Keresés

Részletes keresés

Gabiiiiii Creative Commons License 2008.12.06 0 0 313
tobbezer orat a gyerekem itthon sincs
Előzmény: medroller (312)
medroller Creative Commons License 2008.12.06 0 0 312
Nagyon keservesen magyarázza meg mindenki itt, hogy miért is kell a gyereknek évente többezer órát a tévé előtt ülni :D
Imádom ezt a fórumot :D
Előzmény: Babco (304)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.12.06 0 0 311
megigernem en is hogy jo kislany leszek,ha egyszer lefekhetnek 10 elott:)
Igerem nem neznek TV-t,sem reklamot,csak aludnek:)
Előzmény: Babco (310)
Babco Creative Commons License 2008.12.06 0 0 310
".Es ha valaki azt hinne,hogy napi 2 uszas,/az oviban is uszik/,korai keles,es ovoda utan a gyerek almos,az marhara teved..."

3 órás korcsolyázás, egész napos lótás-futás után is képes az enyém este azt játszani, hogy a könyvespolctól nekiiramodik és a kanapén landol repülve...egymás után 50x .... vagy a franciaágyon ugrálnak visítozva...
Este 8-kor maximum én tudnék aludni, ha hagynának.
Előzmény: Gabiiiiii (309)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.12.06 0 0 309
na varjunk csak...en 5-ig dolgozom,ha ciganygyerekek potyognak az egbol,akkor sem erek az oviba fel 6 elott..Hazaerkezes joesetben 6 korul,de akkor meg nem vettem egy liter tejet sem..Utana azert nem baj,ha koszonok a nagyobbiknak,megkerdezem hogy telt a napja,milyen lett a matekdoga..Persze kozben mar jar a kezem es csinalom a kajat...Fozes nuku,arra mar vegkepp nincs ido:)

KOzben mar reg elinditottam a mosogepet,jovok-megyek,leszedem a megszaradt ruhakat,osszeszedem a kutyaszart:) /meg nem szobatiszta,11 hetes:)/,hozza is szolok 2 szot es menetkozben megprobalom megsimogatni....

Kozben hazajon az ember,pocsekolo modon ilyenkor leulunk egy kv melle es nagyvonalakban elmeseljuk kivel mi tortent./10 perc/.Kozbe persze folyik a gyereknek a furdoviz,utana vacsora.....

Ha meg senki nem ajult volna el a faradtsagtol,jon a minden esti kotelezo tarsasozas es meseles a gyereknek,es mar hipp-hopp 10 ora is van

en meg kesz vagyok....

kiveve a mar emlitett napokon,mert olyankor kimarad a furdes /az uszodabol jon/,de az osszes tobbi marad....Es ha valaki azt hinne,hogy napi 2 uszas,/az oviban is uszik/,korai keles,es ovoda utan a gyerek almos,az marhara teved...
Előzmény: Babco (306)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.12.06 0 0 308
tudom ajanlani a bunkosbotot:)
Előzmény: Babco (307)
Babco Creative Commons License 2008.12.06 0 0 307
Meg akár egy könyvet is elolvassanak... Ez csak az optimista forgatókönyv, mi is egy héten kétszer 7-kor esünk be az ajtón, mert tornáznak a lányok. Esélytelen hogy 8-kor aludjanak. Ezt maximum kloroformmal tudnám elérni, főleg ha délután is aludtak az oviban.
Előzmény: Gabiiiiii (305)
Babco Creative Commons License 2008.12.06 0 0 306
"Én nem hiszem, hogy este 8 után a gyereknek ébren kell lennie. "

:-)))
Most aztán tényleg kíváncsi vagyok, hogy milyen a tökéletes időbeosztás. Szóval 5-kor hazaérnek az oviból, mire leveszi mindenki a cuccát, kezet mos, az fél 6, 8-ra alszik a csemete, vagyis 7-kor már el kell kezdeni a fürdést, fogmosást, meseolvasást. Na szupermami, azt a 1,5 órát amiből 1/2 óra minimum a vacsora, hogyan is osztanád be hogy jusson a házimunkákból? Lécci azt is vedd figyelembe, hogy van egy csomó házimunka ami zajjal jár, tehát porszívózni, centrifugálni, mosogatni csak 8 előtt lehet, továbbá az a megoldás sem jó, hogy az egyik hétvégi napon mindent elvégzünk, mert ahol gyerek van, ott hatványozódik a kosz meg a szennyes, ha tehát hétfőtől péntekig nem csinálnék semmit, akkor szombat reggel az ÁNTSZ le is zárhatná a lakást.
Előzmény: Törölt nick (300)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.12.06 0 0 305
hihi,mi egyik heten 2,masik heten 3x fel 8-ra erunk haza,mert uszni jar a kolyok....ebbe a maradek idobe tessek belezsufolni az osszes eddig leirtat:))


