Közben rendeltem eneloopokat. Mire kell vigyáznom, nehogy ezek is idő előtt tönkremenjenek? Nem szeretik a csepptöltést, ezért ha feltöltődtek minél előbb vedd ki őket. A másik, hogy bár nem annyira mint a NiCd, de ezeknek is van memóriája. Szóval érdemes kisütéssel indítani a töltést, és nem célszerű túl nagy töltőáramot beállítani. Azonkívül érdemes csoportban tartani-cserélni őket, hogy egy készlet alkotói egyformán öregedjenek.
A sorrendet feszültség vagy kapacitás szerint állítsam? Kapacitás.
A feszültségesést mivel/hogyan tudom megnézni? Ha van egy műszered, akkor valami kisebb izzóval sorbakötve tudod mérni az áramot, és az ellenállás ismeretében kiszámolhatod a feszültséget. De ha nincs külön műszered, akkor a töltővel is tudsz mérni 500mA-es terhelést. A [módon] beállítod a kisütést, nagyságra [current]az 500mA-t és a [display]-n a feszültséget. Akkor látod, hogy melyik cellának a feszültsége esik nagyobbat, mint a többié. Na az a gyengusabb...
Van 8db Varta Ready2use akkum. Ki szeretném válogatni közülük a 4db legjobbat. Voltcraft IPC-1L töltőm van. Mit kell néznem, hogyan tudom megtalálni a jobbakat? Teszt programmal meg tudod nézni, hogy melyikbe mennyi kakaó fér.
Hogy hogyan, azt pedig itt láthatod: http://www.dola.hu/fejlampa/Voltcraft_IPC-1_akkutolto/Voltcraft_IPC1L_akkutolto_HU.pdf
Van 8db Varta Ready2use akkum. Ki szeretném válogatni közülük a 4db legjobbat. Voltcraft IPC-1L töltőm van. Mit kell néznem, hogyan tudom megtalálni a jobbakat?
Kitobival teljesen megvagyok vagyis voltam elégedve! Mindenre tudtam használni. 38Ezer expoval adtam el. Aksi ügyben nekem nem volt gondom egy garnitúrával 800kép simán ment.
Sziasztok, lehet kicsit OFF: KERESek analóg manuálfókuszos pentex "K"-bajonettes középzoomot fényerőben fix 4-es-től 2,8 felé látószög 35mili vagy szélesebbtől induljon! hátha van valakinek a fiókban, mailem publikos. Minden jót!
A Super kezeli az SDM obikat, a sima nem. Fénymérés kicsit hisztis - oda kell rá figyelni. Kényes az akkukra - csak kifogástalan és lehetőleg "R2U" rendszerű akksit használj egy jó töltővel. Kb ennyi...
Sziasztok! A segítségetek szeretném kérni pár kérdésem megválaszolásához: mennyi expót bír a k100d váz, a kit obi milyen minőségű képet ad és mi az élettartama. Esetleges típus, hibák ha vannak és mi a különbség a sima és a Super változat között. Előre is köszönöm: Ádám
Ha az akksikat korábban már sokat használtad, akkor lehet, hogy elfáradtak. A K100D alacsony önkisülésű, jó állapotú akksikat szeret csak. Én mondjuk 2x4 db Ready2Use segítségével kb. 20000 fotót csináltam a K100D-vel, és mikor eladtam a gépet, még akkor is kb. 750 képre volt elég egy garnitúra. Persze a nagy töltőáram vagy a rendszeres rátöltögetés könnyen csökkentheti az akksi élettartamát. Az IPC-1 néha furcsa dolgokra is képes (főleg a nagyon lemerült akksikkal), de azt a lehetőséget sem szabad elvetni, hogy a gép csinál valami csúnyaságot az energiaforrással. Bár ennek az esélye igen kicsi.
Vegyél 4db lítium elemet (nem újratölthető) és próbáld ki azokkal is. Ha arra is lemerülést vagy félig töltöttséget jelez, akkor erősen gyanús a fényképezőgép.
Ha a refresh-t többször rányomtad a ready2use-ra és továbbra is gyengének találja a váz, akkor azt jelenti, hogy elfáradtak az aksik és nem Pentax kompatibilesek tovább. Más eszközben még használhatók (kis áramfelvétel).
2 éves ugyanilyen aksik nekem már csak GPS, PMR, vagy kompaktba jók csak.
Legyen mind a 4 AA akksi Ready2Use (vagy Sanyo Eneloop, Panasonic Infinium, GP Recyko, egyéb alacsony önkisülésű akksi). A jelenség elég gyakori K100D és K200D esetén, bővebb információt a hozzászólásaim között találsz, többször kifejtettem már az elmúlt időszakban (emlékeim szerint ebben a topicban is).