Keresés

Részletes keresés

freyya Creative Commons License 2007.01.04 0 0 285
A férfiasság számomra nem a külsőségekben rejlik. Inkább azt értem alatta, hogy az illető erős és optimista, nem torpan meg állandóan minden apró döntés előtt a következményektől rettegve, mert bárhogyan alakulnak is a dolgok, ereje és megfelelő képességei vannak ahhoz, hogy megbirkózzon velük.
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.04 0 0 284
Persze, nem volt mindig középkor. Kétezer évvel ezelőtt sem számított feltétlenül menőnek az izzadságtól összecsimbókosodott hónaljszőr :) Nem új dolog ez.
Előzmény: freyya (283)
freyya Creative Commons License 2007.01.04 0 0 283
Régen is viseltek férfiak rizsporos bodorított parókát, sőt még régebbi ásatások szerint jóval több ékszer volt rajtuk, mint a nőkön. Valószínűleg csak a háborús időszakokban, kényszerűségből terjedt el, hogy a férfiak nem sokat adtak a testápolásra.
Előzmény: Törölt nick (282)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.04 0 0 282

azt is szeretnék, ha a férfiak is részesednének a nőiből

 

Ööö, mi is ezzel a baj? Az, hogy a szőrtelen férfi természetellenes? A szőrtelen nő is az... Nem is olyan régen még hatalmas bozontokkal pózoltak a nőnemű fotómodellek is, meg aztán ha tényleg természetesek lennénk, akkor mi is hagynánk, hogy lobogjon a hónaljszőr.

Ami azt illeti, én örülök annak, ha a férfiak is igényesebbek. Természetesen anélkül, hogy túlzásokba esnének. Lehet, hogy valamikor nem számított kínosnak az áporodott kanszag, de hadd ne kelljen már pironkodnom azért, mert elvárom, hogy az általam (valamelyik kéjnyílásba, hehe) befogadott képződmény tiszta és jóillatú legyen... :)

Az agyonplasztikáztatás szélsőség mindkét nem esetében. Szerinted "női dolog"?

Előzmény: szirl v2.0 (279)
szirl v2.0 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 281

Természetesen igazad van.

Sokan a nők közül mégis ezt gondolják határozott kemény visekledésnek.

 

A gyengeség / gyengédség egy másik téma.

Gyengeség az, ha pl. az ember nem mer jogos fizetésemelést kérni, vagy olyanokat is elvállal, amit valójában nem kéne, tudja hogy nem kén és mégis, ha nem bír ellenállni valaminek, valakinek, ha nem mer nemet mondani.

A gyengédség nyilván nem ez.

Előzmény: Törölt nick (277)
szirl v2.0 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 280

Teljesen egyetértek.

Valami nagyon hasonlót akartam beírni, amikor valaki a 20-30-as léveket emlegette, hogy akkor húdejó volt nőnek lenni.

Voltak ott azért olyan kizsákmányolások gyárakban, hogy csak na. Kifejezetten nőkkel végeztettek nehéz munkát, mert a női munkaerő jóval olcsóbb volt...

Előzmény: Törölt nick (271)
szirl v2.0 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 279

ezt a kib.....tt keménységet - hogy-hogynem - a qva ffiak mocskos világa kényszerítette ránk

 

Elketintve a stílustól, ez egy jó kérdés egyébként.

Mármint hogy mi váltotta ki azt, hogy a nők férfiasan szeretnének viselkedni.

 

Tudom, hogy az feminizmus az egyenjogúságról szól - elvileg. de most a gyakorlatról beszéljünk.

 

Ami igazából kicsit(!) zavar a feminizmusban az az, hogy a nők nem csak azt szeretnék, ha ők is részesednének a férfivilágból, azt is szeretnék, ha a férfiak is részesednének a nőiből.

Pl. egy férfi is szolizzon, szőrtelenítsen, plasztikáztasson stb.

Ugyen nem hiszitek, hogy a férfiak maguktól kezdték el ezt a dolgot?

Előzmény: Gillian (264)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.04 0 0 278
Annyi változott, hogy a kemény, határozott nők immár nem csak közvetetten, a háttérben tevékenykednek. Így aztán úgy tűnik, többen lette, pedig csak "nyakból" "fejjé" változtak.
Előzmény: freyya (276)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.04 0 0 277

Jó, hogy definiáltad, mert legalább tudunk azon is vitatkozni, hogy ki szerint mit is jelent a keménység :)

Szerintem az, amit leírtál, egyik nemnek sem kívánatos tulajdonsága. Hacsak nem teszünk egyenlőségjelet a férfiasság és a tahómacsóizmus közé. Ez sem volna meglepő fejlemény, mert sokan (nők és férfiak egyaránt) hajlamosak összekeverni pl. a gyengédséget a gyengeséggel.

