"Az elmúlt években megszaporodtak a kísértetekről és egyéb parajelenségekről készített képek Nagy-Britanniában. Mi ennek az oka?
Jóval több kísértetfotót küldenek be Caroline Wattnak az Edinburgh Egyetem parapszichológiával foglalkozó tanszékére, mint tíz évvel korábban - írja a New Scientist című tudományos-ismeretterjesztő lap. Ezt erősíti meg egy másféle forrás is, amely paranormális jelenségekkel foglalkozik: tavaly minden korábbinál több szellemfotót kaptak.
A jelenség oka a telefonokkal való fényképezés - írja a New Scientist. Számos készülékbe olcsó optikát építenek, és ezek hibái hoznak létre olyan formákat a fotókon, amelyeket néhányan természetfeletti jelenségnek tartanak.
A lap egy hét képből álló képgalériát közölt a leggyakoribb fényképezési hibákra és ezek jellemző félreértelmezésére."
Természetesen van benne "igazság", ha azt írod, ami történt.
Ha a polcról leesett váza a kanapéra esett, miért is kellett volna összetörnie?
Én hullottam már puhára, és röhögve álltam föl, de estem kemény flaszterra is -no akkor csak vinnyogva vigyorogtam saját magamon, bár fölállni - 7rét görnyedve totyorgni alig tudtam törött gerincemmel.
De ez az én idiotizmusom.
Még a Pokolban is megtalálom a vidám dolgokat. Legalább is ÖrdögNórát elcsípném.
Ti talán jobban értetek ezekhez, a dolgokhoz mint én. Nagyapám pont egy éve és 8 napja halt meg. Azóta nagy változásokon mentem keresztül, és azt veszem észre mintha szellemek lennének a házba. Pl: a váza lesett a polcról de pont a kanapéra és nem tört össze amikor hozzá sem nyúltunk.
Ebben lehet valami igazság? Mert most elkezdtem utánakeresni a dolgoknak, és igen rémisztő dolgokra találtam rá!
Úgy látom, funkcionális analfabéna vagy, illetve csupán az ragad meg benned az írásból, ami neked tetszik.
"A gömbvillám avagy régies nevén a matató ménkű egy kifejezetten ritka, vélhetően elektromos jelenség; a troposzférában előforduló elektromos kisülések legritkábban megfigyelt fajtája. Alapvetően egy fénylő, változatos alakú, de általában gömbszerű, a többi villámhoz képest lassú mozgású és hosszabb életű, rendszerint földközeli objektum."
A problémát pusztán az okozta/okozza, hogy csupán a nyomát sikerül fölmérni, magát a jelenséget nem -mindaddig, míg bizonyíthatóan nem sikerül laboratóriumban előállítani.
Rendkívül egyedi jelenség, tudósok, fizikusok csak nagyon ritkán járnak épp ott, ahol megjelenik, de a népi ismeret mindent elárul nevében róla.
Csak a vihar környékén fordul elő olyan területen, amelyen jelentős töltéskülönbség alakul ki.
Hogy mennyire úgy viselkedik, mint a villám, azt a valós megfigyelők leírásai bizonyítják.
Míg a szellemek nyomát sosem találja meg senki, a gömbvillám igen formás, jól elemezhető nyomot hagy maga után.
Amit én láttam az pölö teníszlabda nagyságú, tökéltesen síma lyukat az ablaküvegen, és egy derékba szétrobbantott eperfát az udvarban.
Mind ez vihar előtt volt, ami kevéssel utána alaposan kitört.
Mibenlétét nem ismerik az csupán annyit jelent, hogy nem tudták még megismerni, hogyan lehet egy elektromos töltet 3D-s, miként marad meg prceken át, belül plazma van-e...
"Én meg azt sajnálom, hogy te nem érted, hogy én mit nem értek....:)))"
hidd el, hogy érti, hogy te mit nem értesz. megnyugodhatsz :-)
"Én azt nem értem, hogy honnan tudod, hogy mi a gömbvillám és mi a placebo hatás, amikor a tudomány sem érti."
mi ez a visszafogottság? tedd hozzá, hogy a tudomány egyébként sem tud semmit a világról. amiből persze magától értetődően következik az, hogy léteznek szellemek.
" Sajnálom, hogy nem érted a gömbvillám lényegét...."
Én meg azt sajnálom, hogy te nem érted, hogy én mit nem értek....:)))
Én azt nem értem, hogy honnan tudod, hogy mi a gömbvillám és mi a placebo hatás, amikor a tudomány sem érti. Szerintem gyorsan írni kellene valamilyen publikációt:)))
Mert : ".....lassú mozgású és hosszabb életű, rendszerint földközeli objektum.....Létezése önmaga is hosszú ideig vita tárgyát képezte, mibenlétének és keletkezésének körülményei egyelőre még nem tisztázottak....."
