Keresés

Részletes keresés

mesziboszi Creative Commons License 2013.09.24 0 0 70

Kedves baribbon!

Érdeklődnék, hogy kaptál-e választ a kérdésedre?

sikerült-e kilépned, illetve hogyan?

Előzmény: baribbon (44)
dodi81éder Creative Commons License 2013.08.27 0 0 67

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni. Hogyan intézzem a kilépést az ING-től?

Vázolom a helyzetet:

-felvettem az induló jutalékomat ami a belépésig felmerülő költségeknek csak egy részét fedezte tehát nincsen már belőle egy fillér sem(gondolom ezt a későbbiekben maradéktalanul vissza is kell majd fizetnem a cég felé)

-nincsen egy élő szerződésem sem, mindenki visszautasított vagy olyan hosszú gondolkodási időt kért tőlem amibe belerokkanok ha kivárom

-nem akarok további járulék tartozást felhalmozni ezért a vállalkozóimat a lehető leghamarabb szeretném leadni

-laptopot szerencsére nem kaptam így nem kell annak a bejuttatásával bajlódnom

-annyi pénzem sincsen, hogy személyesen intézzem el a leszámolást a kirendeltségemen, nem tudok beutazni

 

A kérdésem az lenne, hogy elegendő e, ha a szerződésemben előírt módon felmondó levelet küldök a központnak? Amennyiben igen akkor szeretném megtudni mik a tartalmi követelmények? mivel kell indokolni?

 

Összefoglalva: olvastam, hogy nem egyszerű leszámolni és ezzel kapcsolatban várnék jó tanácsokat, hogy lehetőleg minél több konfliktust el tudjak kerülni.

 

Segítségeteket előre is köszönöm.

budistvan Creative Commons License 2013.08.06 0 0 66

Az ING ügynökei csak végzik a munkájukat. Ha nem termelnek akkor nem esznek. Az hogy milyen áron kötik meg a szerződést, az már nem az ő bajuk. Ezért mindent elkövetnek hogy a szerződést megkössék, azért lenyúlják a pénzt és vége a mókának. Az ügynökök olyanok mint aki őket alkalmazza.

Előzmény: daddogóós (54)
horpi99 Creative Commons License 2013.08.06 0 0 65

Egy kicsit félek hogy engem is átvert az ING.

 

Van-e bármi információ erről az egyoldalú szerződésmódosításról?

 

Én úgy értettem, (lehet hogy helytelenül) hogy az ING Biztosító nem tudom mire hivatkozva a 2. számú melléklet összes pontját 2012 július 1 után egyoldalúan a szerződő felek kárára megmódosította.

 

Ha ez igaz, akkor a befektetésem (nemcsak az enyém, hanem mindenkié) az ING-nél komoly veszélyben van.

 

Egyáltalán mi a törvény ezzel kapcsolatban? Tudom hogy a devizahiteleseknél erről már komolyabban beszélnek.

 

Azt sem tudom, hogyan lehet egy már megkötött jogi szerződést egyoldalúan módosítani?

Előzmény: x5z4 (64)
x5z4 Creative Commons License 2013.08.06 0 0 64

Az ING az egyik legszemetebb biztosító, ügyfélellenes, átvernek mindenkit, akit tudnak, továbbá az életbiztosítás az egy olyan termék, amire semmi szükség nincs, mivel teljességgel alkalmatlan megtakarításra, befektetésre. A unit-linked az arról szól, hogy az első 3-4 év befizetése az csak költség, a biztosítók azért találtak ki ilyen terméket, mert nekik érdekükben áll ilyen eladni, mivel nekik a céljuk az, hogy minél továbbá kezeljék az ügyfél pénzét, ha belegondolsz, rájösz h eleve érdekellentét van az ügyfél és a biztosító között, a unit-linked célja az átverés, azzal a szerződő sosem jár jól, csak a biztosító, teljességgel alkalmatlan befektetésre, azért fizetsz ki 1,5 milliót, mert kötöttél egy szerződést, a számlanyitás díja 1,5 millió, amit befektethettél volna részvénybe a tőzsdén. 

