Nem fogjátok kitalálni, milyen filmet vetít ma, az 56-os forradalom 50. évfordulójának előestéjén a TV2: a Bukást, Hitler végnapjait..."Csak" mérhetetlen izléstelenség, vagy tudatos provokáció?
látom nem értetted meg a film készítőit. Itt nem a háborúról van szó, itt nem arról van szó, hogy az easy század bevonul Párizsba, hanem itt HITLERről van szó...
Kereskedelmi televíziók nem nagyon szoktak ünnepekhez igazodni, különösen nem államihoz. Karácsonykor több a télapós film, husvétkor meg a nyuszi. Nemzeti ünnepekre ott a köztévé.
Képzeld, én is megnéztem annak idején a hitleres filmet, de ilyenkor tán nem azt kéne adni főműsoridőben, hogy a hős szovjet csapatok hogyan picsázzák el a Führert.
Rengeteg: most mennek a mozikban, szóval akinek nem tetszik a program az ad.1 veszi a távirányítótés: - El classico - Forma-1 - HírTV satöbbi
ad.2 Veszi a kabátját és - Moziban hangol a holnapi megemlékezésre - Meglátogatja valamelyik 56-os rendezvényt - Kossuth téren szív magába ey kis "forradalmi hangulatot" satöbbi
Hitler bukása ugyanazon szovjet csapatoknak köszönhető, akik később leverték a forradalmat. Sokáig, nagyon sokáig éppen azt nyomatta a propaganda, hogy itt a volt nyilasok, nácik lázadtak föl, akárcsak annak idején Kelet-Berlinben. Minimum ízléstelen tehát a forradalom 50. évfordulójára berakni ezt a filmet főműsoridőben.
persze, meg a TV2-k ürgebőrbe varrva rádióztak a békaruhában az imperialistákkal... látjátok, olyan szánalmas összeesküvés-elméleteket gyártotok, hogy még a Tanunál is viccesebbek vagytok. Pedig az is eléggé abszurd, ebben egyetérthetünk...
én azért megnézném, ha lehet... szeretem azt a filmet, meg tegnap is megnéztem a voxon a schindler listáját, mert jó film, ennyi, ha nem szereted a VH-s filmeket, akkor ne nézd, ennyi...
Az összeesküvés elméletet egy bizonyos kor fölött élettapasztalatnak hívják. Nagyon átlátszó és egyben végtelenül undorító a szándék. És biztosan nem véletlen. . .
a burkolt szándék nyilvánvaló: az,hogy Hitlernek vége lett azt a felszabadító szovjet csapatoknak köszönhetjük, tehát az 56-os forradalmat vonják kétségbe kvázi nem is kellett volna ez a foradalom hiszen az oroszok csak jót tettek velünk, hogy bejöttek....
Igen, ez kissé fura. Levetithették volna bármikor, akár egy héttel ezelőtt is... Gondolom az antisztálinista forradalom 50. évfordulójának előestéjén fel kell hívni a figyelmet a "szélsőjobboldali veszélyre" is. Nem hiszem, hogy ne lett volna egy nyavajás filmjük '56-tal kapcsolatban.