Keresés

Részletes keresés

miszega Creative Commons License 2006.04.13 0 0 143

akkor lesz javítás, ha világos kritikát kapnak

((kritika nálam= ez nem tetszik, de ha lehetne így akkor jó lenne..szerintem  ))

csakhát teszteltem így nemigazán akarok beszólni, azt menet közben is megtettem

de én már befejeztem))))))))

------------------------------------------------------------------------------

technikai jelentés

fura de az 1.0 és a rárakott 101 javítós verzió multiban szépen ment

a most letölthető meg akadozik, ismét hibát kellett jelezzek e fejlesztőknek

bár kissé gyanakszom a tapasztalatlan felhasználó társak mellé nyúlásaira is....

Előzmény: eMM (140)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2006.04.13 0 0 142
Aki szeretne segiteni a jatek tovabbfejleszteseben, a kovetkezo javitocsomag teszteleseben az batran jelentkezzen, a forumunkon nyitottam errol egy temat. Lesz magyar Pro Libertate patch hamarosan, sot az 1848 felujitott valtozata is megjelenik valamikor nyaron. Az Index altal kezdemenyezett lejarato hadjaratot nem kivanom kommentalni. Varhegyi Bulcsu Huszar Games
eMM Creative Commons License 2006.04.13 0 0 140
Én úgy gondolom hogy a mostani formáját tesztverziónak lehet tekinteni.
Remélem hogy Huszárék ennek fényében jaítanak a játékon mert igen sok hiányossága van a jelenlegi formájában.
Ha ezeken sikerülne javítani lenne esélyük a külföldi piacon.Megérdemelnék.
Előzmény: nadamhu (139)
nadamhu Creative Commons License 2006.04.13 0 0 139

>Én nem tartom véletlennek az ápr. 6-os bemutatót sem.A választásokra mindent >bedobtak a politikus urak!

Igen, erre en is gondoltam.

Szerintem is nagy hajtas lehetett naluk, hogy tartsak ezt a hataridot, tudom milyen ez, ilyenkor minden cegnel dilihaz van.

En a helyukben most optimalizalnak egy kicsit a sebessegen, memoriaigenyen, ilyesmin, es akkor lehet kopogtatni egy kulfoldi strategiai jatekokkal foglalkozo kiadonal. Nyilvan akkora eladasi peldanyszamra nem lehet szamitani, mint a Total War szintu jatekok eseteben, de azert gondolom hardcore strategia fan-ok koreben arathat a jatek viszonylagos sikert kulfoldon is. Bar meg nem igazan volt idom a jatekkal sokat jatszani, szoval meg eleg felszines a velemenyem.

Előzmény: eMM (137)
eMM Creative Commons License 2006.04.13 0 0 138
Én is valahogy így gondolom.
Nehezen tudom elképzelni hogy a falusi suttyó legény azért zupált volna be, mert reális esélye lett volna tábornoknak lenni.

Ezek szerint az 1848-as honvédsereg sorállományú sorozott(is) volt? Ezt nem is tudtam.
Bennem az a kép él, hogy Kossuth lemegy Ceglédre mond egy jó kis beszédet(nemhiába ügyvéd) és csődülnek a zászló alá az önkéntesek.

Előzmény: Törölt nick (136)
eMM Creative Commons License 2006.04.13 0 0 137
Személyes ellentét? az 1848-at még pozitív kritikával illették.
Bezzeg azt a magyar csapatot akik a Codename Panzerst készítiették meg istenítik.
Sokkal egyszerűbb lehet az ok.Aki fizet az indexnek a cikkért annak kinyalják a seggét,aki ezt elmulasztja azt meg lehúzzák.Igy megy ez már évek óta.
10 Millát én is kevésnek tartok ezért a munkáért,ennyiből ezt lehet csinálni.
Az igaz hogy olcsó, meg döcög de a miénk!Én nem tartom véletlennek az ápr. 6-os bemutatót sem.A választásokra mindent bedobtak a politikus urak! Talán ezért a sietség miatt maradtak ki az életrajzok,én azért remélem hogy pótolják.
Itt az index cikk a bemutatóról.(most azzal szórakzozom hogy elolvasom az összes idevágó anyagot,az igaz hogy dógozni is kéne itthon ,meg ha már nagyon ráérek Gettysburgozni de mind 1, így mulat egy magyar úr)
http://index.hu/tech/szoftver/pro0406/
Magyar Bálintot elég hülyének állítják be dehát az a tag tényleg síkhülye.
Viszont az 1956-os játék jó poén lenne az 50. évfrodulóra,csak éppen ez a fajta játéxerkezet erre nem alkalmas.
Sokkal inkább egy Codename Panzers szerű játék!
Én az ő helyükben(nem ugrik be a csapat neve) elgondolkoznék ezen.A motor megvan ,csak a tigris tank helyett T-34-es grafikát kéne tervezni.
Csakhát nekik kicsi a magyar piac, 10 milláér biztos nem fognak megmozdulni.
Meg lehet nincs is minisztériumi hátszelük.
Az igaz hogy HuszárGamesék is a külföldi piacban reménykednek,azért raktál bele az egyébként nekünk eléggé érdektelen függetlenségi háborút,de ebben a formában a nagy vízen túl labdába sem fog tudni rúgni a progi.max ha majd ott is ingyen adják!:)