Előzmény: horpi99 (62)
horpi99 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 62

Az ING biztosítónál van egy életbiztosításom. kb. 3-4 hónapja kaptam tőlük egy nyomtatványt, melyen az volt írva hogy a szerződésemet valamilyen feltételek alapján egyoldalúan módosították. A levélben a hivatkozott feltételek nem voltak benne, így nem tudom miről van szó. Kérdeztem az ügynökömet ez felöl, ő nem tudott semmiről.

 

Ha esetlegesen más is kapott levelet az ING-től hasonló tartalommal és megfejtette a levél tartalmát, kérem ossza meg velem. Köszönöm!

herkeperke Creative Commons License 2013.07.30 0 0 60

Sziasztok/Jó napot!

 

Engem is behívtak interjúzni az ING-hez, elvileg vállalati referensnek, tulajdonképpen ügynöknek. Már 3 körön is megfeleletem interjúzás szempontjából, amitől igazán királynak érezhetem magam, de bevallom közöm nincs az üzletkötéshez, sosem dolgoztam ilyen jellegű területen, pályakezdő tanár vagyok eredetileg, így aztán furcsának tűnik ez a nagyirányú érdeklődés irányomban. Ráadásul egyéni vállalkozóként alkalmaznának, vagyis nettó 50+ ezret kéne adóznom, de elvileg adnak támogatást az első pár hónapban, aztán pedig számomra felfoghatatlan módon mindenféle százalékos jutalékokat emlegettek... nem nagyon igazodtam ki benne (gondolom valamilyen szinten ez is volt a cél).

Csak a saját megnyugtatásomra kérdezném a tőlem jóval tapasztaltabb embereket, hogy ugye jól döntök, ha nemet mondok erre a kínálkozó lehetőségre. Minden választ pozitívat és negatívat is örömmel fogadok és várok.

RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2013.07.19 0 0 59

ez vagyon, vagyis "nemélet" kérdés... Mármint az eredeti hsz...

Előzmény: jope1 (58)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2013.07.15 0 0 57

Miért pont az ING-t választottátok? Miért nem kértetetek be több ajánlatot???

(az ING nem éppen a vagyon-üzletágáról híres...)

Előzmény: daddogóós (54)
daddogóós Creative Commons License 2013.07.15 0 0 56

Egyáltalán lehet valahol jelenteni a tisztességtelen magatartást? Vagy amikor már aláírja a balek a biztosítási szerződést, utána mehet a sóhivatalba panaszkodni?

kesejlyű Creative Commons License 2013.07.15 0 0 55

Nem mindegy hogy ING vagy Generali? Tuti, hogy többé egyikkel sem akarok kapcsolatot, még a nevüket sem szeretném hallani! Vagy nem is a nevekkel van baj, hanem a mohó üzletkötőkkel???

Előzmény: V.Adrienne (50)
daddogóós Creative Commons License 2013.07.15 0 0 54

Társasházunkba költözött egy fazon, aki az ING biztosítónál biztosítási ügynök. Az első dolga az volt, hogy felkereste a ház lakóit, és rábeszélte őket a társasházbiztosításra. Megkérdeztük tőle, hogy minek ez, hiszen nekünk együtt van a lakásbiztosításunkban az épület- és ingóság biztosítás. Azt mondta, hogy ez fontos, bla-bla-bla... és egyébként is ő jobban tudja. Hittünk neki. Kár volt. Az ilyen ember rosszabb, mint egy hiéna...

10 évig fizettünk külön az épületre, külön az ingóságokra a biztosítást, ez az összeg két és félszerese volt annak, amit azelőtt havonta fizettünk.

Két ízben megpróbáltuk megváltoztatni az ingóság biztosításunkat, az időközben vásárolt értékeinknek megfelelően, de a biztosító a kötvényszámot nem volt hajlandó megváltoztatni. Elfogyott a türelmünk, a biztosítási évforduló elérkezése előtt két hónappal felmondtuk a biztosítást az ING-nél. Sőt, a társasház biiztosítását is közgyűlési többséggel felmondtuk, mivel kár esetén nem fizetett az ING.

 

Előzmény: Törölt nick (51)
Jaws jmga Creative Commons License 2013.07.12 0 0 53

Szia!

Engem érdekelne egy két dolog. Hogyan tudom felvenni veled a kapcsolatot?

