Keresés

Részletes keresés

Foeniculum V Creative Commons License 2009.12.01 0 0 250
Nem oldalra néznek, felülről fotóztam. :)
Előzmény: Pigmi (248)
Pigmi Creative Commons License 2009.12.01 0 0 249
Milyen hőfokot ajánlanak ennek az agyagnak, s te milyen hőfokon égeted? Ez finom samottos?
Előzmény: bjulee (245)
Pigmi Creative Commons License 2009.12.01 0 0 248

Szép, de nem értem, hogy miért oldalra néznek a gyertyák. Hogy lehet így meggyújtani?

Evaeva! Én sajnos nem tudok segíteni, nem ismerek senkit akinek kellene.

Előzmény: Foeniculum V (246)
evaeva2 Creative Commons License 2009.12.01 0 0 247
Sziasztok!
Én sem kerámia témában írok, de remélem tudtok nekem segíteni....
Táskaszíj és öv készítésére alkalmas 4cm-es (citromsárga, narancssárga, világoskék, almazöld és pink színű) hevedert szeretnék nagyon kedvező áron eladni. Van ötletetek, hogy hol próbálkozzak? Köszönöm a segítséget!
(a citromsárga, narancssárga és pink színűek 45 m-es tekercsben vannak, a világoskék és almazöld színűek 115 cm-es darabokban.)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.12.01 0 0 246
Hali!
Bár nem kerámia, felteszem, hogy milyen adventi asztaldíszt sikerült összeeszkábálnom :

bjulee Creative Commons License 2009.11.30 0 0 245

Szia Pigmi!Szerintem is jó,hogy kezd újra összeállni a csapat.

Az edényem samottos W4005-ös agyagból van,azért olyan fehér.Nagyon szeretem ezt az agyagot,szinte lehetetlen elrontani,vagyis ha száradás közben valami történik vele ,simán kilehet javítani.Viszont hátránya is van ennek mert nagyon porózus még nyers száraz állapotban és könnyen törik,De seperc alatt beszippantja a vizet és szinte szétmállik,tehát ezért javítható is könnyen.A kishajmásit már száraz állapotban nem tudod átitatni vízzel,csak ha teljesen beáztatod,de ezt elég lepriccelni és átázik.Kiégetve meg eszméletlen kemény,szinte reszelhetetlen.

Előzmény: Pigmi (244)
Pigmi Creative Commons License 2009.11.30 0 0 244

Sziasztok! Idetaláltam. Jó ismét köztetek.

Juli a zsűrizett fazekad milyen agyagból készült?

lizzi* Creative Commons License 2009.11.29 0 0 242
Szerintem is megér egy próbát, bár onnan jöttünk mert nehézkes volt:):). Mondjuk én sem fazekas sem keramikus nem vagyok, csak úgy általánosan kézműves, azzal együtt, hogy a fenti mesterségek is kézműves kategóriába tartoznak. Most többek között ajtókopogtatókat gyártok, amit a lányom elad a boltjában. Kis fenyőtobozokat szedtem a tanya melletti fenyőerdőben, ezzel lesz díszítve meg ánizscsillaggal meg raffiával. Így nem szívesen rakom fel pellengérre, de egy zárt topikban szívesen megmutatom, már ha érdekel valakit. Még kis potpourris kosárkát próbálgatok. Ildinek küldtem pár képet a próbálkozásaimból, nem mintha rá lenne szorulva, hogy én adjak ötleteket, csak mivel nem korongozik, én meg szívesen dolgozom agyaglapból.
Előzmény: Fabianszilvi (237)
lizzi* Creative Commons License 2009.11.29 0 0 241
Jól néz ki az edény is meg ami benne van:):) Idén elmaradt a nyári konyhai étkészlet, a sparheltot be sem üzemeltük, bográcsban sem főztem:(:( Úgy elszaladt a nyár, észre sem vettük. Tavasszal okvetlenül csinálok egy sütő edény készletet és ahogy jó idő lesz kiköltöztetem a konyhát. Milyen agyagot vegyek, milyen az a lángálló, mi a neve? Elég, ha samottos, vagy van valami bevált ? Nagy edényt nem tudok, nem bírja a kezem, de majd megoldom kettőből. Nem semmi, hogy kijavítottad az edényt:):)
Előzmény: bjulee (236)
lizzi* Creative Commons License 2009.11.29 0 0 240
De gyönyörű ez a zöld-pasztell színvilág!!!!!!!
Előzmény: elisavarga (238)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.11.29 0 0 239
Eliza hol vagy????
Már többször írtam...

