Keresés

Részletes keresés

t67 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 332

Sziasztok!

 

Egyet értek a közös képviselet mielőbbi leváltásával. Egyszerűen katasztrofális a nyújtot szolgáltatás a befizetett összegekhez képest. Elgondolkodtatok már, hogy vajon mire megy el a befizetett havi több mint 1 millió forint. Talán ez a szuper takarítás illetve a kukatárolók rendbentartása emészti föl? A kertet szerintetek most már örökre így hagyják föltúrva, szeméttel a közepén, hátha a hó eltakarja majd?Négy évig voltam az előző lakásomnál közös képviselő 108 lakásnak, de ott nem voltak ilyenek, hogy szemét a földön, meg kosz a lépcsőházban stb... Érdekes hogy ott most is kevesebb mint 100 ft/ m2 a közös költség, amibe beletartozik a rendszeres takarítás, liftek karbantartása, házfelügyelők fenntartása, 6 db tévécsatorna ingyenes ugárzása stb., emelett még minden évben megmarad kb 2 millió forint a rendszeres felújítások mellett ( kb 50 éves a ház). Átvetítve a költségeket a mi új házunkra, ahol felújítási alapot sem kell egyelőre képezni, kb 60-70 ft/m2 lenne reális a közös költségre.

 

Kérjetek ajánlatokat közös képviseletre ti is más cégektől, én egy cégtől már cégtől kértem, hogy összehaonlítási alapunk legyen legalább. Úgy hallottam hogy kb egy hónap múlva lesz a lakógyűlés.

 

Mit tudtok a vízszámlákról, esetleg a csatornázásról? Még semmilyen számlát nem kaptam tőlük, villanyszámlát is csak egy hónapra.

 

A mielőbbi összeröffenésig sziasztok.

vv13 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 331

Kedves Lakótársak!

 

A szeméttároló véleményem szerint is katasztrofális. Legalább 5db de inkább 6db kuka szükséges lépcsőházanként. A takarítás szerintem is kihívásokkal kűzd. Nem elég egy nagyon vizes rongyal szétkenni a koszt. A fenntartási és közös ktg. díj elméletileg tartalmazza a garázs takarítását és karbantartását is. Én nem a garázslehajtó közelében lakom, de a kapura is ráférne a karbantartás a hangja alapján. A hó el nem takarítása szintén felháborító, és a garázsra is ráférne legalább 2 heti takarítás. Szintén bosszantó a munkások átjáróházként való járkálása is. A garázst sok autó használja úgy, hogy mindig más helyen parkol!? Nem hiszem, hogy ennyi beállót vásárolt! Én elég sokat fizettem hogy beállhassak. Ha valaki nem vett garázst és be szeretne állni, fizessen érte bérleti díjat a háznak és a fenntartási díjat is. Ez talán nem megeröltető egy gépkocsi fenntartása mellett.

 

Szerintem lakógyűlés max akkor lesz, ha a lépcsőházakban meghírdetésre kerül egy konkrét időpontra, és ennek intézését valaki magára vállalja. Sokat lehetne egy ilyen gyűlés alkalmával előrelépni az ügyekben.

 

Én támogatnám az épület kamerázását is, és a közös képviselő mielőbbi leváltását egy olyan emberre, aki érdemben is foglalkozik a ház problémáival. Ha valakinek van ilyen ismerettsége bátran írjon és vitassuk meg az üzemeltetés átadását a REAX menesztésével.

ElTurco Creative Commons License 2008.01.08 0 0 329

Ez a penészedés tényleg elég durva...

 

Ha ez egy külső sarok, és a tető van fölöttetek, akkor érdemes a tetőszigetelést megnézni. (Ez a mostani időjárás mellett persze eléggé nehézkes.) Nálunk is úgy szedtem össze fölöttünk a pop-szegecsek szétdobált  kihúzó rúdjait. Pár munkás rálép, és már át is böki a szigetelést. A mélygarázs sem véletlenűl ázott be. Hetekig mászkáltak a munkások a sérülékeny szigetelő membránon, mielőtt rárakták a földréteget. 

 

A beázás és a hőhíd nehezen különböztethető meg, mert az átázott fal párolgása is hűti a falat, és olyan, mintha hőhíd lenne.

