Keresés

Részletes keresés

Irbisz Creative Commons License 2022.07.26 0 0 4021

bizony, amit télen mutatattak, az fekete párduc volt. Még ha minket pár évtized természetfilm nézés nem is tesz szakértővé (én is gyerekkoromtól nézek ilyen jellegű filmeket), a megszólaltatott zoológusokm nagymacskaszakértők is annak nevezték. Aki messziről felvett macskaképhez, azaz méretaránnyal magyarázta, az csak arról tett bizonyságot, nemhogy még a macska mozgását sem ismeri, de a szemmértékével is komoly gondok vannak.

A mostani felvételt nem láttam, azaz nem tudom a most újra felbukkant állat is az-e, de az hogy jóltáplát és nem látták hónapokig, semmit nem bizonyít - sőt, ez eléggé tényleg leopárdra utal. Remekül rejtőzködik, alapvetően éjjeli állat, még ahol honos is úgy tud megélni, hogy évekig senki nem látja. Kaját meg itt is talál eleget.

 

Előzmény: __Csuzli__ (4009)
Csimpolya Creative Commons License 2022.07.25 0 1 4020

Most már pampanyulat, más néven nagy marát is láttak Békéscsaba környékén. Remélem, nem akad össze a párduccal!

__Csuzli__ Creative Commons License 2022.07.25 0 0 4019

PREY Trailer 2 (2022) Predator 5 - YouTube 25éve nem voltam moziban,:)de ezt megnézem...nagyon tetszik,h visszafelé mentek az időben,és az 1700-as évakben játszódik...mindenkinek ajánlom,nagyon nagy!

Csimpolya Creative Commons License 2022.07.25 0 0 4018

Érdeklődve várom, és remélem, hogy először is a cicust megpróbálják befogni, másodszor azt, hogy a sok begőzölt vadász nem lő le minden nagyobb fekete kóborkutyát. Főleg abban reménykedem, hogy nem egymást sebesítik meg. Végül is, szervált már találtak, bár szegény csúnyán végezte, igaz, nem a befogók miatt.

Előzmény: __Csuzli__ (4016)
Csimpolya Creative Commons License 2022.07.25 0 0 4017

A jeti-téma érdekel, de ebben az időben a mediterrán civilizáció legcsodásabb találmányának, a sziesztának hódolok.

Előzmény: __Csuzli__ (4015)
__Csuzli__ Creative Commons License 2022.07.24 0 0 4016

Ja,Te még a párducra irtad?Művelt embernek tünsz,de ezuttal igaz a pletyka,majd meglátod:)

Előzmény: Csimpolya (4014)
__Csuzli__ Creative Commons License 2022.07.24 0 0 4015

Marhaság ez is.Bár én a klasszikus himalájai jeti-re vártam.Ez a British Kolumbiai eset kamu szerintem.A hangfelvételek voltak a legizgalmasabbak,de az is prérifarkas volt,ezt ők is igazolták.

Előzmény: Csimpolya (4014)
Csimpolya Creative Commons License 2022.07.24 0 0 4014

Kivárom a végét. Viszont az emberek minden túlzásban beleheccelik magukat, lehet, hogy most is. Hogy Mórát idézzem: macskának indult a  falu szélén, oroszlánnak lett mondva a másik szélen.

 

Előzmény: __Csuzli__ (4012)
__Csuzli__ Creative Commons License 2022.07.24 0 0 4013

14.15 től témába kapcsolódó film a V.History csatornán,a Jeti.Én meg ezt nem hiszem el,kiváncsian várom:).

__Csuzli__ Creative Commons License 2022.07.24 0 1 4012

Miért?Fekete volt,úgy nézett ki mint egy párduc,úgy is mozgott.Engem max az érdekelne,mit eszik..Nem tünt alultápláltnak.Na mindegy ,talán még hallunk róla.

Előzmény: Csimpolya (4011)
Csimpolya Creative Commons License 2022.07.24 0 0 4011

A feketepárducot én is felismerném, szintén sok természetfilmet nézek. A kobrát is, ha muszáj, de ah ezt meglátnám, nyomban minél messzebbre igyekeznék onnan. De az itt tárgyalt párduc léte itánt még mindig komoly kételyeim vannak. 