Ez egy elhagyott topik. Anno a másik is az volt, oda is úgy költöztünk be :)
Előzmény: elisavarga (238)
elisavarga Creative Commons License 2009.11.29 0 0 238

En is itt vagyok,

Itt elkezdodtek a karàcsonyi vàsàrok. A szomszéd faluban éppen a keramikusuk kezdtek.

Az àrak: egy reggelizo tàlka 10 euro, egy kozepes vàza 20-30, egy nagyobb tàl 50. .

Egy kérdés még: mit szolnak ezen a topicon a "hàziak" hozzànk?

Fabianszilvi Creative Commons License 2009.11.29 0 0 237

Nekem olyan tapasztalatom van a zártról hogy van egy nyílt kreás topik és ott voltunk tagok, aztán nagyon felhígult a társaság és csináltunk egy zártat ahol meghívott emberkék vannak, akiket érdemesnek talált a csapat arra hogy ott legyen. De így is vannak jelentkezők akik szeretnének jönni. Meg kell fogalmazni egy olyan nyitóhozzászólást amiben leírjuk hogy miről is van szó ott és hogy várunk mindenkit szeretettel , aztán amikor jelentkezik akkor egy pár szóban kérjük hogy mutatkozzon be meg ilyenek és döntünk hogy jöhet vagy nem az illető. Erre a topikra is rá fog találni mindenki hisz benne lesz az első oldalban gondolom, így én sem látom értelmét akkor hogy eljöjjünk amonnan.

De megcsinálom a zártat beteszem ide a linket és meglátjuk!

Az edényed nagyon jó lett! Nekem is van már egy sütőedényem a Géza jóvoltából, én is szeretek benne husit meg krumplit sütni együtt, tök jó.

Előzmény: bjulee (236)
bjulee Creative Commons License 2009.11.28 0 0 236

Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa??????Akkor megyünk vagy maradunk???

Szavazzunk???Úgy látom eddig Szilvi éa Lizzi a zárt mellett vannak Foeni ellene én meg Tartózkodom:-)))

Szilvi Te tudsz tapasztalatot a zárt topikról.Életképes,tehát bővül a csapat attól,hogy zárt?Az biztos,hogy már én sem szívesen teszek fel munkámat .Most viszont kivételt teszek duplán is ,mert az edény is saját munka,meg a kajcsi is.:-))

Ennek az edénynek története van és imádatom tárgya,nem válnék meg tőle.EZ AZ ENYÉM!!!Kezdődött azzal,hogy nem bírtam volna levágni a korongról mert kiért a korongozóm pereméig és egyszerűen nem bírtam volna alányúlni,hogy levágjam.Összevissza nyomorítottam szegényt,majd miután lebűvészkedtem, száradáskor rosszul fogtam meg ,és kitörtem belőle egy darabot,aztán megpróbáltam visszaragasztgatni,több kevesebb sikerrel.Kiégetéskor csak megrepedt.Aztán panaszkodtam a férjemnek,hogy oda a gyönyörű nagy edényem.kiégetve 37 cm.Erre ő nekiállt kifúrni a repedést egy fúróval,hogy ha úgy is kidobom akkor mindegy egy próbát megér,szóval kitágította a repedést és én meg betömtem ,és rögtön visszaraktam égetni,lesz ami lesz alapon.Kétszer rákellett mázazni,és jó lett.Nem kellett kidobnom ,de ha ennyit kínlódtam vele oda sem adom senkinek,imádom.Ennyi a történet,de sosem hittem volna,hogy meglehet javítani.

A kajcsi benne egyben sült fasért ,sárgarépás,hagymás,paprikás burgonyával.Nagyon fini lett:-)))

Előzmény: lizzi* (235)
lizzi* Creative Commons License 2009.11.28 0 0 235
A másik, hogy ha mégis a zárt topik mellett döntünk, akkor lehet hagyni üzenetet hogy hová mentünk, aki akar csatlakozni, az jöhet.  
Előzmény: lizzi* (234)
lizzi* Creative Commons License 2009.11.28 0 0 234
Hááát lányok, akkor azt kell eldönteni mit akarunk. Zárt topikot, ahol egymás között beszélgetünk, kicsit oldottabban, bátrabban, nem kell attól félni, hogy kiröhögnek vagy beszólnak. Ha nem, és azt szeretnénk, hogy csatlakozzanak mások, akkor minek jövünk el a régi helyről? Nekem mindegy, de nehogymár mi költözzünk egy-két kellemetlen alak miatt, ha nem zárt topikra megyünk akkor ugyanúgy bármikor megismétlődhet, hogy valakit megsértenek, akkor megint költözünk?
pávika Creative Commons License 2009.11.28 0 0 233

Sziasztok!!   Julcsi köszi, itt vagyok én is.

