Nem azt mondom, hogy rossz, talán helyesen mérve is az élmezőnyben lenne. A hangja ettől még.. az bizony az adatokat alig befolyásoló tényezőkön legalább ennyire múlik.
Háát nem tudom, hogy a teszteket, hogy és milyen szándékból készítették. Az minden esetre biztos, hogy barátom vett tőlük kimenőt és nagyon csak dicséri.
Miért is dícsérnék a konkurrenciát? Ugyan nincs konkrétan leírva, de ha jól értem, ugyanarra a végcsőre kötötték mind a 1.9k, mind az 5k illesztésre tervezett trafókat. Aztán csodálkozva előadták: hűderossz az elillesztett Hammond 10kHz-es négyszögátvitele:) Gyári 2A3 erősítő, csöves egyenirányítással viszont ilyen olcsón rajtuk kívül csak a mesében...
Jól szólt a diszkusz trafó is de az amorf vas azért verhetetlen sokkal kevéssé lehetett a trafót érzékelni (saját hangját) inkább lehetett a zenére koncentrálni. Az amorf vas azért a trafókészítésben jelentős előrelépés.
Az enyémet már más összehasonlította vele. Állítólag az enyém mélyebbre megy, és könnyebbenn hajt bármit. Kevés a menetszámom a nikkel ötvözetű vas miatt. Ha Vásárhelyen halgattál 211-est pl. kint az utcán, akkor hallottad volna az én traficsekemet. Az amatőrök hangtrafóból építenek, a profik és haladók kimenőt tesznek az erősítőbe. :o))
Hang tarfót ugyan még de ezt-azt már igen. Tudom nem az a válasz a kérdésedre, de azért úgy gondolom hozzá tartozik a témához. Az amorf vas más régiókba emeli a trafó minőségét. Sajnos nem olcsóság.
Még a bigott homokpárti Spacc is + megjegyzéseket tett az ezzel készült erősítőre :)
értem, nagyon köszönöm a segítséget, a kábelezés valóban szerencsétlenül történt, földhurok biztosan nincsen, kipróbálom bakelittel, azt ha nem működik valószínűleg új sasszéra lesz szükség, csak azzal az a problémám van (de még tanulmányozom a marshall képeket) hogy a hálozati trafó vagy a hálózati kapcsolóhoz közel van, de akkor a kimenő trafó és végfok a bementetekhez kerül közel, vagy fordítva... erre nem tudok semmitsem kitalálni, ha esetleg ebben is van tapasztaltuk, kérem segítsenek. Nagyon köszönöm!
A konstrukciós/szerelési megoldások okozta " zúgás " kétféle lehet:
- Az 50 Hz-es problémákat a hálózati trafó vagy fojtó mágneses szórása, illetve a fütéskör vagy a vezetékezése okozza.
- A 100 Hz-es zavarokat az egyenirányított impulzusok ( trafók szórása. vezetékek indukcíója, töltőkondenzátorok szórása ) és a tápban létező szüretlenségek okozzák.
Amúgy a bakelitlapon történő vezetékes szerelés fényévekkel jobb mint a nyáklap...
Üdv mindenkinek! Éppen egy Marshall JTM45-ön dolgozok (2x6L6GC végfok), ami működik is, csak nyomtatott panelt csináltam és szeintem ezért van zúgása, így bakelitpanelra fogom megcsinálni axiális alkatrészekből. Ezzel kapcsolatban kérném segítségüket, hol lehet réz csőszegecseket venni? (mivel eddig sehol nem találtam boltban) Kérem segítsenek! Köszönöm!