Keresés

Részletes keresés

Con Storm Creative Commons License 2006.09.07 0 0 49
ne izgulj... az országok már rég kiatalálták, hogyan tudják bioetanolosítani a gépjárműveket...

ugyanis 1-2 % bioetanilt tesznek az üzemanyaghoz...

ez szép lassan,de biztosan kinyírja a bioetanolellenes alkatrészeket, és a gyártó muszáj lesz cserélni...

szervíz útján....
Előzmény: Csárlíz Teron (48)
Csárlíz Teron Creative Commons License 2006.09.06 0 0 48

Így már minden OK. Majdnem. Mert a legnagyobb dilemmám eddig is az volt, h az öreg 20 éves Kawasakim karbijaiban a benzin befolyását szabályzó tűszelepet vizsgálgattam, és van rajta egy azonosíthatatlan, de remélhetően gumi anyag. A jobb elzáródás érdekében. Na ekkor jött az ETZ ötlete, abban biztos nincs műag, se gumi.

Tehát a legnagyobb baj pont az azonosíthatatlan, és nagyon kicsi, vagy elrejtett alkatrészekkel van. Autónál is, mindenütt.

Ha fogok 96%-os alkoholt, és bekeverem 85-15%-ban benzinnel, akkor az az a bioetanol amelyik mehet a tankba?

Előzmény: Who111 (47)
Who111 Creative Commons License 2006.09.06 0 0 47

Közben olvastam kicsit:

Szóval a gumival semmi baj, de egyes műanyagok, amik a benzint bírják,

az alkoholt kevésbé. (Oldódnak benne.)

Előzmény: Csárlíz Teron (46)
Csárlíz Teron Creative Commons License 2006.09.05 0 0 46

ho-ho!

A borfejtés, így az alkohol-gumi találkozó a gumicső életében 1 ezreléket sem tesz ki. Mivel a fejtés után a szögre kerül, -ott fenn a bal sarokba- és ott is marad egy évig. 20 év mulva nem az alkohol eszi meg, hanem az idő vas foga, kireped. felkeményedik.

Con Storm hozzászólásában a gumidolgok egyébként pont kétféle képpen érthetők, oldódnak alkoholban, és úgy is , h éppen azok nem oldódnak.

Az biztos hogy nagyon nagy külömbségek vannak benzin és alkohol közt. Például az alkohol szénhidrogén láncában van oxigén. Vagy az alkohol imád vízzel keveredni, a benzin meg utál. STB

Előzmény: Who111 (45)
Who111 Creative Commons License 2006.09.04 0 0 45

Úgy tudom, amit a benzin nem old, azt az alkohol sem...

Nem ismerős senkinek a pálinka ill. borfejtés gumicsővel?

Előzmény: Csárlíz Teron (44)
Csárlíz Teron Creative Commons License 2006.09.04 0 0 44

Nos a választás azért esett reája, mert a sok hozzászólásból kiderül, és logikus is, annál jobban megéri a bioetanolra áttérni, 1 minnél kissebb az áttéréssel járó befektetés, 2 minnél kisebb az anyagi kockázat a totál KO esetén, 3 minél kisebb a későbbi üzemeltetési költség.

3 hát ez amúgy is megvan

2 ennél ócsóbbat nem tudunk venni

1 na igen: végiggondoltam, a tankban régieknél csak réz anyagú csap-alkatrészek vannak, újakban esetleg műanyag, ergo visszacsere régire. Benzincső: ezzel kellhet kezdeni valamit.porlasztó: csak fémalkatrészek, úszó is, tűszelep is, minden!

Onnan csak fémalkatrészek az égéstérig, (legfeljebb a szívócső tömitése)

Innentől már csak néhány dolgot tudok v sejtek.

Az alsó forgattyús ház mindíg hideg, üzem közben is maga a blokk hője jellemző rá. Ami jóval alacsonybb az égésteréénél, vagy a hengerfejénél. Szerencsére elég nagy hideg tömeg van odalent. Az égéstérben viszont a friss nafta felérkezésekor még éppen égő, s közben épp távozó anyag van az előző munkaütemből. És a kétüteműekbe mindíg magasabb hőértékü gyertya jár, ez is biztos.