Előzmény: V.Adrienne (50)
tisztavizet Creative Commons License 2013.06.26 0 0 52

Sziasztok! Csupa rossz tapasztalat van? Többségében ezt látom. Vagy azok nem fórumoznak, akik meg vannak elégedve a munkájukkal, mint biztosítósok? Lehet. Engem most hívnak részmunkaidős bejelentett állásra egy biztosítóhoz. Pár dologgal már megismerkedtem (kétszer voltam náluk beszélgetésen). A visszaírásról az általános szabályzatban ezt írják: visszaírás az X., Z, K ágazatok esetében:  ha a kock.viselés kezdete és megszűnése időpontja között nem telt el több mint hat hónap, a visszaírás 100 %, ha 6-12 hónap tlelt el, időarányosan kell visszafizetni. Más módozatnál, ha nem telt el 12 hónapnál több, 100 %, 12-24 hó között  50 %.

 

Azaz, a jutalék egy részét állandóan a bankban kell tartanod "vészhelyzet esetére. Arról nincs szó, ha otthagyom őket, kell-e visszafizetnem.  Akkor most cseleznek szerintetek? Elkértem az összes papírt, amit belépéskor alá kell írnom. Nincs közte ilyen tétel. 

Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.13 0 0 51

A kilépésedtől számítva 2 évig lehúzhatják rólad a bőrt. Szerencsére én nem dolgoztam náluk. Még a szerződés aláírása előtt meggondoltam annak köszönhetően, hogy egy volt bennfenntestől informálódtam.

Előzmény: baribbon (44)
V.Adrienne Creative Commons License 2013.06.11 0 0 50

Szia!

 

Én az ING-nél azon belül is az IPTnél ( ING Pénzügyi Tanácsadó Kft.) dolgoztam pénzügyi tervezőként. Ez nem a hagyományos formája volt a biztosítás értékesítésnek! Nagy reményeket főztek hozzá, és minden nagyon jó is volt, de sajnos megszűntették 2012 végén a céget, nagy szívfájdalmamra. :( Ahova párodat hívták, az az ING hálózata, és bármennyire is narancssárga volt a szívem, sajnos a hálózati része nem egy leányálom... A nálunk dolgozók nagy százalékban jelenleg a Generalinál dolgozik, beleértve engem is. Abban a hagyományos formában egyikünk sem maradt a cégnél...:(

Ha érdekli párodat ez a szakma, nem tudom csinálta-e már, nagyon szívesen leülök vele beszélgetni, ugyanis a Generalinál próbálnak egy picit hasonló működésű modellt létrehozni, mint anno nálunk volt, tehát nem azt a klasszikus formáját a biztosítás értékesítésnek, ami a többi biztosítónál megszokott.

Nem tudom melyik városból vagytok, én Budapesti lakos vagyok. Ha érdekli őt, mondom nagyon szívesen. Egy beszélgetést megér.

Előzmény: Manna08 (48)
V.Adrienne Creative Commons License 2013.06.11 0 0 49

Szia!

 

Én az ING-nél azon belül is az IPTnél ( ING Pénzügyi Tanácsadó Kft.) dolgoztam pénzügyi tervezőként. Ez nem a hagyományos formája volt a biztosítás értékesítésnek! Nagy reményeket főztek hozzá, és minden nagyon jó is volt, de sajnos megszűntették 2012 végén a céget, nagy szívfájdalmamra. :( Ahova párodat hívták, az az ING hálózata, és bármennyire is narancssárga volt a szívem, sajnos a hálózati része nem egy leányálom... A nálunk dolgozók nagy százalékban jelenleg a Generalinál dolgozik, beleértve engem is. Abban a hagyományos formában egyikünk sem maradt a cégnél...:(

Ha érdekli párodat ez a szakma, nem tudom csinálta-e már, nagyon szívesen leülök vele beszélgetni, ugyanis a Generalinál próbálnak egy picit hasonló működésű modellt létrehozni, mint anno nálunk volt, tehát nem azt a klasszikus formáját a biztosítás értékesítésnek, ami a többi biztosítónál megszokott.

Nem tudom melyik városból vagytok, én Budapesti lakos vagyok. Ha érdekli őt, mondom nagyon szívesen. Egy beszélgetést megér.

Manna08 Creative Commons License 2013.06.09 0 0 48

Kedves fórumozók!


