Erre utal az utóbbi napok pánikhangulata, a csalás volt lesz hangulat mesterséges korbácsolása és a legújabb fidesz indítvány: a szavazólapokat a választási bizottság előtt kelljen a borítékba helyezni.
"Az ellenzék vezetése tudtommal csak kb. az utolsó 2 évben volt, vagy annyiban sem...de lehet, hogy tévedek."
Hát én úgy számoltam, hogy két éve volt az EP-választás és már előtte bőven lehetett tudni, hogy vezet a Fidesz. De mindegy, a két év is több az elmúlt 3 hónapnál.
sajnos az ország lakosságának nagy része megosztott a két oldal között, ezt akár teccik, akár nem tudomásul kell venni.
egészen pontosan 2002 óta, amikor ugye győzött a fidsesz, de akkor a "szemfüles második magához ragadta a hatalmat" a szemfüles harmadikkal szövetkezve!
megalakultak a polgári körök... hogyha kell, mozduljanak együtt.
eddig ismerős?
volt erzsébethídi "csata"? volt.
követeltek újsraszámolást? de mennyire.
akkor mindezt utólag.
most elindult ez a folyamat... előre.
ha fidesz veszít... nem fogja emelt fővel és mosolyogva átadni az mszp-nek a gartulációját. orbánt megint nem látjuk évekig... (igaz, nem is hiányoljuk?!)
talán a vereség kijózanítólag hat a fideszre. vagy szétesik?
a boríték elhagyása sértené a titkos választójogot, a törvény módosítás 2/3-os... annak végrehajtását az OVB nem változtathatja meg.
miért sértené? mert nem vagyok arra kötelezve, hogy ha el is megyek szavazni, a cédulámat beklledobjam az urnába! jogom van az utolsó pillanatban is, hogy meggondoljam magam! ha nem dobom be... ugye akkor a bizottság valamelyik tagja a zsebkönyvében a nevem mellé tehet egy kis (fekete? piros?) pontocskát... mert látta, hogy tartózkodtam.
marad az ördögi kör. hoz-e annyi plusz szavazatot ez a "lácszavazás" csalási ötlet, amiért kockáztasson bárki is pártérdekből?
szerintem nem, ezt ki lehet számítani.
ráadásul olyan választókerületben dobták fel, amelyben 2002-ben a fidesz volt a befutó.
nem kéne ezen így elgondolkozni egy csendes sarokban????
Egyelőre azt látom, hogy itt Budapesten a FIDESz-nek legalább kétszer annyi plakátja van, mint az összes többi pártnak.
Az ellenzék vezetése tudtommal csak kb. az utolsó 2 évben volt, vagy annyiban sem...de lehet, hogy tévedek.
Könnyű az emberek egy részét felhergelni, hogy jobban is élhetnétek, ha ez a Gyurcsány nem volna milliárdos, stb, szóval olcsó demagógiával. Szerintem a FIDESz vezetése minden, csak nem őszinte.
Abban viszont egyetértek, hogy a többi párton is van kritizálni való.
"polgárháborúba akarják hatalmuk érdekében kergetni az országot..."
Neked úgy látszik vesszőparipád ez a polgárháború. A Fidesz nem olyan hülye. Tudják, hogy a fejük tetejére is állhatnának, akkor sem lenne polgárháború. Csak te nem tudod, úgy látszik.
Nem az a kérdés, hogy ki tenné, mert ennek nyílván nincs realitása. De ha valaki megtenné, akkor nem számíthatnánk magunkra. Itt nem lenne olyan mint a délszláv háború idején a horvátoknál.
Ha a kormányzási ciklus alatt kialakul egy pártpreferencia, és abban éveken át vezet az ellenzék, akkor az nem véletlen. Akkor az emberek valószínűleg nincsenek megelégedve az adott kormánnyal.
Ha a választások előtt két hónappal a kormány elkezd oriási összegeket bevetve kampányolni, és elkezdik ledolgozni a hátrányukat, az már csak PR kérdése. Az emberek hajlamosak elfelejteni a többéves, többnyire megalapozott véleményüket egy ötletes kampányfilm, vagy plakát , vagy szórólap stb. hatására. Ez a demokrácia egyik átka. Athénban a cserépszavazásnál még könnyű volt, 10 millió embernél már el se hinnéd mik alapján döntenek.
ja, vagy ráírni mindenki nevét a lakcímét a borítékra, magyar ember nem titkolózik! külöben is mindenki szeretné kijavítani a fidesz listán a neve melletti E betűt B-re...
Azért egy polgárháború nem alakul ki olyan könnyen, pláne ilyen társadalmi talajban. A magyar nép annyira eltunyult a kádári éra alatt, hogy szerintem bármit le tudnának a torkunkon nyomni (megszállást, területelcsatolást, határontúliak lemészárlását stb.) és nem lenne semmi reakció. Ennek a népnek már annyira mindegy, hogy mi van körülötte, hogy az hihetetlen. Ma nem lehetne se 48-at se 56-ot csinálni. Már az is csoda lenne, hogyha egy esetleges megszállás esetén lenne olyan aki nem állna azonnal a megszállók oldalára :(
szóval, mi a célja ennek az őrületes hangulatkeltésnek, mikor tudják, hogy semmi oka és alapja? azt is tudják, hogy az OVB nem adhat ki ilyen állásfoglalást, mert az sértené a választás tisztaságát?
egyetlen okot tudod elképzelni, hogy úgy érzik vesztenek és polgárháborúba akarják hatalmuk érdekében kergetni az országot...
Ez a láncszavazás akkora nagy marhaság, mint a luxusprofit volt annak idején. Azért, mert egy idióta kitalált egy új szakkifejezést, még nem kéne állandóan azt szajkózni. Ez nem olyan, mint a slágergyártás!