Keresés

Részletes keresés

Mad árka Creative Commons License 2009.10.08 0 0 115
(Jelenleg igen távol van, de majd szólok neki, hogy élet kezdődött a topikban.)
Előzmény: brekkancs (113)
Novicius Creative Commons License 2009.10.07 0 0 114

Kedves Játékostársak!

Valaki meg tudná mondani, hol lehet elveszett bábuk helyett újakat vásárolni?

Hagyományos, klasszikus bábutípusra gondolok ...

Ezer köszönet!

brekkancs Creative Commons License 2009.10.02 0 0 113
Nem látom ezt a nagy érést. :))
Előzmény: *Albatrosz* (101)
Leslie Striker Creative Commons License 2009.10.02 0 0 112
Valakinek nincs véletlenül egy Labyrinth (Furfangos labirintus) játékleírása? Kolléganőmnek kellene, mert anélkül kapta meg a játékot.
*Albatrosz* Creative Commons License 2009.08.06 0 0 111

Az sok(k). :-(

(Madár, még kb. két hetem van színeset nyomtatni, utána bezár a bazár. Szóval ha tudod, küldd léci a küldendőt.)

Előzmény: Mad árka (110)
Mad árka Creative Commons License 2009.08.04 0 0 110
10.800 Ft körül volt a Szellemlovas hirdetőlevelében. Az angolt sajna nem tudom.
Előzmény: *Albatrosz* (109)
*Albatrosz* Creative Commons License 2009.08.03 0 0 109

Mennyibe kerül a magyar verzió? És az angol?

És mikor lesz újra Munchkin? (Inkább az angol verzió érdekelne.)

Előzmény: ComPaYa (108)
ComPaYa Creative Commons License 2009.07.10 0 0 108
Sziasztok,

Új társasjáték jelent meg, az Agricola magyarul.

Üdv,
PaYa
valentin55 Creative Commons License 2009.02.04 0 0 107
Megjelent az ingyenes Tabula magazin 4. száma. Letölthető a www.tabulamagazin.hu oldalról.
Mad árka Creative Commons License 2009.01.07 0 0 106
Csatlakoz'! :)
*Albatrosz* Creative Commons License 2009.01.07 0 0 105
Bocs, az előbb nem tudom, miért rontotta el az Igenis, Sötét Nagyúr linkjét.
Előzmény: *Albatrosz* (104)
*Albatrosz* Creative Commons License 2009.01.07 0 0 104
Rendben, még várom a többi kedves topictárs válaszát.

Az Igenis, Sötét Nagyúrral játszottatok már? Nagyon felkeltette az érdeklődésemet.
(<a href="http://www.szellemlovas.hu/tarsasjatek/index.php?main_page=product_book_info&products_id=370" target="_blank">klikk</a>)

Meg ez is érdekelne, csak tartok tőle, hogy a témája (hidegháború) miatt kevesen játszanák velem.:-(
Előzmény: brekkancs (103)
brekkancs Creative Commons License 2009.01.07 0 0 103
Szívesen. Örömmel.
Midkemia Creative Commons License 2009.01.07 0 0 102
Eladó egy Odalent - Kalandok a mélyben társasjáték.

Kibontás után egy partit játszottunk vele. Minden tartozék megvan, semmi nem sérült meg a készletből, gyakorlatilag új.

http://dungeon.hu/?c=212&k=7

Az ára: 15.000 Ft

Budapesten vehető át.

szin.viktor@gmail.com
*Albatrosz* Creative Commons License 2009.01.06 0 0 101

Hm, ahogy elnézem, érik egy topictali.:-)

Én a következőkkel tudok szolgálni: Carcassone, Citadella, Catan (+tengeres kiegészítő), Bang!, Caylus, Dorn, Puerto Rico, Scrabble, Activity.

Szóljon, akinek lenne kedve egy játékos estéhez. (Egyelőre csak felvetés, mert nekem január első felében biztos nem jó.)

úrnő Creative Commons License 2009.01.05 0 0 100
Azért ne mellőzd a sok szöveget, mert vannak akiket érdekel. Így pl. engem is.
Előzmény: Mad árka (98)
brekkancs Creative Commons License 2009.01.04 0 0 99
:) Várom. Komolyan. Majd gyakorlunk addig.