Előzmény: __Csuzli__ (4010)
__Csuzli__ Creative Commons License 2022.07.24 0 0 4010

Kobrát én is láttam,egyik kedvenc filmem volt. Az eleje a legjobb...:)))

Előzmény: Csimpolya (4008)
__Csuzli__ Creative Commons License 2022.07.23 0 0 4009

Természetfilmeken nőttem fel,és azóta is szinte egész nap természetcsatornákon megy a Tv,azért egy Fekete párduct felismerek.Tuti az.

Az Aligátorteknőst is hallottam,az se piti,ha valakit megharap.

Előzmény: Csimpolya (4008)
Csimpolya Creative Commons License 2022.07.23 0 0 4008

Lehet, hogy tényleg fekete párduc, de vannak eziránt kételyeim. Emlékszem, hogy egyszer már tigrist látott egy kissé fülllentős srác, ami végül egy nagytermetű, csíkos kutyának bizonyult. Aztán még kobrát is láttak, az sem bizonyult valós hírnek. viszont az alligátorteknős nagyon is valós, sőt, már szaporodik is nálunk. Sajnos.

Előzmény: __Csuzli__ (4007)
__Csuzli__ Creative Commons License 2022.07.22 0 0 4007

Ma reggel,volt a hiradóban a párduc...szerintem is Fekete párduc,azért nem szivesen találkoznék vele sötétben:)Este 5-től pedig az 51-es körzettel ismerkedhetünk a Kibogózott relytélyek sorozatban.

Előzmény: Csimpolya (4005)
__Csuzli__ Creative Commons License 2022.07.21 0 0 4006

Igen,olvastam én is:)

Előzmény: Csimpolya (4005)
Csimpolya Creative Commons License 2022.07.20 0 1 4005

Nálunk meg újra felbukkant a feketepárduc. Nem tudom, a helyiek mitől félnek, de engem inkább a vadászok aggasztanának, nem a párduc. Amúgy is erős kételyeim vannak iránta.

Előzmény: __Csuzli__ (4004)
__Csuzli__ Creative Commons License 2022.07.20 0 0 4004

A V.History csatornán 16.55-től újra feltünik a Molyember,ezuttal a Kibogózott relytélyek sorozatban.

Csimpolya Creative Commons License 2022.07.10 0 0 4003

Gondolom, jót szórakozott, amíg összerakta a videót. A bírálatokon kevésbé!

Előzmény: Hoaxvadász (4002)
Hoaxvadász Creative Commons License 2022.07.10 -2 0 4002

Egy ismert youtuber szenzációs leletet kamuzott be, szétszedték a tudósok

"Több kutató is támadta egy ismert youtuber, Coyote Peterson pénteki Facebook-posztját, amiben Peterson azt állította, hogy egy nagy méretű főemlős koponyáját találta meg Kanadában, Brit Columbia vadonjában. Peterson közleménye tudományos, etikai és jogi szempontból is aggályos, ezeket a LiveScience cikke foglalta össze.

Coyote Peterson a Brave Wilderness nevű YouTube-csatornája mellett a tévéből is ismerős: az Animal Planeten ő volt a Brave the Wild című műsor hoppmestere. Peterson már csütörtökön elkezdte fűteni a közösségi médiát azzal, hogy stábjával valami szenzációsat talált Kanadában, és pénteken fel is fedte, hogy egy főemlős koponyájára bukkant a vadonban. A híresség szerint a koponyának csak egy darabja lógott ki a földből, és a lelet jelenleg „biztonságban van”, és szakértők vizsgálják, hogy milyen állaté lehet.

