Keresés

Részletes keresés

poma Creative Commons License 2006.11.23 0 0 33
Mit mondjak, pontosan így jártam... Régóta vártam, mit hoz ki a Canon ebben a kategóriában. Sokszor jó lenne egy jó kis gép a 300d mellé, valahogy lusta lettem annyi cuccot hurcolni pl. kirándulásokon. Ráadásul azelőtt egy G3-asom volt, nagyon szerettem, míg el nem lopták.

Szóval bementem a bótba, jól megfogdostam, belenéztem... És úgy végeztem, mint te. Úgy látszik a Canon nagyon nem akar alátenni a DSLR-jeinek.

De Sonyt azé' nem veszek ;-)
Előzmény: Százbolha (28)
gabor78 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 32
35mm kezdő zoom nem gáz?
pont utazgatásra jobb lenne na nagyobb látószögről indulna. nem?
egyébként nekem bejön minden téren.
érdekes módon még az arcfelismerő autófókusz algoritmus is tetszik :)
Százbolha Creative Commons License 2006.11.23 0 0 31
OK!
Előzmény: foto-k (29)
Százbolha Creative Commons License 2006.11.23 0 0 30
A régi fillinget az ISO tárcsa idézte.

Ha egy rendes keresőt építenek bele csak meg vettem volna....
nem ördöngösség az.
A 40 éves Yashica CC-ben és más RF-ekben is kivál keresők vannak.
Előzmény: Százbolha (28)
foto-k Creative Commons License 2006.11.23 0 0 29
OFF 10 óra körül megpróbáltam eljutni Óbudáról Dél-Budára a gépért. Na, ez nem sikerült, visszafordultam, kávéztam, retusálgatok... Majd holnap. ON

Amúgy kipróbáltam, nekem tetszettek azok a dolgok, amik neked nem. Én ennél töketlenebb minidigivel utazgatok (Dimage Xt). Elég jól kompnálok LCD-n. A G7-bôl meggyôzôdésem, hogy számomra rendben lévô képeket fogok elôvarázsolni. Dec. 10-én beszámoló!
Előzmény: Százbolha (28)
Százbolha Creative Commons License 2006.11.23 0 0 28
foto-k:

Mielött megrendelted a G7-et kipróbáltad?
A beírásod és személyes beszélgetésünk után úgy gondoltam veszek egy G7-et.
Úgy is akartam egy kompaktot, amit magammal vihetek bármikor és visszaadja a régi fillinget.

Bementem a bótba.... Több mint egy órán át nézegettem, forgattam, exponálgattam, menüzgettem... gyötörtem.
Aztán nem vettem meg.
A keresője riasztott el legjobban. ZÉRÓ.
LCD-n nem tudok komponálni (még annyira sem mint kéne) és a pici géppel nem tudtam összefüggésbe hozni a "képet kell csinálni" elméletet.

A lapos váz nem nyújtott sem esztétikai sem "ergónómiai" élvezetet.
A "gyártandó" képek minősége indiferens volt, illetve e téren tudom mire számíthatok, csak a használatott kellet felmérjem
A G7-ről készült fényképek alapján úgy hittem "társam" lehet ez a gép, tudtam hogy kicsi, de mégis meglepő volt a 2telefonnyi mérete és a korrekt markolat hiánya.

A legnagyobb baj hogy nem tudtam elképzelni, hogy örömmel veszem elő és fotózgatok vele. Ilyen egy amatőr fotós......
Volt már néhány kompaktom, és többet vártam. De ezt is csak játékszernek éreztem.

Mérgemben harmadáron eBayeztem egy Sony V3-at.
Az legalább olcsó. És semmit nem várok Tőle.

****

Kiváncsi leszek a tapasztalataidra. Te nem az elsőgépes digivilágból érkezel.
és persze másokéra is.

