Keresés

Részletes keresés

H.J Creative Commons License 2013.07.17 0 0 338

Elnézést a helyesírási hibákért. Már késő van és alig láttam a billentyűket.

H.J Creative Commons License 2013.07.17 0 0 337

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Néhány éve szintén egy állatorvos pénzéhsége miatt vesztettem el szeretett Dobermannom.

Akkor még nem tudtam mi az a gyomorcsavarodás.

Az esti etetés utáni reggel kimentem a kertbe és láttam szerencsétlen kutyámat.Alig bírt menni,

a hasa hordónyira fel vplt dagadva és kőkemény volt.Felhívtam Érden -Sólyom Ferenc állatorvost.

Elmondtam neki a tüneteket.Azt válaszolta semmi gond ,dolga van ,majd ha végez eljőn.

Két óra múlva a kutyám felbukott az udvaron.Amikor ismét felhívtam az (urat) mondta hogy még dolga van de ha akarom

vigyem be az érdi állatkorházba.Ezt elötte csak azért nem tettem mert nov 7.-e volt és nem tudtam rendelnek e.

Valamint hittem a doki szavainak.A korházba érve a kutya már kómában volt.Egy kedves orvosnő közölte velem ,hogy

gyomorcsavarodás esetén NÉGY ÓRÁN múlik a kutya élete.Megműti a kutyámat de csupán 10 % esélyt ad az életben maradásához.

A műtét sikerúlt, a kutyám élni akarásának köszönhetően visszajótt a kómából.

Estére viszont borzalmas szenvedések után végleg elment.

Ennyit egy lelkiismeretlen állatorvosról.Valószinűleg a négy órás túlélési időről ő is tanúlt.A kutya tüneteit érthetően elmondtam.

Nem tudom él e még az öreg doki,de kívánok neki is hasonló szenvedést ha eljön az ideje.

Ha akkor csak annyit mond -" nincs időm-azonnal vigye el a kutyát a kórházba mert minden pillanat számít"-de ő inkább

a zsebére hajtott-semmi gond ,majd jövök ha végeztem- mel halálra itélte a kutyámat.

Szerintem ezt lehet etikátlan viselkedésnek nevezni.

Ugyanezt el lehet mondani egy (Varsó utcai -Zuglói állatorvosról is.) kb 14  éve történt az eset.

A kutya ugyanaz. Ivartalanítás.

A mútét után a kutya heréje folyamatosan gennyesedett. Én rendszeresen vissza vittem a kutyát kezelésre és rendszeresen fizettem is.

Mígnem egyszer elvittem a kutyát egy másik orvoshoz is,aki csak egy pillantást vetett a kutyára és már mondta is a diagnózist.

A pénzsóvár kollegája kemény műanyagos cérnával varta össze a kutya műtéti (belső varrat) hegét.Ennek még hagyott egy 6-8 mm-es

csonkot is.Nem vágta el a csomó felett a cérnát.Ez a két kis kemény tüske a kutya belső részét folyamatosan szurkála. Ez okozta a folyamatos gyulladást. Mint megtudtam,ez az  a az orvosnak nem nevezhető tetük kedvenc módszere.

A másik doki elöttem szedte ki a varratot a kutyából!! Szegény pára érdekes módon gyorsan meggyógyúlt..

 

 

 

 

 

Szepi bá Creative Commons License 2013.07.16 0 0 336

"Az orvos egy ellátás során mindig a megfelelő ellátásért felel, és nem a sikerért."

Ez egy hüje duma ! A megfelelő ellátás = SIKER ! Nem megfelelő ellátás esetében jön a süketelés a tudományosan megmagyarázom . A becsületes állatorvos ha nem tud tökéletesen diagnoztizálni és vannak kételyei az adott esetben azt elmondja a gazdinak és megbeszéli a lehetőségeket a vele járó költségekkel eggyütt . Sikertelenség esetében egyértelmű , hogy nem a leg megfelöbb ellátásban részesűlt a beteg .