A beállítást amúgy is szakira bíznám, s ha szerencsém van, bevállalja ingyen csupán szakmai kihívás gyanánt. Mert ugye az ETZ a stroboszkópos gyújtás állításra tervezett jószág, de emlékeim szerint csak az ideális és a felső holtponti állapotok vannak jelőlve. most meg a kettö közt kéne egy új állapotot felfedezni, alkalmazni.

(Remélem a helyi szaki nam olvas fórumot...)

OK összefoglalóan mik az alkoholra érzékeny anyagok és mik nem?

Előzmény: Con Storm (43)
Con Storm Creative Commons License 2006.09.02 0 0 43
először is, kikell szedned az összes alkohol oldhatóságú alkatrészt és ki kell cserélned, olyanra amit nem old... ilyneke a gimuk... esetleg benzincső...tömítések...

majd mivel az Etz kétütemű... hát nem is tudom... a gyulladási hőmérsékletét kellene megnézni, hogy egyáltalán, a hengerfej alól feljut-e a hengerbe, gyulladás nélkül... szóval bírja-e az üzemi hőmérsékletet...

kenőanyagból, vagyis motorolajból, ha tartani akarod a motor teljesítményét, 30%-kal kell kevesebbet, használnod, mert növelned kell az üzemanyag mennyiségét, vagyis 1 literhez 30%-kal kevesebb kenőanyag kell...

ha kisebb teljesítménnyel számolsz, akkor maradhat a régi keverési arány...

a levegő mennyiségét is hozzá kell állítanod...

utánna pedig a gyújtást későbbre, mert oktánszámjavító az alkohol, vagyis ha túl hamar gyújtod, rongálhatja a dugattyú, hajtókar, főtengely csapágyazását...

Előzmény: Csárlíz Teron (37)
lassaragga Creative Commons License 2006.08.31 0 0 42
Én nem ilyesmivel foglalkoznék. Tennék a kocsik elejére egy másik kipufogót, azzal dugóban rá lehetne csatlakozni az előttemállóra, és a nem elégett benzint átemelné az enyémbe. Takarékosság. Úgyis csak a dugóba állás megy.
Pukszi Creative Commons License 2006.08.31 0 0 41
Ebből kiderül, hogy a bioetanol hogyan használható a jelenlegi kocsikba http://auto.vezess.hu/hirek/oktobertol_jon_210_forintos/8471
Előzmény: Con Storm (25)
Holicska Endre Creative Commons License 2006.08.31 0 0 40
Jaj, boccs. Nem az asszonyéval léptem be. Így felfedem: Csárlíz Teron = Holicska Endre, ebben a topicban.
Előzmény: Jay-X (38)
Holicska Endre Creative Commons License 2006.08.31 0 0 39

Ja, azért merek vele kisérletezni. Hi-hi.

Na de nem tudod, mehet a bioetanolba 2 ütemű ásványolaj büntetlenül?

Előzmény: Jay-X (38)
Jay-X Creative Commons License 2006.08.31 0 0 38
az világszínvonalú :)
Előzmény: Csárlíz Teron (36)
Csárlíz Teron Creative Commons License 2006.08.30 0 0 37
Amit még nem olvastam sehol! Ebbe a alkohol-benzin keverékbe (bármely keverési %-ban) mennyiben lehet adalékolni a 2T motorolajokat? Mer azért inkább egy csoffatt ETZ motort alakítanék át próbábol, ahogyan lentebb írtam. (ugyis épp vettem egyet 30 tallérért)
Csárlíz Teron Creative Commons License 2006.08.30 0 0 36
...na, a szakmai valóságtartalmát még nem véleményezte senki...ahhoz én sem értek.... 
Előzmény: Jay-X (34)
véredény Creative Commons License 2006.08.30 0 0 35
Én is aszem hogy innen fúj a szél.

Ausztriában bír olcsóbb lenni itthon meg nem!

