Tudnál írni az animátoros-incidensről, hogy történt? Ki veszett/ verekedett össze kivel..meg, hogy kik mentek el az animátorok közül? Rico-ról tudok, de Houda, Dido és Bobo is? Esetleg, ha bővebben írnál az "esetről" :) Köszönöm szépen, M
Örömhír, megvannak az esti zenék... Segítek, a kulcsszó ha le szeretnétek tölteni: Balli Di Gruppo a csapat neve... Akinek nem menne, nagyon szívesen elküldöm,
Bárkinek elküldöm (emailt kérek) a szerintem-mindenki-számára-várvavárt zenét: "Me gusta la tequila, me gusta le cerveza....tequila boom boom..." Én már egy párszor eltáncoltam otthon, és a könnyeim kicsordultak hol a szomorúság hol a nevetés miatt :) Én idén júl. 4-11. és aug. 8-15. voltam a Sidi Mansourban.
Szia törp33, látom élménydús nyaralásod volt. És tényleg elbocsájtották az animátorokat? Bobot,Didot,Haudát és még az animátor főnököt is??? pedig ők olyan jók voltak. És nincsen meg neked a club dance zenéje, vagy csak a címét nem tudnád megmondani?
Mi is most jöttünk haza, csak pozítív dolgokat tudok elmondani a szállodásról és az utazásról, egyetlen gáz az a visszafele nagyon korai kelés volt, reggel 4kot keltünk és az utolsó napomkun ez kicsit rossz volt.
Egyébként az emberek is nagyon kedvesek, mások, arabok, más kultúrával. Amit mondanak csak a felét szabad elhinni, ha árról beszélnek akkor pedig legalább az ötödére le kell alkudni mindent!! MINDENT!!! tehát bazárban, utazásban....stb
Egyégként nekünk az volt a tapasztalatunk, hogy nem feltétlenül a szállodai alkalmazottaktól kell igénybe venni a szolgáltatásokat(pl: kocsikázás, quad, vizi sportok, tevegelés, minden ami a szigeten elérhető csak azokra gondoldok!!!!), mert ha kimész a szállodából ott vannak privát emberkék akik eleve a bent mondott ár feléért viszenk bárhova amiből persze még kell alkudni!!!!!
De ha djerbán kívűlre mész, akkor csak az utazási iroda általi programokra szabad menni!!! A Balla Kati nagyon aranyos,segítőkészm kedves róla is csak jót lehet mondani!!!
Szállodára visszatérek egy kicsit, az étterem fantasztikus, a kaják fantasztikusak voltak!!!! A 4* tényleg az!!! Nagy a választék az ottani specialitásokból, vannak "európai" kaják is mint tészták, pizza, krupli, lecsó, hal, rizs, csirke...stb...de aki nem nyitott egy kicsit az újdonságokra az elég egyhangúnak ítélheti meg az "európai "kajákat. mi mindent kipróbáltunk, megettünk, a sütik is fantasztikusak voltak!!!!!nagyon finomak!!!
Semmi hasmenés, hányás nem volt, csak az első napokban volt kicsit lazább a széklet, gondolom a más fajta ételek miatt!!!Sőt a páromnak 4 napig szorulása volt, pedig össze-vissza zabált mindent, persze hajható nem volt nálunk.......ezt senki sem mondta....úgy hogy megevett egy tál natúr joghurtot szilvával meg utána tejes kávét.....na ez bejött........egy szó mint száz nem kell félni a kajáktól!!!!!nagyon jók!!!!
A személyzet vegyesebb egy kicsit, mi nem dohányzunk, de sokan panaszkodtak, hogy elloptak a szobájukból cigit és nem csak ami szem előtt volt, hanem turkáltak is utána. Ott is amíg ott voltunk voltak ilyen problémák. Kissé szétszórtak is hiszen amíg ott voltunk csak mi háromszor szóltunk, hogy nincs törölközőnk, illetve elvitték a régit de nem hozta újat, meg egyszerűen elvitték a takarónkat, két napig nem is volt. A légkondi mindi műkődött, nagyon szép a szoba 4* tényleg!!!
az animátorok jók voltak, minden este volt valami program(fakír show, szépségverseny, disco....stb), bár amikor ott voltunk éppen lecserélték őket, mert összebalhéztak meg verekedtek, meg nem tartották meg a napközbeni programokat csak az estieket!!!! Viszont akik utánuk jöttek, az egy álomcsapat volt, szerveztek programokat gyerekeknek napközben, arab nyelóra volt délutánonként, meg minden egyéb vizisport...stb.