Előzmény: Wet RinR (333)
86c Creative Commons License 2013.07.14 0 0 335

sziasztok

az az eredeti kérdésem lenne hogy tudnátok-e olcsó újpesti, angyalföldi orvost ajánlani rutin dolgokra, oltás stb

savage123 Creative Commons License 2013.06.19 0 0 334

Szerintem ideje volna az orvosmorálnak felzárkóznia korunkhoz, s egy akkora UGRÁS-t megtennie, amekkorát léptünk  pl a számitástechnikában vagy azt megelőzően pl a légiközlekedésben vagy mégazelőtt pl a vegyiparban....vagyis: a bizonyitási kényszer, ha az állat majdnem meghal s elfertőződik a sebe -  ugyan forduljon már meg!

Bizonyitsa az orvos az ilyen tragikus esetben, hogy az ellátás szakszerű volt, s ne csak foghegyről vesse oda, hogy "biztos egyedi allergiás tünetekről lehet szó". Ez így nincs rendjén.

Hiszen én bizonyitottam a pénzemmel, az állat a szenvedésével. s a történetek pedig bizonyitják, hogy valamiféle gondatlanságról is szó lehet. (ha nem egyedi allergiáról, amit ugye csak oda lehet kenni az ügyfél fejéhez)

Tehát korszakváltást az orvosmorálban, bizonyitsák ők a baleset bekövetkeztekor, hogy az valóban baleset volt, s ilyen esetekben ijedjenek már meg kellőképpen: igazolják az allergiát, igazolják a higiéniai ellátás szinvonalát, igazolják a vétlenségüket. Ne a páciensnek, vagy a gazdinak kelljen birkóznia velük egy egyenlőtlen szituációban, ahol még a maffiaszerű összefogásukkal is meg kell vivni a szakvélemények dzsungelén át, esetleg urambocsá az etikai bizottság álcájába bujtatva e furcsa bajtársiasság ellen....

Különben legyen már oda a jóhirük, s kopjon már fel az álluk ebben a piaci környezetben, ahol mindenkinek felkopik hasonló helyzetben: autógyártónak, asztalosnak, kereskedőnek, stb.....

Ugye igazam van Wetriner?? Tehát én nem a kialakult s megcsontosodott helyzetről vitázom, én egy váltást szorgalmazok, ami elsősorban a piaci fogyasztó és az állatok érdekét segiti érvényesülni, megaztán megtisztitja a szakmát...Mert ami rossz, az nem maradhat rossz az idők végezetéig....

Előzmény: Wet RinR (333)
Wet RinR Creative Commons License 2013.06.19 0 0 333

Nem hallgatok, csak dolgoznom kell, nem érek mindig rá fórumozni. Mérges vagy gúnyos (nem tudom, minek vegyem az utolsó megszólalásod) pedig ne rám-velem legyél, én csak segíteni próbáltam.

Kiegészítő vizsgálatot a második kollégától kérhettél volna, jelezve, hogy nem vagy megelégedve az első orvos munkájával. Nyilván ezen már túl vagyunk, csak másoknak szolgálhatunk tanulsággal.

A garanciához: Az orvos egy ellátás során mindig a megfelelő ellátásért felel, és nem a sikerért. Vagyis, ha bizonyítani tudod, hogy felelőtlen, vagy hanyag munka történt, akkor kérhetsz garanciális ellátást, vagy kártérítést, különben nem. De ha a saját esetedben szó nélkül hagyod, hogy se számlát, se megfelelően dokumentált kezelést nem kaptál, akkor garanciáról beszélni csak vágyálom lehet.

szs

Előzmény: savage123 (331)
savage123 Creative Commons License 2013.06.15 0 0 332

...bizony-bizony, jobb is ha hallgatsz....:/

savage123 Creative Commons License 2013.06.13 0 0 331

..na most akkor lassítsunk:)

kórlapokat kaptam,(szlát persze nem)  de hiányosak, s mint kesernyés hangvételemből kiderült: nem jogositanak fel semmire, magam is tudom....

bakterológiai-szövettani vizsgálatot hol, mennyi ideig a műtét után lehet kérni? (a 10-es bagatell az eddigi költségekhez képest.)