ezeken kivul persze jo lenne,ha a hazaspar is tudna egymassal par szot beszelni,mert aztan lehet arrol beszelni,hogy elhanyagoltuk a masikat ,ezert csonka a csalad:))
Előzmény: Babco (304)
Babco Creative Commons License 2008.12.06 0 0 304
"Azokat az órákat én másként használnám föl."

Ó persze, mindenki, ha napközben nem kéne dolgozni, hanem annyi lenne az összes probléma, hogy a kozmetikus után a szoláriumba vagy a fodrászhoz menjünk, megegyük a szakácsnő által főzött ebédet és leellenőrizzük, hogy a takarítónő mindenütt letörölt-e a port. Jól sejtem, hogy te nem egy dolgozó anyuka vagy, ugye? Szerintem 25 alatti fiatal lány naiv tervekkel, hogy a babucikámmal majd ezt meg azt fogom csinálni. Amikor a barátnőmmel felszálltunk a babakocsikkal egy buszra, egy fiatal csaj közölte, hogy " ha majd gyerekem lesz, én nem szállok fel vele a buszra". Neked is vannak ilyen szép rózsaszín ködös álmaid?
Azért megkérdezném, hogy te mikor mosogatnál, vasalnál, főznél, porszívóznál, stb, ha reggel együtt indulsz a gyerekkel 7-kor otthonról, együtt érsz vele haza 5-6-kor? Utána persze vacsorát adsz a családnak (ki is főzte meg és mikor?), 2 órás kreatív foglalkozás a gyerkőcökkel. Pillanatok alatt este 8 óra van, a gyerek mehet fürdeni, fogat mosni, esti mese, máris 9 óra. 9-kor nekiállnál porszívózni talán? Írd már le lécci a Minta család tökéletes minta napját, hogy okuljunk belőle. Napközben mindenki megy a dolgára, kezdd ott, hogy (jó esetben!) 5 és 6 óra között hazatér a család. Legyen benne házimunka, a gyerek másnapi ruhájának az előkészítése, leckéjének átnézése, de még anyuka-apuka 8 órás alvása is.

Nálunk nincs minden nap tévézés, de én könnyen beszélek, mert részmunkaidős vagyok, így plusz két órám van az átlagos anyukákkal szemben, ráadásul a két gyerekem között nagyon pici a korkülönbség, így nagyon jól eljátszanak, ha beküldöm őket a gyerekszobába pónizni, addig én mosogathatok.
Előzmény: Törölt nick (301)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.12.06 0 0 303
tudod attol hogy gyerekeim lettem en nem lettem tokeletesebb es gép sem....Igencsak kicsuszik egy "hulye" vagy egyeb,es erdekes modon egyik gyerekem sem beszel csunyan,a felnott es a kamasz sem...Ugyanez ervenyes a TV-re.....Eddig is megneztem a hiradot es ezentul is meg fogom....Nem ert veget a sajat eletem azzal,hogy gyerekeim lettek es nem is szandekozom aldozatot csinalni magambol..Nem tudom,te hogy vagy vele,nekem ez az egyszem eletem van,szeretnem azt ugy elni,ahogy nekem tetszik.....Onzo vagyok,lehet,de ettol ez meg nalunk igy van.....nem kell hogy tetszen senkinek
Előzmény: Törölt nick (300)
Aminah Creative Commons License 2008.12.06 0 0 302

ha NAPI SZINTEN megy a kétórás tévéztetés, semmi jót nem hoz

 

De sok rosszat sem. Semleges.

 

Azokat az órákat én másként használnám föl.


Erre kíváncsi vagyok. Egyedül otthon két kicsi gyerek + 1 db felnőtt, akinek nincs ideje éppen velük foglalkozni, a felnőtt nem superman kategória, energiái végesek, délután 5-kor egész napos rohangálás után örül, hogy él, és épp egyéni csúcsot készül beállítani hogyan mossunk, teregesünk, vasaljunk, főzzünk vacsorát és holnapra ebédet, mosogassunk, porszívózzunk ki, mossunk fel, + aktuális bónusz kategóriában.

