Keresés

Részletes keresés

ejjkukk Creative Commons License 2008.07.04 0 0 585

Én nagyon lemaradtam valamikor ezekkel a gépekkel, de még anyi érdekelne, hogy nemezelés más gépekkel is lehet csinálni: pfaff, husquarna..stb? Nekem egy toyota gépem van, szegény nagyon nincs hozzám igazodva. Elvileg tudnék vele quiltet varrni és nemezelni ha lennének megfelelő alkatrészeim?

Bocsi ha butaságokat kérdezek.....

Előzmény: sunbonnetsue (575)
ejjkukk Creative Commons License 2008.07.04 0 0 584

Hehe! És akkor mi van ha veszel egy aurorát és pár héttel később nem lehet külön megvenni a progit hozzá? Vagy ez csak így egyben megy?

Nagyon bolond dolognak hangzik ez a garanciás kérdés, de sajnos ez már csak így van.....

Amúgy ha jól tudom, akkor minden műszaki cikkre 2 év járna, vagy ez csak a nagyokra vonatkozik: hűtő, mosógép...stb?

Előzmény: A maranta (583)
A maranta Creative Commons License 2008.07.04 0 0 583

Ja! és ez okból döntött a férjem úgy, hogy először kapok egy Aurorát simán, erre akkor 3 év a garancia, aztán néhány hónap múlva pedig egy külön csak hímzőgépet. Kb 50 eFt-al kerül majd így többe a project, de így elhúzva olyan hat hónapos spórolás pluszba. MAjd kiderül.

Előzmény: A maranta (582)
A maranta Creative Commons License 2008.07.04 0 0 582

Garanciával kapcsolatban tudok még szólni,ha simán veszed az Aurorát, akkor 3 év, ha hímzőegységgel együtt (vagy bármilyen bernina hímzőgépet), arra egy év jár, vagy 1 millió? öltés, jelenleg. Állítólag a gyár kérése volt, vagy utasítása, hogy a hímzőgépekre csak egy évet adnak.

Nem tudom érthetően írtam-e le.

ejjkukk Creative Commons License 2008.07.04 0 0 581

Így már teljesebb a kép! Lehet, hogy kicsit később még összeszedem a kérdéseim, de most megyek, mert felkelt a gyerkőc.....

Köszönöm!

Előzmény: sunbonnetsue (580)
sunbonnetsue Creative Commons License 2008.07.04 0 0 580

'...kapok egy olyan varrógépet, ami rengeteg tárolt mintát tartalmaz....

hímzésmintát egy dababot sem, de díszítő és haszonöltéseket annál többet!

'De mondjuk van olyan, hogy kész mintákat letöltök a netről pénzért? Azokat elfogadja?" Igen, rengeteg helyen van ingyenesen letölthető minta. Bernibábak van saját formátuma, ez az .ART De elég sok mást is be tud olvasni és tudja kezelni, Pl. .PES, .HUS stb....

'Plussz zsozsóért van a mintatervező (ha jól tudom akkor ez olyan 250-300 e Ft).

Jól értelmezem a dolgot?' Igen, az utolsó infom erről 280eFt volt. Ez volt a Designer 4,0. Azóta már megjelent az 5-ös verzió is.

'És ha már ott tarok, hogy megveszem, akkor mit vállalnak? Szerelés, javítás stb. téren? Mert gondolom azért csak van valami ilyesmi is a garancián felül....' Én még csak a garancia időnél tartok, gond, probléma még soha nem volt vele, így erről többet gondolom az eladó tud neked mondani.

Sue

Előzmény: ejjkukk (577)
katafa Creative Commons License 2008.07.04 0 0 579
Bocs, hogközbeszólok. Én tavaly kb. novemberben vettem meg a nemezelő apparátot, akkor kb. 18 ezerbe került.
Előzmény: sunbonnetsue (576)
ejjkukk Creative Commons License 2008.07.04 0 0 578

Okés! Köszönöm, talán ez lenne a legnagyobb dolog benn, mert tuti sokat használnám!!

Előzmény: sunbonnetsue (576)
ejjkukk Creative Commons License 2008.07.04 0 0 577

Kezdek leizzadni.....

Tehát ha jól értem én a Vgc-nál fél misiért kapok egy olyan varrógépet, ami rengeteg tárolt mintát tartalmaz, és kapok egy olyan progit, ami arra alkalmas, hogy forgassak, tükrözzek...stb, de csak azokat a mintákat, amik alapból voltak a gépen.

-De mondjuk van olyan, hogy kész mintákat letöltök a netről pénzért? Azokat elfogadja?-

Plussz zsozsóért van a mintatervező (ha jól tudom akkor ez olyan 250-300 e Ft).