Előzmény: nadamhu (133)
miszega Creative Commons License 2006.04.13 0 0 135

igazad van KB.

mert a cikk irója pl.: baka fokozatban csinálta..a próbát.. az kezdőknek jó

nem tom van-e benne személyes, de türlmetlen az biztos

tény hogy a játéknak van hibája

és itt-ott ugyanezzel a motorral is lehetett volna jobb

Előzmény: nadamhu (133)
miszega Creative Commons License 2006.04.13 0 0 134

nemesek is kezdték bakaként, hadfi-ként

egyik nem zárta ki a másikat

zsoldosokról van szó, nem kizárólag sorozottakról

-----------------------------------------------------------------------------------------

amit a verzió számokról mondtam tévedés volt (?)

nadamhu Creative Commons License 2006.04.13 0 0 133

Tenyleg durva, az index valosagosan habzo szajjal probalja mocskolni ezt a jatekot. Eleteben nem foglalkozott egy jatekkal sem ennyit, es tenyleg minden fuszalba belekot, mint akit valami szemelyes bosszuvagy hajt. Egy kicsit mar gyanus, hogy valami szemelyes ellentet van a hatterben.

Ez az '1993-as grafika' is eleg rosszindulatu dolog azert. Az indexes cikkiro valoszinuleg csak mainstream tobbmillio dollaros koltsegvetesu jatekokkal jatszik, es ennyi a jatekpiaci ismerete. A jatekpiacnak azert vannak alacsonyabb koltsegvetesu retegei is. Raadasul 1993-ban meg a legdurvabb grafikaju jatekok sem ertek el ezt a szinvonalat.

Leteznek a Pro Libertate-nel sokkal gyengebb grafikaju jatekok, amelyekrol kulturalt nyugati ujsagok normalis, sot kifejezetten pozitiv kritikakat irnak, nemegyszer zsenialisnak titulalnak az index szamara teljesen vallalhatatlan grafikaju jatekokat.

10 millio forintbol tenyleg abszolut nem elvaras ennel grafikailag tobbet kihozni. 10 millio forint kb. egy jobb programozo eves berkoltsege, megis mit var ennyibol az index?

Hobbybol en is foglalkozok jatekfejlesztessel, azert azt atlatom, hogy ennek a jateknak a megirasa nem volt egy nagy biznisz: sokkal tobbet kerestek volna, ha a tagok elmentek volna valahova dolgozni.

Amibe az index belekothetne, az az, hogy az allam valamifele palyazatot is hirdethetett volna, es akkor kiderult volna, hogy kik jelentkeznek egy ilyen feladatra. Vagy amivel meg lehet vitatkozni, hogy egyaltalan az allamnak szabad-e ilyesmire koltenie a penzet. De az index nem ezzel foglalkozik, hanem valamiert habzik a szaja.

Azert legyunk mar oszintek: egy jogdijas font meg veletlenul is bele kerulhet egy jatekba, ilyenekbol nem szoktak habzo szaju cikkeket csinalni, legfeljebb a jogtulajdonos szol a keszitonek, hogy cserelje le, vagy fizessen neki. Azert nem egy jatek komplett grafikai designjat loptak el, es nem is mastol loptak a jateklogika programkodjat, amin mondjuk mar tenyleg fenn lehetne akadni egy cikknek. De hogy egy index cikk egy jatekban levo sz@ros font jogi eredetebol fikazo cikket kerekitsen, az mar furcsa.

Előzmény: eMM (128)
eMM Creative Commons License 2006.04.13 0 0 132
Ez érdekes.Vezénylő tiszt nem csak arisztokrata lehetett?
Ok hogy Wallenstein is köznemesből lett generalisszimusz,de szerintem kivétel.meg sokat ért vele le is szúrták jól a sajátjai.
Az igaz hogy addig megért pár vidám évet.