Egyébként ha csak hőhíd lenne a dolog, akkor folyamatosan főznöd kellene az elszívó bekapcsolása nélkül, vagy pedig naponta kétszer mosni és az adott szobában teregetni a 75%-os páratartalom eléréséhez. Nálam legalábbis az előszobában lévő Hygrométer stabilan 55-60% körüli páratartalmat mutat.

 

Továbbra is kitartok amellett, hogy érdemes mielőbb saját kezedbe venni a műszaki részét is a dolognak, mert a REAX - ÁNTSZ ( - BÍRÓSÁG) kör hónapokig/évekig eltarthat. Hidd el, hogy nekik nem fáj, ha te még hónapokig szívod a spórákat és emiatt megbetegszik az egész családod.

 

Előzmény: Törölt nick (328)
sélli Creative Commons License 2008.01.08 0 0 327
Hű, ez tényleg durva! Lehet nem is rossz ötlet az ÁNTSZ...!
Előzmény: Törölt nick (326)
ElTurco Creative Commons License 2008.01.08 0 0 325

Ez esetben a következőt teheted:

 

1. Sziloplaszozás.

2. Vársz (kb. egy hónapot), amig jól kiszárad az egész.

3. Ekkorra összeszugorodik az ajtófélfa az eredeti méretére. Szerencsés esetben a borítás is visszahúzódik vele (én szerencsés voltam...), egyébként megpróbálhatod óvatosan felvágni és visszaragasztani a forgácslemezre. (Ez csak tipp, szerencsére nem kellett kipróbálnom.)

4. Az alját újra körbeszilózod a visszahúzódott alapkerület mentén. (Előtte célszerű az első körben felvitt szilót a padlóról lekaparni.)

 

Sok sikert!

Előzmény: vizalako (323)
vizalako Creative Commons License 2008.01.08 0 0 324

Azért egy picit elgondolkodtató, hogy 2005-ben egy 65 nem2-es Viza I lakás 21 millió volt és 2007 végén a Viza II-ben ugyanolyan paraméterű lakás (fekvés, emelet) már 30 millió Ft. Ennyit ér a jövőbeli tó látványa?

 

vizalako Creative Commons License 2008.01.08 0 0 323

és mi van akkor, ha nálunk a fürdőszoba ajtófélfa szívta fel a vizet és teljesen lejött róla a "fautánzat" fólia???

 

 

ElTurco Creative Commons License 2008.01.08 0 0 322

Sziasztok!

 

Most jutott eszembe, hogy nekünk is volt annó egy nedvesedési gondunk, amit nagyon egyszerűen sikerült elhárítani még a penészedés beindulása előtt. Hátha másoknál is csak ez a baj.

 

A fürdőszoba ajtó mellett kezdett a padló felől nedvesedni a fal, ami a WC-ben is fülledt "beázásszagot" eredményezett. Kis nyomozás után rájöttem, hogy a fürdőszoba ajtófélfa alatt és mellett ment be a víz amit a keret szépen felszívott és szétterített a falban.

 

Az elhárítás mindössze annyi volt, hogy az ajtókeret alját és oldalát ki kellet nyomni sziloplasztal. Ezután pár hét alatt szépen kiszáradt a fal, még újrafesteni sem kellett.

 

Téhát mindenkinek tudom ajánlani, hogy ÁNTSZ és REAX helyett először a barkácsboltba rohanjon sziloplasztot és kinyomópisztolyt venni.

 

Érdemes a mosdókagylók és ajtófélfák körül, a padló-lábazat találkozási vonalai mentén és a küszöböknél is minden apró rést kinyomni. A művelet egyetlen trükkje, hogy mosogatószeres vízbe mártott kézzel kell elsimitani a tömítőpasztát, mert akkor nem tapad az ujjaidra.

 

Remélem, hogy ez segíteni fog.

 

 

   

Előzmény: Törölt nick (318)
sélli Creative Commons License 2008.01.08 0 0 321

Nálam sincs hál' Istennek penész (szintén alsóbb emelet).

Eddig azt hittem jól szigetelnek az ablakaim, de nemrég megfigyeltem, hogy hasonló a helyzet a tiétekhez. Ahogy odateszem a kezem az ablakhoz jön a hideg. Nem tudom, hogy ez az első tél-első nyár házmozgás miatt van-e, de szerintem ennyit bírnia kellene az ablakoknak.

