Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ha már a BRDM-nél tartunk akkor abból is kettő volt. A BRDM-1 torony nélkül, a BRDM-2 pedig a BTR-60PB tornyával. Mi ezt utánoztik, talán ezért is könyvelték el a PSZH-t nyugaton felderítőjárműként. Nem néztek az oldalajtó mögé:))
Mentségképp mondom, hogy a Haditechnika-beli cikk említi, hogy tartozott hozzá egy MK-67 jelű mentesítőkészlet. (?) Azmiaz? Talán ezzel lehetett mentesítőjárműként is használni?
>Például az előbb említett itten valaki egy vegyvédelmi változatot, bevallom ilyenről nem hallottam.
Mert nem is volt. Csak a legtöbben nem tudják megkülönböztetni a FUG-ot a PSZH-tól. Pedig egyszerű, amelyiken torony van(és nem BRDM) az a PSZH. (Ugyanis a BRDM-et se nagyon tudják megkülönböztetni a FUG/PSZH-tól.)
Talán próbáljuk meg összeszedni a változatokat! Például az előbb említett itten valaki egy vegyvédelmi változatot, bevallom ilyenről nem hallottam. Voltak aztán pki változatok, nem tudom milyen szinteken használták. Tudok még egy tüzérségi parancsnoki járműről is, ami az ÁRpád tűzvezető rendszer része volt.
off: Ez hülyeség. mármint "akkor egy roham zászlóalj szépen szitává lövi őket". Emlékeim szerint, akkor jöttek be, amikor a határvadász csapatokat felállították és azokat nem a taxisok ellen hozták létre (bár volt aki ilyen rémképeket festett fel anno). Én még emlékszem a szerb ágyuk hangjára...Nem mintha sokat tudtunk volna tenni ellenük. On:
Én szolgáltam Tatán, ahol voltak PSZH-k, de szerencsére sosem voltam lövész. Amúgy 25. Dandár sem használta másra, mint vegyivédelmi felderítő és mentesítőjárműnek, de szerintem még ennek is alkalmatlan volt. Egy 22 mm-es nehézgéppuskával simán leszedhető volt. Kb annyit érhetett, mint most a BTR-80A típus. Hogy azt is minek vásároltuk meg? És miért pont a karhatalmi verzióját, ami nincs páncélozva? Gondolom ez volt a legolcsóbb verziója. Akkor inkább a BMP II-t kellett volna megvenni. Na de ez nem az én dolgom. A PSZH-ra visszatérve, csapatszállítónak a 25-ösök is inkább az azóta szintén kivont BMP-I-t használták. És az igazán hatásos harcjármű volt. Nekem anno volt szerencsém olyan hadijátékon részvenni, ahol egy teljesen feltöltött dandár megindult 2 harckocsi és négy lövészzászlóaljával támadásban, harcihelikopter fedezettel (16 db gépsárkány volt a levegőben), önjáró tüzér előkészítés után. Nos, aki ezt átélte, és megborzongott, amikor megindult alatta a föld, az most kiröhögi a mai könnyűlövész mutatványt. A PSZH-ról meg nem is beszélve.