Keresés

Részletes keresés

Liz23 Creative Commons License 2012.11.19 0 0 104

Jaj bocsi elírtam: deutérium- mentes víz 

Előzmény: Liz23 (103)
Liz23 Creative Commons License 2012.11.19 0 0 103

A deutérium-mentes javasolják sokan az alternatív gyógymódok közül. Én egy kicsit szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, de talán egy próbát megér. 

Előzmény: burgonyafánk (102)
burgonyafánk Creative Commons License 2012.11.17 0 0 102

Kedves Sorstársak!

Kezelés ellenére kiújult mastocytomával kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata?

A kutya minden javasolt onkológiai kezelésen átesett,(műtét, sugárkezelés,majd jelenleg zajló kemoterápia).

Látszólag tünetmentes,(a kiújult daganatot kivéve) de a szövettani vizsgálat igazolta a betegséget.

Alternatív tarápiában szerzett,személyes tapasztalat érdekelne,a hivatalos állatgyógyászati protokollon túl! (Orvost ne ajánljatok, az jó)

Liz23 Creative Commons License 2012.11.08 0 0 101

Szia! Most olvastam csak ezt a fórumot. Az egyém 1 hete ment el hasonló okok miatt...Mikor kiderült, injekciókkal már csak a körülményeken lehetett javítani. Jobban lett, én hittem, bíztam is abban h rendbejön,de sajnos ez egy olyan betegség ami ellen szinte lehetetlen bármit is tenni. Arra kell törekedni, h a hátralévő idejét szenvedésektől mentesen, a biztosítható legjobb körülmények közt töltse. Nekünk ebben a vitamininjekciók sokat segítettek, mert így legalább az utolsó pillanatig jó kedve volt. Amikor eljött az idő egyszerűen elaludt. Egyébként hogy mi történt vele azóta? Látom már nem most írtad...

Előzmény: Balako (98)
cliftony77 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 100

Szia,

 

Ne haragudj, nem jártam erre már egy jó ideje.

 

A tacsinknak naponta 5ször adtuk a culevit, alkalmanként 2 szem tablettát. Így napi 10 tabletta jött ki, a kb. 10 kilós kutyának.

 

Előzmény: Kiara0629 (99)
Kiara0629 Creative Commons License 2012.07.23 0 0 99

Ne haragudj, meg tudnád mondani, hogy a Culevit-et hogy adtátok a kutyusnak? Óránként kell, vagy hogy van ez, és milyen kiszerelést vettetek - tablettát, vagy van por formátum? 

Az én kutyusomnak rosszindulatú plasmocytomát mutatott ki a szövettan, ezt távolították el a nyelvéről. Jelenleg úgy tűnik, még nincs áttét (ultrahang) és a véreredmény alapján is azt mondta a doktor úr, hogy valószínűleg még időben kaptuk el. De nem tudható biztosan, hogy tökéletesen sikerült-e eltávolítani a daganatot, meg ugye, az eltávolítással nem gyógyult meg...Szóval mindent meg szeretnék tenni érte, amit lehet, hogy az én LEGJOBB BARÁTOM még soká lehessen velem jó kedélyűen és egészségesen.

Jelenleg Vetri DMG-t és Corpet gyógygombát adok Neki... ezt tudtam összeolvasgatni. Tervezem a deutérium csökkentett vizet is megvenni, csak nagyon drága és még nem tudom, hogyan fogom tudni megoldani, hogy csak azt igya.

Egyébként egy csodaszép, hatévesen örökbefogadott westie kutyusról írtam, aki jelenleg nyolc és fél éves, és imádnivaló, Gordon a neve.

Előre is köszi a segítséget!

 

Előzmény: cliftony77 (97)
Balako Creative Commons License 2012.07.11 0 0 98

Sziasztok

Nincs valaki itt akinek a kutyusa gyomorrákos volt és meg tudta menteni? Egyre kevesebbet eszik, iszik, játszani szeretne, picit lehet is még vele. Az orvosok 98% ban mondják hogy rák a maradék kettő fertőzés. Egy 9 éves vizsláról van szó. Ha valakinek sikerült megmentenie a kutyáját megkérném írja le hogyan.