 

dr. is: mennyit szellőztettek naponta? Tudom hideg van, meg tél, meg mínuszok: de lehet hogy pont az a baj: nálatok túl jó a szigetelés, és a meleg, meg a dunszt lecsapódik a sarokban mert nem jár a levegő. bár csak tippelek. 

Előzmény: Wireman (313)
ElTurco Creative Commons License 2008.01.08 0 0 320

Viszi a képet, csak a feltöltés után még a beszúr gomra is rá kell kattintani a feltöltött kép mellett...

 

Nekem is nehézségem volt ezzel első próbálkozáskor. Egy ergonómiai gyorstalpalót javasolnék a fórum fejlesztőinek.

 

Még egy tanács a képfeltöltéshez: Jobb, ha te kicsinyíted le a kép méretét, mert az automatikus kicsinyítés eléggé lerontja a minőséget.

Előzmény: Törölt nick (319)
ElTurco Creative Commons License 2008.01.08 0 0 317

Sziasztok!

 

A karácsonyfák számára ki van jelölve egy terület a sétány mellett a II. ütem magasságában (sárga szalagokkal jelölve).

 

A szeméttárolók tényleg tragikus állapotban vannak. Még 1-2 kuka lépcsőházanként indokolt lenne. Ezen kívül egy felvilágosító kamtányt is javaslok, hogy a PET palackokat, italos dobozokat és vissza nem váltható üvegeket a t. lakók vigyék el a szelektív gyűjtőbe. Heti egyszeri 100 méteres sétától senkinek nem kopna el a lába, és a kukákba rakandó szemét mennyisége 30-50%-al csökkennne. 

 

A lakógyűlésről/társasházalapításról van valakinek információja?

 

 

sélli Creative Commons License 2008.01.08 0 0 316

Telefonáltam.... persze, SZERINTÜK ki van takarítva... mondom hol??? Nézzenek már körbe, ha van 2 percük.

A szeméttárolóval kapcsolatban már nem találok szavakat: szó szerint TÉRDIG jár az ember a szemétben... most tényleg meg kell várni míg bogár és rágcsálóinvázió lesz a házban???!!!

De a lakótársakat sem értem: mi nem érthető azon, hogy NE DOBD A KARTONDOBOZT és a költözési hulladékot a tárolóba, mert nem oda való? Az sem érthető, hogy a szemetet ZACSKÓBAN kellene kidobni és nem szétdobálni ???

 

NAGYON KELLENE MÁR EGY LAKÓGYŰLÉS...!!!

 

Karácsonyfát passzolom. A kukatároló elé esetleg?

Előzmény: vizalako (314)
vizalako Creative Commons License 2008.01.08 0 0 315

Hova kell rakni a karácsonyfát? a kukatárolóba?

 

vizalako Creative Commons License 2008.01.08 0 0 314

Kedves Szomszédok!

 

A Viza házban lévő állapotok katasztrófálisak. Nem értem, hogy mire fizetjük az üzemeltetési költséget, amikor nem takarítanak, nem lapátolják el időben a havat. Nem beszélve arról, hogy nem vesz a REAX IKV Kft. több kukát la lépcsőházakba, amikor fél év alatt egyértelművé vált, hogy 3 kuka nem elég. Általában egy 8 lakásos társasháznak van 3 kukája, nem egy olyan lépcsőháznak, ahol kb 25 lakás található.

Kérem, hogy Önök is jelezzék legalább a Gogol u 15-ben vagy a

06-1-273-1405 telefonszámon, hogy ez nem jó így.

 

 

Wireman Creative Commons License 2008.01.07 0 0 313

Szia,

nálunk egyáltalán nincs penész az ablakoknál, alsóbb emeleten lakunk.

Viszont elég rendesen érezni, hogy az ablakoknál áramlik be a hideg, nem túl jól szigetelnek.

