Keresés

Részletes keresés

Qimingxing Creative Commons License 2006.11.27 0 0 124
Na figyelj te hülye kretén miért nem vállalod a neved efram néven nagyon okos vagy de ahozz nem vagy elég gerinces,hogy vállald a véleményed a nick neveden kivül is.
Egy IP cimböl sok minden kiderül.
Mégis hol vannak jó kanok az országban szerintem egy kan van akivel érdemes fedeztetni mégpedig King kutyája.
Mégse vagy naprakész nem vett tölünk senki tenyészpárt. Tudod irigyelek,hogy minden kiállitáson és tenyész szemlén ott tudsz lenni és azt figyeled ki mit csinál elég sivár életed lehet ha ez tesz boldogá!!!!A te szemszögedböl amit én csinálok szaporitás amit meg te csinálsz az irigység!!!!Állandóan a pénzel jössz!!! te állitólag tenyésztö voltál akkor hol vannak az álltalad tenyésztett kivállo genetikáju kutyák mert ebben az országban biztos nincsenek!!!!!
Előzmény: efram (123)
efram Creative Commons License 2006.11.27 0 0 123
Bristol nem kérdőjelezem meg Qimingxingék tartási körülményeit, én nem voltam még náluk, de hasonlóan jókat hallottam róluk. Én nem ezt kérdőjeleztem meg, hanem a tenyésztési törekvéseit! Azért nézz körül, még egy pár helyen biztosan vannak hasonló körülmények a kutyák számára.
Te most vettél 2 hasonló vérvonalú szukát, ugyan ebből egy vonaltenyésztés majd el lehet kezdeni, csak a bibi, hogy a kan vonalára. Aki tenyésztésre egy tenyészpárt vett tőlük, az is a kanra fog visszatenyészteni, na ez elég gond. A legnagyobb butaság egy kannal 3 szukát befedeztetni, hacsak a kan nem a leg,leg! Ebből is egyértelmű, hogy a pénz, pénz!!!!!! Az országban és külföldön, egész közeli országokban is elég jó minőségű, kipróbált kanok vannak, akikkel fedeztethetett volna, még csokik is, ha már a szín a lényeg egy párosításnál! Szóval ezt szaporításnak hívják és nem tenyésztésnek!

Qimingxing! Most nem a többi tenyésztőről és nem általánossgában volt szó! Azért mert más butaságot csinál, az nem követendő példa.
Egy kicsit olvashatnál a genetikáról és akkor nem írnál le ekkora baromságot, hogy ha az alomtestvérek és a szülők fogazata rendben van, de a kanodé nem, akkor a kanod kölykei fogazata rendben lesz.
Előszeretettel takarodzol más tenyészetekkel, nem a másra mutogatással kell előrébb jutni.
Nagy tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy csak a te kutyáidról tudok sokat. Tudok más kutyákról is sok mindent, írtam, elég naprakész vagyok. A Ruby kennel hogy kerül most ide? Ezért kettőtök között van egy kis különbség, sőt nem is kicsi!

King Samurais látom megint nem nyert a kutyád! A MEOE-s kiállításokra már alig jársz, mert már kiutáltattad magad, most egy nemes célért megtartott kiállításon is megcsináltad a szokásos kis színjátékodat, kár, hogy nem láttam, jókat szoktam rajta msolyogni. Nem egy külföldi kiállításon láttam tőled elég szép kirohanásokat, szinte verekedéssé fajultak. A bírók, akik ismernek és a kiállítók hidegrázást kapnak tőled, ha meglátják, hogy neveztél. Mindenki attól retteg, hogy mit fogsz előadni, ha nem az általad felvezett kutya nyer. Ezen egy kcsit gondolkodj el!
King Samurais Creative Commons License 2006.11.26 0 0 122
Tisztelt Zsákai Judit!
Mélyen meghatott ez a kapcsolatszakitás és ez a kiados komoly válasza!
De megkérem,hogy ha legközelebb valaki nem tetszik a forumon Önnek
akkór ne engem hivjon telefonon.Véget ért a segitség!
Továbbá nekem sem tetszettek az Ön bekiabálásai a kiállitásokon ,ameddig járt, de valami folytán onnan is eltünt mint a kámfor!Tudja Ön bort iszik és vizet prédikál.A tudatlan embereket csak hitegeti
közben Ön más Országokban csináltatja a tőrzskönyveit a kivételezett vásárlóinak!!
Hát akkor hogy is van ez Kedves Judit?Akkór maga miért nem az időre vár és azokra
az emberekre akik meghozzák magának a dicsöséget!!!!
És látja a kapcsolatunkkal megint nem mond igazat,hisz majdnem minden nap beszéltünk telefonon./Akarja felteszem a részletes telefonszámlát/
Az Ön Egyesülete másról nem szól csak saját maga igyen reklámjáról és nem a kutyázásról.Aki nem fér bele a pakliba azt mással kikészitteti a forumon és ÖN jóságos Teréz anyának tündökölve fürdik a dicsöségben.De ha ennek ellenére úgy gondolja,
hogy hazudok nagyon szivesen folytatom .De javaslom maradjon meg
egyesületén belül, mert van böven tennivalója ,úgy mind nekem!Ezzel Önnel kapcsolatban az ügy befejezve ,de felhivom a figyelmét mielött itélkezik nézzen a tükörbe és ne feledje van még Joker a kezemben!