köszönöm mindenkinek

cliftony77 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 97

Ja, még valami. Ha egyi probléma merülne fel, (nálunk epilepszia miatt ez történt), akkor a Dyna-Lode nevű tablettát jó szívvel tudom ajánlani. Amikor februárban epilepsziás lett Morzsi, akkor pár napig nem akart megismerni minket, amolyan zombi kutya volt, élt, lélegzett, evet-ivott, pisilt-kakilt, de mintha nem önmaga lett volna. Akkor ezt betudtuk annak, hogy mindenféle szereket tömtek bele az orvosok, hogy nehogy legyen még egy roham. Mint kiderült, kicsit túladagolták a nyugtatókat neki, egy lónak is elég lett volna, amennyi Sduxen injekciót meg Sevenal tablettát nyomtak bele. Mindegy, miután "kitisztult", utána sem akart megismerni bennünket, szóval olyan volt, mint egy ember agyvérzés után, a szervezete működött rendesen, de az elméje elbutult. Ekkor javasoltáka  Dyna-Lode-ot, és pár hét alatt tényleg jó hatást ért el, a kutyus olyan lett, mint korábban (leszámítva egy kis vizelettartási problémát).

 

Sajnos az állatpatikában kurva drágán sózták rám az első adagot, mondván hogy amerikai gyártmány (igaz), de a forgalmazónak van egy saját állatpatikája, ezt már a neten találtam meg a második adag vásárlása előtt, és úgy már sokkal barátibb az ára. Ahogy az ember megy ki a Kerepesi úton, elhagyja az Örs vezér terét, meg tovább egészen az OMV bezinkútig, ahol van valami bevásárlóközpont, na abban van az állatpatika. Jó szívvel tudom ajánlani.

cliftony77 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 96

Egyetértek, ha van lehetőség műtétre, akkor mindenféleképpen műttesétek meg a kutyát. Az idő nagyon sokat számít, pl. egy emlódaganatnál, ami igencsak gyakori mostanság a kutytusoknál, szóval emlődaganatból nagyon könnyne alakul ki tüdő-áttét, és az viszont 2 hét alatt el tud vinnin egy kutyát.

 

A Vetri-DMG nem rossz, de nem kimondottan daganatos megbetegedésekre van, hanem egyfajta általános erősítőszer, mi is adtuk ez öreg kutyusunknak pár hónnappal ezelőttig, akkor más ok miatt le kellett állni vele. A Culevitet továbbra is adjuk neki, és nem jött elő a probléma. Most már elmúltunk 14 évesek, több mint 4 éve volt a műtét, és (lejjebb már megírtam), hogy a Culevit gyógyított meg minket teljesen.

 

Hallottam olyan pletykát is, hogy a Culevitből hivatalos állatgyógyszer is lesz, erről hallott valaki valamit? A www.culevit.hu oldalon nincs erről semmi, pedig gondolom ott lenne először fent...

burgonyafánk Creative Commons License 2012.05.08 0 0 95

Köszönöm a segítséget mindenkinek, végülis vettem a bátorságot, és fölhívtam a műtétet végző orvost (ő is onkológus), csak már annyit hívogattam, hogy kissé szégyelltem a dolgot.

Ő a Vetri-DMG cseppeket ajánlotta, most ezzel próbálkozunk.

Ezzel a szerrel kapcsolatban van esetleg tapasztalata valakinek?

Előzmény: 1977Berica (94)
1977Berica Creative Commons License 2012.05.01 0 0 94

Szia,

 

Nekünk a K-9 Immunity-re esett a választásunk, és működött is (bár nem olcsó). Kb még 1 évet adott nekünk a jósolthoz képest. De mindenképp keress egy jó onkológust! Továbbra is az AHOK-ot ajánlom, nem drága, és Vajdovich doktorúr nagyon jó!

 

Jobbulást a kutyádnak!

Előzmény: burgonyafánk (91)
SpinyNorman Creative Commons License 2012.04.22 0 0 93

A Culevitet szokták ajánlani. De szerintem a legjobb az lenne, ha egy onkológus állatorvossal beszélnétek.

Gyógyulást!

Előzmény: burgonyafánk (91)
burgonyafánk Creative Commons License 2012.04.22 0 0 92

FIGYELEM!

Ezúton szeretném felhívni minden állattartó figyelmét, hogy ha bármilyen daganatot, szövetszaporulatot talál az állaton,ne hallgasson a "várjunk még", "ha nem okoz panaszt, ne nyúljunk hozzá" jellegű tanácsokra, még ha tapasztalt állatorvostól származik sem!! A sugárkezelésre várva szinte csak ilyen sztorikat hallottunk, mi is így jártunk.

Vigye azonnal onkológushoz, és vizsgáltassa ki! A rosszindulatú daganatok sokszor gyorsan nőnek, és semmiféle egyéb panaszt nem okoznak. A mi kutyánk is tök jól volt, evett, jó erőben volt, a beteg lábát gond nélkül használta, ezért nem is gondoltunk nagyobb bajra.

burgonyafánk Creative Commons License 2012.04.22 0 0 91

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni, bár tudom, már sok hasonló kérdés volt, de minden eset más.