Előzmény: Mad árka (98)
Mad árka Creative Commons License 2009.01.04 0 0 98
Én mindig ezen döbbenek meg először, ha társasjátékról van szó: nem látom, mi lesz benne izgalmas. Azóta a barátnő már beavatott egynehányka játékba, s már tapasztaltan úgy vagyok a játék elején, hogy nem gondolok inkább semmire. :) Nekem a Carcassonne volt az első kipróbált játék tizenévvel a Capitaly után, s elég hamar megtetszett. Eleinte mondjuk viszonylag szelíden játszottuk, azóta kis idő múlva már elborult a marhapata és lassan mindannyian többet voltunk a másik várában, mint tisztán a sajátunkban. Plusz némelyik kiegészítő elég rendesen feldobja az alapjátékot, ezeket majd elmutogatom, remélhetőleg élőben, úgy tíz perc alatt megvan az izgalommal együtt, mint itt neten a sok szöveg.
Előzmény: brekkancs (97)
brekkancs Creative Commons License 2009.01.04 0 0 97
Na végre! Hát ezt nem értettem én az egészben,hogy jó-jó, de MINEK ILYET JÁTSZANI? Már, hogy azt nem értettem, hogy ha lerakom a bábumat, akkor az miért is jó nekem? Meg hogy az egész építkezés is minek is? Csak mert olyan különleges formájú várakat lehet vele csinálni? Na és? Most már kezdem látni, hogy az egész mire megy ki. Leesett, na.
Tényleg hálás köszönetem érte, az ízére nem tudtam rájönni és olyankor az egészhez nincs kedvem és unom már a megkezdés előtt. Ez így már majdnem olyan, mintha láttam volna valakiket játszani vele. Köszi szépen!!
Előzmény: Mad árka (96)
Mad árka Creative Commons License 2009.01.04 0 0 96
Amúgy az a baj a leírásokkal, hogy sokszor nem sejteni belőlük, hol válik izgalmassá a játék. A Carcassonne-nak például többek között az az izgalom adja az ízét, hogy be tudod-e fejezni a játék végéig az építéseidet, illetve hogy a másik bepofátlankodik-e a Te váradba vagy utadba. Ez akkor következik be, ha két vár az épülése közben összeér, s ilyenkor az dönt, ki van erőfölényben: az adott várban kinek van több bábuja. (Az alapjátékban minden bábu egyforma méretű? Nem emlékszem, melyik játékban lép be, de van egy "erős ember" is, aki nagyobb, mint a pórnép méretben, s ő az ilyen esetekben két bábunak felel meg.) Persze a legszebb, mikor az játékos társad egy izmos kis várat épít, s mikor már kellő energiája fekszik benne, melléraksz egy váras kártyát, rá a bábudat, s kivárod, míg egy olyan kártyát húzol, amivel csatlakoztatni tudod a sajátodat a másikéhoz. Na, én akkor szoktam a fogamat csikorgatni.

Hát, ez elég gyönge leírás lett, de igyekszem élőben feltupírozni. :) Most csak az abszolút alapokat akartam leírni, így az építkezés és a pontozás finomságai itt nem szerepelnek, az viszont elég egzakt és az alapok fényében már megérthető a hivatalos játékszabályból is.

Mindenkinek üzenem, akinek most ment el a kedve a társasjátékozástól, hogy ez játszva tényleg egy egyszerű és valóban nagyon élvezhető játék. :)
Mad árka Creative Commons License 2009.01.04 0 0 95
Így megy a játék. De valószínűleg télleg egyszerűbb, ha élőben megmutatom-tyuk. :) Beszúrok ide egy képet, hogy mi hogyan illeszkedik, persze a játék jellegéből kifolyólag szabályos téglalap sosem lesz a végéből, ez csak valakinek a művész hajlamát dicséri. :)

Pontozásról:

Várak. Kártyánként 2 pont. Tehát pl. az az elsőként befejezett vár így 4 pontot ér, 2x (kártya), 2 pont. A második vár 4 kártyából áll, emiatt (4x2 pont) 8 ponty a vége.

Út: elemenként 1 pont. Az út akkor van lezárva, ha mindkét végénél van valami bizbasz, lásd pl. a képen az elágazásokat.

Kolostor: az a templomos kártya. Erre is bábut kell rakni, onnan akkor vehető le, ha az adott kártyát körbeépíti az ember. Alulról a második sor közepén van egy ilyen, az egy befejezett kolostornak tekinthető. Ha mindegyik oldalánál már egy kártya pihen, a bábu akkor vehető le, s egyúttal jár érte 9 pont. (Azért 9, mert a körülötte lévő kártyák 1-1 pontot érnek,

(Kiegészítőket most nem írtam le, emlékeim szerint az alapjátékban csak ezek vannak. Ha tévedtem, sikítsatok légyszi!)

Mad árka Creative Commons License 2009.01.04 0 0 94
Újra a másik játékos jön: húz egy kártyát a zsákból. Mondjuk egy utas kártyát. Tekintettel arra, hogy a kártyáknak az oldalukkal szabályszerűen kell érintkezniük, ezt pl. olyan helyre teheti, ahol már eleve van út (ld. kép) vagy pedig a mezős felével egy hasonló üres mezőhöz "érintkeztetheti". Rárakja a bábuját, jelzésképpen, hogy az az övé. Ez sincs befejezve még.

