Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 1779

Nem a hangszórója volt erős?

Én még nem találtam semmi érdemi különbséget a lapostelefonok között, szinte pont ugyanolyan a programjuk, a belsejük, meg a hangjuk is, fényben meg ugyanúgy nem látni rajtuk semmit. Variálnak processzorral, huszadlagos giccses-marketing dolgokkal, de lényegében semmi változás.

Még az se alap, hogy maguktól kommunikáljanak közvetlen egy beépített induktív-hurok kerettel (hely volna rá) a készülékek induktív hurok-csatlakozásával, vagy más módon. Szimplán-tisztán jogdíj-kérdések állnak emögött, ez nem lehetne technikai kérdés.

Előzmény: falum (1776)
falum Creative Commons License 2016.09.26 0 0 1778

talkback-et akartam írni.

Előzmény: Pötyi71 (1777)
Pötyi71 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 1777

Nagyon szepen koszonom. Kiprobalom. 

Előzmény: falum (1776)
falum Creative Commons License 2016.09.26 0 0 1776

Elvileg eez egy talback nevű program,de végül is,nem kellett,mert találtunk olyan okostelefont, aminek nagyon erős volt a mikrofonja (Samsung core prime). A play.google áruházbna nézz körül ott lehet találni ingyenes programokat,de az a gond,hogy hiába jó az androidra, nem biztos,hogy elindul a progi...-:(( Azért lehet probálkozni.

Előzmény: Pötyi71 (1775)
Pötyi71 Creative Commons License 2016.09.24 0 0 1775

Szia Falum! Ez engem is erdekelne! Nem is hallottam meg errol. Megosztanad velunk, hogy ez milyen program?

Előzmény: falum (1766)
falum Creative Commons License 2016.09.19 0 0 1774

Ezt lenne érdemes használni:

http://biztonsagtechnika.vatera.hu/ablak_es_ajtovedelem/belepesjelzo_csengo/vezetek_nelkuli_csengo_32_dallam_100m_halozat_2344615013.html

Nekünk is ilyen van,annyi a különbség,hogy a csengetőegység rá van kötve egy egyetileg gyártott jelzőrendszerre ami világit ha becsöngetnek. Sajnos olyan jelzőrendszert sehol nem lehet kapni,egy ügyes kezű villanyaszerelő ismerős csinálta. Én még ugyan hallom  a dallamot,de a feleségem már nem.Kell tehát rákötni valami fényjelzős rendszert. azt lehetne csinálni,hogy van ez a lámpa:

Ezen elvileg lennie kellene egy kimenetnek amit rá kellene kötni a csengőt és az órát beállítani. Tehát ha csengetnek el kezd villogni. Csak hát olyan helyre kellene tenni a lakásba ahonnan mindig látható a lámpa. Nekem volt hozzá ilyen zsinórom,de nem használtam és elhagytam.

Előzmény: HopeFlower (1767)
HopeFlower Creative Commons License 2016.09.19 0 0 1773

Sziasztok!

Olyan alkalmazást találtam, amivel indukciós akadálymentesítéssel ellátott helyeket lehet keresni az alkalmazás használójának közelében.
LoopFinder névre hallgat az alkalmazás. Használható ez nálunk?
Ha nem használható Amerikán kívül, akkor nem regisztrálnék mert nincs értelme.
http://www.loopfinder.com/landing/index
Használja, ismeri ezt valaki?

falum Creative Commons License 2016.09.12 0 0 1772

Nekem most van próbahordáson egy bernafon zaphira. Nem rossz,de idegesít,hogy a hangerőszabályzó nyomkodós és nem tekerős. Kell még állítani rajta, de így sem rossz egyenlőre.Igaz csak 2 órája van rajtam, majd meglátjuk. Beltone készüléken gondolkodom.

Előzmény: iro65 (1770)
sebatti Creative Commons License 2016.09.07 0 0 1771

Sziasztok!

Eladóvá vált Resound Dot-10 hallókészülékem (mire megvettem "kinőttem"). Használt, újszerű, dobozában, tartalék elemekkel, egy balos nagyméretű hangszóró pluszban....  Érdeklődni : 06703736298

iro65 Creative Commons License 2016.09.06 0 0 1770

Sziasztok!