A páromat szeretnék beszervezni az ING Biztosítóhoz mint üzletkötő.
Neki tetszene is a munka, de jelenleg nem tudja otthagyni a mostani állását.
Még nem járt le a szerződése a munkáltatójával. Ezért engem szeretne beszervezni maga helyett.
Nekem viszont nem tetszik az ügynöki munka. És gyanús is egy kicsit ez a biztosítási ügynök téma.
Én nem adom a nevem olyan ügyhöz, amivel átverem az embereket akár akaratom, tudtomon kívül.
Ti mit gondoltok erről?

 

Holnapra választ kell adnom az ING HR osztályán...

Válaszotokat előre is köszönöm! 

Kanalas Dzsoki Creative Commons License 2012.12.14 0 0 46

Ugyan nem voltam üzletkötő, meg nem is leszek szerintem, de érdekelnek a biztosítós sztorik. Úgyhogy megnéztem a linkedet.

Ezt írják a honlapon:

Biztosító a múltbeli vesztes hozaminformációk eltűntetésével, meghamisításával, vesztes befektetéseket nyereségesként reklámoz.  (részletes információ megtalálható a (tudástár) fiókban)

 

A tudástár fiókban nemhogy részletek, de semmi sincs...

Előzmény: jope1 (45)
baribbon Creative Commons License 2011.12.27 0 0 44

Kedves Olvasók!

Jelenleg is az ING-nél dolgozom, de már nem sokáig. Nekem sok jó tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban. Én eddig csak a kiadásaimat sokszorosítottam. Gondolok itt a járulékra, a laptopra a telefonszámlára és a havi utazási költségekre. Én nagy reményekkel jöttem ide dolgozni, mint pályakezdő, de sajnos csalódnom kellett. Maga a munka nem rossz, mert aki lelkiismeretesen végzi annak sok baja nem származhat ebből, de ezek a mérések, amik csak tovább nővelik a teljesítési kényszert, ez borzalmas. Ha valaki másodállásban csinálja, az a legjobb, mert akkor kiegészítő fizetésnek nagyon jó, mivel ugye akkor nincs járulék. De aki nem így csinálja és nincs nagy ismeretségi köre az megszívja, de nagyon!!! Lehetsz te bármilyen talpra esett, ha nincs kivel kötni akkor pénzed se lesz, ha nincs pénzed akkor hogyan tartod el a családod, és fizeted ki a számlákat??? szóval ez nem olyan munkahely, ahol előre lehet tervezni, sőt inkáb a kilátástalanságba visz el téged. A segítség amit kapsz az nem sok, oldd meg magad. Adnak egy rahedli hidegcímanyagot aztán nesze. Járd végig azokat az ügyfeleket akiket itthagytak a régi üzletkötök, amiből persze pénzed nem lesz, de az útiköltséget neked kell állni. Több időt fordítasz a már meglévő ügyfelekre mint az újakra, márha lennének... Szóval ez itt egy farkastanya, ahol én báránynak érzem magam. Ha nem vagy ravasz és érzéketlen, akkor semmi keresni valód ebbe a szakmába. Talán egy előnye van ennek a munkahelynek nem nevezhető helyen, hogy tapasztalatokkal gazdagabb lettem.

 

Lenne egy kérdésem, amit a cég fixként adott még a legelején kb 2 hónapig, azt kilépéskor visszakérheti?

Sok szerencsét mindenkinek!

segitsmagadon Creative Commons License 2011.07.17 0 0 43

Ja igen.

Ez nem egy biztosítási üzletkötőket szapuló poszt akart lenni, hanem azt akartam leírni, hogy az aljas biztosító benneteket (főleg az újakat, a mezei, talpas üzletkötőket) használja fel barátaitok, rokonaitok, ismerőseitek átverésére, lehúzására - kihasználva azt, hogy szorult anyagi helyzetben vagytok.

 

Kerüljétek a hiénákat, nem éri meg.

