Keresés

Részletes keresés

ius72 Creative Commons License 2013.02.09 0 0 2496
Kedves Forumozok!

Tortakeszitessel kapcsolatos musorokat nezegettem es azokban volt olyan teszta, amit ok rizstesztanak mondtak. Mas a texturaja mint a piskota alapunak, jol formazhato.
Tud valaki ilyen receptet?

Koszi elore is
Molnár Júlia Creative Commons License 2013.02.08 0 0 2495

Szia,

Piping gel igen az zselés dekor. Könnyű használni.

Én a glazurshopban szoktam megvenni.

Előzmény: Bandimacs (1902)
ZsuR Creative Commons License 2012.12.31 0 0 2494

Viszont kivanom neked is es minden kedves sutemeny dekoralonak! :))

Előzmény: ILDIKONL (2493)
ILDIKONL Creative Commons License 2012.12.31 0 0 2493
Sziasztok!Boldog, Bekes, Szerencseben, Egeszsegben gazdag Ujesztendot kivanok mindenkinek!
manci28 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 2492

Igen, nagy siker volt.

Előzmény: ZsuR (2491)
ZsuR Creative Commons License 2012.12.30 0 0 2491

Nagyon kedves!  Tetszik - gondolom a boldog parnak is tetszett...

Előzmény: manci28 (2490)
manci28 Creative Commons License 2012.12.30 0 0 2490

 

Ez lett az eljegyzési torta.

 

Boldog és kreatív új évet kívánok!

manci28 Creative Commons License 2012.12.25 0 0 2489

Köszi a képeket, egytöl-egyik gyönyörűek! Már megvan az ötlet, sőt, már be is vontam fehérrel a tortát. Igen emeletes lesz. Ajánlat nem kell, mert a bátyámnak lesz, és meglepi. Igazából nem esküvő, csak eljegyzés. Az alsó szögletes fele csoki fele gesztenye krém, rajta egy kis szív torta fekete erdős. A szív is fehér virág mintás textúra nyomatos. Az alján körbe bordó csík mind a kettőnek, és sok halvány rózsát gyártottam, amit szeretnék úgy rátenni, minha lefolyna.

 

Köszi a válaszokat, boldog karácsonyt kívánok!!

 

Az én ajándékom : http://cakecentral.com/g/

Előzmény: ZsuR (2485)
ILDIKONL Creative Commons License 2012.12.24 0 0 2488
Fijne feestdagen!   
ILDIKONL Creative Commons License 2012.12.24 0 0 2487
Draga Lanykak!Kellemes, meghitt, boldog-bekes Karacsonyi unnepeket kivanok mindenkinek! Koszonom egesz even at a segitsegeteket! Sok-sok puszika!Fijne feestdagen!
ZsuR Creative Commons License 2012.12.22 0 0 2486

...es meg egy par szepseg :))

Előzmény: ZsuR (2485)
ZsuR Creative Commons License 2012.12.22 0 0 2485

Ha nem kremmel keszited - mire gondolsz?

 

Itt egy par otlet:

 

http://www.bellethemagazine.com/2011/10/wedding-trends-lace-cakes-part-2.html

 

Nekem ez tetszik:

Előzmény: manci28 (2483)
ZsuR Creative Commons License 2012.12.22 0 0 2484

Mert az sokat szamit az ajanlatnal.  Emeletes tortat csinalsz?

Előzmény: manci28 (2483)
manci28 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 2483

Nem, még nem csináltam esküvői tortát. Miért kérdezed? Lehet, hogy nem krémmel díszítem, csak ötleteket merítek.

Előzmény: ZsuR (2482)
ZsuR Creative Commons License 2012.12.22 0 0 2482

Csinaltal mar eskuvoi tortat, vagy ez lesz az elso?

Előzmény: manci28 (2481)
manci28 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 2481

Segítséget szeretnék kérni! Mi az, amivel a bevont tortákat szokták cirádásosan díszíteni? Valami vajkém? Tudnátok nekem receptet beírni? Esküvői tortát kell csinálnom, és szeretném ezzel díszíteni.

ZsuR Creative Commons License 2012.12.20 0 0 2480

Ha a receptet koveted, nem lehet a tesztad folyos.  A tepsin a jobb oldali a nyers teszta a bal oldali a sult - latod a nyers hogyan tartja a formajat?  A sules kozben is ilyen marad - csak holyagos lesz a belseje.

 

Van aki levagja a tetejet es ugy kanalazza bele a kremet - en tolto zsakot hasznalok mostanaban es csak belebokom, ugy toltom.