Előzmény: Törölt nick (312)
Dr Huso huso Creative Commons License 2008.01.02 0 0 311
Igen, és is csak aggódva figyelem, hogy milyen magasra építik a II. ütemet. Sajnos nekünk (is) igencsak árnyékol. De jobban belegondolva az I. ütem 4 emeletesnek van kikiáltva, és mégis vannak az 5-en is lakások, plusz még a 6-on a lift gépház. Tehát ha a 4 emeletes valójában 6 emeletes, akkor számításaim szerint a 6 emeletes ház valójában 8 emeletes lesz...
Előzmény: oldman75 (306)
Wireman Creative Commons License 2007.12.19 0 0 310

Szerintetek járt már ezen a héten a postás kicsiny házunk felé? Én a héten még semmit sem kaptam.

brekidown Creative Commons License 2007.12.18 0 0 309
Radiátorokon van termofej, vagy csak nyitni-zárni lehet?
Előzmény: Jaffa_hu (307)
ElTurco Creative Commons License 2007.12.18 0 0 308

Szia Jaffa!

 

Nálam kb. 2,5GJ volt november a 60nm-re. Igaz, hogy 21-22 fok fölé nem mentem, és a legkisebb szobában csak 20 fokot tartok.

 

Első lépésként érdemes minden szobába venni egy olcsó hőmérőt, és úgy beszabályozni a radiátorokat, hogy 21-22 fok legyen a szobában. Az előszobát felesleges fűteni, az ottani radiátort nyugodtan elzárhatod.

 

A következőképpen lehet még jobban spórolni:

Programozható termosztáttal beállítod, hogy csak akkor legyen 22-23 fok, amikor otthon vagy, egybként csak 19-20 fok.

 

Olcsó vezérelhető rádiós termosztát (nem kell falat vésni a felszereléséhez): T105

Motoros zónaszelep (hőmennyiség mérő mellé építendő, ezt vezérli a termosztát): pl. Honeywell VC4013-as motor 3/4"-os 2 utas szeleppel.

 

Ez kb. 50-60 e Ft beruházás, és állítólag 20% körüli megtakarítást lehet elérni vele.

 

 

Előzmény: Jaffa_hu (307)
Jaffa_hu Creative Commons License 2007.12.17 0 0 307

Sziasztok!

 

Gondolom Ti is megkaptátok a fűtés és melegvízről a számlát. Én megmondom őszintén majdnem hátast dobtam az összeg láttán. A melegvíz díja még nem is olyan horror, de a tényleges fűtés fogyasztás nekem kiverte a biztosítékot. (novemberre 6.8 GJ, 87 nm-es lakás)

 

Csak nálunk ilyen magas vagy más is hasonlóan megdöbbent?

 

Van esetleg javaslatotok, hogyan lehet ezen spórolni azon kívűl, hogy kézzel szépen elzárjuk, mikor nem vagyunk otthon? Konkrét terméket tud valaki ajánlani ami utólag felszerelhető és segít?

 

Köszi,

Jaffa

B I/4.

oldman75 Creative Commons License 2007.12.14 0 0 306
Sziasztok!

Más is észrevette már, hogy a 2. ütemben a meghirdetett 6 emelettel szemben a 8. vasbeton falának drótjain dolgoznak? A Riverloft felőli oldalán látszik a legjobban a lépcsőház magasítása. Milyen magas lehet végül az az épület?
sélli Creative Commons License 2007.12.07 0 0 305

Hát ez az... az a 'vicc', hogy nem vicces, sőt. Siralmas!!!

 

Ha jól tudom: 80-202-938-as szám. (legalább is 2 éve még ez volt) és minden hónap 10.-ig kell bediktálni.

Előzmény: Wireman (304)
Wireman Creative Commons License 2007.12.06 0 0 304

Mi ebben a vicces? :|  :)

 

Az átvételkor rögzített mérőállástól számítva egészen addig számláztak, mikor kijöttek a mérőórák miatt, leolvasni meg átíratni, etc..

Azt nem tudjátok, hogy milyen emilcímen/telszámon lehet a havi mérőállást lejelenteni és hanyadikáig?

sélli Creative Commons License 2007.12.06 0 0 303

Igen viccesnek találom, hogy a számlákat becsöngetve kézbesítik... :)

Visszamenőlegesen (beköltözéstől számítva) állították ki a számlát/csekket, vagy csak egy részéről szól?

Köf!

Előzmény: Wireman (302)
Wireman Creative Commons License 2007.12.06 0 0 302

Hahó,

nem gondoltam volna, hogy ezt is megérjük...

 

sélli, én már kaptam vagy egy hete villanyszámlát, egy fiatalember csengetett be vele, azt mondta, postán vagy hogy nem sikerült elsőre nekik kézbesíteni. A vízművek engem is érdekelne, mi sem voltunk itthon.