Hol vagytok? Nektek nem járt le a 6 év?

Nekem most jár le a Siemens Artis life 2.

A 6 év alatt csak illesztéket kellett vennem 1-2 évente, azon kívül a szervízbe egyszer sem

volt.

Csak azért indultam el újat keresni, mert lejárt a 6 év

Van nálam próbahordáson egy Starkey i90 mini. Fül mögötti, a hangszóró a házban

van, tehát nem külső hangszórós.

Összességében NEM szeretem, nem értek vele semmit.

Ahhoz képest őrült drága.

A régi Siemens-el sokkal jobban értek mindent, úgyhogy vissza is raktam

A jövő héten Phonak V50 m-et ígértek. Esetleg van ilyen valakinek?

Vagy maradjak a Siemensnél?

Van valakinek infója egy fül mögötti, nem külső hangszórós, kis-közepes hallásveszteséges

típusra?

A neten szinte semmit sem találni.

köszi előre is-))

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.03 0 0 1769

Az urmet kaputelefon egy semmire se jó elavult vacak, de hát senki nem költene ugye a házból normális rendszerre, amin esetleg még kamera is van annak aki kérné (siketeknél) meg hallható, kihangosítható, a csengetése kivezethető, egyszóval használható.

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.03 0 0 1768

Szevasz!

Ugyanez a gondom. Légyszi írj már egy mailt a címemre.

HopeFlower Creative Commons License 2016.09.03 0 0 1767

Üdv Mindenkinek!

Ha vannak itt akik elektronikában jártasak, halk ajtócsengő kierősítésére milyen módszert tudnátok ajánlani?
Olyan megoldás érdekelne, hogy ajtócsengőre valamit rákötni, ami vezeték nélkül továbbítaná a jelet egy egységre, ami csipogna, vagy nagyon hangosan jelezne csengetés esetén.
Panelházról van szó, kaputelefon és ajtócsengő is rendkívül halkan szól (mindkettő a kaputelefon hangszóróján szól), a kaputelefon készülék cseréje se oldotta meg a problémát.
Szomszédoknál is így van ez mindenhol.
Szerelő azt mondta, hogy fix feszültség és hangerő van, ez ennyire képes, szerinte olyan kaputelefon se segítene ezen, amelyen hangerőszabályzó van. Kívülről, közvetlen a kapunál a szerelő tudta állítani a hangerőt három lépésben, számomra nem volt észrevehető, hiába van maximumon.
Teljesen jól halló se hallja meg, ha valami nem túl nagy háttérzaj van szóval ajánlatos teljes csendben lenni ha tudható hogy csengetni fognak majd.
Babasírást jelző készüléket ami majd hang alapján jelez, meg vezeték nélküli ajtócsengőt ne ajánljatok, mert két helyen történő csengetésről van szó és ezt a kaputelefonnál kellene megoldani.
Babasírás jelzőt pedig nem lehetne olyan pontosan beállítani, érzékel egy hangot és örökösen bejelezne...
Javasoltak nekem olyat, hogy kaputelefon hangszórójára Jack kimenetet csináltassak és arra PC hangszórót kössek, az majd kierősíti a hangot.
Szerelő ezt nem javasolja, mert vagy terhelheti a rendszert esetleg akár zárlat is lehet.
Én meg nem értek hozzá.
Ez valami három vezetékes rendszer (telefonba három vezetéket kell bekötni), valami 12V és 18V közti változó feszültség van, nem értek hozzá.

Tudom, hogy hallássérülteknek van speciálisan ilyen jelzőrendszer, ami jó sok pénzbe kerül és (bár ebben nem vagyok biztos, nekem csak úgy mondták), hogy egyedi méltányossági kérelemre írják csak fel.

Jó lenne valami eszköz, ami elemről működés esetén nem fogyasztana energiát, csak a csengetés pillanatában.

