Jel 11.3-4
"Két tanúmnak meghagyom, hogy szőrzsákba öltözve ezerkétszázhatvan napig hirdessenek bűnbánatot.
Ők a két olajfa és a két gyertyatartó, amely a föld Urának színe előtt áll."
Zak 4.14
"Erre ő: Ez a két Fölkent, akik az Úr előtt állnak az egész földön."
Szűzanyánk, a Napba öltözött Asszony üzenetei.
Hogy azért nem zavar, mert nincs mért zavarnia, vagy szándékosan elhallgattatod
Hiszen céllal jöttél ebbe a világba, ami meg úgy kezdődik, hogy teret engedsz a szellemednek, aki ott székel a szívedben
Hogy hallgass a szívedre, az a lényegben azt jelenti, hallgass a szellemedre
Ha zavar a lelkiismereted, hogyan tudnád előcsalogatni a szellemedet a rejtekéből
Avval tudod előcsalogatni, hogy nem egyszerűen csak bólintasz a tisztára, hanem megcselekszed a tisztát, tisztán cselekszel, belépve avval az Atya akaratába benned
A lelked meg a születésedkor olyan, mint egy tiszta lap, te fogod teleírni
Ha megcselekszed a tisztát, akkor megengeded a szellemednek, hogy átistenítse a lelkedet
Igen, az akaratod erejével vagy legyőzöd a halálodat, vagy legyőzetel az elmúlótól
Hogy meg azt gondolod nincs az élethez elég akaratod, hát a halálhoz volna?
Ha nem gondolok az Istenre, felismerem, hogy Kire nem gondolok, és tudatosul bennem, hogy mért nem gondolok az Istenre?
Ha gondolok az Istenre, felismerem, hogy Kire gondolok?
Ha jóban vagyok az Istennel, sőt pertuban vagyunk, attól még lehet, hogy nem gondolom át, Kivel vagyok annyira jóban
Ha nem beszélek az Istenről, sőt kellemetlennek érzem, ha beszélek, beszélnek Róla, ha mégis szóba jön, rácsodálkozom, egyáltalán nem kellemetlen, ha Róla beszélgetünk, sőt
Ha jól hallhatóan áldását kéred a munkádra, és azt hallom, de még nem értem, akkor az elgondolkoztat, és egyáltalán nem kellemetlen a számomra
Ugyan ha nem ismerem, akkor is tudom az Istent istennek, de még nem látom át, mennyivel felettem járnak a gondolatai
Hogy az Istennek egy gondolata vagyok, szereti azt a gondolatát bennem
Nem igazán kell összeszedni a gondolataimat, hogy felismerjem, hogy szeretném, hogy örömét lelje a gondolatában
Van, ami az Istennek is lehetetlen, és azon túl is vannak dolgok, amik lehetetlenek az emberek előtt
Isten nem tudja megtenni, hogy ne legyen Isten
Nálunk meg hosszú a sora a lehetetleneknek
Isten megszabta az időt és teret, mi meg arra is képtelenek vagyunk, hogy ezeket megértsük
A fogalmunk is rossz magunkról, mert az a helyes, ha úgy fogalmazom meg, ugyan az Istennek egy gondolata vagyok, ugyanakkor magam sem vagyok más, mint gondolkodó gondolat halmaz
És ahogy a korlátaimat is rosszul látom, ugyanúgy a lehetőségeimet is rosszul értelmezem
Mert alapvetően eldönthető akarat vagyok, és minden velem történés az akaratom függvénye
Mint Isten egy gondolata, magam is gondolatalkotó vagyok
Aki ahogy szabadságot kapott a gondolatra, úgy szabadságot kapott életre és halálra
És ugyan az élet ott van a kiküzdésben, de mégis mint akaratnak nem lehet nehézségem, ha el akarom érni az életet
Így a nehézségeimet is rosszul gondolom, mert a nehézségeim abban lesznek, ahogy mégis ragaszkodok a halálhoz
Az életem meg nem másoktól függ, hanem egyáltalán nem függ másoktól
Amíg nem tudok a másiknak megbocsátani, addig távol tartom magamat a tökéletesedésemtől
Azért nem tudok a másiknak megbocsátani, mert nem ismerem magamat
Hiszek a tökéletességemben, amíg nem csalódok magamban, nem értek
Mert ha értenék, tudnám, ki nem vagyok
Ha megkeresem azt, hogy Jézus hogyan néz a másikra, hogy értsek, és megkeresem a nézésedet a gondolataiddal