Előzmény: segitsmagadon (42)
segitsmagadon Creative Commons License 2011.07.17 0 0 42

Szerintem a nagy többségetek csalódni fog ebben a szakmában. Amikor üzletkötőnek álltok, akkor az szinte az utolsó lehetőség, tehát kénytelenek vagytok bármit, bármilyen feltételekkel elvállalni. A többségnek azonnal és sok pénzre van szüksége, ezért - függetlenül az ügyfél igényeitől - azt fogjátok ajánlani neki ami számotokra a legtöbbet hozza. Anyagilag erős kényszer alatt álltok, nem vagytok döntési pozícióban, a veletek szóbaálló ügyfél kevés mert válság van és kevés mert sokszor, sok ember fejét átverték már a biztosítók. Szóval az általatok megkötött szerződés az ügyfélnek általában a legrosszabb, a biztosítónak a legjobb, Ti pedig kaptok egy kis aprópénzt. Amikor aláíratjátok az ügyféllel a szerződést, az ügyfél általában - nem mindig persze - hiányosan tájékozott, hiába olvasta el a szerződést, annak nem minden pontja kristálytiszta számára, stb. Az ügyfél - általában - egy csapdába lép bele, ha magyarországi biztosítóval szerződést köt.

 

A baj akkor van, amikor az ügyfél a befizetés helyett pénzt szeretne látni a biztosítótól. Egy jogászcsürhe védi a munkaadótok érdekeit, akik minden jogi eszközt bevetnek azért, hogy a lehető legtöbb esetben megtagadhassák a kifizetést. A biztosítási ajánlatban többszáz oldalnyi közvetlen és közvetett hivatkozás van, a biztosító által létrehozott irományoktól kezdve a biztosítási tevékenységre érvényes és azzal összefüggő törvényeken, rendeleteken át a biztosító belső gyakorlatáig, a közigazgatás/jogszolgáltatás működéséig. A biztosító irományai (elvileg) nyilvánosak, a jogszabályok szintén - ez megismerhető. A biztosító gyakorlata és a közigazgatás működése viszont átláthatatlan és előre megismerhetetlen az ügyfeleitek számára. (Számotokra is)

 

A többségünk (az ügyfeleitek) már ott elvérzik, hogy átolvassa a többtucatnyi, de inkább száz oldalon felüli szerződést, ami ráadásul több egymásra hivatkozó részből áll. A kisebbség elolvassa ugyan, de nem képes felfogni. A töredékünk még fel is fogja - pl én is - de arra már képtelen, hogy a szerződésbe beleépített csapdákat felfedezze. Amikor esemény van, akkor a legtöbb ügyfél csak pislog, utólag jön rá, hogy ő tévedésben volt a szerződés tartalmát, hatásait illetően.

 

A saját példám: a biztosítós üzletkötő adóelőnyökkel kecsegtetett. Azt sem tudtam, hogy ő biztosítási üzletkötő. Mikor megkérdeztem mi lenne az, kiderült, hogy unit-linked életbiztosításról van szó, amibe betehetem a nyereségem és eltolhatom az adófizetést a következő év(ek)re. Bármikor kivehetem belőle a pénzem, csak lesz egy% levonás ha éven belül veszem ki. Ehhez képest a biztosító kitalálta, hogy azt a pénzt én elbuktam, számomra nem jár semmi. A szerződésemben ugyan le van írva több ponton keresztül, hogy visszajár a pénz, ám a biztosító nekiállt szerződést értelmezni és összekapcsolt olyan pontokat, melyek a szerződésben különálló, egymástól független pontok voltak. A nyomorultak a saját pénzem akarták lenyúlni.

 

Szerencsém volt, vagy belátták, hogy túlzás, vagy vki odahatott az érdekemben fenn vagy a Földön... Sima szikár, száraz, tényszerű levelemre visszafizették a saját pénzem. (Nyilván, az én életemből az életbiztosítás kiesett. A jogvédelmi szintén. A munkanélküliség elleni is... stb, stb, stb)

 

Ez az egész szakma asszimetrikus: a biztosító nyalja fel a nagy pénzt, ő szövegezi meg a csalárd, lehúzós, kibújós szeződéseket. Ti hajtjátok bele a csapdába a rokonaitokat, barátaitokat, ismerőseiteket, rajtatok az erkölcsi felelősség, noha sokszor magatok sem tudjátok mennyire kitoltok azzal aki a biztosítóval szerződést köt - mindennek tetejébe csak aprópénz a Tietek ahhoz képest amennyit a biztosító elnyel.