Peterson azt írja, a felfedezést több hétig rejtegette a kormányhivatalok elől, és attól tart, hogy a hatóságok megpróbálják majd eltüntetni a felvételeiket. A teátrális rettegés a poszt végén nyer értelmet, amikor Peterson megérkezik az összeesküvés-elméletek birodalmába. „Nem tudom, ez az-e, amit mindannyian gondoltok. De nem tudom megmagyarázni azt, hogy főemlőskoponyát találtunk Észak-Amerikában” – írja a leletről. Az egy nappal később, szombaton publikált videója már nem ilyen visszafogott, „A Bigfoot koponyáját találtuk meg Kanadában!” címmel került ki a YouTube-ra. A Bigfoot (azaz Nagylábú) az észak-amerikai folklór legendás alakja, olyasmi, mint Ázsiában a jeti. Bár a tudomány határozott állása az, hogy a kontinensen jelenleg az emberen kívül nem élnek nagy méretű főemlősök, évszázadok óta nagy irodalma van a Bigfoot-észleléseknek és „leleteknek”, de ezek komolysága a Loch Ness-i szörny megfigyeléseihez mérhető. 

Peterson állításával több probléma van, és ezt hamar jelezte a Twitteren pár, a témában érintett kutató. Egyikük, Darren Naish paleontológus a LiveScience-nek is megszólalt, és elmondta, hogy szó sincs valamilyen ismeretlen leletről. „Ez kétségtelenül egy gorillakoponya, ami számos anatómiai részletből nyilvánvaló, és amit egy sor szakértő is megerősített” – fogalmazott. „Emellett úgy tűnik, hogy megegyezik egy bizonyos gorilla koponya kereskedelmi forgalomban kapható öntvényével. Vagyis azonnal kizárhatjuk azt az elképzelést, hogy ez egy ismeretlen főemlős valódi koponyája lenne. Nem. Ez egy ismert faj öntvénye.”

Ezt támasztja alá Yinan Wang geológus is, a Johns Hopkins Egyetem Geospatial Intelligence programjának végzős hallgatója, aki Twitteren jegyezte meg, hogy a Peterson által talált koponya nagyon hasonlít egy gorillakoponya öntvényére, amit az AliExpressen lehet megvásárolni. A tweetben Wang fotós összehasonlítást is mellékelt az AliExpress termékéről és a Peterson által megosztott fotókról.

Jogi kifogások is felmerülnek, ha a koponya, mint azt Peterson állítja, most az Egyesült Államokban van. Jonathan Kolby tudományos tanácsadó, aki a vadon élő állatok kereskedelmében jártas, azt írta Twitteren, hogy illegális bármilyen, akár „talált” főemlősmaradványt becsempészni az Egyesült Államokba. Ha a koponya valódi lenne, annak szállításához az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma, valamint vadvédelmi és egészségügyi szervezetek engedélyét kellene kérni. Ha pedig Peterson egy kanadai nemzeti parkban találta meg a koponyát, akkor a kanadai nemzeti parkokról szóló törvény és a nemzeti parkok általános szabályzata szerint is illegális, amit művelt. Abban az esetben pedig, ha a koponya fosszíliának tekinthető, Peterson tette sérti Brit Columbia törvényeit, amik megtiltják magánszemélyeknek gerinces kövületeket gyűjtését és előírják, hogy minden „szokatlan vagy ritka példányt” jelenteni kell az érintett hivatalok valamelyikének.

Persze mindez elméleti kérdés, mert úgy tűnik, Peterson egy műkoponyával majomkodik. Etikai problémák viszont nagyon is felmerülnek a youtuber akciójával kapcsolatban. „Azt hallom, hogy Coyote Peterson elég gyakran csinál ilyesmit clickbaitként, és hogy ez egy attrakció, amivel egy készülő videót népszerűsít” – mondta Naish. „Lehet, hogy ezt ártalmatlan mókának szánta. De egy olyan korban, amikor a tudományellenesség és az összeesküvés-elméletek kultúrája komoly probléma, ez nagyon nem jól veszi ki magát. Szerintem ez a mutatvány visszafelé sült el.”

Csimpolya Creative Commons License 2022.07.08 -1 0 4001

A legújabb UFO-magazin a mi témánk szempontjából érdektelen.

