Aki szeretne segiteni a jatek tovabbfejleszteseben, a kovetkezo javitocsomag teszteleseben az batran jelentkezzen, a forumunkon nyitottam errol egy temat. Lesz magyar Pro Libertate patch hamarosan, sot az 1848 felujitott valtozata is megjelenik valamikor nyaron.
Az Index altal kezdemenyezett lejarato hadjaratot nem kivanom kommentalni.
Varhegyi Bulcsu
Huszar Games
Én úgy gondolom hogy a mostani formáját tesztverziónak lehet tekinteni. Remélem hogy Huszárék ennek fényében jaítanak a játékon mert igen sok hiányossága van a jelenlegi formájában. Ha ezeken sikerülne javítani lenne esélyük a külföldi piacon.Megérdemelnék.
>Én nem tartom véletlennek az ápr. 6-os bemutatót sem.A választásokra mindent >bedobtak a politikus urak!
Igen, erre en is gondoltam.
Szerintem is nagy hajtas lehetett naluk, hogy tartsak ezt a hataridot, tudom milyen ez, ilyenkor minden cegnel dilihaz van.
En a helyukben most optimalizalnak egy kicsit a sebessegen, memoriaigenyen, ilyesmin, es akkor lehet kopogtatni egy kulfoldi strategiai jatekokkal foglalkozo kiadonal. Nyilvan akkora eladasi peldanyszamra nem lehet szamitani, mint a Total War szintu jatekok eseteben, de azert gondolom hardcore strategia fan-ok koreben arathat a jatek viszonylagos sikert kulfoldon is. Bar meg nem igazan volt idom a jatekkal sokat jatszani, szoval meg eleg felszines a velemenyem.
Én is valahogy így gondolom. Nehezen tudom elképzelni hogy a falusi suttyó legény azért zupált volna be, mert reális esélye lett volna tábornoknak lenni.
Ezek szerint az 1848-as honvédsereg sorállományú sorozott(is) volt? Ezt nem is tudtam. Bennem az a kép él, hogy Kossuth lemegy Ceglédre mond egy jó kis beszédet(nemhiába ügyvéd) és csődülnek a zászló alá az önkéntesek.
Személyes ellentét? az 1848-at még pozitív kritikával illették. Bezzeg azt a magyar csapatot akik a Codename Panzerst készítiették meg istenítik. Sokkal egyszerűbb lehet az ok.Aki fizet az indexnek a cikkért annak kinyalják a seggét,aki ezt elmulasztja azt meg lehúzzák.Igy megy ez már évek óta. 10 Millát én is kevésnek tartok ezért a munkáért,ennyiből ezt lehet csinálni. Az igaz hogy olcsó, meg döcög de a miénk!Én nem tartom véletlennek az ápr. 6-os bemutatót sem.A választásokra mindent bedobtak a politikus urak! Talán ezért a sietség miatt maradtak ki az életrajzok,én azért remélem hogy pótolják. Itt az index cikk a bemutatóról.(most azzal szórakzozom hogy elolvasom az összes idevágó anyagot,az igaz hogy dógozni is kéne itthon ,meg ha már nagyon ráérek Gettysburgozni de mind 1, így mulat egy magyar úr) http://index.hu/tech/szoftver/pro0406/ Magyar Bálintot elég hülyének állítják be dehát az a tag tényleg síkhülye. Viszont az 1956-os játék jó poén lenne az 50. évfrodulóra,csak éppen ez a fajta játéxerkezet erre nem alkalmas. Sokkal inkább egy Codename Panzers szerű játék! Én az ő helyükben(nem ugrik be a csapat neve) elgondolkoznék ezen.A motor megvan ,csak a tigris tank helyett T-34-es grafikát kéne tervezni. Csakhát nekik kicsi a magyar piac, 10 milláér biztos nem fognak megmozdulni. Meg lehet nincs is minisztériumi hátszelük. Az igaz hogy HuszárGamesék is a külföldi piacban reménykednek,azért raktál bele az egyébként nekünk eléggé érdektelen függetlenségi háborút,de ebben a formában a nagy vízen túl labdába sem fog tudni rúgni a progi.max ha majd ott is ingyen adják!:)
Tenyleg durva, az index valosagosan habzo szajjal probalja mocskolni ezt a jatekot. Eleteben nem foglalkozott egy jatekkal sem ennyit, es tenyleg minden fuszalba belekot, mint akit valami szemelyes bosszuvagy hajt. Egy kicsit mar gyanus, hogy valami szemelyes ellentet van a hatterben.
Ez az '1993-as grafika' is eleg rosszindulatu dolog azert. Az indexes cikkiro valoszinuleg csak mainstream tobbmillio dollaros koltsegvetesu jatekokkal jatszik, es ennyi a jatekpiaci ismerete. A jatekpiacnak azert vannak alacsonyabb koltsegvetesu retegei is. Raadasul 1993-ban meg a legdurvabb grafikaju jatekok sem ertek el ezt a szinvonalat.
Leteznek a Pro Libertate-nel sokkal gyengebb grafikaju jatekok, amelyekrol kulturalt nyugati ujsagok normalis, sot kifejezetten pozitiv kritikakat irnak, nemegyszer zsenialisnak titulalnak az index szamara teljesen vallalhatatlan grafikaju jatekokat.
10 millio forintbol tenyleg abszolut nem elvaras ennel grafikailag tobbet kihozni. 10 millio forint kb. egy jobb programozo eves berkoltsege, megis mit var ennyibol az index?