Jól értelmezem a dolgot?

Nekem nem is a saját minták jelentenék a nagy értéket, hanem a letöltöttek, a nemezelés, és mint írtam a bsr.

És ha már ott tarok, hogy megveszem, akkor mit vállalnak? Szerelés, javítás stb. téren? Mert gondolom azért csak van valami ilyesmi is a garancián felül....

Ja, és ha megveszem akkor tud e valaki időt szánni arra, akár a boltban is, hogy részletesen mindent megmutasson. (Iszonyat feledékeny vagyok, ha nem gyakorlom a funkcióit, akkor egyszerűen elfelejtem, hogyan is kéne, így jártam a lockommal is)

Előzmény: sunbonnetsue (575)
sunbonnetsue Creative Commons License 2008.07.04 0 0 576

http://www.bernina.com/product_detail-n26-r-i92-sEN.html

erről van szó.

Ahogy én itt a neten látom, kb.25-30.000,-Ft

Sue

Előzmény: ejjkukk (574)
sunbonnetsue Creative Commons License 2008.07.04 0 0 575

"És az mit jelent, hogy vezérlő program?.... Szóval ezen nem a hímzőminták vannak, hanem egyáltalán az, hogy valamit tudjak csinálni?"

Amaranta nagyon ügyesen leírta, hogy ezzel a programmal (Bernina Editor Lite a neve) mit lehet csinálni.

Aurórához a hímzésekhez szükséges még egy számítógép, mert a varrógép enélkül nem tud hímezni. Ellenben más ( kimondottan ) hímzőgépekkel, amiknek a beépített memóriájában van jó néhány minta.

A tervezőnek nevezett programal ( Bernina Designer Plus ) már szinte mindent  meg lehet valósítani. Pl. rajzolsz valamit, amit beszkennelsz és ebből készítesz egy ( Auróra által is értelmezhető) hímzésmintát. Ezt hívják digitalizálásnak.

Természetesen ilyen progikat nem csak a Bernina gyárt, sok más varrógép gyártónak is van saját programja, ami nagyjából ugyanazokat a funkciókat tudja.

Tehát ahhoz, hogy saját mintákat készíts kell valamilyen digitalizáló programot beszerezni.

De ahhoz, hogy kivarrjál egy már meglévőt, bőven elég, amit a hímzőegységhez adnak.

Ha van kérdés, csak írjál

Sue

Előzmény: ejjkukk (570)
ejjkukk Creative Commons License 2008.07.04 0 0 574

Ejj! Én elég nagy tévedésben lehettem...... :(

Lassan sírvafakadok! Nagyjából mit értesz húzós áron? Bocsi, hogy ennyit kíváncsiskodok, de nagy döntés nekem ez a varró és hímzőgép vásárlás, nem akarom elpuskázni.

Előzmény: sunbonnetsue (573)
sunbonnetsue Creative Commons License 2008.07.04 0 0 573

"Még egy kérdés, hogy a nemezeléshez külön kell valamit megvásárolni, vagy alapfelszerelésként jár hozzá tű? "

Nem, sajnos ez már nem jár hozzá alapban, mind a tűket, mind a talpat meg kell venni. Ezt árulják egy egységcsomagban, elég húzós ára van.

Sue

Előzmény: ejjkukk (568)
ejjkukk Creative Commons License 2008.07.04 0 0 572

Aha!

Értem. Igazából sok dolog miatt szemezek vele, de most, hogy így írtad, felmerül bennem a kérdés, hogy ez a többi hasonló kategóriás gépnél is így van? Mondjuk ha egy hasonló pfaffot vennék, annak is ugyanúgy meg kell venni a vezérlő programját? Értem, hogy a hímzőprogi más..... ez érthető is, de, hogy a tükrözéshez, fordításhoz -számomra alap dolgokhoz (mert nekem ez alap lenne egy ilyen gépnél, asszem, vagy nem az?) egy külön program kell, nem is sejtettem.  Jó dolog lehet ez a bsr, nekem pont ez a legnagyobb bajom a saját képemmel: ha beállítom az öltéshosszt, még egy síma egyenes varrásnál sem tudja tartani. És a legnagyobb vágyam, hogy szép quilteket tudjak csinálni, és ahhoz szuper lenne a bsr.

A maranta Creative Commons License 2008.07.04 0 0 571

Hát igen, olyan vezérlőprogram féle. A géphez adott mintákat tudod vele forgatni, tükrözni, nagyítani, a beépített betűtípusokból hozzáadni, vagy akár több mintát egymás mellé másolni és akkor azt hímzi ki. Megmondja a színeket, szól, hogy mikor kell színt váltani ilyesmi. És persze elmendheted. NA meg a vásárolt mintákat feltöltheted rá.