Üdvözelettel:
Tóth Tibor


bristol Creative Commons License 2006.11.25 0 0 121
Azért kerekítenék még egy történetet ha nem bánjátok!
Amikor sharpot akartam venni,kis millió hirdetőt,"tenyésztőt" felhívtam,sőt el is mentem a kennelekbe.Nos persze nem jártam mindenhol,de ahol igen azt nem nagyon szeretném kommentálni,hogy ott mi fogadott.
Volt olyan tenyésztő ahol 4 alom is volt 3-4 hetesek és a kérdésemre,hogy kislány van-e azt válaszolta:nem tudom de biztos találunk vmelyik alomban........
Aztán kérdeztem máshol,hogy kik a szülők,hogy ne üsse a tk.-e a már meglévő kanomét,ott közölték,nyugodtan menjek el választani mert találunk olyan papíros kutyát ami jó a kanomhoz.
Egy csomó helyen arcátlanul hülyének nézték az embert kapásból,máshol meg azonkívül,hogy hol lehet sz@r kutyát venni,több infót nem tudtam meg.
A kanomat a kis milliomodik telefonálás után találtam,és ugyan egy első almos tenyésztőnél de a kedvessége és végtelen segítőkészsége igen megfogott.Nem arról papolt,hogy ki milyen,hanem a kutyáról.Arról amit meg akarok venni,és a legjobb tudása szerint próbált segíteni és megválaszolni minden kérdésem.Innen lett Zafír,és a mai napig tartjuk a kapcsolatot vele.
Aztán ugye jött a mizéria a lányzó kereséssel mint már írtam az előbb is.
A sok okádni való még említésre se méltó helyek után rátaláltam az előző kennelek által sokat szapult,általam még ismeretlen Qiékre.
Igen elfogult vagyok lehetséges de a tapasztaltak után felüdülés volt bemenni egy olyan helyre ahol rend és tisztaság van,a kutyák nem saját mocskukban ketrecekbe paszírozva élnek,hanem szabadon,bejárással a gazdi házába,tiszta víz előttük és még sorolhatnám....
Minden kérdésemre korrektül válaszoltak,akkor én kértem egy kis gondolkodási időt,meg azt,hogy ne árulják addig Dániát.
Utána eldöntöttem,hogy nekem ez a kutya kell.A foga tökéletes és nekem gyönyörű.
Az ára bár nem tartozik senkire de mélyen 200e alatt volt.
Hazahoztam és egy nap alatt beilleszkedett a családomba.Nem utálja a gyerekeimet,nem fél a porszívótól és sorolhatnám egy jól szocializált kutya tulajdonságait még jó ideig.....
Aztán Exi számomra már nem is volt kérdéses,hogyha van rá lehetőségem akkor jöhet ő is.Azonkívül,hogy különleges a színe,benne is egy jó idegzetű csupa szív kutyára leltünk.
Mindkét szuka egyenlőre úgy fest jó lesz az álmaim megvalósítására,de ez majd idővel kiderül.De ha mégsem,akkor nem fogok pánikba esni mert tökéletesek,"csak" szeretni való kutyáknak is.Legfeljebb a tenyésztési terveim csúsznak egy kicsit.Időm van,még remélem mér a jó isten egy keveset.
Egy percig nem bántam meg,hogy Andreától megvettem a kanom,és Margóéktól a két szukámat.Akárhogy is alakul a jövőre nézve.
A másik két kutyára azért nem térek ki,mert azt hiszem azt már kiveséztük.
Nos én se reklámot se hírverést se semmit nem volt szándékom ezzel a beírással kelteni,és érdekem se fűződik hozzá,csak annyit szerettem volna,hogy aki itt olvas az ne csak a rosszat lássa,olvassa,hanem a jó oldalával is tisztában legyen.
Előzmény: bristol (118)
Qimingxing Creative Commons License 2006.11.25 0 0 120
Azt még megkérdezném szerinted a többi tenyésztöt mi motivál mikor befedezteti a szukáját és megismétel olyan párositást amiböl jött nem túl jó minöségü esetleg harapáshibás stb.kölyök talán a fajta jobbá tétele ????Na ne röhögtess már!!!!
Előzmény: efram (117)
Qimingxing Creative Commons License 2006.11.25 0 0 119
Megprobálok válaszolni mindenre aztán remélem téma lezárva!
1. Nem tartom magam tenyésztönek 2év alatt nem is tarthatnám szerintem tenyésztö az aki több generációra vissza menöleg saját kutyákkal tenyészt esetleg vérvonal frissités céljábol vesz egy egy idegen vonalú kant vagy külföldön fedeztet.
2.Valóban nem jártunk csak az egyesület kiállitásaira ennek több oka is van ebbe nem mennék itt bele remélem ezek a problémák megoldódnak és jövöre találkozunk a kiállitásokon!