Fabianszilvi Creative Commons License 2009.11.28 0 0 232
Foeni szerintem semmivel nem több mint itt az indexen:-) A zárt topikba pedig úgy lehet jelentkezni hogy a nyitóhozzászólást látják és ha az felkelti valaki érdeklődését akkor jelentkezik a topikgazda pedig visszaigazolja neki hogy jöhet. De van olyan is ott amit bárki olvashat de hozzászólni szintén csak a tagok tudnak . Nekem is mindeggy csak felvetettem mint lehetőséget .
Előzmény: bjulee (231)
bjulee Creative Commons License 2009.11.28 0 0 231

Nos...én tanácsatalan vagyok.Egyrészt igazat kell adnom Foeninek,így nem tudunk megismerni valóban értékes embereket,kevesen vagyunk ahoz,hogy egy zárt topikot életben tartsunk,annyi embert meghívtam már a fazekas fórumba és nem látom,hogy csatlakoztak volna.Mondjuk nem tudom ,hogy hogyan működik egy zárt topik,hogyan lehet csatlakozni hozzá,de ha macerás akkor nem fognak újak jönni:-(((

Másrészt rohadtul útálom az okoskodó ,nagytudású arrogáns csak azért is beszólok típusú embereket akiknek attól van orgazmusuk ha gonoszkodhatnak,már bocsánat...

Az engem nem zavar ha kivülállók olvasgatnak,lehet nincs mit mondaniuk,vagy nem érzik azt,hogy esetleg még hozzátudnának szólni a dolgokhoz ezért inkább háttérben maradnak,attól még igenis hozzájuthatnak olyan infókhoz amit keresnek,csak nincs bátorságuk ,vagy havitusuk nyíltan rákérdezni.

Szóval én megyek a tömeggel,vagy maradok..:-))))

Előzmény: Foeniculum V (230)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.11.28 0 0 230
nlc zárt topik:

Nem tudom... két okból
1. valahogy már nem szeretem az nlc-t. olyan zagyva az egész, és sok a buta topik. Tudom, nem kell néznem őket :)))

2. elzárjuk a lehetőséget attól, hogy csatlakozzanak hozzánk mások, akiket amúgy érdemes lehet megismerni, befogadni. Azért, ha belegondolunk, folyamatosan bővültünk, mindenki különböző időpontokban talált ránk. És elveszítenénk olyan topiklátogatókat, akik csak ritkán/néha néznek fel, de olyankor érdekeseket szólnak...

Egyelőre szerintem próbálkozzunk itt.
lizzi* Creative Commons License 2009.11.28 0 0 229
Jajde jó csajok, akkor menjük oda. Nyisson valaki, majd szóljatok, most rohanok, de este benézek.
Előzmény: Fabianszilvi (228)
Fabianszilvi Creative Commons License 2009.11.28 0 0 228
Halihó én is itt vagyok! Na láttom Juli már leírta az nlc-st , én vagyok ott benne zártban és tök jó mert tényleg csak az dumálhat bele akit mi is szeretnénk, meg látni is az lát mindent .
bjulee Creative Commons License 2009.11.28 0 0 227
Én is itt vagyok!!! Szilvi szerint van az nlc-n egy olyan lehetőség,hogy zárt fórum,csak azok jöhetnek akiket beenged a csapat vagy meghív,senki más nem kukkolhat és nem dumálhat bele és akkor totál magunkközt tudjuk megbeszélni a dolgokat és nem kell attól félni,hogy esetleg olyanok is beszólnak akiknek nem kellene.Mit szóltok hozzá? 
Előzmény: Foeniculum V (226)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.11.28 0 0 226
Már én is itt vagyok :)
Előzmény: lizzi* (225)
lizzi* Creative Commons License 2009.11.28 0 0 225
Én csak jöttem leporolni aztán meglátjuk jönnek-e a többiek:):)
Lizike68 Creative Commons License 2008.12.17 0 0 224
Kedves Barkorka, az égethető gyurmába hogy tudsz domború mintát tenni, és mivel fested meg olyan szép antik arany színűre?
Zaza_ Creative Commons License 2008.12.16 0 0 223
Gyöngyök, kiegészítők kreatívkodáshoz, ékszerek, kerámiák, ékszer-állvány : Impresszió az Astoriánál (impresszio.atw.hu)
kentaur99 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 221
Ismerem őket, jók a bulik.:-))
Előzmény: dragilla (220)
dragilla Creative Commons License 2008.05.30 0 0 220
www.keramiapark.hu
dragilla Creative Commons License 2008.05.30 0 0 219
bocs, lemaradt, tehát:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!