Előzmény: miszega (131)
miszega Creative Commons License 2006.04.13 0 0 131

bakából tábornok

ha lettek volna életrajzok,,, kb 10 császári tábornok azaz tábornok (nem alacsonyabb rangú) volt a Rákoczi ideén akik bakából lettek azok

neveket hadd el légyszi, beletörik a kezem  Glüspkeg (?) is az volt aki egy brigádod vezényel valamyelyik hadjáratban

Előzmény: eMM (127)
eMM Creative Commons License 2006.04.13 0 0 130
Ez a cikk már szórakoztatóbb,bár elég fikázós.De sok igazságot is ír sajnos.Elég vitriolosan, de rámutat a progi hiányosságaira.
Azt nem értem mér van oda a TP-vel.Én Rákóczinak frissen toboroztam egységeket,10-14 TP-vel és a taktikai csatában megálják a helyüket.Az autoumatikusban lehet nem így lenne.
A horvát határőrezredeket szoktam velük kalapálni,gyorsabban lesznek tapasztaltabbak mint a kiképzéssel.
a cikk:
http://index.hu/tech/szoftver/rkc060411/
abban sajnos igaza van hogy a game elég nehézkes.
Szerintük a 48 jobb.Na igen ha nem használunk taktikai csatát talán igen.

miszega Creative Commons License 2006.04.13 0 0 129
technikai jelentés:::   átírták a verzió számot    de nincs benne fonts könyvtár. vagy nem is kell?
eMM Creative Commons License 2006.04.13 0 0 128
Újabb fejlemények.
Rákóczi hamis fontal harcol, az index meg a játék ellen.
Lehet jobbat írni szabad a pálya!
http://index.hu/tech/szoftver/prolib0412/

eMM Creative Commons License 2006.04.13 0 0 127
én a javított installt töltöttem le, és 101 a verziószámom.

Közkatonából tábornok nem nagyon lett,nagyon nem.Az majd napóleonnál lett elérhető de ott is ritkaság volt,de legalább volt rá példa hogy a tarsolyában hordozta a baka a marsalbotot.Bár marsall ott is inkább a tisztekből lett,csak éppen nem kelett hozzá kivárni,meg túlélni 40-50 évet.Persze hiszen az arisztokrata főtiszteket elintézte a giotén, pótolni kelett a helyüket.A francia forradalom nélkül napóleon is tüzér századosként ment volna nyugdíjba.

Azt elismerem hogy a fosztogatás lehetősége nagy vonzerő lehetett.

Sebesülések.A korabeli orvoslás a következőképpen zajjott.Ha a katona a fején sebesült meg vagy túlélte vagy nem.Ha a törzsén akkor azzal nem is fogalkoztak letámasztották a falhoz azt szevasz.Ott haldokolhatott napokig.Ha súlyosabb végtag sérülése volt azt meg jól levágták szintén érzéstelenítés nélkül.
Félkarral lábbal már földművesnek se volt alkalmas.Már ha túlélte a műtétet.

Konkrét feljegyzés van egy brit Waterlói veteránról akinek a golyó az álkapcsát vitte el.
14 évvel később halt meg alultápláltság miatt.Miután nem tudott enni normálisan.És micsoda 14 év lehetett az!
Na köszönöm.

Előzmény: miszega (126)
miszega Creative Commons License 2006.04.13 0 0 126

következő fejlesztői hiba,,,

most már nem kell az 101 javítócsomag a javított verzió tölthető le a PL főoldaláról

csakhogy.... nem írták át a verziószámot így aki első napokban töltötte le, majd rátette az 101 javítót annak most a verziószáma: 101

aki a javított installt tölti le annak a verziószáma: 100

így az eltérő verziószámok miatt nincs kapcsolódás multin.....

-------------------------------------------------------------------------------------------

aki katonának állt, abból tábornok is lehetett.......

vagy egy jó kis fosztogatásból vehetett egy kocsmát...

aki paraszt maradt, az éhen is veszhetett,,,, nem jobb valójában egyik se

----------------------------------------------------------------------------------------------

a harci sebesülések meg nagy kiterjedésűek, de korántsem olyan bonyolultak mint ma

aránylag több volt a halálos sérülés kb 2:1 ma viszont 6:1 vagy 4:1

eMM Creative Commons License 2006.04.13 0 0 125
Na azért nem volt azt olyan kevés munka katonáéknál..Kiképzés hegyek,silány kaja,meg meg is halhatott az ember.De elég volt csak egy jó kis sebesülés,és szörnyű kínok között múlt ki az illető.És akkor ugyi még fájdalomcsillapítás se igen volt.
Én a magam részéről inkább a földet túrtam volna.
Vagy lettem volna halász/vadász esetleg madarász.Vagy pap.(cölibátus ugyan már,rengeteg plébánosnak volt szeretője) De hogy levigye a lában/fejem az ágyugolyó,vagy belehaljak egy ma már triviális sebesülésbe iszonyú fájdalmak közt, na köszönöm nem.
Előzmény: miszega (122)
eMM Creative Commons License 2006.04.13 0 0 124
Én azt veszem ki a kézikönyvből hogy fognak ezen még variálni a fejlesztők.Sajnos a jelenlegi progit egy tesztverziónak kell tekinteni.Kár hogy egy csomó mindenkinek el fog menni ettől a kedve egy életre.
Előzmény: Törölt nick (123)
miszega Creative Commons License 2006.04.13 0 0 122

inkább kifársztom őket, hiába, sajnos a valóságan sem voltak  jobbak a magyar lovasok a császári zsoldosokkal szemben