 

"Csak arra vállalhatunk garanciát, hogy a műtétet megfelelően elvégezzük, a sikerességre nem. Az, hogy egyesek hajlandók sikertelenség esetén ingyen, vagy csökkentett áron újabb beavatkozást elvégezni, inkább tekinthető emberiességi, vagy menedzselési szempontnak, mintsem elvárható minimumnak."


Kérdésem: miért nem vállalható garancia? Ez is csak egy szolgáltatás. Nyilván nem a műtét eredményességére kell garanciát vállalni, hiszen élő anyagról van szó, annál inkább kellene garancia a megismételt beavatkozásra.A dokumentálhatóan előirásosan és minőségileg hibátlanul elvégzett munkára. Hiszen az illető orvost választottam, biztam benne, oda vittem a pénzem, pedig állatorvos annyi van, ha eldobok egy követ, biztosan eltalál egyet :) (ezt ne vedd sértésnek, nem rajtad akarom kidühöngeni magam,a válaszokért inkább hálás vagyok....)

Vagyis: az emberiességi szempontok, az orvosi eskű és a marketing meg piaci szempontok  miatt igenis kell vállalni garanciát és ennek a kikövetelését el is fogja végezni a fogyasztótudatos magatartás, ezt én garantálom. Tehát a garancia mint a felelősségvállalás manifesztuma nem csak úgy "szempontok", hanem szerintem szolgáltatási minimumnak kell lenniük. Hiszen ha nem igy lesz, akkor a műhibákat továbbra is az élő szövet egyedi tulajdonságaira lehet fogni, s az előre leszögezett garanciamenteség mögé lehet rejtőzni. Fontos dolog ez, benne van korunk egyik keletajrópai rákfenéje, a felelőtlen társadalom egyik alapjelensége: csak álom az amerikai (akár humán)orvos magatartása, aki barát-kollegája ellen is tanuskodik egy műhibaperben, lelkiismereti, objektiv alapon.

 

Amit Te kimondasz, hogy garancia nincs, az nagyon sok orvos szájából hangzik el, méregdrága humánorvosi beavatkozások előtt, én mérhetetlenül morbidnak érzem. A közeljövő spontán feladata lesz, hogy ez megváltozzon. Ahogyan az eddig akár önkényességet rejtő bírói itéleteket is lehet vitatni a neten, s azoknak hosszabb távon s nagyobb esetszám alapján ki kell állniuk a nyilvánosság próbáját! Erről eddig szó sem lehetett. 

 

Nem hagyományos garanciavállalásról, hanem a felelőtlen vagy hanyag munka következményeinek a társadalmi önvédelem okán történő kiköveteléséről: ehhez kell megtalálni a formákat, a számonkérés, a kártalanitás módozatait s ez nem is biztos hogy az orvosok feladata. Majd kiforrja magát.

Előzmény: Wet RinR (330)
Wet RinR Creative Commons License 2013.06.13 0 0 330

Az alapkérdésed az volt, hogy kihez fordulhatsz panasszal, és hogyan lehet felelősségre vonni a kollégát: szerintem ezt konkrétan megválaszoltam.

Amit jelezni próbáltam, hogy a laikusok számára egyértelműnek látszó tények orvosilag messze nem azok, és egy bírósági perben sem állják meg a helyüket. A gennyesedés: ez lehet helytelen fonalválasztás, a fonal anyaga iránti túlérzékenység, a sterilitás hiánya, vagy a nem megfelelő műtéti technika miatt. Ennek eldöntéséhez bakteriológiai és szövettani vizsgálat kellene (a kettő együtt alaphangon kb 10 ezer forint). Ezt neked kellene kérned és kifizetned, csak ezek birtokában igazolhatóak az állításaid.