További szép napot Mindenkinek!

falum Creative Commons License 2016.08.23 0 0 1766

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy használ-e közületek valaki olyan okostelefont amelyen olyan alkalmazás fut,hogy telefonbeszélgetés közben kiírja a szöveget és elmenti? A feleségemnek szeretnék egy ilyen telefonalkalmazást,de eddig még nem találtunk megfelelőt.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv,falum

maxpi Creative Commons License 2016.08.10 0 0 1765

nyugi 42

Sziasztok !

A vizsgálat szerint "Nagyfokú súlyos" halláscsökkenésem van. Hallókészüléket kell vennem.

V. csoport - CIC/V vagy CC/V.  Widex mély hallójárati készüléket szeretnék.

Dunakeszin élek, nyugdíjas vagyok, nincsenek nagy tehetőségeim.

A jó döntés érdekében segitsetek, melyik foralmazót keressem meg, aki ezt a márkát keni-

vágja, és megbízhatóan segíteni fog.

Előre is köszönöm, hogy segítesz - üdv. új hallókás.

Dávid38 Creative Commons License 2016.07.24 0 0 1764

Sziasztok!

Eladóvá vált Siemens Swing S2P+ hallókészülék. Újszerű, néhányszor használt, eredeti dobozában, 16 darab tartalékelemmel. Budapest V. kerületében található. Ár (egy pár): 16 ezer forint. 30/454-7319

iro65 Creative Commons License 2016.06.25 0 0 1763

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy mi a tapasztalat a STARKEY hallókészülékekről.

Konkrétan

-starkey Z seies i90 vagy i 110

Eddig Siemens-em volt, de az Amplifon már nem forgalmazza. Helyette

a Starkey-t ajánlották.

Körülnéztem a neten, de szinten semmit sem találok róla.

köszi előre is.

sebatti Creative Commons License 2016.06.14 0 0 1762

Segítséget kérnék!

Az elromlott, javíthatatlan Resound Dot 10 (nagy hangszóróval) helyett 5 napon belül kellene vállasztanom az alábbi készülékek között : Pearl 12, Phonak Cassia M H21, és a Dot 10.

A Dot 10-en kívül a készülékeket nem ismerem.

Hallás sémám a 1756-nál. Csak jobb oldalon hallok.

Mit javasoltok?

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.30 0 0 1761

Szia!
Ez a RIC milyen érzetű a hallójáratban? Eddig légvezetékesem volt, de az illesztékekkel mindig csak bajom van, rendszeresen begyullad a fülem, folyni is szokott, és a hallójáratom is kisebb az átlagnál.

Azzal, hogy a dobhártya előtt van a hangszóró, mint a fülbedugós fülhallgatóknál, ugyanolyan zárt illesztékre lehet szükségem, vagy végre lehetne ezen lazítani?

Klasszikus ereszkedő lefutású hallásveszteségem van, 4kHz-től már semmi. Telefonálni tudok készülék nélkül, fülbedugós fülhallgatóval az angol szöveget is jól értem rádióból.

Előzmény: forficula (1760)
forficula Creative Commons License 2016.05.30 0 0 1760

Szia kedves Zia48!

Elnézést kérek a késői válaszért, régen kukkantottam be, remélem olvasod még.

A saját tapasztalataim alapján a RIC készülékek nagyon széles körben alkalmazhatók, magam is szívesen ajánlom - persze figyelembe véve az életkori sajátosságokat, kézügyességet, hallásgörbe lefutását és persze nem utolsó sorban azokat a hallójárati adottságokat, mint pl. a fülzsírtermelés mennyisége.

A RIC készülék felépítése (fül mögött a készülék, a hangszóró a hallójáratban, végén egy puha kis illeszték) ijesztőnek tűnhet, de nem bonyolultabb, mint hagyományos társaié. Valóban a hallójáratban lévő hangszóró könnyen zsírosodik/zsírosodhat, de van a hangszóró előtt egy kicsi kis fülzsírszűrő rész, amit saját magad tudsz cserélni, tisztítani, vagy az ellátóhely a tisztítását segíti, tehát nem kell újat vásárolni belőle folyamatosan, mert többször felhasználható. A hangszóró, és a hangszóróhoz vezető szál érzékeny, finomabban kell bánni mint egy hagyományos illesztékkel, de ha esetleg meghibásodik/szétesik (ez a hagyományos illesztékkel is előfordulhat) van rá garancia, lehet cserélni, s nem kerül többe, mint a normál fülilleszték (bár ez gyártó függő), 1 évet minimum bírnak.