Előzmény: szirl v2.0 (274)
freyya Creative Commons License 2007.01.04 0 0 276
Összességében szerintem ugyanolyan a gyámoltalan leányzók aránya, mint amilyen mindig is volt. Csak hát sajnos a mostani férfiak egy része kizárólag ezek mellett számít határozottnak, és úgy tűnik nem mindig leli meg zsák a foltját.
Előzmény: Törölt nick (275)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.04 0 0 275
Na igen, erre mondtam, hogy nem Nagybetűs Nők meg Nagybetűs Férfiak vannak, hanem egyének, különféle tulajdonságokkal. A világirodalomból is jól ismert a határozott, erőskezű asszony alakja, csak hajlamosak kivételként elkönyvelni.
Előzmény: freyya (273)
szirl v2.0 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 274

Mindig mindenkivel távolságtartóan hivatalos

Azonnal agresszívan reagál szinte minden kis apróságra (pl. várni kell pár percet valamire...)

Minden közeledést agresszívan utasít el (kopj le)

 

ilyesmikre...

 

de nem szeretném úgy beállítani, hogy ez olyan nagyon általános lenne, vagy ebben látom minden probléma okát

a keménységet én férfias tulajdonságként hoztam fel és azt is elmondtam, miért írtam, hogy a nők is felhozzák magukra...

 

Előzmény: Törölt nick (263)
freyya Creative Commons License 2007.01.04 0 0 273
Én még abban sem hiszek, hogy az úrinők olyan kis tesze-tosza szőkeségek lettek volna. Elég gyakran pl. az uralkodók rendeletei mögött kitartott dámáik voltak. A női uralkodók pl. Victoria az angoloknál meg aztán kimondottan nem a "kerekded nőiességről" szóltak.
Előzmény: Törölt nick (271)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.04 0 0 272
Nem rossz módszer az se, ha asszonyka lebetegedik pár hétre, és embörre marad a három poronty kakispelenkástul, dackorszakostul, nem is beszélve a nagytakarításról :))
Előzmény: Gabiiiiii (269)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.04 0 0 271

Ezt a "nőies, kerekded, szelíd, megértő" ideált szerintem azok sírják vissza, akik nem szeretnek kellemetlen dolgokba belegondolni. Mert ha belegondolnának, tudnák, hogy nem csak finom úrikisasszonyok leledztek a világban, akiket kézimunkázni, zongorázni meg franciául társalogni tanított a nevelőnő, sőt, a társadalom nagy része nem belőlük állt. A többség cseléd volt, paraszt, más kétkezi munkás, stb. akinek talpon kellett maradnia akkor is, amikor éhínség dúlt, és akinek nem esett le a gyűrű az ujjáról, ha disznót kellett etetnie ötkor, vagy fát vágnia - ha nő volt, ha férfi az illető.  

A szelíd-szolid finom úrinő a kiváltságos rétegek ideálja, nem az egyszerű népé.

(Mellesleg az úrikisasszonyok még gyereket se nagyon neveltek, megtették helyettük a dadák és a nevelőnők; háztartást pedig addig vezettek, amíg közölték a cselédekkel, a szakácsnővel meg az inasokkal a teendőiket. Még hogy új találmány a bébiszitterkedés.)

Előzmény: freyya (268)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.01.04 0 0 270
az en parom igazan ferfias,de ennyire o sem bator:)
Előzmény: Gillian (267)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.01.04 0 0 269

na,idefigyeljen,fiatalasszony:)

 

1- egyetlen pasi sem eri meg,hogy kegyed idegosszeroppanat kapjon

2-letojom magasrol,ki mit gondol az en egyenjogusagomrol,amig otthon az van,amit en akarok:)

3-majd ha  a parom panaszkodik,akkor lehet,hogy elgondolkozom

4-egy vadidegen himsoviniszta velemenye marhara nem zavar,de szivesen osszekoltoznek vele 1 hetre,hogy megtanitsam,mi kell egy nonek es megtanulja,mi a magyarok istene:)

Előzmény: Gillian (264)
freyya Creative Commons License 2007.01.04 0 0 268

Kizártnak tartom, hogy régen kevésbé lettek volna "kemények" a nők. Tizenakárhány gyereket felnevelni, meg az akkori lehetőségek mellett egy háztartást ellátni csak határozott elképzelésekkel lehetett. Inkább a férfiak lettek puhányabbak, hiszen már nem arra nevelik őket, hogy megállják a helyüket a harcmezőn, és így hozzájuk viszonyítva lettek csak keményebbek a nők.