3.Mint már irtam Umberto szülei több ország championja es a testvérei is sorra nyerik a kiállitásokat és az ö harapáshibája nem olyan mértékü ,hogy ne probálhattam volna meg 3 szukával összerakni akiknek tökéletes a fog záródásuk.Azon kivül nem tudhatuk pl.Morgival milyen szineket hoz lehetett volna az összes baba fekete.A kölykök váltottak fogat nincs semmi probléma persze lehet az ö gyerekeinek lesz de ehhez nem kell Umberto.Más kenneleknél is született már harapáshibás kölyök akinek a testvérével a mai napig tenyésztenek és azzal a kannal aki ezt az almot lehozta ugyan ugy fedeztetnek és mégsem minden alomba születik harapáshibás kölyök.
4.Szerintem nyugodtan el lehetne menni más tenyészetekbe és bele lehetne nézni a kutyák szájába lehet el csodálkoznál azon amit látsz.
5.Azt egy kicsit furcsálom ,hogy Rubinál is és nálam is szúrja a szemüket mennyiért adjuk a kölyköket az út mindenki elött nyitva van hozzon ritka szinü kutyákat és adja kicsit többér mint a vöröset feketét stb.
Részemröl téma lezárva fölösleges minden nap ugyanazt leirni!
Előzmény: efram (117)
bristol Creative Commons License 2006.11.25 0 0 118
Szia!
Bocsi,hogy írok de én ehez a magam részéről annyit fűznék hozzá,hogy én mindíg kiállításoztam és ezek után is fogok.(kivéve azt a pár évet ami a betegségem miatt kiesett).A kutya tenyésztés tényleg egy pénznyelő hobby.De azért (nem tudom ez még nekem is szólt-e) de ha jársz kiállításra akkor láthattad én bizony elviszem a kutyámat,sőt elvittem a főtenyészszemlére is.A többit is vinni fogom amint abba a korba érnek,afelől nyugodt lehetsz.Nálam szempont,hogy a jó küllem mellett az idegrendszere is toppon legyen a kutyának.(ez biztos a munkakutyázásból maradt rám)
A derbyre is neveztem de azt még nem tudom viszem-e a kutyám mert sajna a tüzelés szegény kancsit kissé megviselte.És még mindíg javában tart.
A "tenyésztés" nálam ezzel a fajtával még a jövő zenéje ugyanis addig még igen sok mindennek kell klappolnia.De szeretném ha úgy sikerülne ahogy elterveztem.
Majd az idő megadja a választ erre is.
Előzmény: efram (117)
efram Creative Commons License 2006.11.25 0 0 117
Qimingxing! Megpróbálom leírni, hogy mi az ami kiváltotta a nemtetszésemet felétek.
Azért, mert már nem tenyésztem a fajtát, még nagyon érdekel a fajta alakulása és lehetséges, hogy egyszer visszatérek.
Általában ott vagyok minden MEOE-s kiállításon és többnyire a tenyészszemléken is, néha egy-egy közeli ország CACIB-jára is kimegyek. Egyetlen egyen sem láttalak a kutyáiddal, se kiállításon, se tenyészszemlén! A tenyésztéshez ezek hozzátartoznak. A tenyésztés nem arról szól, hogy veszek egy pár ritkább színű, eléggé ráncos kutyát, mert ezeknek a kölykei eladhatók és többnyire magasabb árért, na ezt nem tenyésztésnek, hanem máshogy hívják! Nem rossz piacgazdasági szempontból, de köze nincs a tenyésztéshez!
Egy tenyésztő nem fedeztet be egyből 3 szukát egy harapáshibás kannal!!!! Esetleg egyet és megvárja azoknak a kölyköknek a fogváltását és azután, ha minden rendben van, akkor esetleg fedez még vele, de leginkább azoknak a kölyköknek a kölykeit is megvárja fogváltásig! Tehát a második generációt is ellenőrzi és ha ott is rendben van, akkor esetleg fedeztet még egyet-kettőt a harapáshibás kannal.
Annyira nyílvánvaló, egy csoki kannal fedezettél, hogy 3 alomból szülessen jó sok ritka színű kutya és abból még vehessél ritka színű kutyákat, hogy még több pénz legyen belőle! Ez a helyzet teljesen egyértelmű, hogy a pénz motivál!
A kutyatenyésztés hobbi, abből nem lehet megélni! Nagyon hosszú idő, amig az ember tenyésztővé válik, rengeteg lemondással és pénzkidobással jár, nagyon sok türelem kell hozzá. Ebben az országban tenyésztőből nagyon kevés van! Ha most akarnék kutyát venni, nagy bajban lennék és azt hiszem, külföldről kellene vásárolnom.
Szóval eléggé visszás, amikor hinted az igét, hogy Te mekkora tenyésztő vagy és mennyire körültekintően jársz el egy-egy párosításnál!
BlackLucy Creative Commons License 2006.11.24 0 0 116