Előzmény: foto-k (24)
gabor78 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 27
sziasztok
van már valakinek?
én nagyon gondolkodom egy ilyenen, a teljes dslr cuccom eladtam,
és egy "kicsit" szeretnék, amit nem vagyok lusta magammal vinni mindenhova.
eddig a G7 a befutóm,
érdekelne személyes tapasztalat, + egyéb info....

vanchu Creative Commons License 2006.11.18 0 0 26
A RAW profiknak van, azok meg vegyenek EOS-t. A nyakam rá, h ez volt mögötte...
Előzmény: wamzer (25)
wamzer Creative Commons License 2006.11.18 0 0 25
azért ha nagyon szarul exponálsz, azon a raw sem segít :) nem hinném, hogy a canon pedagógiai célzatból felejtette ki a G7-ből a raw-ot, inkább lehetett az, hogy valszeg ebben a kategórában, ezért a pénzért inkább volt igény nagyzoomos, stabilizált optikára, mint raw-ra.
Előzmény: foto-k (24)
foto-k Creative Commons License 2006.11.18 0 0 24
Ha elolvasgatjátok a dpreview-n a G7 tulajdonosok valamint az "elméleti szakemberek" (a fórumokon sem ritkák) hozzászólásait, az látszik, hogy azért általános az örömködés. A RAW mentés hiányát főleg azok üdvözlik, akik a napi munkájuk során a dslr fotóikat szemkifolyásig konvertálják, retusálják, színbeállítják (ne felejtsük el, hogy 5-6 éve az alkalmazott fotós leadta a negatívot vagy diát, a többi a laboráns, szkenneres, dtp-s dolga volt, ők töltötték el azt az időt az anyaggal, amit most a fotós). Kezünkbe kapunk egy olyan gépet, amivel újra megtanulhatunk fotózni. Kénytelenek leszünk a paramétereket úgy megválasztani, hogy szándékainknak megfelelő jpg szülessen (az olvasottak szerint nagyon finoman hangolható a G7). Nem bízhatunk az utólagos korrekciókban, ahogy egy rosszul megválasztott vagy félreexponált filmmel se lehetett túl sokat tenni. A dolgozó fotósok utazógépe, ami szerintem az utóbbi idők legjobb formaterve is (jövő héten érkezik a G7-em).
Százbolha Creative Commons License 2006.11.18 0 0 23
Kösz!
Előzmény: vanchu (21)
wamzer Creative Commons License 2006.11.18 0 0 22
A raw teljesen más, mint a jpeg. Sokkal több - ha jól tudom kb duplaannyi - színinformációt tartalmaz, és a tömörítés nem veszteségmentes. A több színre első nekifutásból lehet azt mondani, hogy "naés, a jpeg-nek is van pármillió színe, elég az" ami tulajdonképpen igaz is. Viszont az utólagos heggesztéseknél ezt igen rendesen ki lehet használni, elő tudsz szedni részleteket a kép sötét részéből stb, ezt már jpg-nél már nem tudnád, mert egész egyszerűen azokra a részletekre a letömörített képen már nincs színinformáció. (szedtem már így első pillantásra beégettnek tűnő képrészletből belógó faágakat pl. Aztán ezt persze tömörítheted megint jpg-be, ott már látszani fog a részlet, mert kiemelted, a raw azért jó, mert van miből kiemelni, ha eredetileg jpeg lett volna, nem tudtad volna)

Szal sokkal dinamikusabb tud lenni a raw. Ja, az egész lényege amúgy az, hogy a raw gyakorlatilag azokat az infomrációkat tárolja, amiket az érzékelő rögzít, az összes módosítás, amit a kamera szoftvere csinál a képrögzítés után, megfelelő programmal (pl. Adobe Camera Raw PLugin & Photoshop) egy az egyben módosítható, fel is építheted teljesen a képet újból, incuding fehéregyensúly meghatározás, expozíció kompenzáció, stb, mindehhez rendelkezésedre állnak az eredeti képinformációk.