A 13 éves tacskóm lábáról egy hatalmas rosszindulatú daganatot (masztocitóma) távolítottak el, majd sugárkezelést kapott. A hónalji csirokcsomók is érintettek voltak, távolabbi áttét nem volt. Sajnos mire komoly szakember kezébe került, ilyen súlyos lett az állapota, a helyi állatorvos félrediagnosztizálta. Most látszólag teljesen jól van, (a műtét előtt sem látszott betegnek a daganattól eltekintve), de tartani lehet a kiújulástól. A sok daganatellenes szer között nem tudok kiigazodni, nem tudom, mi használ, mi árthat esetleg, kérem, akinek hasonló tapasztalata van, írjon! Túl sokat költeni már nem tudunk rá, mivel az eddigi kezelés is nagyon drága volt.

Előre is köszönöm a segítséget! J

1977Berica Creative Commons License 2012.02.05 0 0 90

Kedves Angie,

Saját tapasztalat alapján ajánlanám az ÁHOK onkológiai rendelőt, ott kifejezetten ilyen betegségekkel foglalkoznak. De addig is a www.kutyadaganat.hu oldalon található cuccot ajánlom. Nálunk nagyon gyorsan (másnap) már látszott a hatása a kapszulának. Jobb kedvűbb és életvidámabb lett a kutya tőle. Aztán akkor is adtunk neki, mikor kemoterápiát kapott és így nem volt hasmenése és nem volt 2-3 napig kókadt sem. És nem is nőtt még vissza a daganat, bár nem tűnt még el teljesen sem.

Más szert is kipróbáltunk, de azoknak nem volt látványos a hatása, azokat biztos tovább, vagy már korábban adnunk kellett volna.

Remélem tudtam segíteni és meggyógyul a kis csivavád.

Előzmény: Angie.. (89)
Angie.. Creative Commons License 2012.01.17 0 0 89

Sziasztok!

 

Én ma szembesültem a ténnyel, hogy a 12 éves csivavám daganatos beteg. Holnap derül ki, hogy áttétes, vagy meglehet e még műteni, remélem az utóbbira kerül sor. Szeretném a segítségeteket kérni, hogy mit tudok tenni annak érdekében, hogy fájdalom mentesen meghosszabítsam az életét? Olvastam a culevitet, a bérescseppet, ezek mennyire hatásosak?

Láttam, hogy írták többen is a Lehel úti állatkórházat, amit én személyszerint nem ajánlok senkinek! Az 5éves bullterrierünket félre diagnosztizálták, egy egyszerű allergiában szenvedett amit ők nem tudtak felfedezni. Ennek következtében annyira elfajult a dolog, hogy a kutya lerágta a lábujjait, és műtétre került sor, amputálták neki. 2 hét szenvedés után mindennap bevittük őt a kórházba, a hajlatában volt egy kisebb elszíneződés, amire azt mondták daganat, de a másik orvosnál kiderült, hogy az allergia miatt jött ki neki. A kórházban amputálni akarták a kutya lábát is, mondván, hogy a kutya tud 3 lábon is járni, élni, vagy altassuk el, döntsünk mi. 2 hét alatt több mint 200 ezer forintot fizetettek ki velünk, és plusz 150-et akarták még a soron következő amputációra. Mi elvittük másik orvoshoz, aki csak annyit mondott, hogy ennél sokkal csúnyább sebet is látott már, nem érti miért kéne amputálni a kutya lábát. Végül minden jól alakult, a kutyusunk lábát megtudta menteni. Rossz élmény... én ezért nem igazán ajánlom senkinek.

Ha tudna  nekem valaki tanácsot adni a kiskutyámmal kapcsolatban, nagyon megköszönném. Bármilyen megoldásra nyitott vagyok, ami megmentheti Őt.

Köszönöm szépen előre is!

szivárványhid3 Creative Commons License 2011.12.16 0 0 88

Szia!Nagyon sajnállak,végtelenül átérzem szomorúságodat,én is sirtam mindig ha megláttam  egy vizslát az utcán.Sajnos még a mai napig nem tettem túl magam Kajla elvesztésén.Nem tudom normális dolog ez?,de nagyon hiányzik!!!!!!!Sokan mondják kellene egy kutya helyette,de én megfogadtam Kajlának hogy soha nem lép a helyébe senki. Lehet hogy hülyének tartasz de per pillanat ez van,nem tudom változni fog-e a fogadalmam,de igérem meg fogom irni ha lesz egy kisvizslám..