Értem.Így már megválaszoltad, köszi.

 

 

Függetlenül ettől, fontosnak tartanám megjegyezni, hogy mindig elöbb kérdezzünk, főleg az illetékestől mielött nyilvánosan bíráskodunk!!

Előzmény: Qimingxing (115)
Qimingxing Creative Commons License 2006.11.24 0 0 115
Mivel jött harapáshiba ezért többet nem szeretnék vele fedeztetni de azt Te is tudod,hogy nem kell ahozz harapáshibás szülö mégis lehet az alomba rossz zárodásu kölyök!
Én nem tartottam Umberto harapáshibáját olyan súlyosnak ,hogy 3 különbözö vonalú szukával ne merjem megprobálni!
Előzmény: BlackLucy (113)
Qimingxing Creative Commons License 2006.11.24 0 0 114
Nutella, hogyis kerül a képbe? Neki valóba 3cm harapáshibája és súyos csipő displaziája volt ezért még hét honaposan el lett ajándékozva de ezt te úgyis tudod!!!:-)Azt viszont nem tudod,hogy szeptemberben meghalt mert agydaganata volt.Igy képet nehéz lenne rakni róla!

Szerintem nem mondtam ,hogy Umberto nálam van csak azt,hogy az én tulajdonom és nem akkor ment a kennelböl mikor te mindentudó mondod.
Előzmény: efram (111)
BlackLucy Creative Commons License 2006.11.24 0 0 113

Aki a kennel névre törzskönyvezett az a kenneltulajdonostól aláírott nyilatkozatott mutatott fel,és Norcsi is jól ismeri. innentől nem az én mi reszortunk eldönteni melyikük nem mondott igazat.

Rendben értem. Láttam Ugandát, igen. Én nem szeretek-nék így kockáztatni, csak ha szerinted tényleg nincs benne rizikó akkor miért nem tartottad meg, számomra még mindig ez a kérdés.

Előzmény: Qimingxing (112)
Qimingxing Creative Commons License 2006.11.24 0 0 112

.Umbi szüleinél és testvéreinél semmi gond nincs hiszen Uganda Europa gyöztes lett az idén!.:-)))


Ezért megkockáztattam és három tökéletes fogú szukával raktam össze és hála nincs is semmi probléma!

Más kenneleknél is született már harapáshibás kölyök akinek a testvérével a mai napig tenyésztenek és azzal a kannal aki ezt az almot lehozta ugyan ugy fedeztetnek és mégsem minden alomba születik harapáshibás kölyök.