 

Hétvégén két óra? Vagy ezt inkább ne is kérdezzem? :(

 

A hétvégék nagy részén elutazunk.  Ha itthon vagyunk, az már a min. 2 db felnőtt kategória, a gyerekek kb enni és aludni jönnek be a kertből.

Előzmény: Törölt nick (301)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.05 0 0 301
Értelek. Hát, szomorúnak tartom, ha NAPI SZINTEN megy a kétórás tévéztetés, semmi jót nem hoz. Annak idején volt egy mese hétkor és azt mindenki megnézte, de ennyi. Nem emlékszem, hogy annyira hiányzott volna az, hogy órákat tévézzek.
Napi két óra tévé, az mennyi egy évben? Azokat az órákat én másként használnám föl.
Hétvégén két óra? Vagy ezt inkább ne is kérdezzem? :(
Előzmény: Aminah (299)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.05 0 0 300
Ebben tér el igazán a véleményünk: számomra a gyereknevelés azt kell, hogy jelentse, hogy magamat is ráterelem a jóra, hogy jó példát mutassak. Természetes, hogy nem alkalmazkodik egy felnőtt egy gyerekhez, de ha nem dohányzom és nem fekvehányok a gyerek előtt, az mindenképpen pozitív. Főleg hosszútávon. Nem káromkodik az ember, visszafogja magát, artikuláltan, szépen, választékosan beszél, hiszen a gyerek nagyon érzékeny. Meglepő lehet, de mi is érzékenyek vagyunk. Nekünk se tesz jót a sok tévézés. Elbutít :)
Én nem hiszem, hogy este 8 után a gyereknek ébren kell lennie. Persze, ez itt már ki lett tárgyalva, mindenki máshoz szoktatja a gyerekét, van, aki úgy érzi, elég a gyereknek 6 óra alvás is, hiszen neki is elég. Vagy, eleve 8kor kel a gyerek, minek lefektetni 8kor... de nem hiszem, hogy pont akkor kell híreket nézni, amikor a pici, oviskorú gyerek ott van. Mindannyian tudjuk, mik vannak a hírekben. Nem kell, hogy hallja, semmi értelme nincs. Nem tud vele mit kezdeni, csak zavarja. Te kiteszed ennek őket, meg a többség kiteszi, én máshogy vagyok ezzel.

"A hatodik szuletesnapi torta melle ajandekkent bekapcsolom a a TV-t?"

Ajándék?
Előzmény: Gabiiiiii (296)
Aminah Creative Commons License 2008.12.05 0 0 299

nem kell ahhoz RENDSZERESEN tévéztetni.

 

Nem edzőtáborként nézetem vele a tévét! :-)))

Arról van szó, hogy nem akarok széllel szemben pisilni. Kiiktatni a TV-t a gyerek életéből, az felesleges szívás.

Nem tudom, mit értünk RENDSZERES alatt...én egész délelőtt házon kívül vagyok a kicsivel (kert, babaprogram, vásárlás, stb), bejövünk ebédelni, mese könyvből, ő lefekszik aludni, amikor felébred, elmegyünk a nagyért, aki az oviban szinén nem látott TV-t, amikor hazaérünk, nekem van 1,5-2 órám, ami a háztartásé, ebből egy órát tuti, hogy a TV elé ültetem őket, koraeste megnézem a híradót, aztán hazaér apu, vacsi, birkózás, fürdés, mese fejből, alvás, vége a napnak. (mármint a gyerekeknek) Ez egy átlag nap, de szerintem a legtöbb családnál ilyen. Este 5-6-ig alig van otthon valaki, ovi, suli, szakkör, bevásárlás, edzés, mittudomén. Otthon házifeladat, vacsora, alig marad egy. max két óra lazítani. Ha azt mind a képernyő előtt tölti (nem tölti ott!) egy gyerek...hát attól nem fog meghülyülni...