összegezve; teljesen más raw-val fotózni, mint jpeggel. nem mindig raw-ba fotózok, mert nincs mindig kedvem vacakolni utólag vele, de pl. ha tudod, hogy az automatika nagy valséggel el fogja kúrni a fehéregyensúlyt, neked meg nicns időd jól belőni, vagy egyszerűen csak olyan jó a téma, hogy a lehető legtöbbet akarod kihozni belőle, akkor egyértelműen raw, és sokkal jobbat ki lehet hozni belőle, mint a factory default jpeg-ből.

minden zoom állásban jó képeket csinál, ami hibája talán, hogy nagylátó állásban (35mm equv.) a kép jobb széle kicsit életlen (max felbontásban látszik csak, főleg tájékpeknél) amúgy meg kurva jó a lencse, szépen el lehet mosni a hátteret portrénál a nagy blendének köszönhetően, és még sorolhatnám.
Előzmény: Százbolha (20)
vanchu Creative Commons License 2006.11.18 0 0 21
Persze hogy jobb a RAW. Pl neki lehet futni a konvertállásnak töbször, többféle beállítással...
Előzmény: Százbolha (20)
Százbolha Creative Commons License 2006.11.18 0 0 20

wamzer

 

A RAW kibontással jobb eredményt érsz el, mint a paraméterezett jpg-vel? (amit a gép kreál?)

A G6-od melyik zoom állásban készíti a legjobb minőségű képeket?

Előzmény: wamzer (19)
wamzer Creative Commons License 2006.11.18 0 0 19
absz egyet tudok érteni a dpreview cikkel, jó gép, sőt, nagyon fasza, de nem a G sorozat folytatása. Ez nyilván teljesen mindegy azoknak, akik egy frankó gépet szeretnének venni ezekkel a tulajdonságokkal, és nem votl korábban G sorozatú gépük, vagy nem érdekli őket az a pár feature, amit a régi G tudott ez meg nem.

Én fix, hogy nem cserélném le a G6-omat erre, amikor azt megvettem, a következők voltak fontosak (ebben a sorrendben): nagy kezdőfényerő, RAW, kihajtható LCD, jó fogás, könnyű és gyors kezelés, pl. vezérlőtárcsa, és mindez kompekt méretben. Ezt csak a G széria tudta akkor (ezen az áron), most az új G7 ezek közül a (számomra) fontosabbakat nem tudja.

Félre ne értsetek, nem fikkantani akarom a gépet, mert ez egy nagyon jó gép, aki vett ilyet, biztos nagyon szép képeket fog csinálni vele, mindössze kíváncsi lettem volna egy olyan G sorozatú gépre (és lehet vettem is volna), aminek pl. gyorsabb a procija, végre normális USB kapu van rajta (a G6-on asszem még 1.0-ás van), stb, de tudja a fenti tulajdonságokat is.
Előzmény: Zoli-B (17)
foto-k Creative Commons License 2006.11.18 0 0 18
Még egy review: http://www.dcresource.com/reviews/canon/powershot_g7-review/index.shtml
Zoli-B Creative Commons License 2006.11.18 0 0 17
Végre elkészült a DPreview teszt:

http://www.dpreview.com/reviews/canong7/
vanchu Creative Commons License 2006.11.04 0 0 16
Videó közben VAN zoom, de csak digitális, max 10x-es.
Előzmény: Teddy_KGB (14)
vanchu Creative Commons License 2006.11.04 0 0 15
Nu, megvan a G7...

Első benyomás: A XP (SP2) kurvára nem akarja észrevenni. Némi szopás után most van egy USB port amin működik, egy másik, amin a win felismeri G7-nek, de a Canon szoftver nem látja, meg van egy olyan USB is, amin a Win Unknown device-t mond rá.

Az APC szünetmentes táp kezelőszoftvere meg úgy elveszíti a kapcsolatot ha bekapcsolom a Canont, hogy következő rebootig meg se találja. (ez is USB)

Meg a fogása az S45 után tragikus, bár lehet, hogy csak szoknom kell.

