A napokban hosszú idő után utaztam busszal Esztergomban. Ahogy elnézem, hiába lett új buszállomás, hiába lettek új buszok, a sofőrök mentalitása nem változott. Mindössze egy óra alatt az alábbi szabálytalanságokat észleltem:
- Az állomásra beérkező és onnan a Lázár utca felé továbbközlekedő "B" járat az indulási idő előtt 5 perccel beérkezett, majd megállás nélkül továbbindult... - Egy sofőr beszállítás közben dohányzott a nyitott vezetőfülkéjű buszban.
- Leszálláshoz készülődve felálltam, jeleztem, a sofőr nem állt meg. Újra megnyomtam a jelzőt, de a következő megállóban sem állt meg.
- Diósvölgyi elágazásban nem állt be a peronhoz, egy néni alig tudott lekászálódni
- Egyszerre nyomta a gázpedált és az ajtócsengőt, így még (részben) nyitott ajtókkal indult el.
Jaj, mit meg nem adnék ha Salgótarján helyi járatra is kerülne ebből a gyöngyszem KXH-s szériából. Ottan régen az NVnél a piros a helyi fényezést szimbolizálta. Visszamennénk az időben itt is, nem csak ami a cégnevet, a MÁVAUT-ozást illeti. Sőt miután Tata megkapja az elektrlmos buszait, a BN flotta is mehetne oda, a kék csíkot lenyaljuk és kész.
Utóbbi tegnapelőtt még Komárom és Esztergom között teljesített járatot.
A múltkori MAN-os kérdésre utólag is köszönöm a válaszokat, a 023 megkerült, Banán kintalvós. A 025-öt viszont sose látom az utas hu-n, az vagy nem jár, vagy nem jelel.
Ahogy lejjebb szó volt róla, Szigethalomba került LHZ-017, PCU-767 és LKN-487 társaságában. Szigethalomban nagyra hízott a dögsor mostanában, kellett egy kis segítség.
A 737-et hétfőn láttam is a telepen mozogni, de volt már kint Délegyháza felé. PCU-767 aznap még a sorban állt, egyelőre ismerkedtek vele. A másik két kocsit nem láttam, lehet hogy járaton voltak éppen.
Az ÜL313-as (LHZ-s) MAN-ok fellelési helyeit próbálom összeszedni. Ha jól veszem ki, nálatok van a megyében a 014,017,020,023, és ezek közül a 020 fordás (Oroszlány telephellyel). Fedi ez a valóságot? A többi kocsi tatabányai?
És még egy kérdés: a csuklós Credoitok mind fordásak?