Nem olyanok, mint a hallójárati készülékek, mert képesek az ún. nyitott illesztés komfortját biztosítani, ugyanakkor kisebb hangerővel is nagyon jó hallás, beszédértés érhető el.

A Phonak hangzása igen kifinomult, nagyon egyedi, nem összekeverhető más hangzással, s emiatt ha évek óta ezt a típust használod, nehéz róla váltani.

Ha én a Te helyedben lennék, biztosan megpróbálnám, mert mi veszíteni valód van? Semmi.

Ha típusok érdekelnek, szívesen megírom az általam ismerteket, de tudod, más valamit ajánlani, és más valamit választani és hordani.

Remélem kicsit segítettem! Szép napot kívánok!

Előzmény: zia48 (1758)
kkkezdo Creative Commons License 2016.05.03 0 0 1759

Köszönöm a válaszod.
Bocsánat a késői reakcióért, de hát pörög az élet:)
Most már elmondhatom, hogy a készüléket jól viseli, és már minimális haladás is van bár szavai még nincsenek de sok mindent ért és használja a hangját.

Köszönöm még egyszer

Előzmény: Crish77 (1734)
zia48 Creative Commons License 2016.04.16 0 0 1758

Kedves forficula! Hozzászólásaid alapján úgy tűnik szakmabeli vagy. Én is kérdeznék valamit, előre is köszi, ha válaszolsz. Mi a véleményed a RIC-készülékekről? Én éppen készülök új kütyüket vásárolni, de a RIC-ről lebeszéltek, mondván, hogy a fülzsír állandóan eltömeszeli a nyílást, és gyakran kell miatta illesztéket cserélni, ami nem is olcsó mulatság. Aztán hagytam is magam lebeszélni, mert régebbi mélyhallójárati készülékeimmel sok rossz tapasztalatot begyűjtöttem. Egyik sípolt rágás közben, másik "csámcsogott" és nyomta a hallójáratomat úgy, hogy még a fogaim is fájtak tőle. Ezek a modern illesztékek, amihez lenyomat sem kell sokkal kényelmesebbek. Már próbáltam  Starkey-t, Widexet. Hallok mindkettővel, de beszédértés szempontjából egyikük sem jobb a jelenlegi sokéves Phonak Savia-nál, amit nem Tb-re vettem, de úgy tűnik már ez is kiment divatból, mert nem tudják már beállítani.  Jelenlegi  beállítása úgy van, ahogy anno a számítógépes program diktálta, mert ahányszor próbáltak valamilyen "finombeállítást", annyiszor rosszabb lett. A hallásállapotom mély hangok szintjén súlyos-, magas hangoknál közepes fokú. A "hallom, de nem értem" állapottal küszködök már évtizedek óta. Most már járna TB támogatás is. Szeretnék egy modern készüléket. Fel van adva a lecke, mit válasszak. Maradjak a Phonak-nál? Nagyon érdekelne a véleményed.

zia48 Creative Commons License 2016.04.16 0 0 1757

Nem tudom hasznát vennéd-e anyósom hátra hagyott Siemens Prisma fülmögötti készülékeinek. Mindkettő működőképes volt még éltében, de csak egyiket viselni.  A másik nem lehet nagyon lestrapálva, de úgy tudom, hogy ezek csak 4 csatornás digi-hallókák. 

Előzmény: sebatti (1756)
sebatti Creative Commons License 2016.03.26 0 0 1756

Üdv!

Meghalt a 4 éve állítgatott Resound dot 10-em.  A TB csak 2 év múlva támogat. Valakinek nincs eladó? Milyen készüléket tudtok ajánlani amit érdemes kipróbálnom? A Dot 10-en kívül még nem volt készüléke.

