Orbán és Gyurcsány egyaránt "halálos sebet" kapott a Financial Times szerint 2006-ban. Másrészt a befektetőkre "jó benyomást tett" a kiszivárgott őszödi beszéd.
A befektetők nyilván többé-kevésbé átláttak a szitán előtte is. Ők figyelik és meg is értik a gazdasági számokat. Nem úgy a laikusok. Ezért örültek, hogy kitudodott, ami a valóság. A laikus emberek viszont csak akkor döbbentek rá, hogy mi is a helyzet.
Gyurcsány meg a befektetők örömétől függetlenül egy hazug faszkalap.
aham. és az öszödi beszéd elhangozta óta volt-e olyan, ami nem áll összhangban a beszéd állítólagos mondandójával (a nagy megtisztulással)? vagy majd 2 év múlva megmondod?
A megelőző két évről Fletó elmondta, amit el köllött mondani.
Egyetérteni valszeg akkor sem fogunk, mivel mást tartok fontosnak egy kormányfő és kormánya megítélésénél, mint te, azt hiszem.
Ha addigra látható lesz az irány, és az olyan lesz, amit én jónak tartok, akkor további bizalmat szavazok a magam részéről nekik. Ha nem, ha csak a szatócskodás és PR megy, akkor nem.
Off Kisvakond nagy lelkendezve meséli anyukájánk: - Képzeld, voltam ODAFÖNT!!! Olyan szép minden! Csodálatos illatok, mesés virágok, kék az ég, zöld a mező, madarak csicseregnek.... Mi meg itt vagyunk lent a büdösben és a sötétségben. Anyu, miért??? - Mert ez hazánk, fiam..... (Ha valakinek megsértettem volna hazafyas érzelmeit, úgy ezennel ünnepélyesen bocsánatot kérek...)
Az Szdsz kijelentette, hogy a jövőben semmiféle adóemelést nem szavaz meg! Ez tény. A parlament megszavazott egy adócsökkentési törvényt, kampány épült rá. Alapja a dübörgő gazdaság volt, az ország gazdasági teljesítménye.
Aztán kiderült: - nagy a hiány - nagy az adósság - nagy a baj
Vagyis nemhogy egy szó sem igaz a kormány szavából, hanem éppen a fordítottja fedi a valóságot.
Kiderült továbbá a szocikról, hogy: - piszkosul kellett vigyázni, nehogy kiderüljön, mire készülnek - nem kormányoztak, úgy csináltak, mintha kormányoznának - hazudtak éjjel, este, nappal - elkúrták
Az Szdsz mindvégig a szocik mellett volt, koalíciós partnerként, és pozíciója állításod szerint az Szdsz-en múlt, és múlik most is.
Az Szdsz nem ismerte a központi költségvetés helyzetét és a keletkezett államadósságot, amikor megszavazta az adócsökkentési törvényt? Dehogynem ismerte.
Pontosan tudta, hogy nem adócsökkentés, hanem adóemelés következik, vagyis vastagon benne van a szocik hazugságáradatában, pontosan ugyanolyan részesei és nyertesei neki, mint a szocik.
A szociknál, pontosabban Gyurcsánynál van az ostor, és az Szdsz úgy táncol, ahogyan az pattogtat, ugyanis az Szdsz tudta, hogy az adócsökkentési törvény megszavazása egy bohózat része, nem más, mint a választók átverése.
P.S. Medgyessyt az Szdsz megvédte, mint spiclit, mert a GM-ből utána GKM lett, de rögtön nekiment, amikor belenyúlt a tányérkájukba! Ma már ezt nem tudja megtenni, az Szdsz előtt nincsen már más alternatíva, mint a posztkomcsik által eléjük rakott tányért nyalogatni.
Mostanság ugye "morális válság" van a politika hazugságai következtében. A hazugság ellentéte az őszinteség, és a "lebuktatott" Gyurcsány beszéd az utóbbi idők legőszintébb politikai hitvallása volt.
"Természetes, hogy ezt írod, hiszen rajta keresztül van az Szdsz a hatalomban."
Te valóban ennyire politikai analfabéta vagy? Pontosan fordítva működik a dolog: Gyurcsány pozíciója függ az SZDSZ-től, nem az SZDSZ-é Gyurcsánytól. (Ha nem lett volna - az SZDSZ kezdeményezésére - miniszterelnök-csere az előző ciklusban, talán még hihető is volna - bár akkor is téves -, amit írsz, de így???)
Hogy az SZDSZ-frakció mit tudott a szavazáskor, azt ne tőlem kérdezd. Én nem vagyok frakciótag.
Miért kellene ahhoz megbízólevél, hogy kijelenthessem: egy külföldi befektető és a célország lakosainak érdeke, nem mindenben egyezik. Ez axióma. Jobb kifogásod nincs? Különben mindegy, lecsekkoltalak és nem ütötted meg a szintet. Az ilyennel nem vitatkozom....
Természetes, hogy ezt írod, hiszen rajta keresztül van az Szdsz a hatalomban.
Lenne egy kínos kérdésem.
A parlamenti többség megszavazta az adócsökkentésről szóló törvényt. Az Szdsz tudta, hogy az a törvénykezési procedúra egy bohózat volt, egy hazugságorozat eleme, vagy nem tudta?
"Nekem óriási kihívás volt, ahogyan a múlt év nyarától a 100 lépés programot előkészítettük és megvalósítottuk, és eljutottunk a választásokig. Szakmai és kommunikációs kihívás. Miután a választásokat eredményesen teljesítette a kormánykoalíció, ezért ez egy ilyen szempontból sikeres szakasz volt" - válaszolta Veres János"Index
Legfeljebb ez volt a cél. Miniszterelnö Kúr (engedelmeddel, a találmányodért) is ezt hangsúlyozta őszödi beszédében.