 

A biztosítót köpködjük az aljassága miatt, ám benneteket is felelősnek tartunk amiért Ti húztatok be a csőbe (anyagi kényszerből, oktalanságból, naivitásból, stb) és kiírunk benneteket a becsületes, megbízható emberek köréből. Kell ez nektek? Keccsölés, aprópénz, megvetettség az ismeretségi körben - nem szabad elkezdeni ezt a pályát. Ez egy átverésen, csaláson, aljasságon, kétszínűségen alapuló üzletág, ahol a Ti személyes emberi tőkéteket váltják át pénzre a biztosítók. A baráti körötök pénzt veszít, Ti elveszítitek az emberi tőkéteket, a biztosítóé a pénz. Nem éri meg barátok átverésével jövedelemhez jutni még akkor sem, ha nem tudjátok pontosan mekkora az átverés mértéke, csak sejtitek.

 

 

A példám nem egyedi: az ismeretségi körben szinte nincs is olyan, hogy ne kellett volna vitázni a biztosítóval. A többségünk a kisebb pénzeket hagyja a fenébe, a nagyobb pénzekért egy ideig küzd. Van néhány fanatikus, de a többséget szépen le tudják húzni a biztosítók. Ehhez szállítjátok a balekokat Ti.

Symbien Creative Commons License 2011.07.12 0 0 41

Szerintem az üzletkötés még ma is nagyon kifzetődő Magyarorszgon. Csak tudni kell kiválasztani a céget vagy terméket amit értékesítesz. Ha beállsz egy sokadik életbiztosítás eladó céghez, ne számíts semi jóra. Az ügyfelek valami olyat keresnek amiben tényleg a pénzük megmarad, és értékét növeli.

Az sem mindegy hogy egy óriási nemzetközi vállalat munkatársa vagy akik nem tudnak közvetlenül az értékesítőkkel foglakozni, csak a számokat látják, vagy egy olyan cégnél ahol olyan feltételeket biztosítani mint ahol dolgozom;

itt olyanokra gondolok mint

 

- iroda

- telefon

- képzések (és itt nem az ostoba termékképzésekre gondolok vagy egy PSZÁF vizsgára)

- kiemelkedő jutalék, ami valóban kiemelkedő a piacon

- HAVI FIX, ALAP jutalék...

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.04 0 0 38

Jelenleg én is egy pénzügyi tanácsadó cégnél dolgozom, függő biztosítás közvetítőnél, azaz nem alkuszi vagy brókeri cégnél. Ez a szakma egyébként a környező országokban nagyon bevált. Itt Magyarországon is nagyon jól működne, de sajnos nagyon sok az olyan ember akiknek nincs szüksége segítségre, és elutasítják mindazokat akik egy megoldást találnának a jövőbeli dolgaira. 

 

Természetesen ebben a szakmában is számít a pénz, mint mindenhol. Ezért sok pénzügyi tanácsadó úgy dolgozik, hogy olyan terméket ajánljon amiért a legtöbb jutalékot kapja, illetve belesodorja olyanba az ügyfeleket ami számára nem megfelelő megoldás. 

 

Talán a világválság juttatott el sokakat arra a szintre, hogy kell valamilyen megtakarítási forma, hogy ha kell a pénz akkor legyen egy vésztartalék ahonnan az átmeneti pénzzavart tudja pótolni. Erre léteznek fantasztikus pénzügyi termékek, amik lehetőséget kínálnak arra, hogy az ügyfél minden probléma nélkül pénzt tudjon kivonni megtakarításaiból és kisebb összeggel tudja folytatni tovább megtakarítását. 

 

Nagyon sokakat hidegen hagy az életbiztosítás is, mivel rengeteg rossz tapasztalat van velük kapcsolatba, és ezért csakis a pénzügyi tanácsadó a felelős, mivel nem ad 100%-os felvilágosítást az ügyfélnek. 

 

Vegyük például a műtéti térítésről szóló biztosítási formát. MINDENKI győződjön meg pontosan arról, hogy milyen típusú műtétek esetén térít a biztosító! Olvassuk el az apró betűt és kérjük a pénzügyi tanácsadótól azt a papírt ami tartalmazza a pontos műtétek listáját, amire térítenek. 