Csimpolya Creative Commons License 2022.07.01 -1 2 4000

Ez e havi Hihetetlen 58-59 oldalán egy olyan ikk van, ami a témánkba tartozik. Kezdődik a delavár indiánok óriásmadár legendájával, folytatódik egy olyan történettel, amiben  két cowboy 1890-ben egy óriási, haldokló élőlénnyel találkozott. Hosszú, kígyó alakú test, hatalmas szárnyak, nagy szem. A lovak megrémültek tőle, elég nehezen lehetett őket megfékezni. A biztonság kedvéért agyonlőtték az állatot, majd lelépték a hosszát, ami 17 méter, a szárny fesztávolság pedig 53 méter. Két kép is szerepel, de nem erről a lényről, valami pteroszaurusz-féle látható rajta. 1959-ben egy Afrika-kutató hírt kapott az ún. konamotóról, ami csupasz testű, denevérszárnyú, és fogak vannak a sőrében.

Ami érdekesebb, az a cikk magyar része. A Lipai-gödörnek nevezett erdős területen, egy barlangban sárkány nevelődött. Egy nagy viharban a garabonciás kiemelte, majd elvitte. Egyfejű, pikkelyes testű, denevérszárnyú állat volt. Sajnos, a történet elmondásának időpontját nem közölték. Egy őrtilosi adatközlő kislány korában látta a ludvércet, zöldesszürke, sárkányformájú volt. Egy másik ember is látta, fehér, négysarkos lepedőhöz hasonlította, aminek csukafeje volt. Egy harmadik valahol a vízparton látott valami tarajos fejű krokodilt. Megijedt és elszaladt.

Figyelemre méltó, de ez inkább a néprajzra tartozik.

__Csuzli__ Creative Commons License 2022.06.10 0 2 3999

 

Igen. De ezt te sem gondolod komolyan,h ez a kép valodi...:)

Előzmény: <KRYPTO> (3998)
<KRYPTO> Creative Commons License 2022.06.09 -1 0 3998

A lábai jó hosszúak nem? Kár hogy nincs élesebb felvétel.

Előzmény: __Csuzli__ (3996)
<KRYPTO> Creative Commons License 2022.06.09 -1 0 3997

Nu págágyi zájcsik!

👍🤪

Előzmény: __Csuzli__ (3996)
__Csuzli__ Creative Commons License 2022.06.09 0 1 3996

Ugy néz ki ,mint a No megálljcsakból a farkas...:)))

Előzmény: <KRYPTO> (3995)
<KRYPTO> Creative Commons License 2022.06.08 -1 0 3995
Hippolip Bodri Creative Commons License 2022.06.05 0 0 3994

Igazad van! Kösz a tippet. Ez alapján sikerült is beazonosítani: egy jól megtermett afrikai harcsa koponyája. Egészen pontosan egy hibrid változatról van szó, l.:   https://www.researchgate.net/figure/The-shape-of-the-head-occipital-process-and-frontal-fontanelle-of-A-C-macrocephalus_fig2_313496274

Következésképp sajnos nem kriptid lényről van szó, úgyhogy elnézést kérek, hogy ide hozakodtam vele.

Mindenesetre továbbra is rejtély, hogy mit keresett ez a szegény jószág egy homokdomb oldalában, jó 20 kilométerre a legközelebbi tótól vagy vízfolyástól.

Előzmény: Névtelen Nevű (3993)
Névtelen Nevű Creative Commons License 2022.06.03 0 0 3993

Ez valami hal darabokra hullott koponyájának a fejtetői része. Élőben kb ilyen módon helyezkednének el az orrnyílások, szemek, kopoltyúfedők. 

Előzmény: Hippolip Bodri (3987)
Csimpolya Creative Commons License 2022.06.01 0 0 3992

Az új Hihetetlen a mi témánk szempontjából érdektelen. Az UFO-magazin 4. oldalán egy rövidke hír található az Argentínában feltűnt medveemberről. Az El ucumart egy erdész látta a Pastaerado erdőben. Sem az adatközlő nevét, sem az észlelés időpontját nem közölték.

Miskolci László, ha ezt olvasod, akkor láttalak a tévében, tetszett a rövid, de lényegretörő hozzászólásod. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!