KókaCola Jánosnak legalábbis nem!
Előzmény: Con Storm (21)
Jay-X Creative Commons License 2006.08.29 0 0 34

ennél nagyobb elismerés nem kell :)

Előzmény: Csárlíz Teron (33)
Csárlíz Teron Creative Commons License 2006.08.29 0 0 33

Nem azért, hogy fényezzelek benneteket, de a teljesség miatt mondom, a cikket már adtam oda olyanoknak, akik e hír miat? mostanában kérdezgetnek a bioetanolról. Így könnyen válaszolok a kérdésekre :)

Na, befejeztem ezt a cikkügyet :)

Előzmény: Jay-X (32)
Jay-X Creative Commons License 2006.08.29 0 0 32

köszi szépen, átadom az illetékeseknek :)

a fáradtolajos cikksorozat viszont nem tőlünk származik

Előzmény: Csárlíz Teron (30)
Jay-X Creative Commons License 2006.08.29 0 0 31
az ETBE?
Előzmény: Pukszi (29)
Csárlíz Teron Creative Commons License 2006.08.29 0 0 30

Nem tudom, ez a közembereknek (is) készült, vagy kimondottan e szaklap számára. de mindenképpen gratulálok hozzá, mert még én is értettem, lekötött.

Van közötök az ugyanitt korábban megjelent nyersolajok és fáradt olajok újrahasznosítása tárgyú cikksorozathoz is?

Annak idején érdekelt mit kell tennem a fáradt olajjal, -annak elégetése előtt- hogy a karcinogén anyagokkal ne mérgezzem magam, környezetem, a jövőnket. Kicsit száraz volt, tele adatokkat, kevésbé olvasmányosan, de megértettem belőle, semmit se tehetek, jó, ha kussolok, nem variálok, fogyasztom a gázt, a villanyt, és fizetek csendben amennyit kérnek érte...

Előzmény: Jay-X (27)
Pukszi Creative Commons License 2006.08.29 0 0 29
Majd nézz utána légysz, hogy mi az....
Előzmény: Jay-X (28)
Jay-X Creative Commons License 2006.08.29 0 0 28
Magyarországon a motorbenzinben NINCS bekeverve etanol, csak ún. ETBE, ami szintén oxigéntartalmú vegyület.
Előzmény: Pukszi (26)
Jay-X Creative Commons License 2006.08.29 0 0 27
sejtettem, ez a mi kutatócsoportunk cikke :)
Előzmény: Csárlíz Teron (24)
Pukszi Creative Commons License 2006.08.29 0 0 26
Hány %-ban bekeverve? 1-2,4,5? Mert hogy az etanol - etilalkohol - a benzin egy az egyben történő helyettesítésére nem alkalmas, arra mérget vehetsz. Tudomásom szerint jelenleg Magyarországon 2 %-nál tartunk a bekeverési arányban és ígérvény van néhány éven belül az 5 %-ra.
Előzmény: Con Storm (25)
Con Storm Creative Commons License 2006.08.29 0 0 25
ehe... igencsak utánnanéztél, mennyibe fog kerülni az átalakítás, ki kell cserélni a gumi, illetve bizonyos műanyagalkatrészeket, amit az az elsavasított alkohol feloldana... ez nem érinti az 1991 óta gyártott európai kocsikat, mert azóta kötelező előírás,a bioetanol alkalmazhatóság...
Előzmény: Törölt nick (16)
Csárlíz Teron Creative Commons License 2006.08.29 0 0 24

Hát nem tudom látszik e majjd ebből valami, ha behívod külön ablakba, talán. Nem az van írva ki írta, de az újságban sincs erről több infó. A weblapon, -ahol maga a cikk nem olvasható, csak a tartalom jegyzék- ott ez van.

"J. Hancsók - Sz. Magyar - Zs. Szoboszlai:"

Előzmény: Jay-X (22)
Jay-X Creative Commons License 2006.08.29 0 0 23
a biodízelt nem éri meg Mon előállítani
Előzmény: véredény (17)
Jay-X Creative Commons License 2006.08.29 0 0 22
ki írta a cikket?
Előzmény: Csárlíz Teron (15)
Con Storm Creative Commons License 2006.08.28 0 0 21
ugyan... sokkal egyszerűbb a válasz...

tudod a világot ok-okozati összefüggések irányítják...

előszöris fel kell tenni a kérdést... kinek nem áll érdekében...

nos annak a vállalatnak, akik a dieselt inportálják, és annak akitől...

kinek az érdekében haljuk 5 perc alatt a tévében 20* az amerika szót?
Előzmény: véredény (17)
edk440 Creative Commons License 2006.08.28 0 0 20
Akit érdekel: http://en.wikipedia.org/wiki/E85

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!