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

akik egyébként egész életre álltak be, és nem éppen kényszerből

kényszersorozás csak akkor volt, ha kifogytak az ezredek a toborzottakból

azok álltak be akik képesek voltak, vagy annak hitték magukat erre a szolgálatra

az emberölésre

aki katona lett kevés munkáért magasabb bért kapott, mint ha cseléd, vagy manufaktúrás munkásnak áll, napi 16 órai munkára

Előzmény: eMM (119)
miszega Creative Commons License 2006.04.13 0 0 120

méghogy nem használták.....

jó vicc. 2000 év után hirtelen elfelejtették mi?

sőt 2-3 év alatt kiesett

pl: a francia -Habsburg háborúban, vagy akár a Boyni csatában

Előzmény: Törölt nick (117)
eMM Creative Commons License 2006.04.13 0 0 119
Az eredeti elképzelés szerint szekérkaravánok szállították volna az utánpótlást,de ezt végülis a fejlesztők elvetették.Gondolom ez lehet a magyarázat az ellátmány milyenségének a kiforratlanságára.
Az valóban röhejes hogy a lovasság még hátba támadás esetén sem boldogul a császári sorgyalogsággal.Az ok. hogy szemből nem, de hátulról....
Nekem csak úgy sikerült hogy jól megágyúztam őket sok körön keresztül és akkor estem nekik a lovasságal oldalról hátulról.De így se volt egyzerű.
Előzmény: Törölt nick (118)
miszega Creative Commons License 2006.04.13 0 0 116

sajnos az indexen leadtak egy cikket, hogy kipróbálták a PL-t és mire jutottak

ha valaki tudja, mondja meg neki, hogy magasabb fokozatban próbálkozzon mint bakában,...... az ovisoknak, vagy újoncoknak való

és talált volna egy kedvére való bibit: az ellátmányt, azaz annak hiányát

a magyar pályán kurucként

miszega Creative Commons License 2006.04.13 0 0 115

hát, az elmult 15 évben főleg azt kutattam, hogy milyen a csatában résztvenni

-----------------------------------------------------------------------------

a játék "valósága" ez

a játékban

nem számít hányan lőnek, mert még 50 embertől lövéséstől is származhat olyan morál-

amitől 500 megfutamodik

vagy 1 lövegtől, hogy 3-at kilő.....

csak a morál vesztés számít, 500-an lőnek, az itt nem okoz nagyobb morál vesztés, mégha kicsivel többen is esnek ki

Előzmény: compot (113)
compot Creative Commons License 2006.04.13 0 0 114

Ajánlott irodalom (MINDENKINEK)

Zachar József: Csaták, Hadvezérek, Katonák a XVIII. században

http://www.magyarhuszar.hu/site/letolt/zachar_18_tart.htm

compot Creative Commons License 2006.04.13 0 0 113
Te is azt mondtad, nem csak a veszteség számít, hanem a morál. Szerinted milyen érzés lehet 200 embernek, ha több mint 2x annyi puskából lőnek rá.
Előzmény: miszega (109)
cloaked Creative Commons License 2006.04.12 0 0 112
hm ahogy említettem.... sztem minimum a "Rejtélyes dolgok" fórumba való lenne, hová lesz minden másodpercben az a pár milliárd utasítás...
Előzmény: eMM (111)
eMM Creative Commons License 2006.04.12 0 0 111
Erre írtam egy veretes válszt de azt meg lnxelte az index.
Röviden,sok erőforrásból keveset csináltak..
Előzmény: cloaked (110)
cloaked Creative Commons License 2006.04.12 0 0 110

"Ajanlott 1 GB" uhhhh;ĐĐĐĐĐ

Ez a legjobblegszebb 3d csodáknál is túl soknak számít.....

Előzmény: V.4_BlackVoid (105)
miszega Creative Commons License 2006.04.12 0 0 109

kellene...igen jó lenne de nem. csak pár százalékkal nagyobb veszteséget okoz, de a megfutamítás dönti el a csatát

próbáld ki kétjátékosban saját magad vezérelt csapatokkal, vagy multin

persze a 1000-es dobás melett soha nem lehet tudni mi jön ki

Előzmény: compot (106)
eMM Creative Commons License 2006.04.12 0 0 108
Tudod hogy én taktikai csatákat nyűvöm.Számomra ez lenne az igazi értéke a játéknak.
Előzmény: miszega (103)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!