Nekem egyedül a tengerpart távolsága nem tetszett, messze volt nem 250m volt az hanem 500m........szerintem, bár volt lovaskocsi ami hozott-vitt egész nap reggel 9 és 19 között, aztán kapuzárás.... a tengerpart is kicsit gáz volt, messze voltak a pihenő nyugágyak és nem volt tusfürdő, így a sós tengerből ha kijöttél az elég gáz volt, mert rád égett a só. viszont rohadt meleg a víz és gyönyörű homokos, mezítláb nyugodtan lehet benn közlekedni!!! nagyon kellemes és jó messze mélyül!!!!
hát ennyi, alapjában véve úgy kell indulni oda, hogy tisztában legyünk vele egy másik kúltúrába megyünk, más emberekhez, akiket úgy kell elfogadni amilyenek és tudni kell pl. kezelni a nők tapizását...nem kell felvenni, röhögni kell, ez náluk teljesen elfogadott dolog, nem is értik ha valaki pl. ezen felháborodik!!!
összeségében nagyon jó volt, biztosan visszamegyünk, ha úgy jön össze jövőre!!!!!
:D jé tök szupik ezek a programok!! köszike hopgy lirtad!! remélem majd beszélünk egymással akik igy együtt utaznak! most azttán anyira megjött a kedvem hogy tutira nem alszok :D
Minden alku tárgya, ami ki van írva, annak kb. a fele a reális (csak a vízisportoknál, bazárba ez az arány 1/3, 1/4, 1/5, ez attól függ mennyire jó a dumád). Banán 15 EUR volt/fő, mi 20 dínárért mentünk ketten. Jet ski 15 perc volt 25 EUR fejenként , végül 50 dínár/ 2 főnél állt meg. De észrevettük, hogy ha a barátnőm alkudott, többet engedtek :), ejtőernyő is 25 EUR volt, gyűrű 25 EUR/fő (ez az egy, ami nem éri meg, mivel állandóan felborulsz és lényegében alig húznak valamit. ) Lehet még a parton lovagolni, meg tevézni, de ha nem akarsz menni, ne menj oda, és ne is fotózd őket, mert utána fél óráig nem lesz nyugtod tőlük ! Arabok, az anyjukat is eladnák... Aztán van a következő hotel strandján strandlöplabda, meg vitorlázási lehetőség, oda is nyugodtan átmehetsz, nem fognak elzavarni, főleg ha fizetsz is valamiért :) Van Quad, az is két órás, mi nem voltunk ,de sokan mondták ,hogy szuper, bebarangoljátok vele az egész szigetet. Lehet menni delfint nézni motorcsónakkal, de hogy látsz is-e, az csak a delfineken múlik :) Hotelba van masszázs meg konditerem, fizetős. Semmilyen programra ne fizessetek be előre az utazási irodánál, mivel ráteszik az itteni hasznot, és itthon ugyebár elég nehéz alkudni. Alkudjatok mindenhol, lehet hogy most hülyén hangzik, de legyetek pofátlanok, mert lényegében nekik bárhogy megéri, csak az a kérdés, hogy kicsit, vagy nagyon lesztek átverve :))))))) mi még a hotelba is alkudtunk :) Ékszervásárlást felejtsétek el, az ezüst és az arany 80 százaléka hamis, bár ezt majd az idegenvezetőtől úgyis megtudjátok. A bőrcuccok viszont mind eredetiek, csak kb. 20 évvel ezelőtti divatú mind :(
Hogy pénzt mennyit visztek azt döntsétek el ti. Mi a pénzünk 80%-át a különféle vízisportokra nyomtuk el, mondjuk a gyűrűn kívűl kipróbáltunk mindent. De aki imádja a bazárt, annál máshogy lesz. Amúgy ruha ugyanaz mint a józsefvárosi piacon. Minden Dolce Gabbana hamisítvány, persze ők váltig árulják hogy igazi, még ha a napszemüvegbe az van nyomtatva, hogy Made in Turkey, akkor is :D
a banán a jetski és a paradute 25 euró ha a szállodában veszitek a jegyet,de kint a strandon kicsit elbeszélgetsz a srácokkal (lehetőleg franciául), mi máris 20 dínárért mentünk...