*

Húz a kék ismét, s lerakja a húzottat. Pl. építi tovább a megkezdett várát, s ezzel egy oldalát már le is zárta. S mivel minden körben egy bábut lehetséges rakni, úgy határoz, a jobb csücskös várt körbe is pisili vele (rövidebben: oda rakja). Ládd kép.

*

Sárga-kör. A kihúzott kártya mondjuk egy váras kártya, s a sárga játékos úgy dönt, alulra rakja. Ld. a legalsó elemet a rajzon. Ráteszi egy bábuját, s ezzel újra a kék jön. A kék, nagy szerencséjére, húz egy olyan kártyát, amivel be tudja fejezni az idáig épített várát. Ekkor jön a befejezett vár (vagy út) értékelése, a bábu lekerül, s ezzel újra a sárgán a sor.
Mad árka Creative Commons License 2009.01.04 0 0 93
Vazmeg, elfelejtettem, hogy a fórumon nem tudnak helyzetérzékenyen megjelenni a képek csak úgy. A tarlórépa álljon a szerverébe. Folyt. köv. :)
Mad árka Creative Commons License 2009.01.04 0 0 92
No, egy kedves fórumtársunk hamarosan belép a Carcassonne világába, s kért hozzá némi "segítséget". Elkezdem szöveggel, utána jön a kép.

(1)

Tegyük a kis kártyalapocskákat egy zsákba (vagy ha az alapjátékhoz még nem járt, valamilyen nem átlátszó zacsiba), seggünk érintse a szék seggét. Az asztal közepére tegyük ki a kezdőkártyát, ennek a hátulján egy fehér C betű van. (Az elején pedig egy út kezdődik és egy várcsücsök is látható.) A kezdő játékos nyúljon be a zsákba és húzzon egy kártyát, s nézze meg, hová illeszthető az a bizonyos kártya. Várat, utat lehet építeni, s a lerakott kártyáknak az oldaluknál érintkezniük kell, tehát nem lehet olyat csinálni, hogy x lerakja a kártyáját a kezdőlaphoz, y pedig a következőt a konyha bejáratához. Ha elkezdesz valamit építeni, pl. egy utat, azt jelezned kell azzal, hogy ráraksz egy bábut, pl. ha Te vagy a sárgával, akkor a sárgát. Az építések az adott típus befejezéséig tart, tehát ha a váradnak minden oldala zárva van (kép alul), akkor az kész, lehet is pontozni, s az utat is le kell zárni. Gyüjjenek a képek, úgy már majdnem olyan, mintha játékban lennénk és érthetőbb is.

Az alsó a kezdőkártya, ez kiterítve pihen az asztal közepén. Az első játékos húz egy kártyát (találomra kivágtam egyet), s megnézi, hová tudná tenni. Úgy dönt, hogy várat épít, s lerakja úgy, ahogy a képen is látszódik. Az a vár be is zárul ezzel (minden oldalán fal van), s lehet számolni, mennyi pontot ér (pontozásról később).

Jön a második játékos. Húz egy kártyát, s megnézi ő is, hová tudná tenni. Úgy dönt, várat épít. Ez a harmadik kártya ezen a képen. Rárakja egy bábuját (mondjuk, legyen ő a kék), ezután újra a másik játékos jön. Ez a vár nincs befejezve: nincs minden oldaláról várfal, balról és jobbról még nyitott, s mivel a cél a minél több pont szerzése, érthetően a kék játékos arra fog gyúrni, hogy befejezze. Ha egy út vagy vár befejezett, le lehet venni róla a bábut, s újra fel lehet használni a bábut.

Most ezt elküldöm és hozom a többit, csak nem akarok sokáig körmölni, hogy aztán elvesszen a hozzászólás.
*Albatrosz* Creative Commons License 2009.01.04 0 0 91
És akik nem láttak még Beugrót?:-) Leírod részletesebben, hogy miről szól?

A Diplomacy megalkotása miből áll? (Azért kérdem, mert én is lelkes társasjáték-gyártó vagyok, pl. a Puerto Rico itthon készült.:-)
Előzmény: Törölt nick (90)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.04 0 0 90
Nos, az eredeti Dimplomacy-ról nem tudok véleményt alkotni, mert azzal soha nem játszottam :-) Egy ex-barátnőm próbálta csak, és az ő elmondásai alapján alkottuk meg a játékot öcsémmel, amit aztán jelentősen tovább is fejlesztettünk.

