Keresés

Részletes keresés

charlie21 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 19

Egy Keceli példány

Dízelparadicsom Creative Commons License 2006.10.17 0 0 18

Ígyis használták. Ez a kép tapolcahelyorseg.hu -ról van.

Előzmény: st_patrick (17)
st_patrick Creative Commons License 2006.10.17 0 0 17

Aha. Szóval személyi mentesítésről van szó. Hát... Esetleg ha telepakolták ezzel a küzdőteret, el lehet adni mentesítőjárműként:)

Előzmény: Dízelparadicsom (16)
Dízelparadicsom Creative Commons License 2006.10.17 0 0 16

A bekarikázott az MK-67-s mentesítőkészlet.

Amúgy még az UAZ-ba is volt!

Előzmény: st_patrick (15)
st_patrick Creative Commons License 2006.10.17 0 0 15

Ha már a BRDM-nél tartunk akkor abból is kettő volt. A BRDM-1 torony nélkül, a BRDM-2 pedig a BTR-60PB tornyával. Mi ezt utánoztik, talán ezért is könyvelték el a PSZH-t nyugaton felderítőjárműként. Nem néztek az oldalajtó mögé:))

Mentségképp mondom, hogy a Haditechnika-beli cikk említi, hogy tartozott hozzá egy MK-67 jelű mentesítőkészlet. (?) Azmiaz? Talán ezzel lehetett mentesítőjárműként is használni?

Előzmény: Maz (13)
Maz Creative Commons License 2006.10.16 0 0 13
>Például az előbb említett itten valaki egy vegyvédelmi változatot, bevallom ilyenről nem hallottam.

Mert nem is volt. Csak a legtöbben nem tudják megkülönböztetni a FUG-ot a PSZH-tól.
Pedig egyszerű, amelyiken torony van(és nem BRDM) az a PSZH. (Ugyanis a BRDM-et se nagyon tudják megkülönböztetni a FUG/PSZH-tól.)
Előzmény: st_patrick (12)
st_patrick Creative Commons License 2006.10.16 0 0 12

Üdv Mindenkinek!

Talán próbáljuk meg összeszedni a változatokat! Például az előbb említett itten valaki egy vegyvédelmi változatot, bevallom ilyenről nem hallottam. Voltak aztán pki változatok, nem tudom milyen szinteken használták. Tudok még egy tüzérségi parancsnoki járműről is, ami az ÁRpád tűzvezető rendszer része volt.

Kiegészítést, pontosítást tudnátok tenni esetleg?

stp

Dízelparadicsom Creative Commons License 2006.10.16 0 0 11
ON:Jók a képeid multkor végignéztem!
Előzmény: charlie21 (8)
miszega Creative Commons License 2006.10.16 0 0 10

OFF

köszi,

mert hogy határrendészeti lett volna, na az így már más, én sose fogadok el egy nézőpontot

akárki mondja is

hmm, ezt nem tettem mellé, hogy ez nem tuti info

Előzmény: monfondir (7)
charlie21 Creative Commons License 2006.10.16 0 0 9
Boccs a második kép kakuk tojás!
charlie21 Creative Commons License 2006.10.16 0 0 8

Most már csak céltárgynak jók ,néhány kép Várpalotáról,a képtáramban van még egy rakás.

monfondir Creative Commons License 2006.10.15 0 0 7
off:
Ez hülyeség. mármint "akkor egy roham zászlóalj szépen szitává lövi őket".
Emlékeim szerint, akkor jöttek be, amikor a határvadász csapatokat felállították és azokat nem a taxisok ellen hozták létre (bár volt aki ilyen rémképeket festett fel anno).
Én még emlékszem a szerb ágyuk hangjára...Nem mintha sokat tudtunk volna tenni ellenük.
On:
Előzmény: miszega (6)
miszega Creative Commons License 2006.10.15 0 0 6

OFF:

Hogy azt is minek vásároltuk meg? És miért pont a karhatalmi verzióját, ami nincs páncélozva? Gondolom ez volt a legolcsóbb verziója.

Antalék eredeti célja az volt, hogy ha megint lesz taxis blokád, akkor egy roham zászlóalj szépen szitává lövi őket

Hornék, mint használhattlan harcjárművel nem is törődtek velük

Viktorék kacérkodtak a korábbi ötlettel, de 2002-ben vesztettek

aztán a lánctalpasoktól mentes haderőre való áttérés és persze, mert nem telt másra, kihozták ezeket is a hangárokból

gyakorlásra jók nem-? bevetése eredetileg fel sem merült...

más kérdés hogy igazán erősebb páncéllal csak lánctalpas látható el

Előzmény: Saskarom34 (5)
Saskarom34 Creative Commons License 2006.10.14 0 0 5
Én szolgáltam Tatán, ahol voltak PSZH-k, de szerencsére sosem voltam lövész. Amúgy 25. Dandár sem használta másra, mint vegyivédelmi felderítő és mentesítőjárműnek, de szerintem még ennek is alkalmatlan volt. Egy 22 mm-es nehézgéppuskával simán leszedhető volt. Kb annyit érhetett, mint most a BTR-80A típus. Hogy azt is minek vásároltuk meg? És miért pont a karhatalmi verzióját, ami nincs páncélozva? Gondolom ez volt a legolcsóbb verziója. Akkor inkább a BMP II-t kellett volna megvenni. Na de ez nem az én dolgom. A PSZH-ra visszatérve, csapatszállítónak a 25-ösök is inkább az azóta szintén kivont BMP-I-t használták. És az igazán hatásos harcjármű volt. Nekem anno volt szerencsém olyan hadijátékon részvenni, ahol egy teljesen feltöltött dandár  megindult 2 harckocsi és négy lövészzászlóaljával támadásban, harcihelikopter fedezettel (16 db gépsárkány volt a levegőben), önjáró tüzér előkészítés után. Nos, aki ezt átélte, és megborzongott, amikor megindult alatta a föld, az most kiröhögi a mai könnyűlövész mutatványt. A PSZH-ról meg nem is beszélve.
Előzmény: Törölt nick (4)
Yosser2 Creative Commons License 2006.10.14 0 0 3

Csak beleírt egy nullát (n0s). Ezt hívják nullázásnak. Régi szokás..

üdv Y

Előzmény: Magyar Néphadsereg (1)
Magyar Néphadsereg Creative Commons License 2006.10.14 0 0 2
Amúgy én nem volam PSZH-s ezért érdekel a dolog!
Előzmény: bindera (0)
Magyar Néphadsereg Creative Commons License 2006.10.14 0 0 1
Nem akarlak megsérteni de te mindig az új topicokban elsőként szólogatsz bele ökörségeket ez szerinted jó??
Előzmény: bindera (0)
bindera Creative Commons License 2006.10.14 0 0 0
n0s halljuk
Magyar Néphadsereg Creative Commons License 2006.10.14 0 0 topiknyitó
Köszöntök mindenkit, szerretném ha megosztanátok élményeiteket tapasztalataitokat a PZSH-val kapcsolatban !

http://www.haditechnika.hu/Tortenet/utan/D944PSZH.htm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!