Keresés

Részletes keresés

vasgyári capriccio Creative Commons License 2010.11.30 0 0 57

máris nézem

Előzmény: mr_ricsi (56)
mr_ricsi Creative Commons License 2010.11.30 0 0 56

Az alaplapod típusát ha lehetne...

Előzmény: vasgyári capriccio (55)
vasgyári capriccio Creative Commons License 2010.11.30 0 0 55

Sziasztok!

Kicseréltem a gépben lévő két 256-os ddr2-es cuccot két 1024/ 1066hz-ra,de csak 555 MHz-en fut.

Első kérdés,lehet-e ezen változtatni,ill érdemes-e?

A második pedig az lenne,hogy a foglalat mellett még van két hely,az mi a manóra van?(esetleg be lehet tenni a régi 2 db 256-os ramot?)

bocs,de nagyon szőke vagyok a témához.

Köszi előre is.(szóval az a sárga két foglalat)

mr_ricsi Creative Commons License 2010.10.22 0 0 54
Az AMD-t kérdezd.
Ha 2 db 2 oldalas RAM kerül a memóriafoglalatokba, akkor a max. memróriasebesség DDR333 lehet.
BIOS and Kernel Developer’s Guide for the AMD Athlon™ 64 and AMD Opteron™ Processors
176. oldal, 42-es táblázat

amd754
Előzmény: iater (53)
iater Creative Commons License 2010.10.22 0 0 53
de az miert baj, ha 400-zal mukodik?
Előzmény: mr_ricsi (52)
mr_ricsi Creative Commons License 2010.10.20 0 0 52
Annál a procinál nem szabadna 2 modullal DDR333 felett működniük. (Ha mégis, akkor kézzel állítsd vissza a biosban, vagy frissítsd a biost.)
Előzmény: iater (51)
iater Creative Commons License 2010.10.20 0 0 51
Köszönöm!

A processzorom az AMD Athlon 64 3000+ (socket754), aminek 2 Ghz az órajele.
Így? Mi a véleményed?
Előzmény: mr_ricsi (50)
mr_ricsi Creative Commons License 2010.10.20 0 0 50
A két memória teljesen egyforma, és kompatibilis az alaplapoddal. (A képen látható egy 2 db-os kit egyik darabjaként került forgalomba.)

Arra számíts, hogy ha mindkét memória az alaplapodban lesz, valószínűleg nem fognak DDR400 sebességgel menni, csak max. DDR333-mal. (Procifüggő a dolog.)
Előzmény: iater (49)
iater Creative Commons License 2010.10.20 0 0 49
Sziasztok!

Én is bővíteni szeretném a gépemet. Ami most benne van az Kingston KVR400X64C3A/1G

Amivel bővíteni szeretném az az alábbi:

A srác aki árulja, azt mondta tudjam meg, hogy kompatibilis-e a gépem ezzel a memóriával?
Úgy szeretném, ha az én előbb említettem meg a fotón lévő lenne együtt benne: 1g+1g.
Az alaplapom: ABIT NF8.

Köszönöm előre is gyors válaszaitokat.
mr_ricsi Creative Commons License 2010.10.04 0 0 48
Ennél valami nyakatekert módszer van, ha jól emlékszem. Fájlba lehet menteni a biosbeállításokat, azokat szövegszerkesztővel módosítani, és valami progival visszaírni. A HP Magyarország honlapjáról töltsd le az alaplap doksiját.
Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.04 0 0 47
Így egy hét után gondoltam megpróbálom megint. :( Úgy tűnik akkor,hogy igazad van valami más baja lehet. Nem fogadó képes. :D Komolyan már minden számot beütöttünk ami lehetséges a legmagasabbtól a legkisebbig. Más nincs veszek majd még egy no name RAMot, hátha... :)
Előzmény: locsemege (46)
locsemege Creative Commons License 2010.10.04 0 0 46
Mint írtam, nem kizárt, hogy nem megoldható a probléma. Nem azért, mert sz.r, hanem technikai okai vannak.
Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.04 0 0 45
Azért gondolom,hogy szar mert használt boltban vettem és szerintem megbütykölték. :) Az f10ig mi is eljutottunk, de ott ha tudsz segíteni akkor pontosan hova és mit kell beírni? Mert átállítottuk a sebességét meg mindent. De nem működik. Hátha tényleg mi vagyunk hülyék hozzá. Előre is köszi.
Előzmény: mr_ricsi (44)
mr_ricsi Creative Commons License 2010.09.27 0 0 44
Azért szar, mert nem boldogulsz vele? Nem inkább a hozzáértéseddel van probléma?

F10
A 2 memórián egyforma darabszámú memória IC-nek kell lenni, mert az alaplap támogatja a dual-channelt, és az új RAM-ot a 3. foglalatba kell tenni.
Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.27 0 0 42
Hát igen, ez a baj... nem találom a BIOS-t. :D Szar ez a gép. Az a baj hogy egyre lassabb. :D :S
Előzmény: locsemege (41)
locsemege Creative Commons License 2010.09.27 0 0 41
Ez BIOS-függő. Egyébként fárasztó project, mert a memóriachip-ek dokumentációját kellene előtte hosszasan tanulmányozni.
Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.27 0 0 40
Manuálisan hol állítsam be? Azt eltudnád nekem magyarázni? :$ :)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.27 0 0 39
Köszönöm! :)
Előzmény: locsemege (36)
mr_ricsi Creative Commons License 2010.09.27 0 0 38
És mi van akkor, ha csak az 512-es van egyedül?
Előzmény: Andresito_Metro (37)
Andresito_Metro Creative Commons License 2010.09.26 0 0 37
Ricsi!! A helyén van mindegyik modul, megnéztem!!
Előzmény: mr_ricsi (31)
locsemege Creative Commons License 2010.09.26 0 0 36
Valószínűleg nem fog menni, mert mások a memóriák időzítései. Külön-külön vagy az egyik, vagy a másik szerint állítja be a BIOS a memória kontrollert, de ha együtt vannak a RAM-ok, akármit is állít be a BIOS, az csak az egyik RAM-nak tud jó lenni, a másiknak mindenképp rossz lesz. Meg lehetne próbálni, hogy amikor egy RAM van benn, akkor beállítani manuálisan azt az időzítést, amellyel szerinted menne, utána mented a beállításokat, feszültségmentesíted a gépet, berakod a másik RAM-ot, feszültség alá helyezed, bekapcsolod, ha működik, jó, ha nem küzdesz tovább. De egyáltalán nem biztos, hogy megoldható a probléma.
Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.26 0 0 35
Sziasztok!