Hobbybol en is foglalkozok jatekfejlesztessel, azert azt atlatom, hogy ennek a jateknak a megirasa nem volt egy nagy biznisz: sokkal tobbet kerestek volna, ha a tagok elmentek volna valahova dolgozni.
Amibe az index belekothetne, az az, hogy az allam valamifele palyazatot is hirdethetett volna, es akkor kiderult volna, hogy kik jelentkeznek egy ilyen feladatra. Vagy amivel meg lehet vitatkozni, hogy egyaltalan az allamnak szabad-e ilyesmire koltenie a penzet. De az index nem ezzel foglalkozik, hanem valamiert habzik a szaja.
Azert legyunk mar oszintek: egy jogdijas font meg veletlenul is bele kerulhet egy jatekba, ilyenekbol nem szoktak habzo szaju cikkeket csinalni, legfeljebb a jogtulajdonos szol a keszitonek, hogy cserelje le, vagy fizessen neki. Azert nem egy jatek komplett grafikai designjat loptak el, es nem is mastol loptak a jateklogika programkodjat, amin mondjuk mar tenyleg fenn lehetne akadni egy cikknek. De hogy egy index cikk egy jatekban levo sz@ros font jogi eredetebol fikazo cikket kerekitsen, az mar furcsa.
Ez érdekes.Vezénylő tiszt nem csak arisztokrata lehetett? Ok hogy Wallenstein is köznemesből lett generalisszimusz,de szerintem kivétel.meg sokat ért vele le is szúrták jól a sajátjai. Az igaz hogy addig megért pár vidám évet.
Ez a cikk már szórakoztatóbb,bár elég fikázós.De sok igazságot is ír sajnos.Elég vitriolosan, de rámutat a progi hiányosságaira. Azt nem értem mér van oda a TP-vel.Én Rákóczinak frissen toboroztam egységeket,10-14 TP-vel és a taktikai csatában megálják a helyüket.Az autoumatikusban lehet nem így lenne. A horvát határőrezredeket szoktam velük kalapálni,gyorsabban lesznek tapasztaltabbak mint a kiképzéssel. a cikk: http://index.hu/tech/szoftver/rkc060411/ abban sajnos igaza van hogy a game elég nehézkes. Szerintük a 48 jobb.Na igen ha nem használunk taktikai csatát talán igen.
Újabb fejlemények. Rákóczi hamis fontal harcol, az index meg a játék ellen. Lehet jobbat írni szabad a pálya! http://index.hu/tech/szoftver/prolib0412/
én a javított installt töltöttem le, és 101 a verziószámom.
Közkatonából tábornok nem nagyon lett,nagyon nem.Az majd napóleonnál lett elérhető de ott is ritkaság volt,de legalább volt rá példa hogy a tarsolyában hordozta a baka a marsalbotot.Bár marsall ott is inkább a tisztekből lett,csak éppen nem kelett hozzá kivárni,meg túlélni 40-50 évet.Persze hiszen az arisztokrata főtiszteket elintézte a giotén, pótolni kelett a helyüket.A francia forradalom nélkül napóleon is tüzér századosként ment volna nyugdíjba.
Azt elismerem hogy a fosztogatás lehetősége nagy vonzerő lehetett.
Sebesülések.A korabeli orvoslás a következőképpen zajjott.Ha a katona a fején sebesült meg vagy túlélte vagy nem.Ha a törzsén akkor azzal nem is fogalkoztak letámasztották a falhoz azt szevasz.Ott haldokolhatott napokig.Ha súlyosabb végtag sérülése volt azt meg jól levágták szintén érzéstelenítés nélkül. Félkarral lábbal már földművesnek se volt alkalmas.Már ha túlélte a műtétet.
Konkrét feljegyzés van egy brit Waterlói veteránról akinek a golyó az álkapcsát vitte el. 14 évvel később halt meg alultápláltság miatt.Miután nem tudott enni normálisan.És micsoda 14 év lehetett az! Na köszönöm.
Na azért nem volt azt olyan kevés munka katonáéknál..Kiképzés hegyek,silány kaja,meg meg is halhatott az ember.De elég volt csak egy jó kis sebesülés,és szörnyű kínok között múlt ki az illető.És akkor ugyi még fájdalomcsillapítás se igen volt. Én a magam részéről inkább a földet túrtam volna. Vagy lettem volna halász/vadász esetleg madarász.Vagy pap.(cölibátus ugyan már,rengeteg plébánosnak volt szeretője) De hogy levigye a lában/fejem az ágyugolyó,vagy belehaljak egy ma már triviális sebesülésbe iszonyú fájdalmak közt, na köszönöm nem.
Én azt veszem ki a kézikönyvből hogy fognak ezen még variálni a fejlesztők.Sajnos a jelenlegi progit egy tesztverziónak kell tekinteni.Kár hogy egy csomó mindenkinek el fog menni ettől a kedve egy életre.
Az eredeti elképzelés szerint szekérkaravánok szállították volna az utánpótlást,de ezt végülis a fejlesztők elvetették.Gondolom ez lehet a magyarázat az ellátmány milyenségének a kiforratlanságára. Az valóban röhejes hogy a lovasság még hátba támadás esetén sem boldogul a császári sorgyalogsággal.Az ok. hogy szemből nem, de hátulról.... Nekem csak úgy sikerült hogy jól megágyúztam őket sok körön keresztül és akkor estem nekik a lovasságal oldalról hátulról.De így se volt egyzerű.