De új mintákat ezzel nem tudsz létrehozni, nem tusz tervezni. Ahhoz kell a húzós árú tervezőprogram, de ezt minden hímzőgéphez külön kell megvenni.

Na most nekem sincs ilyen, csak azt mondom amit a főnök mesélt nekünk, mikor bent voltunk és rákérdeztünk. Sue többet tud róla, mert neki van ilyen.

Megy a gép enélkül is, varrógépként, de hímezni nem tudsz, csak ami sormint alapban van a gépben. De az Aurora nem is erről szól igazán, hanem a beépített BHS rendszerről.

Előzmény: ejjkukk (570)
ejjkukk Creative Commons License 2008.07.04 0 0 570
Igen, Igen erre gondoltam, mert ez nem volt számomra egyértelmű! És az mit jelent, hogy vezérlő program? Nem igazán értek értek hozzá, de nagyon szeretnék! Szóval ezen nem a hímzőminták vannak, hanem egyáltalán az, hogy valamit tudjak csinálni? És ha máshol veszem meg, akkor ugyanúgy muszály megvenni, hogy teljesen menen a masina?
Előzmény: A maranta (569)
A maranta Creative Commons License 2008.07.04 0 0 569

A VCG szerintem annyiért árulja, mint máshol. Ami 501 eFt, az a hímző varró egyben. Ahhoz adnak hímzőkeretet és programot is (de ez nem a tervező program, csak egy vezérlő a hímzőprogram 270 eFt pluszban, de ez máshol is annyi), így együtt máshol is ennyibe kerül. HA nem kéred hozzá a hímzőegységet akkor 313,- eFt, ha jól emlékszem, vagy e-körül van.

Remélem erre gondoltál.

Előzmény: ejjkukk (568)
ejjkukk Creative Commons License 2008.07.04 0 0 568

:D

Ez aztán az öröm!

Még ilyen fórum is van és eddig nem vettem észre......

Az lenne akérdés, hogy a Vc valami komoly ok miatt árulja drágábban, mert egy csomó helyen akár 200-zal is kevesebb. Most azt nem tudom, hogy ott adnak hozzá progit, vagy valami komolyabb alkatrészt, amit máshol nem?

Még egy kérdés, hogy a nemezeléshez külön kell valamit megvásárolni, vagy alapfelszerelésként jár hozzá tű?

Lehet, hogy még jó sok kérdésem lesz idő közben, szerintem csak karácsonyra fogjuk megkapni....

Bocsi, hogy nem olvasgattam végig a hsz-kat, de időhiányban szenvedek!

OFF:

Évi: a múltkor azt írtad valamelyik topikon, hogy lehet hogy hetente lesz a tanfolyamocskád a vh-on, hogy áll a dolog? Én lelkes látogatója vagyok továbbra is!

36évi Creative Commons License 2008.07.02 0 0 567
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a másik (foltos) topikon is feltetted a kérdést, és kaptál is rá választ, jószerivel mi is onnan jöttünk, tehát lehet, hogy épp ezért nem választoltunk itt, mert ott volt ötlet bőven.
Én is mindig azt olvasom előbb, aztán néha idetévedek, de ilyen kérdésekkel - mint látod - célszerűbb oda írni, mert ott nagyobb a forgalom, hamarabb kapsz választ.

Remélem, azért be tudtál vásárolni. :)
PEACE
Előzmény: patchwork-angel (565)
36évi Creative Commons License 2008.07.02 0 0 566
Kicsit meglep, hogy ezt írod, mert valóban elsikkadtunk az ezt megelőző hsz-ed felett, de a többit igazán nem hagytuk figyelmen kívül, történetesen én magam is reagáltam erre-arra.

A mostanit én a magam részéről valóban nem láttam, de még ha láttam volna, sem tudtam volna hozzátenni, mert a főbb csapásvonalakat leírtad, azt gondolom, ha ezt egy nap alatt körbejárod, a nyelved fog lógni ebben a melegben. :)

Én csak újpesti, vagy aközeli méterárukkat tudnék mondani, ha még érdekel.

Azon kívül javaslom a hunpatch.com-ot, ahol az összes lényeges bolt fel van sorolva.

Egyébként az csak egy történelmi tény, hogy ismerjük egymást, de ettől még nem zárunk ki senkit, sőt, folyamatosan megsimerjük a többieket itt-ott.
Mindenesetre nem jól látod a helyzetet...