Garancia pedig az általad használt értelemben NINCS. Csak arra vállalhatunk garanciát, hogy a műtétet megfelelően elvégezzük, a sikerességre nem. Az, hogy egyesek hajlandók sikertelenség esetén ingyen, vagy csökkentett áron újabb beavatkozást elvégezni, inkább tekinthető emberiességi, vagy menedzselési szempontnak, mintsem elvárható minimumnak.

Amire igazából fel szerettem volna hívni a figyelmet, az a kórlap fontossága. Egy ekkora műtét után adni ÉS kérni kell a beavatkozás pontosan dokumentált leírását: enélkül esélytelen kívülállónak megítélni, hogy ki hibázott!

szs

Előzmény: savage123 (329)
savage123 Creative Commons License 2013.06.13 0 0 329

persze, Wet okosabb lettem kicsit, de nincs még kedvem feljelentgetni....a dolog egyértelmű: elvállal valaki egy kutyát, amelyiknek leállt az anyagcseréje, mert lenyelt egy zacskót, mint később kiderül, majd a varratszedéskor az is látszik, a seb elgennyesedett, de akkor már nem húzza be a saját "belét", hogy a kutyát megműtse, hanem egy kezdő orvosra (ha az egyáltalán, mert semmilyen papiron nem szerepel a neve) bizza a korrekciót...a műtét 30 százalékkal több mint jelezte előre, a korrekció nem garanciális, hanem egyedi érzékenységre hivatkozva ismét az eredeti műtét árának 40 százaléka, az előre jelzettnél kb 30 százalékkal több....a kutya 2 nap múlva megint hány, akkor már másik klinikára kell vinni, ahol súlyos elfertöződést állapitanak meg, s ismét egy nagyműtét árát kell az embernek nincs gusztusa az eredeti helyen reklamálni, mert tudja hogy semmi nincs a kezében.

Miért nincs? Mert az eset utólag bizonyithatatlan, az hogy fertőzést kapott az állat mondjuk rossz higiéne miatt vagy a fonal miatt allergiás reakció lépett fel, az bizonyithatatlan. Persze olyan zárójelentést sem adnak ki, amivel mehetnék a kamarához. (holló-hollónak nem vájja ki a szemét, s ez orvosberkekben pláne igaz, sajna a humándokiknál leginkább)

 

s hogy mi itt a felelőtlenség? az hogy nem kell felelni a műhibáért. számonkérhetetlen, meg a felelősségvállalás hajlama eleve hiányzik. akad klinika ahol ezt a második műtétet garanciában végezték volna, s az eredeti orvos ki nem engedte volna a kezéből, nemhogy egy kezdőre bizza....

 

 

 

s hogy mivel lettem okosabb? a kérdéseiddel, amik eleve nem válaszolhatóak meg egyértelműséggel, de hát ezt a feltételükkor Te magad is tudta:/ holló-hollónak...???

Előzmény: Wet RinR (328)
Wet RinR Creative Commons License 2013.06.12 0 0 328

Egy kicsit több adat kellene, mert így nehéz lesz segíteni. Méregdrágán - ez mit jelent? Az állatorvosi tevékenység szabadáras, vagyis egy állatorvos annyit kér el, amennyit akar. Ezt csak a piac szabályozza, mint általában mindenhol. Ezért szoktuk általában előre megbeszélni a felmerülő költségeket, és jelezni az esetleges komplikációkat. Ez nem történt meg? Kértél előre árat, vagy csak a végén csodálkoztál? Kértél a műtétről kórlapot, részletes árszámítással, vagy csak fizettél, és csodálkoztál?

És a felelőtlenül mit jelent? Egy állatorvosi diplomával a zsebemben a nyúl körömvágásától az elefánt császármetszéséig mindent elvégezhetek. Azt, hogy ezek közül melyiket vállalom, a gyakorlatom és a vállalkozó kedvem határozza meg. Felelősségem abban van, hogy a szakma szabályai szerint járok el, követve az általánosan elfogadott alapelveket. Például egy szuka kutyánál a petefészek elkötése hibának számít, míg a petefészek eltávolítása helyes. Miben volt felelőtlen a kolléga?

