint egy horrorfilm. Ezek igazi bajban levő igazi emberek.
rali Creative Commons License 2007.05.29 0 0 11
Nehogy beszopjál már ilyen baromságokat.
Előzmény: morte (-)
RealCorpus Creative Commons License 2007.05.29 0 0 10
Éppenhogy a topiknyitóban megvan a józan kételkedés!
Ezért kért segítséget. Nem kuruzsló-ellenes topik nyitása volt a szándéka. (Szerintem.)
Előzmény: Degeczi (9)
Degeczi Creative Commons License 2007.05.29 0 0 9
az a baj, h az ilyen kuruzslók pont erre építenek: ha családtag van bajban, semmi sem drága, és a józan kételkedés is alábbhagy

de ettől még nem lesznek hitelesebbek, és legalább ilyen fórumon kapják meg a magukét, ha a mai világban már sajnos semmilyen hatóság nem járhat el velük szemben
Előzmény: RealCorpus (7)
RealCorpus Creative Commons License 2007.05.29 0 0 8
Ja... De ennél már csak feleannyiba kerül.
Ha tovább keres, talán talál olcsóbbat.
Előzmény: Wormie (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!