Marcsika75 Creative Commons License 2016.03.20 0 0 1755

Hello paplanfa,

Igazad van. Koszi a megjegyzest. Marcsi

Marcsika75 Creative Commons License 2016.03.20 0 0 1754

Kedves forficula,

Nagyon szepen koszonom, hogy igy foglalkoztal velem. Igazan jol esett. Egyebkent edekes volt a par ev alatt ami tortent velem. A phonak keszuleket 3 eve vettem de folyamatosan gondjaim voltak a megertessel. 2015ben pedig annyira rosszul hallottam mar vele, hogy mondtam is az audiologusomnak, hogy szerintem csinalni kellene egy hallasvizsgalatot, mert ugy erzem romlott a hallasom. Ezt azert is gondoltam, mert mint gyermekkoromban ereztem, hogy szedulok es nagyon zugot, csilingelt a fulem. Az audiologus annyit mondott, hogy csak onbizalom hianyom van, nem kell vizsgalat. Hat igy is lett, de mivel tenyleg mar annyira nem hallottam jol elmentem masik orvoshoz, aki egyreszt javasolt egy orrsoveny mutetet illetve egy masik audiologust. A mutet utan ugy erzem annyi javult, hogy mivel tobb oxigen jut az agyamba nem szedulok es fulzugasom is nagyon lecsokkent, neha nincs is. Gondolom ezt a mutetnek koszonhetem. Ott vegeztek el rajtam egy audiologiai vizsgalatot is ami bizony mutatta, hogy nem a levegobe beszeltem, mert romlott a hallasom.

Azt elfelejtettem emliteni, hogy masik helyen is voltam ahol egy doktorno azt kerdzte, nem gondolkodtam e esetleg implantatumban. Na akkor elbogtem magam 40 ev ide vagy oda. Valoban csak ez lehet a megoldas? Nem nyugodtam bele.

A baj, hogy folyami hajon dolgozom, es sosem volt lehetosegem tobb keszuleket kiprobalni. Szoval 3 ev utan kellett dontenem, mit csinalok...megveszem a siemens keszuleket most 50%-al olcsobban vagy maradok a phonaknal nagyobb hangszoro csere mellett vagy egy masik doktorno javaslatara vettem volna egy hallasmaradvanyos keszuleket tb tamogatassal, mert o irt volna egy levelet a tb-nek hogy a jelenlegi keszulekem mar nem megfelelo. De nem voltam biztos benne, hogy nekem tenyleg erre van szuksegem. Elolvastam a pure keszulekrol irtakat es megtetszett a binax technika. Azt nem gondoltam volna, hogy ilyen nehez eltalalni a beallitast. Hat most meg egyszer elmegyek, megprobalunk allitani rajta es szerintem a phonakra megcsinaltatom a nagyobb hangszorot amire ugy tudom hazat kell csinaltatni mar. De jo ha van egy keszulekem plusszban,mert barmi tortenhet az ujjal. 3 ev utan pedig kerhetek tb tamogatassal egy uj keszuleket es aķkor mar kimtudja hol lesz a technologia?

Hat bocsanat, ha hosszu es unalmas voltam, de gondoltam leirom. Nehez elfogadni ezt az allapotot, vagyis elfogadtam, csak az a nem jo, hogy nem talalom a jo keszuleket, amivel tenyleg konnyebben boldogulok. De koszonom a kedves szavakat, megprobalok pozitivabb lenni es mosolyogni.

Minden jot

Marcsi

Előzmény: forficula (1751)
cimbóka Creative Commons License 2016.03.19 0 0 1753

Bár nem vagyok ebben érintett, de az utolsó bekezdés nagyon-nagyon empatikus volt. Jó ilyet olvasni.. :)

Előzmény: forficula (1751)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.19 0 0 1752

Szia! Offtopic, de felhoztad.

"Esetleg ilyen ismerkedos oldalt nem tudsz, ahol nem nezik le a halokeszulekes embereket? Ezt csak ugy melleseleg megkerdeztem."

Az például nem lenne rossz ötlet, ha mondjuk az emilcímedet nem tiltod le a profilodban.

Előzmény: Marcsika75 (1748)
forficula Creative Commons License 2016.03.19 0 0 1751

Szia kedves Marcsika!