Általános útmutatóként csak annyit tudok mondani, hogy mindent dokumentálni kell (kórlap, számla, stb.), és ha valóban alá tudod támasztani az állításodat, akkor az Állatorvosi Kamara illetékes bizottságához fordulhatsz szakmai értékelésért. Ha ezt nem fogadod el, természetesen bírósági úton is megpróbálhatod felelősségre vonni.

szs

Előzmény: savage123 (327)
savage123 Creative Commons License 2013.06.12 0 0 327

sziasztok, kihez fordulhatok panasszal, ha egy állatorvos a kutyámat méregdrágán, s felelőtlenül megműtötte? hogyan lehetne felelősségre-vonni?

oncogito Creative Commons License 2013.05.26 0 0 326

Kedves Bebetta, a kókler te vagy, hogy tenyésztesz, amikor cicák ezrei élnek nyomorúságban, sintértelepen, kóbor életben!

Te az állattartók szégyene vagy!

Minek szaporítani?

A cicákból akarsz megélni? Tudod, vannak akik azért élnek, hogy ilyen szerencsétleneket mentesenek és áldoznak rá, nem jövedelmet szereznek!

Minden jóérzésű ember inkább kihoz innen és ivartalanít, semmit szaporít!!!!!

Az állat nem státusz szibólum, nem megélhetés, hanem családtag!

Vajon az agyonelletett mamacicának mi a sorsa? Vajon arra menyit költesz, mennyit nem sajnálsz rá? Miért nincs állandó, megbízható orvosa az állatoknak, ha rendszeresen szaporítasz? Sajnálod rá?

 

Innen lehet menteni macskát, aki nem akar szaporítót gazdagítani:

http://ebtelep.hu/macskak

 

 

 

Előzmény: Bebetta13 (325)
Bebetta13 Creative Commons License 2013.05.26 0 0 325

Sziasztok, Gondoltam megosztom mindenkivel a történetet mert nagyon mérges vagyok. Pár éve elkezdtünk cicákat tenyészteni de mivel külföldre kellett költöznöm sajnos nem tudtam minden cicát magammal hozni egy albérletbe, így anyukámnál maradt pár hobbycicánk, akiket ő szeretne megtartani és a tenyészkandúrunk. Pár hónapja az egyik lány cicánkat is hazavittük "nászútra" a kandúrunkhoz és megkértem anyukámat, h mielőtt visszahoznánk nézesse meg állatorvossal, hogy lesznek e kiscicák. Így aztán levitte a pomázi "állatorvosi rendelőbe", - ami a HÉV megállónál van - ahol 3500 ft ellenében közölték a jó hírt, hogy jönnek a picik. Szóval mindenki happy volt de a cicán nem látszott semmi hetek elteltével sem így újra megnézettük. Az "orvosnak" volt pofája elkérni újabb 5500 forintot! azért, h közölje a cicának most van peteérése! Most akkor pontosan mire is kellett kifizetni 9000 forintot? Arra, hogy az orvos egy kókler és nem ért egyáltalán a dolgához vagy arra, hogy szélhámosságból vizsgázott?

oncogito Creative Commons License 2012.01.24 0 0 324

Szerintem nagy tanulság, hogy akkor is kell fogadott orvos, ha a kutya  nem beteg. Mert a betegség bármikor beüthet.

Azonk kívül a sok pénz nem feltétlen rablás. Egy jól felszerelt rendelő életet ment.

Olcsó orvosnál hallottunk itt olyat, hogy ivartalanításkor úgy adták ki a kutyát, hogy szinte ki volt forulva a bele és ömlött belőle a vér.

Szóval igaz, hogy méregdrága, de ha az orvos jó és a körülméynek is jók, akkor az a kutya gyors gyógyulásának biztosítéka.