Ahogy Te nézel a másokra, az a helyemre tesz engem
Ha meg már meg tudok bocsátani a másiknak, hiszen úgy látom, ahogy látod, akkor a következő akadályom magam leszek, ahogy magamra nem úgy nézek, ahogy Te nézel engem
És ahogy nem tudok megbocsátani magamnak, úgy azzal megbántalak Téged
Ahogy küzdesz értem, minden nap, és minden pillanatban, mutatja, milyen értékes vagyok a Számodra
Önmagam megvetését el tudom hagyni, ha ebben megértek
Értelmedre büszkén gondolsz, gazdag gondolataidra büszkén gondolsz
Miközben nemcsak az van, hogy semmi sem történik a világban, ami már nem történt volna meg, hanem az onnét kezdődik, hogy nincs semmi okosságod, csak olyan, amire már előtted is oly sokan büszkék voltak
Hiszen a gondolataid kitöltik a látható teret, ami a szemhatárodban véges, és múlandó
Majd amikor belépsz a szabadságba, amikor kiszabadítod magad a lekötözöttségedből, ami egyben lekötözött gondolat is
És a szellemed átnyújtja a végtelen teret, és a végtelen, el nem múló időt, majd akkor a gondolataid úgy jönnek és mennek, ki tudja honnét jönnek, és merre tartanak
Mi a megtérés – elsősorban hit, ha meg hit, akkor Tanítások
Ha meg Tanítások, akkor az abból fakadó cselekedetek
De mégis sokkal több, mint amit a föld gondol
Nem véletlen, hogy aki nem ért, az ne is értsen, nehogy megtérjen, azaz az teljesedjen be, ami az akarata, ne kényszerüljön élni, ha a halált választotta
Hiszen a hit, az élő hit nem kevesebb, mint a Szentháromság
Mert egyrészt Szeretet, aki képes az alázatra, másodszor meg Bölcsesség, egyrészt kapott, és abból tovább fűzött gondolat, harmadrészt meg ösztönzés, hiszen aki úgy van, hogy tisztán akar, az nem marad kint a pusztában, hanem felveszi a Lélek
És a szeretet nem valósulhat meg másban, mint keresztben, ahogy Jézus oldalából megindult a megtisztító víz
És nyilván az oldalából kifolyó vér, ami meg ott születik a tisztulásban, értelemben, és az abból kiinduló akaratban
És nyilván égi Kenyér, hiszen Tanítások
És nyilván megmámorosító bor, hiszen már találkozás a közös cselekvésben
Hiszen megértek, és már nem magam cselekszek, hanem a bennem Élő
A Tanítások meg Bölcsesség, hiszen hozzám igazít
Ahogy megérthetek, ahogy értelmezek
Máshogy érteti az egyiket, és máshogy a másikat, mégis egy értelemre vezetve
Az élet utolsó pillanatában kimondott igen, az a plátói szerelem, amikor meg szeretetet adok, az az éggel megélt szerelem
Ugyan néhány kivételes esetben, sok szenvedést megélt lelkeknél előfordul, hogy Tanítások nélkül is megtalálják az igazságot
De mégiscsak úgy van, hogy a Tanítások hordozzák a világosságot
És ugyan a jó sorsomban eszemben sincs, hogy keressem az igazságot
De viszont ínségben, fájdalmakban, és nehézségekben hajlok arra, hogy segítséget keressek
Ugyan először azon vagyok, hogy könnyű és lemondások nélküli utakban keressem
De egészen addig, amíg azon vagyok, hogy úgy találjak, hogy közben magamnak ne kelljen igazodnom az igazsághoz, sőt nem azt keresem, ami a Tanítások tartalma, hanem azt akarom belőle kihozni, ahogy nekem kényelmes, és a kényelmem érdekében értsek, úgy pedig nem mond nekem az Isten Szava
Illetve olyan a fogalmazása, hogy aki nem akar, az maradjon meg sötétségében, anélkül hogy érezné a szégyenét a gyalázatának
Viszont aki tényleg keres, az megtaláljon
A jelenlévő Isten jelenlétét a Bölcsességben
Szembefordulva, ellene menve a szégyeneimnek, hogy az Irgalom felemészthesse azokat
Már nem egyedül, hanem Jézusban, úgy, hogy közben befogadom
Mit csinál a világ, amikor úgy érzi, hogy sarokba szorították, elkezd előre menekülni, tudja is, és mondja is, hiszen tudja és érzi, hogy többé nem hallgat a lelkiismeretére