Előzmény: Brutus12.03 (87)
Brutus12.03 Creative Commons License 2011.12.06 0 1 87

Helló!

Nekem 12.03.-án kellett a 12 éves imádnivaló steffordom-at elaltatni,nála is lépdaganaot diagnosztizáltak és sajnos nekünk már áttétes volt....meglehetett volna próbálni megműteni de azt mondta az orvos hogy az esély arra,hogy túl éli egyenlő a 0-val,de ha mégis akkor is csak szenvedne! :(

azt a bizonyos napot megelőzőn 2napja már semmit nem volt hajlandó megenni és folyton bepisilt! amikor vittem az orvoshoz még csak azért hogy megultrahangozzák és megmondják,hogy mi a baj és hogyan tovább vettem neki egy sport szeletet amit még megevett!aztán az orvos mondta,hogy már sajnos nem vihettem haza magammal(panelba lakunk,az ágyban aludt velünk).amíg vártunk arra,hogy a család többi tagja is oda érjen az orvoshoz elbúcsúzni TŐLE úgy bújt oda hozzám mint még eddig soha az életbe!!!!!!Ő is érezte,hogy itt a búcsú ideje! :(

Szombaton végleg elalaudt.... elhamvasztattuk,úgy gondoltuk ott van a helye ahol egész életébe szerették,közöttünk.....

Sajnálom a Te kutyusodat és átérzem minden fájdalmadat....

Azért írok Neked,hogy enyhül-e ez a fájdalom, vagy mostantól minden alkalommal ha csak látok egy kutyát rámjön a sírhatnék vagy ez enyhül valaha?!

Előzmény: szivárványhid3 (76)
esj Creative Commons License 2011.10.30 0 0 86

Próbáld meg a deutérium-szegény vízzel való itatást. Sajnos nem tudom, hol kapható, de nem lesz nehéz utána nézni.

 

esj

Előzmény: nessie_g (84)
SpinyNorman Creative Commons License 2011.08.08 0 0 85

Nem vagyok szakértő, de mindenki a Culevitet ajánlja. Ő viszont szakértő: http://www.ahok.hu/koltai.htm ,de az Állatorvosin is biztos vannak onkológusok. Ha beírod a kutya onkológia kifejezést a google-ba, elég sok találat van, nézz szét. És jobbulást Zeusznak, hátha egy specialista tud rajta segíteni! (Neked meg sok erőt!)

Előzmény: nessie_g (84)
nessie_g Creative Commons License 2011.08.08 0 0 84

Sziasztok!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni. Nagyon fontos lenne a kutyámnak, és persze nekem is. Ma délután elvittem a kutyámat, Zeuszt az állatorvoshoz, mert még múltkor kiesett elöl egy foga, és furcsa hólyagok voltak a szájában. A doki megállapította, hogy szájrákos, és minimum 2 hónap, maximum fél éve van hátra. A kutyámon semmi szokatlant nem vettem észre a betegsége ellenére. Ugyanolyan életvidám, lusta, és mindig éhes kutyus, mint amilyen kölyökkora óta is volt. Rengeteg internetes oldalt megnéztem, és több fórumot is elolvastam a rákról, de semmi használhatót nem nagyon találtam. Ha valaki tudja, hogy hogyan lehet meghosszabbítani a hátralevő idejét, akkor az kérem segítsen!
A segítséget előre is köszönöm! 

zsuzsu27 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 83

Nagyon sajnálom,részvétem:(

Előzmény: szivárványhid3 (82)
szivárványhid3 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 82

Febr.26.-án megkellett hoznom életem legfájdalmasabb döntését,el kellett engednem imádott Kajlámat.Hatalmas űr van bennem,és körülöttem.Borzalmasan hiányzik,nagyon nagyon fáj hogy nincs már velem.Nem tudom miként lehet ezt átvészelni.Sokan nem értik csak egy kutya volt,nekem a KUTYA  volt csupa nagybetűvel.

szivárványhid3 Creative Commons License 2011.02.20 0 0 81

Köszönöm a biztató szavakat,még itt van Kajla kutyánk viszonylag jól van.Igaz vannak változások főleg a kaja miatt,nem eszi meg a száraz tápot,konzervet,kenyeret.Elég sokat alszik és igen mélyen bealszik.Vettem neki culevitet,de sajnosa napi 25db bevétele egyenlő a lehetetlennel,Most napi 2x2db tudok beadni,tudom ez nem sok de ez van én nem fogom erőszakkal lenyomni a torkán.Sajnos ami még szembetünő,hogy sokat hány,és valami kikerics sárga folyadékot.Szóval ez van jelenleg próbálokmindent megadni,és sok sok szeretetet hátha ez is segit!!! Vagy teljesen hülye vagyok?