Az emberorvos sem olcsó, de aki egészséget és életet akar, bizony fizet.

jaca11 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 323

Mi nálunk úgy volt, hogy hasra ütöttek és mindig más összeget fizettünk, pedig a kezelés úgyanaz volt :( Iszonyat, hogy mit meg nem tehetnek ezek!!!!!

Előzmény: Büfés74 (322)
Büfés74 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 322

Belépsz és már 6000

Előzmény: jaca11 (321)
jaca11 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 321

Teljesen egyetértek veled!!!!

Előzmény: Büfés74 (320)
Büfés74 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 320
Sok orvos sak a kasszát tudja kezelni. De azt nagyon. Akinek nem inge....
Előzmény: jaca11 (319)
jaca11 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 319

Szia,

 

Az első vérkép szerint tényleg hasnyálmirigy gyulladás volt a tűnet, így azért nem keresetem egyből másik orvost, viszont a következő lelet, már nem bizonyította rendesen, hisz minden jó volt. Sajnos naivak voltunk és bíztunk az orvosba és minden nap reménykedtem, hogy javulni fog a kutyusom!Természetesen másik orvoshoz vittük, ahol sikerült őt megmenteni :) Nekünk is sokba került ezek a kezelések, de nekünk ő minden pénzt megér :) Viszamentünk a dokihoz aki kezelte 3 hétig, de még elnézést se kért csak a kollégája ( mivel 2 orvos is vizsgálta azon a helyen ), Ennyit erről, tanultunk az esetből!!!! Mostmár találtam egy tényleg jó orvost, aki tényleg szereti az állatokat!!!!!

Előzmény: Sorsi86 (315)
jaca11 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 318

Szia,

 

Sajnos nem volt állandó orvosunk, mert nem soha nem volt beteg a kutyusom. Az oltást minden évbe megkapta természetesen ( ezt minden orvos betudja adni ).Hát én már megtaláltam a kutyusomnak az orvost és persze tanultam az esetből.A pereskedésről már lemondtam, hisz tuti én veszítenék, mert úgyis kimagyarázza, ahogy tette is amikor ott voltunk!!!!

Előzmény: oncogito (317)
oncogito Creative Commons License 2012.01.19 0 0 317

Szia!

 

Nem tudom, mennyi idős a kutyusotok, de csodálom, hogy nincs olyan, akihez fordulhattok, akiben bíztok. Mint ahogy neked is gondolom van választott orvosod, a kutyának is már az első alkalommal ki kellene nézni, kihez vigyétek ,ha gond van. Mert gondolom, oltásra rendszeresen viszitek. Nem akkor kell rohangálni, amikor már baj van.

Egyébként a neten találsz megfelelő kisállatkórházat, meg szakorvost is.

De jobb az állandó fogadott orvos, aki már bizonyított.

Hogy mennyire érdemes perelni, ezt inkább kérdezd meg attól  dokitól, aki az életmentő műtétet végrehajtotta. Ő tud az előzményről is szakvéleményt adni, meg gyakorlati tanácsot.

És nézzetek ki fogadott dokit, akinek jól felszerelt rendelője van és valóban érti a dolgát.

Ne bízzatok semmit a véletlenre, gondolom a saját egészségeddel is így vagy.

Előzmény: jaca11 (311)
oncogito Creative Commons License 2012.01.19 0 0 316

Xantra, bizony a kutya sokba kerül, ha egészségesen akarjátok tartani.

A drágább kutyatáp nem olyan, mint neked a libamáj.

Az olcsó tápban nincs meg mindaz, ami a kutya fejlődéséhez kell pláne fiatal korban.

Ha a csontrendszere, izületei nem fejlődnek rendesen, akkor bizony hatjegyű szám lesz a kezelési költség.

A féreghajtás, a parazitamentesítés is fontos, mert ezekből is sok gond lehet és még te is kaphatsz jó kis fertőzést.

Szóval hallgass az okosabbra!