Előzmény: Törölt nick (294)
Aminah Creative Commons License 2008.12.05 0 0 298
Gabonapelyhet velem is vetetett a gyerek, aztán kiderült, hogy csak a reklámban látott bónusz kártyacsomag kellett neki, a pelyhet már nem akarta megenni... sebaj, én mádom, megettem én :-) Legközelebb megint kérte a boltban, mondtam, hogy jó, de csak akkor kapja meg a kártyát, ha megette az összes pelyhet. Így már nem kellett :-)
Előzmény: Babco (292)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.12.05 0 0 297
Én ahol tévét látok, tévézést, ott nagyrészt az átlagos iszonyúan korlátlan folyamatos tévézés megy. Lehet, hogy te mást tapasztalsz. "

elhiszem,hogy latsz rossz peldakat...Eppen ezert alkalomadtan mutasd meg,hogy lehet ezt esszel is csinalni,es nem biztos,hogy a teljes elutasitas a megoldas...
Előzmény: Törölt nick (295)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.12.05 0 0 296
ezt egesz pontosan hogy gondolod a gyakorlatban?? A hatodik szuletesnapi torta melle ajandekkent bekapcsolom a a TV-t?

Vagy en 6 evig ne nezhessek hiradot,vagy barmit,amit akarok,mert a gyerek fulet veletlenul meguti egy reklam?? Vagy hogy??

alljunk meg egy pillanatra..Egy gyerek valoban nagyon fontos,sokmindent az ember atalakit,alkalmazkodik...DE....o szuletett bele egy kesz csalladba,ahol mar kialakult szokasok vannak es nem forditva,az o szuletesevel mindenki felad mindent,amit addig csinalt....
Előzmény: Törölt nick (294)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.05 0 0 295
"Emlékeztetsz azokra a szülőkre, akik vinnyogva követelik, hogy ártatlan lelkű édes kis tizenéves csemetéjüknek nehogymá' szexuális felvilágosítást tartsanak az iskolában vagy egy védőnő kotont mutasson nekik, aztán meg értetlenkednek, ha a kis aranyos 16 évesen teherbe esik vagy összeszed valamilyen cuki nemibetegséget."

Hát, ez kedves tőled, hogy hozzájuk hasonlítasz :)
A lányokat konzervdoboztetővel körülmetélő afrikaiak nem jutnak még rólam eszedbe? Esetleg a Mikola sturmbannführer a körmössel? :(

"Az a bajod, hogy fekete-fehérben látod a világot és azt hiszed hogy akiknél van tévé, azoknál folyamatosan be van kapcsolva és a gyerek egész nap mást sem bambul, csak az idióta rajzfilmeket nézi."

Mindannyian más környezetben élünk, mást tapasztalunk és más családokat látunk. Én ahol tévét látok, tévézést, ott nagyrészt az átlagos iszonyúan korlátlan folyamatos tévézés megy. Lehet, hogy te mást tapasztalsz.
Előzmény: Babco (293)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.05 0 0 294
Oké, nem vagyunk egyformák. 6-7 éves korig nem kell, hogy találkozzon fölösleges baromságokkal, erre oda kell(ene) figyelni. Utána meg ezt egy mondattal el lehet intézni, nem kell ahhoz RENDSZERESEN tévéztetni. De gondolom rájöttél, hogy mi a mondandóm lényege...

"A gyerek (3,5) ezt úgy megjegyezte, hogy azóta nem hajlandó bemenni oda, mert ott "becaptak minket". "

Van mit tanulni a gyerekektől... mindig ez van :D
Előzmény: Aminah (291)
Babco Creative Commons License 2008.12.04 0 0 293
Emlékeztetsz azokra a szülőkre, akik vinnyogva követelik, hogy ártatlan lelkű édes kis tizenéves csemetéjüknek nehogymá' szexuális felvilágosítást tartsanak az iskolában vagy egy védőnő kotont mutasson nekik, aztán meg értetlenkednek, ha a kis aranyos 16 évesen teherbe esik vagy összeszed valamilyen cuki nemibetegséget.
Az a bajod, hogy fekete-fehérben látod a világot és azt hiszed hogy akiknél van tévé, azoknál folyamatosan be van kapcsolva és a gyerek egész nap mást sem bambul, csak az idióta rajzfilmeket nézi.
Egyébként nézd meg mondjuk a Bolygónk a Föld sorozat egyik részét és utána mondd hogy ez annnnnnnyira k..rva káros a gyerekre, hogy ezért lesz tök hülye és viselkedészavaros az iskolában. Engem meg lehet megkövezni, de amikor múltkor adták az Animal Planeten, kihívtam a gyerekszobában csendesen játszó gyerekeimet, hogy nézzék meg.
Előzmény: Törölt nick (290)
Babco Creative Commons License 2008.12.04 0 0 292
Nálunk sincs hiszti az üzletben, hogy "Ez keeeeehheeeelll, ezt vegyük meg!" amikor meglát valami agyonreklámozott gabonapelyhet, mert egyszer amikor akciós volt az egyik, akkor vettem és nem ízlett neki. (nekem igen, fel is zabáltam mind) Azóta ha végigsétálunk a dobozok mellett, akkor megkérdezi néhány doboznál: anya, ez finom?
Szóval nem dől be minden reklámnak. A Provident is felmerült már, kérdezte, hogy mi is kérünk-e pénzt. Megmondtam, hogy nem, mert igaz hogy adnak, de azt vissza is kell fizetni, sőt sokkal többet.
Előzmény: Aminah (291)
Aminah Creative Commons License 2008.12.02 0 0 291