Előzmény: Törölt nick (256)
Gillian Creative Commons License 2007.01.04 0 0 267
/nézd már, nálam keményebb nőci a placcon ... dejó :-)))/
Előzmény: Gabiiiiii (265)
Gillian Creative Commons License 2007.01.04 0 0 266
Nem. Hanem egy kifejezetten kedves, nőies reagálás :-)

Én biztosan elküldtem volna a ...
Előzmény: Törölt nick (262)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.01.04 0 0 265
te ekkora urino vagy?? En azt hiszem a komplett konyhaszekrenyt szetvernem a fejen:)
Előzmény: Törölt nick (262)
Gillian Creative Commons License 2007.01.04 0 0 264
Jó, hogy benéztetek, csajok, mert már kezdett nekem is felfordulni a gyomrom.

Hiába próbáljuk ráébreszteni, hogy előbb magában csináljon rendet, ha neki ez jó, hogy itt kikiabálhatja magát, ám legyen. Erre is jó a fórum. Én is itt kiabáltam ki a válásom utáni újramagamratalálás keserveit :-)

De amit továbbra sem tudok én sem szó szó nélkül hagyni, az a nők agyonkárhoztatott keménysége. No, nem a 19. század második felétől indult szüfrazsett-mozgalomra gondolok: annak - minden előremutató pozitívuma mellett - megvoltak a maga vadhajtásai (mint egyébként minden új gondolatnak a világon). Hanem arra, hogy ezt a kib.....tt keménységet - hogy-hogynem - a qva ffiak mocskos világa kényszerítette ránk, a kib.....tt qva pénz- és hatalomvágy keltette háborúik, aholis nemtársaik szép számban megmurdeltek, így aztán, ha a nemzetgazdaságok nem akartak teljesen tönkremenni, hát munkába állították a nőket - gyakran kifejezetten férfimunkakörökben. És ez azóta sem változott meg. Részben, mert közülük kevesen tudnak/tudnának eltartani bennünket, részben meg persze azért, mert sok nőnek tetszik az önállóság. Noná. Nekem is. Tetszene, b....a meg, ha egy anyagilag rosszul sikerült válás után különösebb lemondások és megszorítások nélkül meg tudnék élni egyedül. De hát nem könnyű.
Szóval, az éremnek sok oldala van, a kollegának meg csőlátása. Ez nála biztos szakmai ártalom :-)

Elnézést a sok káromkodásért, de baromira fel tud forrni az agyvizem a klasszikus nőszerepről álmodozó f...októl. Mintha nem a való világban élnének.
Ébresztőőő!!!
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.04 0 0 263
Milyen egy kemény nő a mindennapi életben?
Előzmény: szirl v2.0 (261)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.04 0 0 262

Biztosan nem vagyok elég nőies, de ha meg tudok csinálni valamit, akkor megcsinálom, és nem várom meg életem párját vele. Ha ez kölcsönös, az tökjó.

A jómúltkor ültem a fodrásznál, ment a pletyka, csicsergés, eszmecsere, ahogy köll. Az egyik lány elmesélte a másiknak, hogy amikor 36 órája virrasztott a beteg gyerek mellett a kórházban étlen-szomjan, és végül sikerült valahonnan szereznie egy szendvicset, belibbent a férj, közölte, hogy majd éhenhal, kikapta azt az egy nyomorult szendvicset a felesége kezéből, megette, aztán ment is tovább. A másik sztori az volt, hogy amikor valami nagy hajtás után hazaesett a nő este 9-kor, a férj ült a nappaliban, és annyit bírt benyögni, hogy "Nincs vacsora?". Nagy emancipuncizmus, ha ilyen esetben azt válaszolnám, hogy mér nem kentél magadnak egy szendvicset, édes?