Előzmény: xantra (308)
Sorsi86 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 315

Sziasztok!

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy ha már az 1. alkalommal felmerül benned a gyanuja, hogy esetleg nem a megfelelő kezelést kapja kedvenced keress egy másik orvost. Vagy ha hetek múlva sem javul az állapota. Én is majdnem hasonlóan jártam kb. másfél hónapja. Nem hagyott a lelkiismeret és elvittem a kutyámat specialistához, azóta megmaradt a látása. Igaz, hogy nem kevés pénzbe került, de mindenről felvilágosítottak, hogy mennyibe kerül, sőt a gyógyszereknél is megkérdezték,hogy a drágábbat kérjük vagy az olcsóbbat.

Wet RinR Creative Commons License 2012.01.18 0 0 314

Azt, hogy mit kellett volna csinálnia a kollégának, nem részleteztem. Csak arra a kérdésedre próbáltam választ adni, hogy van-e értelme pereskedni. Mivel meglehetősen sok hasonló szakmai perről hallottam már, ezért válaszoltam.

Gyors gyógyulást!

zsolt

Előzmény: jaca11 (313)
jaca11 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 313

Igen, már egy másik állatorvoshoz mentünk, mivel 3 hétig csak infuzióta kapta. Az első vérvételből persze, hogy hasnyálmirigy gyulladásra gyanakodott a másik orvos is, viszont a másik két vérkép jó lett, csak a fehérvérsejt volt magas. Érdekes, hogy a mostani orvos egyből rákérdezett, hogy nem-e nyelhetett le valamit.Szerintem már hogyha látja az orvos, hogy a kutya nem javul és folyamatosan hány, akkor talán tovább kellett volna lépnie. Az a legszebb, hogy szinte minden nap ott voltunk a röngen szobába infuzión és arra nem vette a fáradságot, hogy csináljon egy hasi röngent.Az utolsó vérkép előtt annyit mondott, hogy 99%-ban mája miatt van rosszul. Mindig mást mondott......Milyen orvos az ilyen????? Ő nem az állatokért van, hanem csak a pénzt húzza le az emberről. Persze, hogy megpróbálom, veszteni valóm nem igazán van már.

A lényeg, hogy pénteken elvittem egy másik orvoshoz és hétfőn éjszaka már a műtő asztalon feküdt.......

Hál istenek sikerült egy jó orvost találni, aki tényleg szereti az állatokat!!!!!!!!!!!

Előzmény: Wet RinR (312)
Wet RinR Creative Commons License 2012.01.18 0 0 312

Sajnos számla nélkül nehéz feladat, hiszen simán letagadhatja. 

Másrészt szakmai szempontok alapján sem könnyű a helyzet. Ha a vérvétel szerint valóban igazolható a hasnyálmirigy-gyulladás gyanúja, akkor nem tudod megtámadni a kezelést sem. Legfeljebb egy igazságügyi szakértő jelentheti ki, hogy mivel 3-4 nap után sem javult az állapota, akkor illett volna egy ultrahangot csinál(tat)ni, de ez legfeljebb szakmai ajánlás, nem hiba. Úgyhogy nemcsak a perköltséget, hanem még a szakértőt is fizetheted. Mindenesetre az első lépést megteheted, a vérképet megmutathatod egy másik állatorvosnak, és megkérdezheted, hogy jogos volt-e a hasnyálmirigy-gyulladás gyanúja.

zsolt

 

Előzmény: jaca11 (311)
jaca11 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 311

Sziasztok,

 

Szeretném veletek megosztani a történetemet és persze a véleményetekre is kiváncsi vagyok :)