Köszönöm a részletes tájékoztatást! Sejtettem hogy nem az első készüléked ez, mert ahhoz nagyon rossz a hallásod. A görbe valóban "csak" egy érték, és 500-1000-2000 Hz átlaga alapján határozzák meg azt, hogy milyen TB besorolású készülék próbálható. A Te esetben több mint 90 dB, ezért jutott eszembe a hallásmaradványra való készülék. De azt tudnod kell, hogy ez nem szentírás. Az a jó, amivel jól hallasz! És ha ez teszem azt egy nagy-súlyosfokra való készülék, és tökéletes, akkor Neked az a jó. Abban is igazad van, hogy a hangerő ugyan nagyon fontos, de a túlzott erősítés rontja a beszédértést - főleg belső fül eredetű halláscsökkenésnél. Biztosan több készüléket próbáltál, nem véletlenül választottad a Siemenst. Lehetséges, hogy a beállítása még nem tökéletes számodra, és utóhangolásra van szükség. Tudnod érdemes még, hogy a RIC készülékekkel (ahol a hangszóró a hallójáratban van-amilyen most van Neked) kisebb erősítéssel megfelelő hangerő érhető el. Nem véletlenül fejlesztették őket, külföldön sokkal elterjedtebbek, mint kis hazánkban. Az én tapasztalataim alapján sajnos nem mindenkinek jó. Ahogy egy 37-es méretű cipő két ugyanakkora lábú embernek nem lesz ugyanolyan jó, vagy kényelmes. :o) Különösen nehéz a helyzet akkor, ha megszoktál egy hangzást, minden készülék más és más hangzású. Ha mindig ugyanolyan gyártmányú készüléket használtál, de most más típusra váltasz, akkor sokkal több türelemre van szükség, mert az agynak "át kell állnia" az új hangzásra - és ez nem kis feladat.

Én a TB listát azért preferálom, mert tele van jó készülékekkel, és nem mindegy hogy a garanciaidő lejárta után teljes árat fizetsz az esetleges javításért, vagy a TB támogatja azt. De ezekről biztosan tájékoztattak, úgyhogy ez csak részletkérdés.

A 15 nap próbaidő előírás, de csak TB listás készülékekre vonatkozik, mert állami előírás, hogy csak ezután írható vényre. Teljes áras vásárlásnál semmilyen állami felügyelet (TB, ÁNTSZ) nem ellenőrizheti a vásárlásodat.  Ha számodra mégsem jó, és nem tudják beállítani, akkor az audiológia/audiológus jóindulatán múlik, hogy milyen más megoldást tud neked ajánlani, de ismereteim alapján nem kötelezhető semmire. Azonban nem gondolom, hogy rosszat akarnak Neked, biztosan segíteni fognak, ha meggondolod magadat, hiszen a cél közös, jól halljál a választott eszközzel. Ha mégsem segítenek, akkor sajnos elég keménynek kell lenni, mert ez egy tartós fogyasztási cikk, ami az életviteledhez nélkülözhetetlen. Ilyenkor csak a fogyasztóvédelem marad. Ez már kellemetlenebb téma, de van segítség, remélem erre nem kell, hogy sor kerüljön, és bízom benne, hogy akár ezzel, akár másik készülékkel találtok közösen az audiológusoddal jó megoldást.

A társkeresésben sajnos nem tudok segíteni. Annyit tudj, hogy rengeted fiatal hallássérültet ismerek, akik boldog párkapcsolatban élnek akár jól halló, akár hallássérült társukkal. Nem az a lényeg, hogy hogyan hallasz, hanem hogy mennyire tudod így magadat elfogadni. Nem vagy Te senkinél sem kevesebb, Te így vagy tökéletes. Ha egyensúlyban vagy magaddal, akkor rád talál a hozzád illő társ. Higgy magadban, és mosolyogj sokat! :o)

Előzmény: Marcsika75 (1748)
forficula Creative Commons License 2016.03.19 0 0 1750

Kedves Cimbóka!

Segítek Neked szívesen. Hogy pontosan melyik lesz jó, azt biztosan nem tudom megmondani, mert nincs két egyforma igény, ahogy hallásélmény sem. Mindenkinek más és más tetszik. :o) Várom az eredményedet!

Előzmény: cimbóka (1747)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!