 

Ami engem nagyon elgondolkodtatott a használatbavételin, az az a kitétel, ami a talaj szennyezettségére vonatkozik. Számomra most ebből a határozatból nem derül ki, hogy ezt rendezték-e. Erről semmit nem tudtam, pedig nagyon körbejártuk annak idején ezt az éptkezés témát. :(

 

 

nagyfiu76,

szeintem szóljál, hogy állítsák be a nyílászárókat, nekünk ilyen vizesedés nincs, nyáron egyszer beállították megint az összes ajtót/ablakot.

 

Szerintem lakógyűlés egy ideig csak akkor lesz, ha mi összetrombitálunk egy nemhivatalosat.

sélli Creative Commons License 2007.12.06 0 0 301

Nahát! Nem gondoltam volna, hogy még az IDÉN meg lesz...!!! Szuper! Köszi az infót!

 

Ennek örömére felmerül a kérdés: mikor lesz már lakógyűlés???

És mikor kapunk már végre közüzemi számlákat? (ELMÜ a két hónappal ezelőtti kiszállása óra sem küldött számlát) Illetve azt nem tudjátok véletlenül, hogy a vízművek terveznek-e valamikor újra jönni - a múltkor nem voltam otthon, mikor jöttek-?

Előzmény: Dr Huso huso (300)
Dr Huso huso Creative Commons License 2007.12.06 0 0 300

*** BREAKING NEWS *** BREAKING NEWS *** BREAKING NEWS ***

 

Sziasztok kedves Lakótársak!

 

Tegnap (dec. 5.) délután beszéltem Kardulecz Szilviával a REAX-tól, és azt mondta, hogy a Mikulás éppen most hozta meg a jogerős használatbavételi engedélyt!

 

Lehet örülni, és lehet lélekben arra készülni, hogy az utolsó részletet 8 napon belül (vagy ahogy az adás-vételi szerződésben pontosan van, meg kell nézni, én 8 napra emlékszem) ki kell majd fizetnünk. Vagy el kell majd intézni, hogy a bank a kölcsönt folyósítni tudja - legalábbis rajtunk ne múljon.

 

*** BREAKING NEWS *** BREAKING NEWS *** BREAKING NEWS ***

nagyfiu76 Creative Commons License 2007.11.30 0 0 299
Lenne egy kérdésem mindenkihez az ablakainkkal kapcsolatban.
Szerintetek jól szigetelnek ezek az ablakok? Amióta hideg van, az ablakok alsó részén nemcsak párásodik, hanem összegyűlik a víz, és ha a nem törlöm le időben, akkor annyi összegyűlik, hogy le is csurog, és tönkreteszi a parkettát. Nincs a lakásban semmi párásító készülék vagy ilyesmi.
Ti nem tapasztaltok ilyesmit?
(Nyáron sem voltam elégedett a nyílászárókkal: a nagy melegben az ajtók középen kitágultak és sokszor nem lehetett becsukni őket. Akkor beszéltem erről az építésvezetővel, ő is tudott erről a problémáról.)
Donszili Creative Commons License 2007.11.26 0 0 298

Sziasztok Lakótársak!

 

Végre van egy kis időm benézni a fórumba.

 

Rossz hír: a hosszú hétvége előtt (D. épületben lakom) majdnem betörtek hozzám. A heveder zárat kitépték, s ha a szomszédunk nem jön pont haza, akkor valószínűleg be is mentek volna a lakásba. Lehet, hogy időszerű lenne egy lakógyűlést összerántani, mert a legjobb az lenne, ha valamilyen közös megoldást tudnánk találni mindannyiunk biztonsága érdekében.

 

Amúgy is apropója lenne a lakógyűlésnek, mert a Reaxtól én is megkaptam március 1-től kiszámlázva a közös költséget. Valami egységes lakóközösségi álláspontot kellene kialakítani, hogy hány hónapot tartunk jogosnak. Nem akarok fizetni amíg nem tisztázódik a helyzet.

 

Mit kell tenni, hogy legyen lakógyűlés???

 

 

 

sélli Creative Commons License 2007.11.19 0 0 297
Szia, Kállai György 309-190-790, az emilcímét sajnos nem találtam meg, de telefonon biztos elérhető.
Előzmény: Brittany (294)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!