Keresés

Részletes keresés

Athlay Creative Commons License 2006.11.02 0 0 18

Na ja :) Svájci haverom, amikor meséltem neki a japán tanulási terveimről, azt mondta, hogy hülyeség mert azt nem lehet megtanulni. Na igen, aki indoeurópaiul beszél, annak nem is :)

Szerintem meg az írástól eltekintve egész könnyen tanulható.

Előzmény: Rorimack (15)
scriba Creative Commons License 2006.11.02 0 0 17
A nyáron megtaláltam ennek a sorozatnak tankönyvét, de a videók nélkül nem tudtam használni. Köszi.
Előzmény: Rorimack (16)
Rorimack Creative Commons License 2006.11.02 0 0 16
Sokak kedvence, Jan szan - a teljes sorozat fent van a youtube-on.

Link a Japan probe-ra.

Ez a sorozat pl. emlékeim szerint direkt arra van kitalálva, hogy japánul tanítson japánt.
Rorimack Creative Commons License 2006.11.02 0 0 15
Mert a kiejtéstől kezdve rengeteg olyan dolog van, ami egy magyarnak szinte evidens, az angol mégis időt szentel rá (és fordítva).

Legalább az alapokat (kiejtés, nyelvtan alapjai plusz magyar átírás) érdemes magyarul megtanulni.
Előzmény: scriba (13)
Rorimack Creative Commons License 2006.11.02 0 0 14
Hát, a rómadzsit nem nehéz. ;)
Előzmény: scriba (12)
scriba Creative Commons License 2006.11.02 0 0 13

"Ráadásul a japánt egy magyarnak elég nagy butaság az angolon keresztül tanulni."

Miért is?

Előzmény: Rorimack (10)
scriba Creative Commons License 2006.11.02 0 0 12

Még annyit, hogy az írással nem foglalkoznak, adottnak veszik, hogy legalább a romajit tudod olvasni. Az íráshozhoz egyébként rengeteg anyag van mindenfelé a neten, ez nem lehet gond.

Előzmény: scriba (11)
scriba Creative Commons License 2006.11.02 0 0 11

Ha, ahogy írod folyékonyan beszélsz angolul, akkor ezt ajánlom:

Japanese Pod

Tavaly év végén indult, naponta tesznek fel 10 perces leckéket mp3-ban. Különböző moduljaik vannak, köztük kezdő is. Emellett hasznos lehet a Survival Phrases is.

Kezdő szinten olyan 140 lecke van már fenn, ezek mind ingyen letölthetők. A leckékhez tartozik Lesson Notes is, ami már fizetős, de szerencsére van hét napos próbaelőfizetés, amit meghosszabítanak még három nappal.

üdv,

scriba

Előzmény: Athlay (-)
Rorimack Creative Commons License 2006.11.02 0 0 10
Angolon.

(Ráadásul a japánt egy magyarnak elég nagy butaság az angolon keresztül tanulni.)
Előzmény: Rorimack (9)
Rorimack Creative Commons License 2006.11.02 0 0 9
"A legtöbben nem így gondolkoznak."

A legtöbben nem is tudnak az angolul kívül másik nyelvet. ;)

"10 év múlva is egzotikus lesz?"

Igen. Ahogy a magyar is a külföldiek számára.

Miért bűn az, ha valaki a nyelvért magáért tanulja a nyelvet?
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.02 0 0 8

A legtöbben nem így gondolkoznak.

10 év múlva is egzotikus lesz?

Előzmény: Athlay (7)
Athlay Creative Commons License 2006.10.31 0 0 7

Hát nézd... én folyékonyan beszélek angolul, és németül is egész tűrhetően elboldogulok, úgyhogy nem nagyon volnék rászorulva más nyelvek megtanulására.

De nem is azért csinálom, egyszerűen érdekel a távol kelet és szerintem jópofa dolog ha az ember ismer egy úgymond egzotikus nyelvet.

Lehet vele menőzni a csajoknak, kiemeli a CV-det a sok másik közül, meg ilyenek :)

Előzmény: Törölt nick (5)
KukacAV Creative Commons License 2006.10.30 0 0 6
"Más kérdés, hogy mennyire éri meg az angol után még egyet megtanulni."

Majd megtudod, ha egyszer angolul próbálsz szót érteni a japánokkal :).
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.30 0 0 5
Annak, hogy  bármilyen nyelven megtanulj semmilyen akadálya nincs, csak internetelérés és főképp angolnyelvtudás szükséges. Más kérdés, hogy mennyire éri meg az angol után még egyet megtanulni.
marpat Creative Commons License 2006.10.29 0 0 4
Azt a könyvet én is régóta keresem!
tszanto Creative Commons License 2006.10.29 0 0 3
Elsőre semmiképpen se vegyél drága könyvet. Gyere fel Pestre és menj el a Japán Alapítvány könyvtárába (http://www.jfbp.org.hu), itt válogathatsz a kezdőknek való tankönyvekből. A "Nihongo Shoho" -t sok tanár használja, ezt kölcsönözd ki vagy fénymásold le valahol, van hozzá hanganyag is. Ezzel el lehet jutni a középszint aljáig, utána már tanárt kell keríteni. Ha a környékeden erre nincs esély, akkor próbálj meg Pesten egy intenzív tanfolyamot keresni (amikor van néhány szabad heted, például nyáron). Vigyázat, néhány nyelviskola hirdet japán csoportot, de ezt csak akkor indítják el, ha van elég jelentkező, vagyis általában nem.

A Teach Yourself sorozatot egyáltalán nem ajánlom, a tömörségük miatt tankönyvnek nagyon rosszak.

Külföldi könyvet Mo-on nem érdemes venni, olcsóbb, ha megrendeled az amazon.co.uk-ról vagy a www.thejapanshop.com-ról (ez utóbbinál bőséges a választék kezdőknek való anyagokból).
milendee Creative Commons License 2006.10.29 0 0 2

teach yourself japanese - annál elsőre nem kell jobb. a váci utcában megkaphatod

6rendelheted, kb 15E

KukacAV Creative Commons License 2006.10.29 0 0 1
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.29 0 0 0
Jé, egy nullás!!!

0
Athlay Creative Commons License 2006.10.29 0 0 topiknyitó
Beiratkoztam egy alapszintű japán tanfolyamra, és nagyon megtetszett.
Szeretnék jobban megtanulni, de sajnos itt vidéken nem tobzódnak a nyelviskolák, tanárok. Ha esetleg tudna valaki javasolni valami jó könyvet, oktatóanyagot, megköszönném.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!