Nekem is hasonló vagy talán rosszabb problémám van a RAM bővítéssel kapcsolatban. Leges legelőször leírom az adatokat. A gépem HP dc 5000 sff, tudom egy elég régi és most már kifejezetten gyűlölöm. :) Van benne egy Hp 512es Ram. Most kaptam egy no name DDR 512es RAM-ot. Külön külön működik, de együtt nem. Egyszerűen a kép sem jön be, semmi! Mindenki arról magyarázott, hogy a biosban állítsam át a RAM teljesítményt. Az az egy hiba, hogy nekem semmilyen úton módon nem jön be a BIOS! Letöltöttünk hozzá egy BIOS frissítést a hivatalos oldalon, de akkor sem a Bios jön be, hanem valami más amin nem lehet állítani a RAM-ot. Bátyám sem tudta előhozni, pedig benne volt az utsó reményem. A delete-vel és elhihetitek mindennel próbálkoztam. Köszönöm előre is a segítséget!
locsemege Creative Commons License 2010.09.25 0 0 34
off

Nem szoktam MSN-ezni, ám azon ritka esetekben, amikor igen, kiírom, hogy 'vagyok'.

on

Egyforma legyen a két modul. Olyan nincs, hogy valami kicsit számít. Ha a specifikáción belül vagy, működni fog, ha azon kívül, akkor nem, vagy labilisan. Tehát a frekvencia is számít, mégpedig nagyon, aztán a RAS, CAS idők, meg még egy rakás időzítés.

Előzmény: Andresito_Metro (33)
Andresito_Metro Creative Commons License 2010.09.25 0 0 33
Nos, ami a "vok" szót illeti: ezek szerint msned nincs, mert ez ott használatos rövidítés, jelentése: vagyok. (Reméltem, hogy ez nem jelent problémát, de ha igen, akkor nem használok több rövidítést!!)
Ezek szerint akkor járok jól, ha mindkét RAM-ot 512MB-osra cserélem? Vagy a Mhz számít jobban??
Előzmény: locsemege (30)
Andresito_Metro Creative Commons License 2010.09.25 0 0 32
mr ricsi! Ezt úgy érted, h valamelyik RAM modul (valószinűleg az 512MB-os) nem lett rendesen belehelyezve??
Előzmény: mr_ricsi (31)
mr_ricsi Creative Commons License 2010.09.23 0 0 31
"azt irja a Rendszertulajdonságokban, h 223MB RAM. Körülbelül 15, 20 perc után kinyögi, 768MB RAM. Miért van ez?"

Nincs a helyén valamelyik modul.
Előzmény: Andresito_Metro (29)
locsemege Creative Commons License 2010.09.23 0 0 30
Wokban finom kajákat lehet készíteni, olyan magyar szó viszont nincs, hogy vok.

Ami a memóriát illeti, a két modulnak erősen ajánlottan azonosnak kell lennie, hiszen csak akkor tudja a rendszer kihasználni a dupla széles buszt, más szóval így tud a memória dual-chanel működni. További érdekesség, hogy ezek a memóriák mind dinamikusak, így állandóan frissíteni kell őket. Az elérésük pedig többnyire burst-ös. Mindebből az következik, hogy igen fontosak az időzítések. Ha a két modul eltérő időzítést igényel, akkor nem megoldható, hogy a specifikáción belül működjenek. Tehát így lehet egy labilis gépet készíteni. Feltételezem, nem ez volt a cél.
Előzmény: Andresito_Metro (29)
Andresito_Metro Creative Commons License 2010.09.23 0 0 29
Sziasztok! Kezdő felhasználó vok, és a segítségeteket kérem! Nemrég vettem egy laptopot, amiben két db 256MB-os ram volt. Úgy próbáltam bővíteni, hogy az egyiket kicseréltem 512-esre. Azóta marha lassan indul, és azt irja a Rendszertulajdonságokban, h 223MB RAM. Körülbelül 15, 20 perc után kinyögi, 768MB RAM. Miért van ez? Segítségeteket előre is köszönöm!
majomfarokpástétom Creative Commons License 2010.08.29 0 0 28
Sziasztok!

Kérdésem a következő lenne:

Érdemes a lassan 4 éves ASUS A9RP típusú laptopomba 2 db 1 gigás memóriát venni, vagy elég bele egy? Ki tudja aknázni a gép a 2 gigát, vagy ez már nem jelentene számottevő erősödést az eggyel szemben?

Előre is köszi a válaszokat!
hájbrájen Creative Commons License 2006.06.18 0 0 27

Hali!

Köszi az infókat: megvettem a vateráról a használt ramot tökéletesen műxik, /egy éjjel futott a memteszt:hibát nem talált/valóban megtáltosodott az xp, főleg a dvd írás, nem is fogom még az 5 éves p3-t még cserélni:)),/ főleg zsebtájéki fájdalmak miatt/

G.

Előzmény: assembly (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!