Ami viszont már most tetszik:
Sokkal gyorsabb lett.
A menüválasztás tekerőgombja állat.
Önkioldónál csuklóból lehet több képet csináltatni vele.
Nagyon jó a "gyorsbillenytű", amivel valaminek az állítást ki lehet rakni gombra, hogy ne a menüből kelljen megtúrni (felbontás/tömörítés/fényméré/stb)

Képekről meg inkább nem mondok véleményt kb 10 beltéri/vakus fotó után. :)
Teddy_KGB Creative Commons License 2006.11.03 0 0 14

Mi a fontosabb? Nekem az, hogy a G7 elfér a zsebben, és nem csak 3x zoomja van. Az S3-hoz utánfutót is lehet rendelni? :)

 

Persze, ha lenne RAW, kivehető LCD, videó közbeni zoom, már rég megvettem volna.

 

Ja, videó közbeni zoom, megkérdeztem a Canonnál, hogy miért nem támogatja a G7. Válasz :

 

"Megoldás:
A Canon fényképezőgépek video alkalmazásai között nem található meg a video felvételek közbeni zoom funkció. A fényképezőgépek kiegészítő funkciója a video mód. A videokamerák kiegészítő opciója a fényképkészítés. A Canon Power Shot G7 kiváló minőségű fényképezőgép, ezért a videó felvételhez kapcsolódó kiegészítő funkciók korlátozottak. Megértését köszönjük. "

 

Ezek szerint vagy nem tudnak arról, hogy van zoom video közben az S3IS-ben, vagy az S3IS nem kiváló minőségű fényképezőgép :)

Előzmény: fidelite (12)
vanchu Creative Commons License 2006.10.26 0 0 13
Hja, de ha a 6vs10Mpixelből melléteszel digit zoomot, akkor már nem nagyságrendi a különbség.

Az IS3-nak kétségkívül jobb (fényerősebb) az optikája, de ha az alsó zoom tartmányt kiváltom digit zoommal, akkor ott talán még jobb is lesz fényerőben mint az IS3. De fene tudja.

Mondjuk nekem az IS3 alapban kiesik, vaku kell.
Előzmény: fidelite (12)
fidelite Creative Commons License 2006.10.26 0 0 12
a G7-nek a 6szoros optikai zoomját egy kicsit keveslem, szemben a poweshot S3is-el. Még vacilálok a döntéssel, de az objektív paramétereit fontosnak tartom egy kamerában.
perempe Creative Commons License 2006.10.26 0 0 11
perempe Creative Commons License 2006.10.26 0 0 10
vanchu Creative Commons License 2006.10.26 0 0 9
Nem itt. beltéren nekem az IS3 maszatolósabbnak tűnt.

Volt valami francia lap, ahogy egymás mellé lehetett tenni a képeket de nem bíom elővakarni.
Előzmény: Teddy_KGB (8)
Teddy_KGB Creative Commons License 2006.10.26 0 0 8

http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/s50/samples/IMG_1020.JPG

 

http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/s80/samples/IMG_0178.JPG

 

http://www.steves-digicams.com/2006_reviews/s3is/samples/IMG_0036.JPG

 

 

Szerinted melyik gép képe szarabb a másik kettőnél?

 

Amúgy én is pályázok egy G7-re, de azért megvárnék egy-két tesztet, biztos ami biztos.

 

 

Előzmény: vanchu (6)
20D Creative Commons License 2006.10.18 0 0 7

Jó volna valami véleményt hallani!

Jó volna, ha valakinek lenne már ilyen gépe!

vanchu Creative Commons License 2006.10.13 0 0 6
Én majdnem biztos, hogy veszek egyet, de a hő végét (illetve inkább a jövő hónap elejét) még meg kell várnom vele. :)

S45-ről váltanék, amin az optika fényerejét hiányoltam, meg a gynege vakut. Szal ez a G7 most olyan jónak tűnik. Amiket fikáztak a gépen (nem kihajtható az LCD + nincs RAW formátum) annyira nem izgat. Rawot itt is rikán használtam, az LCD nélkül meg elvoltam eddig is.

A IS3 játszott még de annál még az S80 is szebb képeket csinál. De ez most tecc.
Előzmény: 20D (5)
20D Creative Commons License 2006.10.13 0 0 5
Senki nem vett még ilyen gépet??
20D Creative Commons License 2006.10.10 0 0 4
Tényleg nem olvastam bele, csak az értékelést néztem!
Előzmény: vanchu (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!