Olyanná válik, mint a patkány, akit éppen sarokba szorítottak, és szembe fordul az üldözőjével
És eljön az idő, sőt már kopogtat, amikor menekülnél, menekülnél oda, ahol menedéket lelsz
És mit gondoljon rólad az Isten, amikor úgy mész hozzá, hogy éppen menekülsz, úgy mész hozzá, mint egy üldözött, de csak a menekülés gondolatával, vagy már önmagad felismerésében bűnbánatot tartva
Ha a jó sorsodban mész Hozzá, akkor nyilván nem menekülsz, hanem a felismerés gondolatai vezetnek Hozzá, és akkor meghallgat
Ugyan nyilván ahhoz gondolat kell, hogy felismerd a meghívásodat
És ahhoz is gondolat szükséges, hogy a gondolataid felemésszék a menekülésedet
Hogy most próbálja felkelteni az érdeklődésedet az igazságra a Kegyelem, hogy ne menekülésedben menj hozzá, gondolatok nélkül
És anélkül, hogy mutatná, hatalmam van a világ felett
Ha már a jó sorsomban megyek Hozzá, akkor az Irgalomnál, és a Hatalomnál nyerek segítséget
Valódi segítséget
Hogy majd akkor sírva fakadok – hiszen saját magam miatt sírok, de hát mindezt felemészti a Kegyelem, nem marad indokom, hogy meneküljek
Ha meg Hozzá menekülök, és nem értem mért nem hallgat meg, majd amikor megbánom a bűneimet, akkor meghallgat
Ha meg bűntelennek tartom magamat, akkor annak az az oka, hogy érzéketlen lettem a bűnre, mert érzéketlenné tettem magam a szeretetre
Isten közelségében érzékennyé válok a szeretetre, és égbe kiáltókká válnak a bűneim, hogy is maradhatnának előttem rejtve
Ha az elhunyt lelkekért szívből imádkoztok, avval élet étert nyújtotok nekik, és akkor elkezdenek maguk körül, és önmagukat is úgy látni, ahogy van
És ahogy felismerik önmagukat, így a bűnbánatukban kezdenek világosabban látni
És ahogy kezdenek megérteni, úgy kapnak egyre több világosságot
És eltelnek hálával irántatok, és elkezdenek segíteni és közbenjárni értetek
És avval még több világosságot kapnak, ti pedig hűséges segítséget, óvó és védő karokat, és a világosság gondolatait
Így minden gondolat, amit Isten Tanításaiból kaptok, és amit tovább adtok, az előbb utóbb, kellő időben meghozza maradandó és bőséges termését
Az meg hogy a halottakért mondatott imáért fizessetek, az óbégatásaikért, az nemcsak az Isten, hanem az elhunytatok szemében is utálatos, és visszatetsző, és eredménytelen, sőt rátok nézve is hátrányos
Mindszenty bíboros úrnak volt egy álma, hogy minden nap egymillió Miatyánk száll fel Magyarországról
Akik imádkozzák, átérzik azt a vágyát
És ha már szemlélem a mások felvállalásában azt a Miatyánkot, végül is az egy kimondatlan kérés a számomra is
Hogy megtapasztalhassam a jelenlétét a jelen lévő Istennek
És ha eljut hozzám ez a kérés, ami egyben a kérdésem is, akkor ha belegondolok, akkor az már az Isten Lelkének a munkálkodása bennem
És most egyenesen rettegjek attól, hogy akik szívből imádkoznak, azok oda jutottak, hogy szeretnek imádkozni, így pedig én is esetlen szerethetek, megszerethetek abban?
Valójában oda jutottam, mint amikor valaki felismeri azt, aki mellett boldogan élheti le az életét
És az nem egy egyszerű döntés, hogy felvállaljam az érzelmeimet, hiszen abban ott a felelősség
És valóban vannak olyanok, aki elesnek abban a kérdésben
Ha meg átgondolom, akkor ez a kérdésem ugyanolyan komoly, vagy felismerjem még komolyabbnak
És ugyanúgy vagyok, mint az ételekkel, amíg nem kóstolom, nem tudom őket
És ez már egészen más Miatyánk, mint a gyermek imái, hiszen ez már egy döntés
És az ízlelés után is hozza a döntéseit
És ugyan mi lehet abban a gondolatsorban?