 

Nem egy olyan családról halottam már, akik bajban maradtak azért mert a családfővel tragédia történt és X milliós hitelösszeg szakadt a nyakukba. Erre kínálnak megoldást a kockázati biztosítások, amit nem mellesleg nem egy bank már alapból belekalkulál a törlesztőbe. 

 

 

 

Én eddig megvagyok elégedve ezzel a szakmával és szeretem azt amit csinálok. Mivel nem ebből a forrásból élek 100%-osan, így számomra az az elsődleges, hogy ügyfeleim meglegyenek elégedve. Mert az elégedett ügyfél ajánlani fog további ügyfeleket. Egy elégedetlen ügyfél tönkreteheti az egész karrieredet. Eszerint kéne minden pénzügyi tanácsadónak dolgoznia. 

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.30 0 0 37

Egyszerű a képlet. Nem kellett volna az ügyfeleket évtizedeken át átbaszni, rádumálni felesleges szarokra, akkor lenne  bizalom!

Én azon lepődöm meg, hopgy még van aki ilyen üzletkötőkkel üzletet köt!

Előzmény: Törölt nick (36)
zaragozaB410 Creative Commons License 2010.09.18 0 0 34
Nem lévén jogász, de a kérdésben gyakorlati tapasztalat alapján:
- amennyiben nem fizeted vissza a jutalékot a legvégső esetben erre vonatkozólag ügyvédi felszólítást kapsz, melyben tájékoztatnak a peresítésről,
- igen színlelt szerződős, megtévesztő hirdetések és ígéretek, erőfölénnyel való visszaélés, de ehhez egy olyan ügyvéd kell, aki neki mer menni a multinak (ez nem lesz egyszerű, mert jellemzően megélhetési ügyvédek (na most majd lesz ugatás) jogászkodnak,
- valóban a megszerzett jövedelmedből adóztál így a visszaírás összegének függvényében az adójóváírást is talán vissza kellene kapni, mert ami nincs az nem adóköteles,
- azt, hogy a biztosítók védik önmagukat az általuk "munkavállalónak" nevezett, de igazából burkoltan kiszervezett, közvetítői tevékenységük alapján, vállalkozói jogviszonyban, alvállalkozói szerződéssel foglalkoztatott természetes személyekkel szemben, nekik természetes, ellentétbe veled,
- miután Te külsős vagy, ezért az ő jogállásuk szerint nem teljesítés esetén a veled kötött szerződés felmondható,
- a burkolt foglalkoztatás az adócsalás egyik melegágya, de senki nem foglalkozik a jogkövető magatartással, mert nincs mögötte meghúzódó érdek,
- speckó jogászok védik az ilyen multikat, akiknek pont az a dolga, hogy ne neked legyen igazad.

Az ilyen jogviszonyok miatt nincs reális kép a munkanélküliekről és nem reális a működő vállalkozások száma sem.

Amikor ebbe a szegmensbe kényszerből belekóstoltam egy hét után kiderült, hogy ez a fele sem igaz társasjáték és még én voltam a hülye. A legtöbb helyen még mindig mint az MLM játék úgy épül fel a dolog és, ha ebben nem vagy jó, márpedig nem mindenki lehet jó, akkor kalap-kabát és old meg a nyomorod.

A direkt értékesítés a nyugati világban nem erről szól. Egy valamire való biztosítási szakember nem porszívó ügynök, illetve nem annak akarják kiképezni. Azonban itthon rövid idő alatt ezek a cégek bebizonyítják, illetve szeretnék bebizonyítani, hogy nem vagy képes teljesítményorientáltan gondolkozni és dolgozni, ezért alkalmatlan vagy az életre.

A teljesítmény alapján alapuló bérezés és minősítés egyébként lecsengőben van, mert rájöttek, hogy egy ponton túl nincs motivációs hatása és vannak olyan feladatkörök, ahol nem alkalmazható.
Előzmény: miki_ng (26)
ates0402 Creative Commons License 2010.09.17 0 0 33
Egyszer hozzászóltam ehhez a fórumhoz...azóta sem jobb az üzletkötés megítélése...

...jelenleg egy olyan cégnél dolgozom melynél van visszaírás...és nem probléma.