Előzmény: BlackLucy (109)
efram Creative Commons License 2006.11.24 0 0 111
Kedves Margó!
Mostanról tegyél fel képeket Umbertóról, hogy rövidre zárjuk a témát és a legelső csoki kanodról is, aki még Bambusz és Umberto előtt volt, hogy őt se felejtsük ki!
Előzmény: Qimingxing (108)
Qimingxing Creative Commons License 2006.11.24 0 0 110
Norcsi nem régen beszélt Erusal Ö semmit nem tudott erröl, hogy törzskönyveznek
még a kennel nevükre legalábbis nekünk ezt mondta!!!
Előzmény: BlackLucy (106)
BlackLucy Creative Commons License 2006.11.24 0 0 109
Ehhez hozzátartozik még egy kérdés: Ha azért ment el a kennelből mert harapás hibája van bár nem Hugó mértékű, mégsem megfelelő ahogy te írtad akkor miért fedezett?
Előzmény: efram (107)
Qimingxing Creative Commons License 2006.11.24 0 0 108
Nagyon téves infóid vannak Umbiról és Másáról van közös fotonk majd keresek neked:-))))
Nem emlékszem ,hogy jártál volna nálam centivel és lemérted volna, mint már irtam nem volt jó a harapása de ez a 3cm a te agy szüleményed!!!!
Előzmény: efram (107)
efram Creative Commons License 2006.11.24 0 0 107
Látom átveszi a szót egy-két illetékes végre!

Qimingxing pontosan ezekre a kérdésekre kellene válaszolnod! A visszakérdezés nem jó taktika, mert előbb utóbb a kérdések döngeni fognak az emberek fejében!
Umberto a neve, 11 hónapos volt, amikor fedezett, végül is ez nem akkora gond, ha a kutyának nincs ajakpalsztika ellenére 3 cm-es harapáshibája. Már rég nincs Nálad, a fedezés után, az új (kék) kutya behozatala előtt ment a kennelből. Néhány eladott kölyök vevője nem is látta a kant! Azt csak Te tudhatod, hogy mi lett a sorsa Umbertonak! Persze nem eladva lett!!!! Hanem gyorsan elpaterolva, csak vigyék onnan!!!!!!!!
BlackLucy Creative Commons License 2006.11.24 0 0 106
Igen, köszönöm, kielégítő a válasz. A kennel neves nem teljesen az én posztom, csak érdekelt,én nekem azonban arról van tudomásom, hogy a kennel név tulajdonosának beleegyezésével történt a tkvezés, aki jelen esetben nem a Norcsi. Az, hogy szétmentek még létező kennel.Umbiról hallottam, de amíg nem hallom a tulajtól a választ addig sosem lehetek biztos. Sajnálom. Igen az oroszoknál nagyon meg kell nézni mit vesz az ember. Könnyű beleszaladni ilyenbe.
Előzmény: Qimingxing (105)
Qimingxing Creative Commons License 2006.11.24 0 0 105
Szia!

Igen kapsz választ : a Velvet-Hair kennel Norcsinak és az exének a kennel neve.
Mióta szét mentek ezen a kennel néven két különbözö ember törzskönyvezett az egyesületnél erröl öket senki nem kérdezte meg ez egy kicsit furcsa!

Umberto az enyém nem lett eledva, azt soha nem titkoltam ,hogy nem 100%-os a harapása Bristolnak is már az elején elmondtam nem volt titok a vevők elött.
Természetesen nem olyan harapáshiba mint a te kutyusodnak van de mégse olyan mint lennie kéne az oroszok kicsit engedékenyebbek a fogaknál mint mi vagy más országok.
Igy Umberto lekerült a lapról mert sokan akartak fedeztetni vele!
A kölyköknél nincsen semmi probléma 1 baba volt harapáshibás de őt már úgy adtuk el hobbi célra!!!Remélem egyértelmü válasz volt!
Előzmény: BlackLucy (102)
bristol Creative Commons License 2006.11.24 0 0 104
Kedves Tibor!
Köszönöm,és igyekszem nem foglalkozni vele.
Én is további sok sikert kívánok önnek.

Üdvözlettel:
Csala Marianna
Előzmény: King Samurais (103)
King Samurais Creative Commons License 2006.11.24 0 0 103
Kedves Marianna!
Semmi gond nincs.Ehhez hozzá kell szokni!Mindenkinek eljön a pillanat,hogy a forumon a föszerepet játsza.Ezt tudomásul kell venni és nem foglakozni vele.
További sok sikert kivánok.

Üvözelttel:
Tóth Tibor
Előzmény: bristol (99)
BlackLucy Creative Commons License 2006.11.24 0 0 102

Sziasztok!