Útlevél nem kell a Krokodile party-s discoba,majd Dido fogja árulni a jegyeket rá: 15 vagy 20 dínár(vagy ingyenes a hotel tulaj fiával és annak haverjával és kocsival visznek oda), mindig pénteken van, bár mi az elsőn voltunk,de akkor éjfél után már szinte telt ház volt, előtte tényleg nem és nem kérik az útlevet!!! mindenki bemehet(én is 17 vagyok,de volt velünk két 15 éves csaj is őket is simán beengedték) de a többi discoba tényleg nem...
Az animátorok meg majd jönni fognak,de igazából semmi gáz, ha látnak egy másik helyi sráccal hogy beszélgetnek kb a következő 2 órában nem szólnak hozzád,de utánna simán, nem kell őket elutasítani csak ha ilyen tölsd velem az éjszakát című dolgokat ajánlanak fel... (de tapasztalataim szerint ezt következőnapon megint felajánlják)
Irja meg valaki please, hogy mennyibe kerül pl. a jetski, banán, ejtőernyő..megy ilyenek Az utazási iroda szerint felsorolt fakultativok között nem szerepel a kalózhajó, arra mennyiért lehet befizetni? Ha AI vagyunk mire vigyünk költőpénzt?
hogy hogy bezár? nem értem .... de jól hangzik amiket irtál :) és még tudsz mondani programokat? leszáitva a tevegelés meg a hajóutat XD amugy ha felülsz egy tevére ők leengednek meg minden ugye?
Mi 18-án voltunk és nagyon jól éreztük magunkat. Kicsit írok a programokról, mert látom sokakat érdekel.
Napközben 10-től kezdődnek a programok, fél órás váltásokban. Van vízitorna, aerobic, darts, vízilabda, petang (francia játék), stb. de a legjobb, mikor egymást dobáljátok be a vízbe az animátorokkal... :) Délbe pihi, délután kezdődik ugyanez előlről. Az animátorok folyamatosan hívnak minden programra, valakinek lehet rosszul esik, hogy mindig hívogatnak, de állati jó fejek. Dido (vékony srác hülye hajjal ) a legtutibb, ahogy a víziaerobikot tartja, az valami állat, szétröhögtem az agyam rajta... Este meg vannak a nagy programok : afrika est, komédia est, szépségkirálynő választás meg ilyenek, kb 11-ig, aztán mindenki megy a bárba és piálás. A sör jó, a tömény, hát hogy is mondjam.. érdekes. Van a fügepálinka, kb. mint a magyar házipálinka. Erős, ütős. Meg vannak az egyéb égetett szeszek. Whiskey, Vodka, Konyak, Rum, na ez mind valami pancsolt helyi lötty. Üdítővel keverve iható. Van 3 disco: 1. Midounba (főváros), már elfelejtettem a nevét (sláger+helyi arab zene), 2. Crocodile Farm Discp : 200 méterre a hoteltől (csütörtökön voltunk, voltak vagy 10-en :( 3. Rym Beach szintén kb 400 méter, nagyon igényes, RMB és House szól, csak ott is kevesen vannak. Diszkóba ital árak brutálisak !!! egy cola kb 1000 HUF Ja, útlevél nélkül nem engednek be discoba, igazolnod kell, hogy elmúltál 18. Tevegelést a szemben lévő farmon szerveznek a tarifa 80dínár/ fő -ről indul, nekünk a vége 30dínár/2 fő lett, de szerintem még lehet lejjebb is menni. Ha nem akarnak tovább engedni, meg kell köszönni (arabul : sokrán ), és el kell indulni visszafele, utánadszólnak és az lesz , amit te akarsz :)))) Több órásra ne vállalkozzatok,nagyon kényelmetlen, mi 2 órát voltunk, utána 1 napig minden csontunk fájt tőle.
A csajoknak : Az animátorok megállás nélkül nyomulnak mindenkire, függetlenül arra, hogy pasival van -e vagy sem. Barátnőmnél is bepróbálkoztak diszkóba, úgyhogy ha már zavaró, akkor egyértelműen mondjátok meg, hogy kösz de nem, különben végig rajtatok lesznek.