A szilveszter frenetikusra sikerült, alapozásnak volt egy kis Tabu, aztán éjfél után kezdődött az igazi móka, a Beugró. Sajnos végül csak én és a nejem készítettünk hozzá szituációkat, de így is nagyon szórakoztató volt, már az első két jelenet után mindenki a hasát fogta, szóval ajánlom mindenkinek kipróbálni. Azoknak írom, akik már láttak Beugrót: mi öt féle alapjátékot próbáltunk - Zsebszöveg, Váltóláz, Ördög és Angyal, Lassítás, Elfordítás.
Előzmény: *Albatrosz* (89)
*Albatrosz* Creative Commons License 2009.01.03 0 0 89
BÚÉK minden kedves játékos kedvűnek!
Hogy sikerült végül a szilveszteri játék, Mabi?

A 80 nap alatt a Föld körült sajnos nem ismerem.
A Diplomacyt láttam már az egyik boltban, de nem próbáltam. Milyen?

Mi szilveszterkor gyilkosoztunk (igaz, voltak kezdők is, így kb. harmadszori nekifutásra sikerült úgy elkezdeni, hogy ne rontsa el senki:-). Ja, meg Activityztünk, de nem az eredeti játékkal, hanem mi adtunk feladványokat egymásnak, és csak mutogatás volt benne. (A szóbeli körülírás túl egyszerű, rajzolni meg nem tudunk.:-D)

Ja, és kipróbáltuk a Munchkint, mindenkinek ajánlom! Nagyon vicces, én az elején nem is a játékra koncentráltam, hanem a kártyalapokra írt szövegeken röhögtem. Kettesben is lehet talán játszani, de úgy nem olyan szórakoztató, három főtől fölfelé viszont kifejezetten élvezetes. Hamar megtanulható, ugyanakkor elég változatos. Annak ellenére, hogy szörnyek ellen kell küzdeni, egyáltalán nem csak fiúknak való.

Még korábban próbáltam, de azt hiszem, itt még nem volt szó róla: a Race for the Galaxyt is ajánlom mindenkinek. Bonyolultabb játék, de megéri megtanulni. Kicsit a Citadellára hasonlít, de annál szerintem nehezebb. (Persze az is lehet, hogy csak túl tapasztalt játékosokkal volt dolgom, mert ők már kívülről tudták, milyen lapok vannak.)

Ja, és dicsekszem is: karácsonyra megkaptam a Caylust és a Citadellát. Mindkettővel játszottam már (igaz, ismételni kell majd a szabályokat), de ezeket is ajánlom Nektek.

És végül a fantasy-rajongóknak: a Szellemlovasból lehet kölcsönözni egy új játékot (Dorn), érdemes kipróbálni.
Előzmény: Törölt nick (88)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.29 0 0 88

Sziasztok!

Magam is társasjáték-kedvelő vagyok, sajnos, a baráti körben viszonylag ritkán fordul elő, hogy előveszünk ilyet, ami elég érthetetlen, mivel egyébként mindig nagyon jól szórakozunk. Most szilveszterkor mindenesetre az a terv, hogy "Beugrózni" fogunk, vagyis a népszerű sorozathoz hasonló szituációs játékokat, jeleneteket valósítunk meg. Már nagyon kíváncsi vagyok :-)

Táblásban nagyon sokáig a Rizikó volt a kedvenc, újabban Catan, Carcassone, Tabu (ez különösen néhány pohár bor után vicces :-D). Egyébként öcsémmel meg unokatestvéreimmel korábban saját magunk is készítettünk játékokat valós társasok alapján (Ezüst-tó, Rizikó, Diplomacy). Természetesen mindig egy kicsit egyedi szabályokkal, csomó mindent hozzáköltöttünk, mivel általában valahol vendégségben játszottunk vele, és emlékezetből készítettük el a táblát, a tartozékokat meg a szabályokat is. Tulajdonképpen a Diplomacy (nálunk csak "diplomaci") volt a legjobban sikerült, azonban a legbonyolultabb és leghosszabb is, ami miatt eleve halálra volt ítélve :-( Messze a leginteraktívabb a sok tárgyalással, szövetséggel és árulással, nagyon jól lehetett szórakozni vele. Kavicsokból csináltunk hozzá bábukat :-)

játékoska Creative Commons License 2008.12.26 0 0 87
Karácsonyi verseny az internetjatek.hu oldalon!

Ryokan verseny
JJordy Creative Commons License 2008.12.25 0 0 86

Hello!

Tudna valaki segíteni a 80 nap alatt a föld körül nevezetű játékban???
egy kicsit homályos a kép mert pl. nem írja , hogy mire való a dobókocka!!!:)
ha valaki tudna segíteni akkor azt megköszönném !!!

Jordy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!