Annyit kérnék mindenkitől aki engem említ vagy példának hoz fel, hogy TŐLEM kérdezze meg vagy az illetékestől, hogy mit miért hogyan. Sosem titkoltam el semmit egyik kutyámmal kapcsolatban sem és a jővőben sem lesz így. Igazat adok Tóth úrnak, hogy igazából senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki mit miért tesz, az viszont ökölbe szorítja a kezem ha valami olyanról lesz tudomásom ami a kutyák a fajta és az állatok lelke ellen van, ahhoz nem nekem van közöm hanem az állatvédelemnek és aki foglalkozik ezzel.Frászt kapok attól amikor látom, hogy napról napra több kennel kerül fel a netre és ez még csak a töredéke annak ami M.o- van. Éppen az egyik nap kaptam kedves beírást a vendégkönyvembe ami így szól: "Nem is gondoltam volna, hogy ekkora " tenyészetek"is vannak". kedves , cinikus beírás. Bár gondolom a kedves hozzászóló nem olvasta végig a lapom, nem vette a fáradtságot, hogy legalább a bemutatkozómat elolvassa. Nem vagyok Tenyésztő.Egyetlen almom sem volt. Céljaim, törekvéseim vannak és nem azért tervezek almokat mert babázni szeretnék (még akkorse ha ez az egyik legörömtelibb része a dolognak).

Viszont nekem is lenne  kérdésem, remélem kapok rá egyértelmű választ: Qimingxing-mire érted azt,hogy az egyesület nem létező kennelnévre törzskönyvez és, hogy bambusz nem tetszett rendben, de Umberto sem?Most újabb csokoládé színű kanod van, rövid időn belül Ő a harmadik...

Az pedig továbbra sem a mi dolgunk, hogy eldöntsük melyik papír a "jobb": a meoés ami FCi josultságú de nem államilag elismert vagy az egyesületis ami nem FCi de államilag elismert.- a kutya "mínősége" ettől nem változik.

 

 

bristol Creative Commons License 2006.11.24 0 0 101
Köszönöm.
Többet igazából nem tudok hozzáfűzni mert azt hiszem mindent leírtam amit gondoltam,és azt,hogy mit miért tettem ill.tenni szeretnék.
Előzmény: efram (98)
Qimingxing Creative Commons License 2006.11.24 0 0 100
Az az öt alom valójában négy alom hiszen Tánya nem az én hanem a párom kutyája!
Két év alatt 4 alom baromi sok tényleg, másnál egy év alatt születik ennyi kölyök mégis tenyésztönek valja magát.
Mégis milyen kan volt a fedezö kutya? Ja, hogy ebbe az országba csak bizonyos kennelek kiváltsága hogy a kutya 10 honaposan fedezhet.És mégis milyen problémák???? és hogy azóta hol van? Miért hol van ha ennyire jól értesült???
Előzmény: efram (98)
bristol Creative Commons License 2006.11.24 0 0 99
Tisztelt Tóth Tibor úr!

Ne haragudjon,hogy beleszólok és isten mentsen bárkinek bármilyét megkérdőjelezzem.
Csak annyit szeretnék írni,hogy szerintem sincs köze senkinek semmihez és valószínűleg ha jobban elolvasta volna a hozzászólást akkor látná,hogy ez itt sem az ön bírálata volt és nem is kérdőjelezte meg senki a dolgait.Mert oda volt írva az is,hogy mindenkinek szive joga mit csinál a kutyájával.Ez csak ellenpélda volt arra,hogy pl. most rólam lévén szó miért kezdenek ki mert el akarok adni egy 6 hónapos kutyát.Amihez szintúgy nincs köze senkinek.Én is kifizettem és stb... Ez is szerintem csak azért lett felvetve mert a fórumon meg nagy az I love you és önt itt effektive nem kezdik ki mert elad.Csak engem.Nos lehet,hogy megakartak védeni,amire nincs szükségem,és én kérek elnézést ha úgy érezte,hogy önt sérti meg ez a beírás.Gondolom,és szerintem biztos vagyok benne ez nem önnek és önhöz szólt.Sajnálom ha úgy érezte és én kérek még egyszer elnézést a miattam kialakult "vita"miatt,ami valamilyen szinten önt is érintette,esetleg megsértette.

Üdvözlettel:Csala Marianna
Előzmény: King Samurais (97)
efram Creative Commons License 2006.11.24 0 0 98
Nagyon tetszik ez a vitatkozós része a dolognak! Végre mindenki kimutatja a foga fehérjét!

Kedves Bristol! Megkövetlek, azt gondoltam korpa közé keveredtél, de mint olvasom, nem erről van szó! Elnézést!