Mindig a terméktől és a cég szolgáltatási/ ügyviteli hátterétől függ, hogy mekkora a visszaírásod. Egy biztosítónál természetes mindig nagy a visszaírás hiszen az ügyfelek jogos felháborodása, hogy ha nem kapják meg azt a kártérítést(szolgáltatást) ami megilletné őket, felmondják a szerződésüket...

...az üzletkötés sem lehetetlen dolog "ma Magyarországon"...természetes ha beszállsz egy táplálékkiegészítős sztoriba, vagy egy 101. életbiztosítást eladni, természetes, hogy belebuksz...

én alaposan megfontoltam a választásom és nem döntöttem rosszul...egy zöld mezős termék van a kezemben, a fizetőképes piac 2%-a lefedett, Európában piacvezető, Magyarországon egyedüli tehát konkurencia nelküli...így lehet csinálni, bármennyire negatív a vélemény az üzletkötésről...
maholnap_lawyer.com Creative Commons License 2009.07.21 0 0 32

Sziasztok!

 

Azt tapasztaltam, amikor hazajöttem - a független pénzügyi tervezői p.g. diplomámmal -, hogy itthon a pénzügyi tanácsadás kimerül a függő (jobb esetben többes) ügynöki tevékenységben... Agyrém, itt rengeteget írok róla.

 

Szerintem csodálatos a Certified Financial Planning szakma. Wiki a CFP-ről.  Nekem fantasztikus élményeim és sikereim voltak és vannak. Legtöbbször azonban a kóklerbrókerek által lenyúlt, átvágott, szinte kirabolt helyzetek gatyába rázásával foglalkozom. Drága hitelek és lízingek kiváltása, refinanszírozása, magas költséggel, alacsony hozammal vagy minimális kamattal ketyegő, ugyanakkor baj esetén semmit (minimálisat) nem fizető biztosítások vizsgálatával szórakozom, és alig marad időm a sziporkázó megoldásokra. A másik, amivel meg kell küzdenem, az az emberek bizalmatlansága, hitetlensége, és a jövőképük hihetetlen sötétsége. Pénzügyi tervek szinte minden esetben néhány évtizedről szólnak, az emberek félnek ennyi időtől. Milyen érdekes, ehhez képest bátran aláírnak semmit mondó biztosításokat, 20-30 éves kegyetlen kamatú hiteleket...

 

És nagyon sajnálom azokat, akik biztosítási üzletkötők voltak... De náluk jobban is sajnálom azokat, akik nem merik otthagyni azt a kis állományt, és csicskáznak évekig megalázva, megszivatva, és ha véletlenül nagyot kötöttek, akkor szép lassan leépítve találják magukat. A szakmai tudásuk - tisztelet a kivételnek - a bányászbéke hónalja alatt, képzések minimálisak, és azok is a hogyan telefonálj, hogyan tukmálj, hogyan vezesd arra az egy-két termékre az ügyfelet, amire a jogosítványod szól, állítva róla, hogy épp találtál egy optimálisat... A blogomban mások véleményét is várom, akár ügyfél, akár biztosítós, vagy bankos, vagy ezekhez felvételizett jóember :-)

 

ates0402 Creative Commons License 2009.04.28 0 0 31
Tisztelt miki_ng!

Jogi tanácsadó én sem vagyok, de nem ez az első ilyen eset amivel találkozom. A biztosító társaság teljesen jogosan követeli a visszaírást. Több munkatársam is otthagyta előző biztosításközvetítő állását és nálunk folytatta. A visszaírásokban tehát nem tudok segíteni, de egy munkát mellyel megélhetését és visszaírásait finanszírozni tudja fel tudok ajánlani. A fórum publikussága és a cégünk által felállított szabályok alapján nem írhatom le a cégem profilját, de az alábbi feltételeket biztosítjuk:
-autó pénz 50.000-80.000 HUF.-/hó
-laptop 10.000 HUF.-/hó
-telefon
-150.000-300.000HUF.- fizetés
-képzések

ates0402@freemail.hu

Tisztelettel:

Attila
Előzmény: miki_ng (26)
masztiff Creative Commons License 2007.09.10 0 0 29
Sajnos nem tudom, de biztos van valahol a fórumban jogász szekció, talán ott kérdezd meg....
Előzmény: miki_ng (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!