Előzmény: Gabiiiiii (260)
szirl v2.0 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 261

Ha nem írtam volna bele, hogy ezek a tulajdonságok a nőkben is meglehetnek, akkor szerintem azonnal írta volna valaki, hogy miért ne lehetne kemény, határozott egy nő. Kár, hogy nem így tettem, most már sose tudjuk meg :)

Amikor keménységről, határozottságról beszélek, nem mindig, sőt nem elsősorban a szmai munkára gondolok. A mindennapi életre, a bolti bevásárlásra, az éttermi viselkedésre a pincérrel, vagy akármi ilyesmire, a mindennapi életre - és persze a párkapcsolatokra, egyáltalán az ellenkező nemmel való viselkedésre.

Én mindig csodálkozom, ha bemutatnak nekem egy velem egyidős lányt (33 vagyok), akkor miért akar keményen határozottan kezet fogni egy puszi vagy hasonló helyett.

 

Én leírtam, mit gondolok erről.

De szvsz annál a képnél, amire gondoltam a 18-22 éves csajok ürügyén, annál azért elég sok minden jobb, mégha nem is tökéletes, vagy akár csak nem is jó, de annál azért jobb...

Előzmény: Törölt nick (256)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.01.04 0 0 260

neha azt hiszik a ferfiak,olyan nagyon jo dolog a noknek,hogy annyira onalloak,mindent nekik kell csinalni,stb....Pedig igenis jo dolog neha megtartani a hagyomanyos szerepeket /reszben/ es nem hozzanyulni a lecsapott biztositekhoz..Egy modern haztartasban szinte nincs mar igazi ferfimunka,nem kell fat vagni,vizet hordani,stb, a mosogep sem romlik el mindennap.

 

de fozni+takaritani mindennap kell,ami meg hagyomanyosan noi munka.....Mivel ez is felborult,ezert normalis helyen ez is kozos....

 

Az en parom nem attol nem ferfiatlan,hogy segit mosogatni

 

Csak mivel a ferfi-hozzaallas is elcsuszott egy kicsit,sokkal tobbet is varnak el egy notol,mint regen....Aztan csodalkoznak,ha a nok soxor tenyleg egy csomo dolgot jobban tudnak mar

Előzmény: sezi (259)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.01.04 0 0 258
en marha noies tudok lenni,ha kieg a villanykorte:) Pedig meg tudom csinalni,csak nem akarom:))
Előzmény: sezi (257)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.04 0 0 256

Ez már talán emancipációs hatás... nem az, hogy ezek a tulajdonságok előjöttek, hanem az, hogy ezek a hangúlyosak. Nem a kedvesség, báj, melegség jut az eszébe egy nőnek magáról, hanem a határozott keménység.

 

Úgy tapasztalom, ezeket a tulajdonságokat nem maguk a nők hangsúlyozzák, hanem a férfiak - mintegy elrettentésként, negatívumként, holott nem biztos, hogy amit keménységnek tartanak, az valóban keménység. Továbbá az ebből levont következtetések is gyakran tévesek, mint pölö az, hog egy üzletasszony automatikusan elveszítené női(es)ségét pusztán azért, mert a szakmájában ugyanúgy helytáll, mint bárki más.

Ha mégis hangsúlyozásra kerülnek ezek a tulajdonságok a nők részéről, az valamiféle dac - ha annyira mondják, hogy nekem nem kellene ilyennek lennem, és mégis ilyennek érzem magam, akkor csakazértis kimondom, hogy ilyen vagyok. Lehet rajta vitatkozni, hogy ez felnőtthöz méltó viselkedés-e, de szerintem minden tiltás és minősítgetés efféle ellenállást szül.

 

Attól, hogy a jelenlegi 18-22 éves lányok mit gondolnak a szőrtelen vékony fiúkról, a férfiakban kialakult férfiképen nem kellene változtatni.

 

Hát, az attól függ... Érdekesen gondolkodnak egyesek a férfiképről.

Előzmény: szirl v2.0 (251)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.01.04 0 0 255
egyetertek...itt nagy onertekelesi problemak vannak,ha valaki aszerint el,ki mit szol hozza....szerinted a parom nem kapott hideget-meleget azert,mert kispapat jatszott itthon?? Egyesek szerint a vilag legnagyobb papucsa,mas szerint irigyelnivalo apuka....Nem lehet mindig a kulvilag megitelese szerint elni,akkor mar nagy baj van
Előzmény: Törölt nick (254)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.04 0 0 254

NEM LEHET MEGÉLNI normálisan hogy férfi lehessek, mert vagy innen vagy onnan tartanak baromnak.

 

Látod, ha nő lennél, ugyanezt kapnád. Mindig akad valaki, akinek nem tetszik, ahogy élsz.

Előzmény: Törölt nick (223)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!