Dehogynem illik ide.

 

A reklámok azért vannak, hogy meghülyítsenek.

Kizárni a gyerek életéből nem tudom, hacsak a gyereket be nem zárom egy média nélküli házba és ki sem engedem onnan élete végéig.

Tehát célszerűbb, ha megtanítom rá, hogy a reklámok hülyeségek, be akarnak csapni, nem kell mindent megvenni, amit ott látunk.

 

Még nyáron reklámoztak egy üzletben egy kis kerti széket, elmentünk első nap, nyitás után egy órával megvenni, székecske persze sehol. Amíg kerestem, telepakoltam a kosarat a szokásossal (pelenka, tusfürdő, stb, mikor kiderült, hogy hiába is keresem, akkor mondtam a gyereknek, hogy becsaptak minket, itt többet nem vásárolunk, és szépen visszaraktunk mindent. A gyerek (3,5) ezt úgy megjegyezte, hogy azóta nem hajlandó bemenni oda, mert ott "becaptak minket".

Előzmény: Törölt nick (286)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.30 0 0 290
"Az en gyerekem valoszinuleg nem fog sokkot kapni,ha a termeszetfilm kozepen bevagnak egy fogkremreklamot,vagy egy mosoporreklamot"

Máris megéri tévéztetni a gyereket :D
Meg is győztél :D
Előzmény: Gabiiiiii (289)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.11.29 0 0 289
szerintem sincs sok ertelme ennek a vitanak.te igy gondolod,en maskepp.....Az en gyerekem valoszinuleg nem fog sokkot kapni,ha a termeszetfilm kozepen bevagnak egy fogkremreklamot,vagy egy mosoporreklamot.....Nagyon jol fogja tudni,hogy a batyja zokijat nincs az a hiper-szuper mosopor,ami olyanra mossa ,mint a reklamban latja.....Nem fog beugranmi egy Provident reklamnak,mert tolunk ezerszer hallja,mekkora atveres es megtanul azon elgondolkozni,hogy egyaltan nem szentiras,amit a TV-ben mondanak.Sem a reklamokban,sem mashol...
Előzmény: Törölt nick (288)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.29 0 0 288
Tanulja meg kezelni a tévét, hogy ha majd jönnek, támadnak az utcán vagy a keravillban a gonosz tévékészülékek, meg tudja védeni magát... értem....

Vagy kis barátja zsúrján nehogy fölkészületlenül érje a mosóporreklámblokk... na ne fárasszuk egymást.... :D
Előzmény: Gabiiiiii (287)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.11.27 0 0 287
dehogynem illik ide....a gyereket nem kell feltetlenul megvedeni mindentol,meg kell tanitani a dolgokat kezelni,megerteni,feldolgozni...
Előzmény: Törölt nick (286)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.26 0 0 286
A helyzet az, hogy ez a hasonlat jó, csak ide egyáltalán nem illik :)
Ugye tudod? :D
Előzmény: Aminah (285)
Aminah Creative Commons License 2008.11.25 0 0 285

idézet magamtól:-)

 

Különben szerintem ha egy farkasokkal teli környéken élsz, célravezetőbb megtanítani a gyereket, hogy hogy kell puskával lőni, mint bezárni a házba egész életére.

Előzmény: Törölt nick (281)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.25 0 0 284
Én ugyan nem, csak dekódolni próbáltam a válaszodat. Ezek szerint tényleg elbeszéltünk egymás mellett.
Előzmény: Törölt nick (282)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!