Előzmény: patchwork-angel (565)
patchwork-angel Creative Commons License 2008.07.02 0 0 565

Kedves Mindenki! Nagyon köszönöm, hogy senki nem válaszolt a segítségkérésemre! Igazán aranyosak vagytok! Úgy érzem nehéz utólag csatlakozni egy már jól bejáratott csapathoz. Főleg Hozzátok, kedveskéim. Még egyetlen hozzászólásommal sem foglalkoztatok. További jó fórumozást Nektek!

Szép meleg nyarat! Forró  gőzvasalókat!

Üdv!

A maranta Creative Commons License 2008.06.28 0 0 564
Nagyon köszönöm!
Előzmény: N.Lonci (563)
N.Lonci Creative Commons License 2008.06.28 0 0 563
Az az asztalka, amit fel lehet rakni a gépre, hogy könnyebben dolgozhass, menövelve
az anyag felfekvési felületét. Sajnos nagy a kép, nem tudom elküldeni, le kellene kicsinyíteni, de nem tudok most szerkeszteni valami gond van a számítógépemen. Én már szinte az üzlet nyitásától minden eszközt náluk vásárolok. kedvezmény 5 %, ami nem kevés egy ilyen gép vásárlásánál. Mivel nekem a vállalkozáshoz is elég sok tű ,vágóeszközök egyéb kellékek kellenek, így ez az összeg éves szinten azért elég tetemes. Vagy pedig CÉH tag vagy és sűrűn vásárolsz náluk.
Előzmény: A maranta (561)
hajnikri Creative Commons License 2008.06.27 0 0 562
Üdv a klubban :((( :))) És miket varrtál mostanában?
Előzmény: szi-zsu (559)
A maranta Creative Commons License 2008.06.27 0 0 561

Köszönöm az infót, d emég lenne kérdésem, ha bírjátok.

Mitől vagy törzsvásárló? Úgy értem ott Györben mik a feltételei ennek és mennyi kedvezményt adnak. Másik kérdésem milyen asztalka?

Előzmény: N.Lonci (560)
N.Lonci Creative Commons License 2008.06.27 0 0 560
Mivel én törzsvásárló vagyok a győri-be ezért nekem volt kedvezményem. A honlapjukat ha megnyitod, akkor látod, hogy milyen gépek vannak még és mennyiért.
varrogep-hobby.hu
tel.96/337196, ha esetleg tartozékok kellenének meg tudod nézni szerintem azt is. További jó varrogatást.
Nekem jelenleg 1 bajom van csak vele, hogy az asztalkáját alig tudom levenni. szinte bírkóznom kell vele.
Előzmény: A maranta (558)
szi-zsu Creative Commons License 2008.06.24 0 0 559
Sziasztok!
A hétvégén úgy jártam az én AURÓRÁM-mal, hogy egyszercsak varrás közben leállt, a kijelzőről eltűnt minden. Kikapcsolás, újra bekapcsolás indul, -két perc leáll és ez így ment sokáig. Hétfő telefon a varrógépcentrumba, gép bevisz, ott kellett hagynom és ma mehettem érte. A hiba "táp csere". A hiba okát a szerelő szerint - nem lehet biztosan tudni, lehet az áramerősség ingadozástól, esetleg attól, hogyha sokáig ( érts órákat alatta) nem varrunk vele és túl melegszik, mert a motorhűtés csak varrás közben dolgozik, de lehet, hogy egyszerűen csak elromlott. Ettől függetlenül nagyon szeretem, mert jó, és ügyes, és szépen dolgozik és mert megérdemeljük egymást, mármint az AURÓRA és Én.
Mindezt, csak azért írtam le, hátha valakinek segít ez az információ is.
Mindenkinek gondtalan varrást és szép munkákat kívánok.
A maranta Creative Commons License 2008.06.24 0 0 558

Nagyon köszönöm lányok! Bocs, hofgy csak most jöttem, de péntektől idáig nem volt netünk. Ma orvosolták a bajt. Nagy segítség amit leírtatok, köszönöm, így már tudok referálni róla a férjemnek.

A györibe mennyibe került?

36évi Creative Commons License 2008.06.24 0 0 557
Na, meg ne felejtsük el a BRS-t, amihez van 3 talp is, egy átlátszó műanyag és két fém, egy nyitot, meg egy zárt kör alakú.
Ami nagyon szimpi, hogy ehhez van egy kis fémdoboz, én mindig abban atrtom és oda teszem vissza, így nem vész el, és baja sem esik. Apróság, de szerintem számít ez a fajta alaposság.

Előzmény: 36évi (556)
36évi Creative Commons License 2008.06.24 0 0 556
Van még hozzá alapból a lábemelő (a legzseniálisabb tartozék szerintem), meg egy nagyon praktikus tatyó, amiben biztonságosan viheted bárhová, mindennek van külön rekesze benne.
Előzmény: A maranta (554)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!