Szaladtam mar bele ilyesmibe, keresni kell egy moddolt Intel drivert, valszeg nem Te vagy az egyetlen, aki ebbe beleszaladt, neten sokmindenre talalni megoldast.
Ha az ár is fontos, 22-es TN wide most szerintem dömpingáron megy. S-IPS vagy S-PVA (MVA) viszont nem nagyon fordul elő 100 alatt. Én egy 24-es S-IPS monitort néztem ki jövére, ezek úgy 120 körül kezdődnek. A színhelyes, profi monitorok ennél is drágábbak.
Site-ok többsége még az 1280-at sem tölti ki, az index nyitóoldala pl. 1000 pixel körüli szélességű fix layout-ra épül. 1680-as monitoron pl. a nyitóoldal már a látható terület ~40%-át üresen hagyja. Az index fórum viszont középen flexibilis, két oldalt fix szélességű oszlopokkal. A böngésző ablak átméretezésével viszont úgy állítod be az arányokat ahogy akarod, szóval szerintem a nagyobb felbontás minden szempontból előnyösebb.
Lecseréltem a régi monitoromat tft-re. Az a gond, hogy a játékok nem úgy mennek rajta, mint a régin. Lelassult, darabosan mozog a kép. A játékok ráadásul nem is újjak, egyáltalán nem valami brutál hardverigénnyel. A gép egy 3000 procival van 2G RAM. A videokártya alaplapi, de hangsúlyozom, a régi monitorral semmi gond nem volt. Lehet, hogy csak valami beállítási probléma. ????????
Köszi, rögtön megnézem, csak éppen most tárazza be azokat az adókat, amiket az egyik ilyen self check alatt elfelejtett. Egyébként nyomkodtam én így pár variációt, de a nulláig nem volt meg a kitartásom.:-)
Dehogy tolom. Most kapott egy új Samut a dezső viktor imrére.:-)
/Egyébként valószínű, hogy támogatnia kell, csak én még nem nézegettem./
Apropó: nem tudod, hogy érhető el a PV 80 szervizmenüje? Szakmai kíváncsiság, de a neten találtakkal csak a Self test-be jutok be. Pedig sikerült szereznem egy teljes PX-PZ manualt.
A mostani monitorom 5:4 képarányú. A fényképezőgépemmel 4:3, vagy 3:2 képeket tudok csinálni. Ha veszek egy új monitort, az 16:10. Ha lcd tv-re kötöm a gépet, az 16:9. B@szódjanak meg a gyártók mind. :-)
Toljad ra az uj teved, es rogton felajanlja, mindegyik mai nvidia tamogatja ezt a felbontast, s amugy is mozgas van 16:10-rol a 16:9 fele, nagyon helyesen.
Ez nem kondivarázslás kérdése. Ha az a típus van neked, amire én gondolok (mi nem a "fantázia" számozást használjuk a szervizben, hanem a jóval hosszabb típuskódot), akkor megdöglött az elektronika, ami csak egyben cserélhető. De már jó ideje nem rendelhető, és a legutolsó beker ár is nettó 15k körül volt. Ezért tanácsoltam a vásárlást.
A számtech szabvány a 16:10, a videós (tévés) meg a 16:9. Az 1200 soros felbontás az előbbi, az 1080 soros az utóbbi értéke. Mostanában kezdték el átfedni ezt a két felhasználási területet, így elképzelhető, hogy a vga kártyád ezt a felbontást még nem tudja. Bár megnéztem, és az én 9600GT-m sem ajánlja fel. De az is elképzelhető, hogy speckó drivert kell feltenni hozzá, amit a moncsihoz adnak. Ezért jó, amikor a gyártók a marketingstratégia miatt elkezdik összefosni a szezont a fazonnal.