Ok, igazából azt várom, hogy a mostani választások okán a két nagy rájön (nehéz lesz mert nehéz a felfogásuk), hogy senkit nem érdekelnek. Józanodjanak ki, foglalkozzanak az országgal és ne egymással. És persze kis párta fogok szavazni, hogy a kicsiből nagyobb legyen, hogy ne ez legyen.
Hat igazabol 4 nagy valasztas van, ha ilyen problemad van. 1. szavazol valamelyik kispartra hatha alapon. 2. otthon maradsz, hatha alacsony lesz a reszvetel, es akkor a kispartok bejuthatnak (persze ekkor mar inkabb goto 1.) 3. ha kispart sincsen, akkor dobjal be egy ervenytelen szavazatot, ezzel mutatva, hogy szavaznal, de nincsen megfelelo. 4. kulfoldre mesz, amig ezek a verszivok eltunnek, vagy csak egyszeruen hagyod a fenebe a politikat (utobbi nem egy rossz alternativa sztm.)
Na, kezdődik a terelgetés! A "centrum" az egy coc-lib kreáció, ha a média mocsok már benyálazta a jobboldalt legyen a pógárnak hova xelni. Gané egy szisztéma.
Mi ez, ez a topic nem volt leNULLAzva? Veled vagyok topicnyito :-) A Centrumban meg remenykedem, de ha nem all a sarkara, akkor viszek filcet a szavazashoz, es egy joval nagyobb X-et kapnak.
Hülyék az emberek, mit mongyak erre? Ha valaki nem meri vállani a véleményét, bacca meg a nénikéjét... Ha nekem nem tecc "X" párt, nem fogok az "Y"-ra szavazni, csak azé, hogy "X" ne nyerjen, miközben a "Z" párt teccik...
Különben szerintem, sokan vagyunk (nekem elegem is), valahogy az emberek mégis a nagyokra szavaznak, gondolom mert szeretnek nyerni és könyebb eltalálni, mint a lottó-ötöst.
Kis pártok esetén azért van értelme a szavazásnak, hogy egyszer majd megerősödnek. De ha el se kezdjük...
És itt most nem az a lényeg, hogy a pártot Élőláncnak hívják. Hívhatják bárminek az mdf-ig bezárólag, mert gondolni kell a későbbiekre is.
Az, hogy ki nyer, szinte mindegy. A gazdaságot egyik se fogja szétzülleszteni, kicsi a mozgástér, a szükséges reformokat mindenképpen meg kell hozni, a választási ígéretekről meg elég az mszp-szdsz legutóbbi ígéreteinek megvalósulási arányát megvizsgálni, meg ott van az EU is, mint szabályozó szerv.
Ahogy azt tudjuk, "... más a párt választási programja és más a kormányprogram ..."
Szóval szavazzon mindenki - politikai meggyőződése szerint - a "kicsikre".
Csatlakozom az utánnad szólóhoz, félek, hogy a kispártokra való szavazás elszórt szavazat 2 párti (hangsúlyozom, két ilyen párti) parlamentet meg elképzelni sem szeretnék, sajnos:(((((
Nem kell a két nagy baromra szavazni...kis pártokat kell felhozni, csak így lehet színessé tenni a Parlamentet...és a demokráciának is használ, nem kell kétpárti diktatúra...
A két nagy pártunk populista, és vicces, hogy 4 évenként ugyanazzal mocskolnak és védekeznek, ugyanazok a balhék és hárítások, csak a nevek cserélődnek. A szélsőségesek futóbolondok mindkét oldalon, meg különbenis. Az MDF nem is létezik, az SZDSZ pihekönnyű, így nem képes semmit képviselni. Nincs egy normális pártunk, aki ki tudná emelni fejecskéjét a kis hazai politikai lábvízből és észrevenné, hogy rajtuk meg az aktivistáikon kívül létezik körülöttük egy ország is. Nincs kire szavazzak!!! Nem vagyok én politikailag inaktív, de van egy bizonyos szint... Ha te is így érzel rakj egy X-et.