December 25-én nagyon rosszul volt a kutyusom, egész nap csak hányt.A neten kerestünk egy állatorvost, aki ünnepnapkor is fogad minket.Sikerült is találnunk egyet.Elvittük hozzá, megvizsgálta, adott neki hányás csillapitót és fájdalomcsillapitot. Mondta, hogy másnap menjünk vissza hozzá.Mi el is mentünk másnap, a kutyusom úgyanúgy hányt egész nap :( Vett tőle vért, de injekciókat úgyanúgy kapott ( hányás csillapitó, fájdalom csillapitó ). Dec.27-re megjött a vérvétel eredménye, amelyből azt állapította meg, hogy hasnyálmirigy gyulladása van. Na, akkor minden nap infuzióra jártunk hozzá, de a kutya nem javult :( Jan.1-én ismét vérvétel következett, ez másnapra meg is jött az eredménye. Amelyből kiderül, hogy az összes érték javult, kivéve a fehérvérsejtett, ami inkább nővekedett.Akkor megint infuziós kezelés következett minden nap.Mivel a kutya nem javult, így megint vérvétel következett, amelyben megint jók voltak az eredmények kivéve a fehérvérsejt, ami még szintén magas volt :( A kutya úgyanúgy hányt minden áldott nap. Már nagyon besokaltam és fogtuk magunkat és jan.13-án elvittük egy másik állatorvoshoz, ahol egyből elküldött hasi röngenre.Ott megállapitották, hogy valami van a belében és ezért hány folyamatosan. Az orvosnak ez nem volt elég tovább küldött hasi ulrahangra, ahol kimutatták, hogy valamit lenyelhetett a drága.Még aznap életmentő műtétett hajtottak végre. Kockázatos volt a műtét, de sikerült és most lábadozunk :)

Magyarán fogalmazva 3 héten keresztül jártunk az orvoshoz és csak infuziót és injekciót adott nap mint nap. Lazán elpusztulhatott volna a kutyusom, de mivel erős a szervezete, így nagyon jól tűrte.

Szerintetek érdemes visszamennem a dokihoz és kártéritést követelnem, hogy ott hagytunk nála majd 150 e és a kutyám akár meg is halhatott volna? Nem szeretném annyiba hagyni a dolgot. Ja és azt el kell mondjam, hogy a 3 hét alatt csak 2-szer kaptam korlapot és egyszer se kaptam számlát.

Wet RinR Creative Commons License 2012.01.18 0 0 310

Bocs, de nem értelek. Ha valaki hozzánk bejön egy kiskutyával, akkor vagy azt mondja, hogy csak egy oltást kér (persze tanácsokat ilyenkor is lehet és kell adni, de az benne van az oltás díjában), vagy elkezd még érdeklődni, hogy még mire lehet szüksége a kutyának. Én bármit ajánlhatok, ő pedig bármelyik pillanatban megkérdezheti, hogy mennyibe kerül. Aztán eldönti, hogy kéri-e. De ha valaki csak hallgat, mindent elfogad, akkor miért csodálkozik a végén, hogy mennyibe kerül?

Az általad említett tételek: 

-táp: kölyökkorban a legfontosabb a jó minőségű táp. Később akár spórolni is lehet, de amit kölyökként nem kap meg a kutya, azt később nem  lehet bepótolni.

-sampon: igen a kutyasampon (jó) valóban drága, de a kutya bőre teljesen más, mint az emberé, ezért speciális kezelést igényel. Egyszer persze bármiben meg lehet fürdetni, de ha rendszeresen akarod, akkor érdemes befektetni, mert a bőrgyógyászati kezelés sokkal drágább lesz.

-féreghajtó: pár ez max. párszáz forintos tétel, de egyáltalán nem mindegy, hogy mit és mikor kapta az előző kezelésnél. Ha már nálad volt kezelve, széles spektrumú féreghajtóval, és azt megelőzően még a tenyésztőnél is volt kezelve min.1*, akkor tényleg felesleges volt, de különben fontos, mert férges is lehet, és olyankor a vakcinázás csak kidobott pénz.

zsolt 

Előzmény: xantra (308)
xantra Creative Commons License 2012.01.18 0 0 309

kis javítás :

"2, 5 hónapos kutyalányunk"

"11 ezer évvel ezelőtt "

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!