Előzmény: nancsa85 (2479)
nancsa85 Creative Commons License 2012.12.20 0 0 2479

Ez nagyon szép, sajnos az enyém nem lett ilyen, de karácsonyra megcsinálom a tiédet remélem sikerül, de nekem gáztüzhelyem van nem villínyos, 8 fokozaton be szoktam melegiteni jó melegre, és nem nyitom ki csak mikór már ugygondolom hogy kész.Kb milyen sűrűnek kell lenni a tésztának, mert a legutobbi probálkozásom nál kicsit szétfolyt nem maradt meg halomban.

Előzmény: ZsuR (2478)
ZsuR Creative Commons License 2012.12.20 0 0 2478

Előzmény: ZsuR (2477)
ZsuR Creative Commons License 2012.12.20 0 0 2477

En igy szoktam:

 

Forralj fel egy csesze vizet 5 dkg vajjal, csipet soval.

Keverj bele egy csesze (2.3 dl) lisztet, huzd felre, huts 2-3 percig.

Keverj bele negy tojast egyenkent.

Kiskanallal halmozd sutolapra, es susd 10 percig 230 fokn, 20 percig 200 fokon.

 

1 csesze tejszinbol es 1 csesze tejbol keszits vanilia pudingot - a hidegen keverosbol.

 

 

Előzmény: nancsa85 (2476)
nancsa85 Creative Commons License 2012.12.20 0 0 2476

Sziasztok!

Valaki csinált már képviselő fánkot?Én probáltam de nem sikerült, több receptet találtam, de mind máshogy írja.Tudtok adni ötletet hoy kell csinálni?

ZsuR Creative Commons License 2012.12.13 0 0 2475

Meg nem keso - otletek az unnepekre:

 

http://www.chow.com/recipes/category/sweet-dessert

ZsuR Creative Commons License 2012.11.30 0 0 2474
hanimun Creative Commons License 2012.11.21 0 0 2473

Köszönöm, a gomba nem anyira fontos.

Előzmény: ZsuR (2472)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.20 0 0 2472

Ezt meg nem csinaltam meg - ugy nez ki egy vajas piskota, de kicsit maskepp mint szoktam.

 

Egy 30 cm hosszu fatorzshoz:

 

2 ekanal vaj

4 tojas sargaja, 4 tojas feherje

7 ekanal cukor

csipet so

2/3 csesze liszt (egy csesze 2,3 dl)

1/3 csesze cukor szirup vaniliaval es 1 ekanal kirschsel izesitve

 

Egy labosban melegitsd fel a vajat takarekon, es hutsd ki.  

Verd fel a tojas sargakat a cukorral es a csipet soval.

Add hozza a lisztet - jol keverd ossze de ne verd agyon.

Add hozza a tojas feherjebol vert habot, es utana az olvasztott vajat.

 

Susd 230 C fokon es ha megsult boritsd ki egy konyharuhara, majd tekerd fel tekercsnek. Hutsd ki.

Tekerd ki - es locsold meg a sziruppal.

 

Keved ossze a vajkremet (1 1/2 cseszenyit)  az olvasztott csokoladeval - tekerd fel.

A maradek csokolade kremet a tekrecs kulsejere kend (vagy ahogy a recept irja, zacskobol nyomj csikokat ra, mint a fa torzse).

 

A gombak... hat az egy kulon fejezet :))

Előzmény: hanimun (2471)
hanimun Creative Commons License 2012.11.20 0 0 2471

A tészta receptjét is meglehetne kapni?

Előzmény: ZsuR (2470)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.19 0 0 2470

Ami erdekel engem nagyon az a vaj krem. Nem tudom, csinaltatok-e mar igy:

 

1 csesze cukor

1/2 csesze viz

5 tojas sarga

20 dkg vaj

1 ekanal vanilia

 

Forrald fel a cukrot a vizben - amig a homerseklet 100 C fok lesz.

Huzd felre es keverd bele habverovel a tojas sargakat. Addig keverd, amig ki nem hul.

Add hozza a vajat, vaniliat, keverd simara.

 

Csokolade kremhez adj hozza olvasztott csokoladet.

Előzmény: ZsuR (2469)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.19 0 0 2469

Előzmény: ZsuR (2468)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.19 0 0 2468

Itt van ez a recept - csak angolul - ezt mar evek ota szeretnem megcsinalni.  

 

A ganache (ganas) recept meg:

25 dkg csokolade aprora vagva (barna csokolade, nem tej!!!)

2.5 dl tejszin

 

A tejszint forrasig melegitsd, de ne forrald - add hozza a csokoladet es keverd amig felolvad az osszes.  

 

A tejszin mennyisegevel tudod a ganache suruseget allitani - nem kell a mennyiseghez nagyon ragaszkodni.

Előzmény: ILDIKONL (2466)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.19 0 0 2467

Egyszeru diszites:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!