Darrin nem értem az általad leírtak és a Bristolnak általam leírtak közti összefüggést!
Én nem tartozom se belső, se külső körhöz, én már rég nem tenyésztek, ez a mai világ nem az én világom! Elég sok embert ismerek, aki shar-peiejel foglalkozott és most is foglalkozik, sokakkal tartom a kapcsolatot, naprakész vagyok.
Bristolt azért szólítottam meg, mert egymás után 2 kutyájának is mennie kellett és akitől vette az utolsó kettőt, annak ez már bevállt szokása.
Ki akart a fórumon eladni hamis papírokkal kutyát, azt a részt biztosan nem olvastam!?
Az én olvasatomban létezik egy MEOE törzskönyvezés és egy állami törzskönyvezés, én egyiket se mondanám hamisnak, ha erre gondolsz.
Ritát előszeretettel emlegetitek itt. Az, hogy a kutyájának milyen papírja van és miért, talán Tőle és a tenyésztőtől kellene megkérdezni.
Kennelek?? Én nem látok új tenyészeteket, csak szerencsétlen kutyákat, akikből a gazdája hírnevet, pénzt akar! Az én időmben szerencsére ilyenek még nem voltak, örülök, hogy időben szálltam ki! Annak idején, aki vett egy kutyát, nem kapott hozzá egyből tenyésztői vénát, sok egyke kutyás volt és nem akart mindenki tenyésztővé válni. Ez ma már kirtikán aluli ebben az országban!

Qimingxing! Baromi sok az 5 alom bizony, ahhoz képest, hogy honnan, mikor indult a tenyészet! Tenyészetekbe mentek a kölykök?! Biztosan tudják a vevők, hogy melyik kan volt a fedező kan, mennyi idős volt és milyen hibái voltak és hogy azóta hol van! Ez már 2. kutya, Bambuszon kívűl!
Írtam Darrinak, hogy nekem se a MEOE-hoz se az egyesülethez nincs közöm, sőt tenyésztő sem vagyok, csak voltam. Nincs már shar-peijem se. Az illetékesektől kérdezd meg ezt a kennelnév dolgot, a másik shar-epijes topikon biztosan válaszolnak majd.
Addig amig a vevőnél lévő kölykeid fel nem nőnek és nem jönnek elő a problémák, nyugodt lehetsz. Utánna majd fognak Rád ők is köpködni! Sok kölyök, sok köpködés!
Ez ugyan nem reklám, inkább zörgő haraszt!
King Samurais Creative Commons License 2006.11.24 0 0 97
Tisztelt hozzám szóló!
Tisztelettel megkérem,hogy vegye tudomásul ahhoz,hogy Én mit árulok és mit nem ahhoz Senkinek semmi köze nincs.Nem tartozom számadással senkinek sem mivel mindkettő kutya
ki lett fizetve és tudtommal Ön egy vasat sem adott bele.Ami meg a hátam mögött történik azzal jobban tisztában vagyok mint Őn gondolná!De hálistennek nem magának
és nem a fórumozóknak akarok megfelelni!Mert itt egy komoly mondat nem hangzik el
a kutyáról csak egymás szapulásáról!Tehát megkérem ,hogy azzal fogllakozzón ami Őnre tartozik.Ha megszóllt akkór megkérem tisztelettel,hogy a nevét adja hozzá ha
Ön olyan ókosnak tartja magát!
Részemről ennyi én nem vitatkozom senkivel felölem mindenki ugy szaporit ahogy akar,
ugy tartja a Shar-peit ahogy gondolja de engem hagyjon ki az egészből!