Amíg nem úgy mondom, hogy meg akarom tudni, nyilván amikor úgy mondom, akkor fogom megtudni
És mivel az Isten figyeli a gondolataimat, ezért amikor elvonulva gondolataimban mondom, az az Isten számára olyan, mintha kikiáltanám az ablakon
Hogy felismerjem az Isten céljait, és azt, ahogy munkálkodik, nem lehetek annyira érzéketlen, hogy azt ne akarjam megtudni
Igaz, az a felismerés felelősséget is hordoz
És hogy magam gondolatait, céljait és kutakodásait úgy lássam ahogy vannak, ha nem úgy látom, nem is fogalmazhatok meg magamnak célokat
Ha nem törekszem ezekre, olyan vagyok mint egy állat, aki csak van
Isten amire kimondja, hogy legyen, és alkot, az mind a megtartott gondolata
Nem alkot céltalanul, hanem csakis azért, hogy szabadsága legyen az alkotásának
A szabadság meg nem lehet abban, hogy rámondja, hogy legyen, hanem csakis szabadságban lehet az alkotása szabad
Így minden ami látható, és megfogható, és minden ami megérthető, benne a pokollal is, egy céllal van, és egy céllal történhet meg, hogy szabadon dönthess
Az Isten szempontjából, Aki az örökkévalóságban gondolkozik teljesen mindegy, hogy egy teremtésében ma éri el a célját, vagy ezerszer ezer év múlva
Az meg hogy ezerszer ezer évet gyötrődök a sötétségemben magamtól, az ugyan az Istennek nem mérték, hiszen az történik velem, amit választottam, de nekem magamnak mérték
Nekem, aki egy pillanat meggyötörtetésétől is rettegek, végül is nekem kell felérnem, hogy mit érek el, mit érhetek el, és mikorra
Minden megengedett rettenetes is eléri a megengedésének céljait
Szabadság meg nincs másban, mint világosságban, ami meg megértés
Hogy meg rettegj a pokoltól, és azért érts meg, az nem szabadság
De hogy rettegés nélkül megértsem a poklot, hiszen az értelem
Miközben ha nem értek meg, az nem az értelmem hiánya, hanem a sötétségbe tartó akaratom
Ha szeretem a páromat, a gyermekeimet, és még néhányakat, ugyanazt teszem, mint egy állat, nem teszek többet
Ha viszont nem ítélkezek, megbocsátok, és mindenkihez úgy viszonyulok, mint önmagamhoz, és nem különböztetek meg, az ellenségeimért meg imádkozok, azt teszem, amit az élő tesz, aki elérte az Istenben a szabadságát
Tartózkodva attól, hogy másoknak bármilyen fájdalmat okozzak
Felismerve, hogy mindent Istenben tegyek, és semmit rajta kívül
Ha meg azt gondolom, tudok Isten nélkül is jónak lenni, majd megengedi azt a kerülőutat, hosszú út lesz az számomra, és fájdalmas
Istenben van szabadság, Istenen kívül csak kényszerítő törvény
Nem veszed komolyan a figyelmeztetést, hogy a föld a Sátán uralma alatt van, és egészen rosszul értelmezed, miközben a tisztánlátás a segítségedre van
Hogy test és lélek vagy, azt mindenki tudja, aki nem hisz, az is eljut odáig, hogy lélek
És hogy a harmadik részed a szellemed, aki azon van, hogy a lelked be tudja teljesíteni a küldetését, azt a hit megerősíti
Hogy mi a test, ha tudod a testet, akkor máshogy nézed a tested, arra adatott, hogy szolgáljon
Hogy a lelked ki tudja küzdeni a megszentelődését
Minden látható és fogható, nem más, mint ítéletben lekötött bukott szellemi
Így minden anyag sem más, mint fogható szellemi
És amint a lelked szubsztanciális, azaz elemeire bontható, úgy a bukott szellemi is elemeire bontott a számára adatott muszájban
És mivel a tested nem más, mint anyagban lekötött szellemi, ezért gondolat halmaz is a vágyaiban, és a megkísértésed
Ezért a Sátáni ott van a gondolataidban
Ezért lehetséges, hogy a legtökéletesebb ördöggé váljál
És ezért lesz a böjt mindenféle formája jó szolgád a megszentelődésedhez
Miközben a lelked megszentelődése egyben a tested világossága is, ezért lehet mondani a tested is kivirul a felismeréseiben
Így képes vagy a testedet is átszellemesíteni
Így felismerheted a gondolataidat, mint testedtől valókat, mint szellemedtől, és égiektől való sugalmazásokat, és megalkothatod a lelked mérlegelő gondolatait is
A lelkedet meg ne úgy nézd, mint aki ma született, hanem úgy néz rá, hogy egyrészt felkészült a földi megpróbáltatására, másrészt maga döntötte el, hogy felvállalja
A lelked megszentelődésére meg nem volt és nem is lehet nagyobb lehetőséged, mint a kísértésekkel tarkított földi élet
Isten Szava magot ültet a lelkedben, és te magad kapod a lehetőséget, hogy felneveld a kiküzdésben
És megkapsz minden adható segítséget, de helyetted azt nem vállalhatja át senki
A lényegben az akaratodat adod, a hozzá szükségeset meg megkapod