A legújabb Hihetetlen-ben Miskolci László kétoldalas cikke jelent meg a mítikus lényekről. Ami engem a legjobban érdekelt, és meg is lepett, az a baziliszkuszról írtak voltak. Szerinte lehetséges, hogy ezt raptorról mintázták. Nem nagyon hiszem, de érdekes vélemény!
Az e havi Hihetetlen a mi témánk szempontjából érdektelen. Az Ufó magazinban a negyedik oldalon van egy rövidke cikk. Eszerint a Texas állambeli Amarillo város állatkertjében ez év májusában egy farkasember próbált behatolni a helyszínre. Egy kamera felvette. Szemtanúkat kerestek, de nem találtak, ami nem is csoda. Hajlok arra a véleményre, hogy valami idétlen tréfa az egész.
Egyetértek! Az Ufo-konferencián is szokott szerepelni, de ott nem a kriptidekről, hanem a régebbi UFO-észlelésekről beszélt. Sokszor mondják, hogy csak a bulvár elterjedésével szaporodtak az észlelések, és ebben lehet is valami. Ő viszont az 18+30-as évekből származó észlelésről beszélt (az akkori Magyarországról) ahol pl, nádvágók láttak cikázó fényt az égen. Nos, szerintem ők még olvasni sem tudtak, és a tévé-rádió értelemszerűen nem játszott szerepet náluk.
A hihetetlent én sem veszem már.Az ufo-s oldalon láttam pár Miskolczi Laci interjut,jól nyomja a srác..A könyvét beszerzem.Feldobhatná az ufo-magazint valami jó cikkel:)
A sokéves megszokás miatt. Meglepő, de az évente kétszer megrendezett Ufo-konferencia is hiányzik. Voltak nagyon vad dolgok, de volt néhány érdekesség is. Egész érdekes hangulata volt.
Viszont a Hihetetlenről már leszoktam, csak belelapozok, ha valami nagyáruházban a kezembe kerül, Megvenni csak kivételes esetben veszem meg.
Kénytelen vagyok helyesbíteni. Az Ufó-magazinban van egy aprócska cikk és egy fénykép Nessie-ről. Ez utóbbin világosszürke alapon sötétszürke árny látható, könnyen lehet, hogy tényleg uszadékfa. Egy másik már érdekesebb, mert csupakabra-nézést hirdet, garantált sikerrel, és mindössze negyven dollárért. A bolondnak is megéri!
ha még tényleg szabad az a párduc és be szeretnék gogni (ami tényleg ajánlatos lenne), akkor nem mezőőrökkel meg ilyennekl kellene utánanyomozni, hanem vadászkutyákkal, ami nyomon tudja követni. Mert abban bizni, hogy valaki random eglátja és akkor a ki tudja honnan riasztott vadbefogók elfogják, az elég nonszensz gondolkodás. Esetleg egy jó helyen lévő vadász éjjellátós puskával lelőheti, de az is elég lutri.
Mindenesetre a TV-ben Feketepárduc volt,az tuti.Valakinek azért be kéne fogni,mert azért ez egy veszélyes ragadozó.Hallottam én már Pumát is emberre támadni.
hogy mit eszik? sok mindent ehet őztől a kóbor kutyákon át a háziállatokig, mint legutóbb is állítólag elhullott borjúnál látták. Sőt, a róka és az újra elszaprodott aranysakál is a gyomrában végezheti.
De elolvasva a legutóbbi híreket, nem egyértelmű látták-e, vagy csak a megrágott borjút ráfogták:
"
Lakossági bejelentés alapján szombat éjjel a Kákás-dűlő közelében párducot láttak – közölte a törteli önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán a helyi polgárőrség. A közlemény szerint a mezőn hagyott halva született borjútetemet rágta meg valami.
A polgárőrök hajnalig járták a környéket, éjjellátóval keresték a párducot, valamint a rendőrség, a mezőőrség és a vadásztársaság is bekapcsolódott a keresésbe. A lakosságot arra kérik, ha látnak valamit, jelezzék a megadott telefonszámok egyikén.
"
nos, ez nekem nem felel meg annak, hogy látták. Azt a dögöt bármi megrághatta a kóbor kutyától a sakálig bármi.
bizony, amit télen mutatattak, az fekete párduc volt. Még ha minket pár évtized természetfilm nézés nem is tesz szakértővé (én is gyerekkoromtól nézek ilyen jellegű filmeket), a megszólaltatott zoológusokm nagymacskaszakértők is annak nevezték. Aki messziről felvett macskaképhez, azaz méretaránnyal magyarázta, az csak arról tett bizonyságot, nemhogy még a macska mozgását sem ismeri, de a szemmértékével is komoly gondok vannak.
A mostani felvételt nem láttam, azaz nem tudom a most újra felbukkant állat is az-e, de az hogy jóltáplát és nem látták hónapokig, semmit nem bizonyít - sőt, ez eléggé tényleg leopárdra utal. Remekül rejtőzködik, alapvetően éjjeli állat, még ahol honos is úgy tud megélni, hogy évekig senki nem látja. Kaját meg itt is talál eleget.
Érdeklődve várom, és remélem, hogy először is a cicust megpróbálják befogni, másodszor azt, hogy a sok begőzölt vadász nem lő le minden nagyobb fekete kóborkutyát. Főleg abban reménykedem, hogy nem egymást sebesítik meg. Végül is, szervált már találtak, bár szegény csúnyán végezte, igaz, nem a befogók miatt.
Marhaság ez is.Bár én a klasszikus himalájai jeti-re vártam.Ez a British Kolumbiai eset kamu szerintem.A hangfelvételek voltak a legizgalmasabbak,de az is prérifarkas volt,ezt ők is igazolták.
Kivárom a végét. Viszont az emberek minden túlzásban beleheccelik magukat, lehet, hogy most is. Hogy Mórát idézzem: macskának indult a falu szélén, oroszlánnak lett mondva a másik szélen.