Én 1* tallákoztam már vele -egy méretes füles rögzítette is emlékét. Le is írtam valahol.
Ha téged nem elégít ki az "olyan légköri elektromos jelenség, amelyet ma még nem tud a tudomány reprodukálni, csupán hasonló parányokat sikerül laborban összehozni", te dolgod. Oka a méretek különbsége: egy laborszoba, és a végtelen természet.
Higgy a szellemekben, de javaslom, ne kísérelj meg kikezdeni egy gömbvillámmal, mert megrázó élményed lehet -ha nem tragikus.
Arról sem tehetek, hogy a placebó hatást nem érted, amint az emberi tudatot -pszichét, öngyögyító képességét sem.
".....A gömbvillám avagy régies nevén a matató ménkű egy kifejezetten ritka, vélhetően elektromos jelenség; a troposzférában előforduló elektromos kisülések legritkábban megfigyelt fajtája. Alapvetően egy fénylő, változatos alakú, de általában gömbszerű, a többi villámhoz képest lassú mozgású és hosszabb életű, rendszerint földközeli objektum. Létezése önmaga is hosszú ideig vita tárgyát képezte, mibenlétének és keletkezésének körülményei egyelőre még nem tisztázottak. Kutatását nehezíti, hogy laboratóriumi körülmények között való előállítása nem megoldott; ugyan a legutóbbi idők kísérletei nyomán hasonlót már sikerült létrehozni, a vélemények azonban erősen megoszlanak azzal kapcsolatban, hogy ez valóban gömbvillám lett volna......."
Rákattintottam, de csak nem értem, hogy mi is a gömbvillám....
A placebónál ugyan úgy jártam. Ott még valami "misztikus" dolgot is emlegetnek. De azt te tudod a legjobban, hogy nem lehet igaz....
Nem is szabad komolyan venni a képzelgéseket, de a nyilvánvaló hazugságterítést már nagyon nem szeretem!
Valóban léteznek olyan emberek, akik átlagon fölüli képességekkel rendelkeznek, de minden esetben mérhető, 1értelműen bizonyítható különleges tehetségük!
A miszticizmus létezésére, a szellemekkel kapcsolattartásra semmi bizonyítk nincs, de a lukatbeszélők ténykedésére annál több -bírósági ítéletek hegynyi dokumentációja.
Ahhoz képest, hogy álmaimban beutazom a Mindenséget "Csillagvándor" segítségével, és "Fekete Párduc" társaságában, sőt őseimmel is gyakran beszélgetek?
Még egy mondat idekívánkozik: aki elszánt akarattal végzi a tanfolyamot, lehet, hogy megjelenik számára Usui mester szelleme. És akkor már a szellemek léte sem lehet vita téma......
A materialistáknak a "beavatottság" legtöbbször pejoratív értelemben mutatkozik meg.
Ennek leküzdéséhez elég megszerezni pl. a reiki energia használatának képességét.
Ezt egy két napos tanfolyamon lehet elsajátítani. A második nap végén történik a beavatás.
Ez abból áll, hogy a reiki mester a nebuló háta mögött, a feje fölött a materialisták számára csupán hókusz-pókuszt jelentő mozdulatokat végez.
Azt, hogy beavatott lett, azzal tudja saját magának bizonyítani az induláskor még materialista egyén, hogy ezek után, bármikor kéri az univerzum energiáját, az megjelenik, és képes másokat gyógyítani, de legalább is energiával feltölteni, ezáltal segíteni a gyógyulást, vagy a gyengeség leküzdését.
Természetesen ezt a dolgot is akarni kell, legalább annyira, mint ahogy a kisgyermek akarja az olvasást elsajátítani........
a hozzászólásodból azt veszem ki, hogy neked van fogalmad az anyag mibenlétéről és létrejöttéről. újabban nagyon foglalkoztat ez a kérdés, megosztanád velem a tudásodat?
Beszélgetni bárkivel, tanulni, megismerni amit csak lehet, véleményt mondani szabad.
Amikor valaki létezőnek állít valamit, azt bizonyítsa is!
Mi bizonyítja a parapszichhológia, metafizika létezését?
Mutass példákat!
A kirlian-fotó remek példa -a humbukra!
Miért is látszik a levél levágott darabkájának körvonala -koronakisülési képe-, amit egyesek "asztráltest"-nek titulálnak? Mert minden élőnek van bioelektromos emlékezete, így megyenergiájú elektromágneses térben látszik a megcsonkított rész körvonala is -egy igedig.