Üdvözlettel:
Tóth Tibor
Előzmény: darrin (95)
Qimingxing Creative Commons License 2006.11.24 0 0 96
Kicsit elgondolkodhatna mielött hülyeségeket irogat!Nálam mert ugye rám gondol:-))eddig 5alom született ez tényleg baromi sok.A nagyrészük tenyészetbe ment érdekes lenne ha rávenném a tenyésztöt számolja fel az állományát mert az én kölyköm jobb!!!Eddig egy felnött kutyát adtam el Bambuszt mégpedig mert nem tetszett ez nem titok a forumon is fent volt!!!
Bristol vörös szukája összeférhetetlen ha figyelt volna tudná hiszen téma volt a fórumon.Mikor Dániát elvitte 10és 12hetessek voltak mégis összeverte. Ennek ellenére nem tanácsoltam ,hogy adja el nagylány már tud egyedül dönteni!!!!
Azért azt érdekessnek tartom az nem szúrja a szemét,hogy más befedeztetett kutyákat ad el?Ja persze az nem hiszen neki nyalni kell.És az nem ,hogy olyan kezd tenyészteni akik nemrégen minden tenyésztötöl kölyköt kunyerált olcson hobby cálra.És az vajon miért nem,hogy az egyesület olyan kennel névre papiroz ami nemis létezik!Talán azért mert minden szentnek maga felé hajlik a keze!!!
Addig mig a vevö aki elviszi tölem a kölyköt elégedett nyugodtan lehet rám köpködni!A NEGATIV REKLÁM IS REKLÁM!!!!!!
Előzmény: efram (90)
darrin Creative Commons License 2006.11.24 0 0 95
Sziasztok!
Efram,eddigi hozzászólásaid alapján azt gondoltam egy hozzáértő korrekt valaki lehetsz,aki ugyan kissé vulgáris de legalább nem dumál fölöslegesen.
De kicsit tévedtem!Nem értem,hogy ítélkezhetsz és írhatsz ilyen sértő hülyeségeket amikor nem vagy a dolgok lényegével tisztában.Bristolt nagyon rég óta ismerem és van szerencsém még olyan kutya gazdája lenni aki tőle származik.Mindíg vigyázott,hogy szép és egyben jó kutyák kerüljenek ki tőle,ha esetleg beesett egy "hobby kutyának való",ivartalanítási kötelezettséggel adta el.
Nem hiszem,hogy arra vágyik,hogy megvédjem de ez az igazságtalanság a részedről engem is idegesít.
Mások is adnak el növendék kutyát és nem tudom miért baj az ha valaki nem óhajt mindennap verekedő kutyákat szétszedni.Miért baj,hogy a renitenst kiemeli?
Volt neki több ivartalanított kutyája is a régi időkben,de sajna szerintem rájött,hogy az a kutya agresszivitásán mit sem változtatott.Azonkívül az a kis szuka nagyon szép és nincs olyan hibája a verekedésen kívül ami miatt ivartalanítani kéne.
Azt tényleg miért nem véleményezed,hogy ennyi hamis papíros kutya kerül ki,(nemcsak hobby célra),a fórumra is kerülnek olyan dolgok amitől kinyílik a bicska az ember zsebében.De az valami belső körbe tartozik ahonnan esetleg Bristol kilóg?Tehát kezdjük ki őt mert egy egészséges FCI-s,nem hamis papíros kutyát el akar adni.
King urat bezzeg nem véleményezed és a többieket!Azokat a fórumon tisztára nyalják,a háta mögött meg köpködik.Érdekes,most ő pont árulja a 3 éves elmúlt kutyáit,Kakalinka,meg a saját tenyésztésűt befedeztetve,aki szintén elmúlt 3.
Ez nem baj.És sorolhatnám még.....Aztán ha körül nézel a "piacon" nem kevés egy évesnél idősebb kutyát adnak el. De ezzel sem őket akarom véleményezni,mert mindenki szive joga mit csinál,csak kicsit kontrasztként írtam a te nagy problémádhoz.Azonkívül a fekete kant amit Bristol elajándékozott,(mert ő vette de pénzt nem kért érte amikor elvitték tőle),külön leírták,hogy csak hobby célra és más kan kutya mellé nem,azonkívül nem kenneltartásra és bármikor meglátogatható.
Ritkán találkozik az ember nála korrektebb kutyással,és én ezt tapasztalatból mondom.Pedig elég öreg vagyok már, és én is évtizedek óta kutyázom,sőt még bizony bírálok is fajtákat.
Na folytatom.És a kennelek amik sorban alakulnak,hobby kutyákból hirtelen tenyészkutyák lettek???
És arról,hogy egy tudatlan elmegy kutyát venni és mindent rásóznak??Egyesületis papír,ami csak saját kiállításokra jók,arról nem tájékoztatják az embert,hogy ez külföldön meg itthon FCI-s kiállításon szart se ér!Tapasztalatból mondom mert én is körül nézegettem már párszor.(tisztelet a kivételnek)
De nézd meg Rita Szmötyijét is,ha olyan jó az egyesületis papír miért kellett az FCI-s papírját külföldről beszerezni.De igazából nem is ez a fő probléma.
Hanem a Hamis papír ,meg az ész nélküli szaporítás!!!!Ezen kéne elgondolkozni és nem olyan embert,embereket kikezdeni akinek,akiknek "csak annyi van a rovásán",hogy el akar adni egy kutyát ami még bárhová simán beilleszkedik a kora miatt,és mert nála nem úgy alakultak a dolgok mint ahogy azt elképzelte.
Ez a rosszindulatú és meg nem alapozott beírás több mint sértő,és tényleg jobb lenne ha mindenki a saját kis háza táján söprögetne.
Előzmény: efram (90)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!