Ja és még valami ! Elméletileg ugye all inclusive, de 22-23 után semmi sincs nyitva a hotelba, a csapvíz pedig nem iható, így ajánlott a minibárt kipakolni és feltankolni mindennel.
hát köszi a felvilágositást ! :D és nem tom idáig fiuk nem irtak. de mi lehet hogy találkozunk csak nem ismerjük fel egymást XD !én már nagyon kiváncsi vagyok milyen lesz. csak még azt nem tom hogy mit csinálok este. mert nem tudok arabul ....én olyanokat hallottam hogy lesz tevegelés meg valamilyen hajó ut meg ilyesmi progik de nem tudom hogy mik lesznek még
igen a lányokkal sokkal kedvesebbek,bár nekem legalábbis valaki mindig felajánlotta hogy töltsem vele az estét,szal ez egy idő után unalmas már egy kicsit,főleg hogy az egyik animátor naponta,egyik portás meg kb 2 naponta mondta... jah és a kocsis fiú magyarul mindenkinek szerelmet vall:P és egy páram jönni fognak hogy telefonszámot meg ilyeneket írjál le nekik,kicsit vicces hogy több száz tevéket is fel ajánlanak majd érted:D hagy negyven éves pasasok jönnek majd még oda hozzád tuti,és kint ha paradute vagy banánra mész és tudsz franciául és a pasasokkal beszélgetsz egy kb fél órát tuti hogy nem 25 euroért fognak elvinni (nekem 18 dínárért sikerült a paradute-sikloernyő:D) de mindent összevetve nagyon aranyosak:D és ne félj tőlük
nekem a strand is tetszett,csak oda felé az út nem túl dekoratív a hotel és a strand között...
kontinentális mindegyik étkezés,de van egy asztalon speciális tunéziai kaja kirakva, nekem nem lett bajom a gyümölcsöktől és a salátáktól sem, jah a sütik is finomak,valamelyik túl édes és a túl korai reggelivel vigyázni kell mert akkor csak müzli és egy két felvágott van. Az olasz éttemem viszont nem túl nagy szám...de kipróbálni megéri csak a kiszolgálás lassú és van hogy vmi elfogy...
Italok: a bort nem hűtik be,csapolt sör hideg, mindent mixelnek mindennel... van egy coca-cola automata mind az ebéblőben, mind az all inclusive terason... ezek kicsit édesebbek mint az otthoniak, főleg a fanta de jók... van még palackozott víz kirakva,amit ők ásványvíznak tartanak illetve kérhetsz gázos vizet azaz szódát,de csak franciául fogják fel mi az... (L'eau avec de gas) és van egy koktél óra,de ott mi nem láttunk sangriát, illetve van narancs juice,de inkább sörfre hasonlít mert az is meg van cukrozva,én föl üntöttem vízzel,bár nem sok köze volt a gyümölcshöz.
Alapjába véve az ellátás nagyon jó:D
és ha üveges vízet kérsz a pultnál az már az AI-hez sem jár és 2 dínár jah és éjszakai lotos bar nem létezik!
Mi is 22-én megyünk a Sidi Mansourba. Valaki tudna esetleg a programokról bővebb információt adni. Milyen lehetőségek vannak, mi mennyi meg ilyesmi... Ja és az Euro-t mennyiért váltják?
én is a Sidi mansourba megyek és én is tiszta para vagyok de én az emberektől félek kicsit XD hülye vagyok mi? de állitolag a lányokkal kedvesek ugyhogy kicsit nyugodtabb vagyok
Akik már voltak: mire készüljünk étel ügyileg, miket esznek/adnak a szállodában? Miket lehet inni (nem alkoholt) anélkül, hogy izgulnunk kellene, benyelünk-e valamit?? Tengerpart mindenkit kiábrándított?? Lassan el is megy a kedvem az úttól:((
Tény hogy a székek között kicsi a távolság, de annyira nem hosszú az út, az étel amit a repülőn adnak nagyon finom (szerintem), a gép a tepesztalataim szerint mindig késik és az a legjobb hogy még a reptéren sem tudják mennyit fog visszafelé késni, ugyanis a repülő Monastirból jön. És ez nem Kati hibája, de hallottuk hogy a pozsonyi gép visszafelé 6 órát késett.... én is sokszor repültem nálam csak 4 vagy 5 lenne egy 10es skálán...
Korán kell kelni bizony, mert 5-kor indul a busz a hoteltől, hogy 5:20-ra kint legyetek a reptéren (2 órával korábban ugye kint kell lenni ott is), és nekünk 7:20-kor indult (volna) a repülő. De ezt Kati (az idegenvezető) mindig elmondja, hogy majd utolsó előtti nap rakják ki, mikor is indul a gép pontosan.