Előzmény: Acsi01 (80)
Acsi01 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 80

Már 2 hete, hogy elment a legszebb kutyus akit imádtam. Már gégóta furán állt a farka, aztán decemberre elejére kiderült, hogy végbélrák. Nem jelzett fájdalmat, bár gyenge volt és már csak a sarokig sétáltunk csak esténként, mégsem az vitte el. tudod a korral járnak betegségek is. A mai kutyák nem halnak meg olyan könnyen mert jó ételt kapnak, orvoshoz visszük őket.

Ő február elsején ment el. Január 30. án már nagyon megroggyant, hirtelen elvesztette maradék látását, hallását és már nagyon nehezen kelt fel. Fel kellet emelni mert szétcsúsztak a lábai. Nem adtam vízhajtót sem neki, pár nappal lett volna hosszabb az élet. Szépen mennek el, biztos nem éreznek semmit. figyeld az állapotát és a szemét. tudni fogod mikor adta fel. Nagyon nehéz lesz, nem fogd vissza magad, megérdemli a könnyeket simogatást közben. legyél vele bármilyen nehéz is. Beszéld meg a dokival hogy csinálja. Nagyon jó szerek vannak már nem kell hentes módjára a szivébe adni semmit. elalszik és utána vénába kapja a blokkolót.

Ha figyeled, nem lesz lelkiismeretfurdalásod, hogy túl korán vagy túl későn cselekedtél. Látni fogod és akkor engedd el.

Légy erős.

Előzmény: szivárványhid3 (78)
zsuzsu27 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 79

Sose add fel a reményt.

Nézdd meg a culevit.hu oldalt,sokan használják daganatos állatoknak is a Culevitet.

Van tel.számuk is,megkérdezheted,hogy javasolják-e a kutyusodnak.

Előzmény: szivárványhid3 (78)
szivárványhid3 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 78

 Köszönöm Zsuzsu!

Sajnos én nem reménykedem,hogy még másfél évig velünk lesz.Tegnap nagyon rossz állapotban volt  ,délelőtt nagy mennyiségű sárgás folyadékot hányt.Egésznap nem evett-ivott semmit.Estére azt hittem itt a vég,de aztán elaludt.Reggel ugy ébredt mintha semmi baja nem lenne.Evett, még a gyógyszereket is bevette/vízhajtó+panangin/ezt hasvízkór miatt kapja,ugyanis egy hete ezzel került orvoshoz,utánna deült ki az ultrahangon a lépdaganat.

Előzmény: zsuzsu27 (77)
zsuzsu27 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 77

Én már voltam így,szintén egy öreg imádott rotimmal.

Nem mentem bele a műtétbe a kora miatt én sem.Másfél évig tünet és panaszmentesen élt még.Az utolsó 3 napban látszott,hogy gyenge,nem akart enni és szép csendesen elaludt.

Előzmény: szivárványhid3 (76)
szivárványhid3 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 76

Sziasztok!Ha valaki átélte már azt amibe most én vagyok,kérem segitsen.Tegnap diagnosztizálták 12éves imádott vizslámnál,hogy lépdaganata van.Felajánlották a műtétet,de semmit nem garantáltak,én elutasitottam a műtétet,ugy éreztem nem tehetem ki egy ilyen nagy műtétnek egy idős kutyát.Nem akarom a szenvedését műtét után csak azért,hogy még bizonytalan ideig velem legyen.Nem tudom jól döntöttem-e,most úgy érzem amig még viszonylag elfogadható az állapota velem marad,és ha már látom hogy eljött az idő elengedem,még ha egy kicsit vele halok is.Kérdésem aki már átélte mire számithatok,észre veszem-e mikor van itt a búcsú,és mi a véleményetek a hamvasztásról.

Rhea Sylvia Creative Commons License 2011.02.09 0 0 75

Kedves!

 

Talán már túl vagy rajta, ha nem, elmondom, hogy Black-ünket úgy altatták el, hogy párom mellett állva kapott egy szurit. 10 másodpercen belül elaludt, megrogytak a

lábai és szépen lerogyott! Végig simogattuk, szeretgettük, tudta, érezte, hogy szerettei mellette vannak. Nem szenvedett, hidd el. Ez nagyon humánus eljárás és békében, méltósággal elmehet.

 

Kívánok Neked megnyugvást. Szeretettel

Előzmény: mégszőkébb (71)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!